VIII. Dr. Polner Tibor Fogathajtó Emlékverseny

 

 

 

2018. augusztus 5-én rendezte meg immáron nyolcadik alkalommal a Dr. Polner Tibor Fogathajtó Emlékversenyt. A Szentesi Fogathajtó Egyesület szervezésében szép nyári napon találkozhattak és mérethették meg magukat a fogathajtók a Szarvasi út mellett (volt laktanya mögötti sportpályán) tudásukat. Rekord nevezői létszámban (több mint 40 fogat) küzdöttek a trófeákért a fogatosok. A legmesszebbről Győr mellől érkezett egy csapat, de a Jászságból is érkezett versenyző.

 

 

 

Ezzel a versennyel minden évben Dr. Polner Tibor állatorvosra emlékeznek nem csak a hajtók, hanem szinte valamennyi állattartó. Dr. Polner Tibor öt évtizedet töltött az állatorvosi pályán, még nyugdíjasként is dolgozott az Árpád Agrár Rt. főállatorvosaként, s csak 75 éves korában vonult vissza hivatalosan.

 

 

 

A békéscsabai családi birtokon ismerkedett meg az élettel, az állatokkal, a növényekkel. Kisgyerekként rendszeresen lovagolt, s mindig "lógyógyász" szeretett volna lenni.

 

 

 

Az első olyan évfolyamban került az állatorvosi egyetemre, amikor már csak felvételivel lehetett bejutni. 1952 októberében egy napon kapta meg az állatorvosi oklevelet és a tanársegédi kinevezést.

2003-ban neki ítélték a Magyar Állatorvosi Kamara Életpálya-díját. Egyetemi állását az 50-es években politikai okok miatt kellett otthagynia, így került Szentesre, de ezt nem csalódásként fogta fel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A nagyobb felbontású képekért keresse fel a
Szentesi Mozaik facebook oldalát és ne fejtse el az oldal LIKEolását!

A galéria ITT tekinthető meg!

 

Szentes, 2018. 08. 05.

 

 

.