Böjte Csaba újra Szentesen

75 éves a Jézus Szíve templom

 

 

 

"Szentes katolikus népességének növekedése miatt a Felsőpárton igény jelentkezett új templom építésére. A váci megyés püspök 1920-ban kiadott rendeletében a szentesi plébánia két részre osztását szorgalmazta. A Felsőpárton (Jókai utcán) felállított új plébániát Jézus Szent Szívéről keresztelték el.

Az új templom egy év alatt készült el és 1943. július 4-én szentelték fel. Nyugati, főbejárati homlokzatát Jézus Szent Szívét ábrázoló bronzszobor díszíti. A templom freskóinak elkészítésére Márton Lajos budapesti festőművészt kérték fel. Ő rajzolta meg a színes üvegablakok terveit, melyeket Palka József üvegfestő valósított meg. A kararai márványból készült főoltár Nordio N. oltárépítő-mester munkája. A neoromán stílusban épült modern küllemű, kecses, szép vonalú templombelső kiképzése is tetszetős. Az oltárképek, a domborművű stációk és a szentek szobrai méltó díszei a templomnak."

 

 

 

2018. június 8-án tartotta a gyülekezet a templombúcsút, melynek főcelebránsának Böjte Csaba ferences rendi szerzetest a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítóját kérték fel.

 

Mondhatjuk, hogy templomtól templomig ért az autók sora a felsőpárti városrészben. A templom ünnepre más felekezetből is érkeztek vendégek, valamint Csaba testvér gondolatait is kíváncsian várták. Ő miről másról beszélhetett, mint a SZÍVBEN rejlő szeretetről!

 

További képek a templombúcsúról:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2018. 06. 08.

 

.