Szegvári Roma Kulturális és Egészségügyi Nap

 

 

 

A Szegvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2018. május 26-án tartotta az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával, a Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia keretében megvalósuló Szegvári Roma Kulturális és Egészségügyi Nap elnevezésű rendezvényét. Az esemény során a résztvevők betekintést nyerhettek a magyar, szerb, görög és roma hagyományokba. Ennek megfelelően az eseményen fellépőként részt vett, a Nagymágocsi Nefelejcs Népdalkör és Napraforgó Citerazenekar, a Bánáth Szerb Közhasznú Egyesület, a Csongrád Megyei Görögök Kulturális Egyesülete,valamint a Kunszentmártoni Ternipe Hagyományőrző Cigány Tánccsoport is.

 

 

 

A rendezvényt tovább színesítette a Magyar Honvédség Szegedi Toborzóirodájának előadása és a Szentesi Hivatásos Tűzoltó- parancsnokság kivonulása a rendezvény területére, mely során az ide látogató gyermekek megtekinthették a tűzoltóautó részeit, valamint a tűzoltók felszerelését. A Szentes Kistérségi Egészségfejlesztési iroda munkatársai egészséges életmódtanácsokkal, és szűrővizsgálatokkal látták el a részt vevőket.

 

 

 

A nap során egész napos ingyenes ugráló vár és arcfestő szolgáltatást vehettek igénybe az ide látogatók.  

Az eseményen a Szegvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2018. évi Ösztöndíjpályázatának nyertesei oklevelet vehettek át.

 

 

 

A Szegvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat ezúton is köszöni a Csongrád megyei települési önkormányzatok, nemzetiségi önkormányzatok és kulturális szervezetek támogatását.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2018. 06. 04.

 

.