Elkezdődött a 17. Szentesi Lecsófesztivál

Lajcsi és az Áramszünet

 

 

 

2018. augusztus 31-én immáron 17. alkalommal elindult a Szentesi Lecsófesztivál. Valljuk be, hogy a délutáni tanévnyitók miatt később érkeztek a családok a lecsófesztivál nulladik napjára, de a sztárvendégekre megtelt a Kála ABC előtti útszakasz. A Rákóczi Ferenc utcán a LED lámpákkal együtt felgyulladtak a farakások és zsírjára sültek a szalonnák. Családi és baráti társaságok egyre csak híztak, köszönhető a kellemes időnek, a jó hangulatnak, valamint a zsírnak! :-)

 

 

 

Zoltán Erikáék nem tudtak úgy haladni az úton ahogy tervezték, így Lagzi Lajcsi lépett elsőként a színpadra, akit kifaggattunk, hogy hogyan szereti a lecsót.

- Be kell vallanom, hogy ma délben lecsót ebédeltem, de nem egyfajta ráhangolódásként az estére, mert csak később ugrott be, hogy az esti koncertem épp a Lecsófesztiválon lesz.

 

 

 

- Amióta 30-35 kg-ot fogytam a lecsó és a halételek egyre sűrűbben kerülnek a tányéromba. Én nem akárhogy, hanem NAGYON szeretem a lecsót. Pl. a specialitásom a DUPLA lecsó. Ez úgy készül, hogy a lecsó egy részét leturmixolom és azt használom sűrítésre. Amúgy a hagyományos lecsó a kedvencem ilyen fajta DUPLA csavarral.

 

 

 

Zoltán Erikát is megkérdeztük a lecsóról, aki elmondta, hogy ő is a hagyományos lecsó híve, de a család részére megfelelő kísérőket is enged (pl. tojás vagy rizs). A legfontosabb, hogy jó előre elkészíti a hámozott paradicsomos lecsót, amelyet órákra állni hagy, hogy az ízek össze érjenek. Mindezt a műveletet kínai wokban végzi, mert abban ropogós marad a paprika, melyet az egész család imád!

 

 

 

Tudjuk, hogy picit bulváros lett a cikk alcíme, de tényleg Lagzi Lajcsi Malek Miklós és Szenes Iván: Próbálj meg lazítani! című szerzeményével köszönt el a szentesi közönségtől.

 

A videó nagy sebességű feltöltését a TNT-TvNetTel Kft. (www.tvnettel.hu) támogatja!

 

 

 

 

A hangulatról árulkodjanak a képek, melyből több száz került fel a Szentesi Mozaik facebook oldalára.

 

A nagyobb felbontású képekért keresse fel a
Szentesi Mozaik facebook oldalát és ne fejtse el az oldal LIKEolását!

A galéria ITT tekinthető meg!

 

 

 

 

 

Szentes, 2018. 09. 01.

 

.