Pista bácsi 95 éves! Sokan nem hiszik el!

 

 

 

Öt esztendővel ezelőtt hasonló címmel számoltunk be Demeter István (Pista bácsi) szépkorú köszöntéséről és ez most is helytálló! Tényleg nem hiszik el, hogy Demeter István, 2018. áprilisában a 95 születésnapját ünnepli.

 

 

 

Húsz esztendővel ezelőtt költözött a "Fehér házba" a Kossuth tér 5. alá. Az ablakából éppen a Petőfire lehet rálátni, és már akkor az volt az álma, hogy bárcsak megszépülne ez az épület.

 

 

 

A jó humoráról híres Pista bácsi az egészségről csak annyit mondott, hogy "minél több gyógyszert kell szedni, az annál kevesebb". Kérdezték a kórházban, hogy dohányzott-e? Válasza egyszerűen csak annyi volt, hogy: Igen, de leszoktam! - jött a következő kérdés - És mikor szokott le?  Vagy úgy ötven évvel ezelőtt!

 

 

 

Még egy kedves kis sztorit mesélt Pista bácsi a kórházzal kapcsolatban, amikor megkérdezték, hogy volt-e már itt az urológián valamikor? A válasz: 1950-ben, amikor festettem a kórtermet!

 

 

 

Szobafestőként dolgozott, és a művészeti ágak közül a festészet áll a legközelebb a szívéhez. Nélküle a Tokácsli Galériában nem is nyílik meg kiállítás - mondta mosolyogva.

 

 

 

Szóval kisebb, nagyobb gondokkal, de hát az elmúlt 95 év senki felett sem tud nyomtalanul elszárnyalni jól érzi magát Demeter István, akit lányai körében köszöntött Szirbik Imre polgármester.

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2018. 04. 20.

 

.