Egy hónapon belül nyit az új szentesi hotel

 

 

 

Kíváncsi szempárok nézik, figyelik a Szentes kíséri városrészében épülő új hotel alakulását, épülését. Az Open Hotel számunkra már kinyitotta kapuját, így az érdeklődő szemek most bepillanthatnak a hamarosan nyíló épületbe. "Vannak akik kívülről nézve úgy gondolják, hogy még igen sok híja van az építkezésnek, de már foglalt időpontjaink vannak júliusra, így kész kell lennünk" - mondta az épület bejárásakor Csobota-Kis Árpád szállodavezető Antal Balázs Tibor képviselőnek, a Városfejlesztési Bizottság elnökének.

 

 

 

Az Open Hotel 3 szinten, 24 szobával várja pihenni vágyó vendégeit júliustól. Az első vendégek Indiából érkeznek, majd kínai csoportot látunk vendégül a három szintes szállodánkban - mondta a vezető.

 

Szobáink légkondicionáltak, berendezésük pedig úgy lett megtervezve, hogy garantált legyen a tökéletes pihenés. Minden szobában ingyenes wifi, LCD TV és minibár szolgálja majd a vendégek kényelmét. A környék csendje, a gyönyörű, Kurcára néző panoráma és a hatalmas terasz szintén a kikapcsolódást, pihenést szolgálja.

 

 

 

A szálloda technikai hátteréről az alábbiakat tudtuk meg: 24 szoba a év 365 napján napi 24 órában áll a vendégek rendelkezésére. A környezeti terhelés és a rezsi költségek csökkentésére olyan hűtő-fűtő technikák építettek be, amely a földhőt hasznosítja. Szinte azt lehet mondani, hogy "zöld szálloda" épül Szentes központjában. Tíz db 100 méteres kút hűti vagy éppen fűti a szállodát és csak akkor, amikor a vendég azt akarja. Percek alatt meleget tudnak varázsolni bármely szobába, és ugyanígy oldják meg a légkondicionálást.

 

 

Akik az épület előtt elmennek keveset látnak a belső munkálatokból. Ezen a héten fejeződik be a szobák kivitelezése. A berendezési tárgyak is megvannak. A térburkolatok kerülnek a legvégén a helyükre. Nyílászárók közül is már csak egy üvegfalat kell beépíteni, amelynek darabjai 300 kg-osak, így állványzatot kell építeni a behelyezéshez, de ez is pár napon belül megtörténik.

 

A személyzet kiválasztása is megtörtént. 16-an fognak a hotelban dolgozni. Mivel szállodakultúra eddig nem volt Szentesen, (vagy csak nagyon régen), ezért más városokban folynak a dolgozók képzése, betanításuk.

 

A nyitás időpontja fix, így ha kell, akkor éjjel-nappal dolgozni fognak a szakemberek, valamint akkor zárul le az a három és fél éves várakozás, amely a gondolattól a megvalósulásig tartott.

 

Szentes, 2018. 06. 08.

 

.