Épül a második terem + új székek lesznek a moziban

 

 

Kezdik kiszerelni a régi székeket a moziban 2018. március 25-én este.

 

2018-ban immáron második alkalommal kényszerülünk megvonni magunktól a mozizás élményét, de nem lesz hiábavaló a várakozás. A szentes moziban a felújítási munkálatok nemsokára véget érnek, május 10-től pedig két teremmel várja a filmrajongókat a mozi. Az 1912-ben épült szentesi mozi teljes átépítés után 2014 nyarán nyitotta meg kapuit a Kultik Mozihálózat részeként. A 160 férőhelyes mozi, ahol a tradíció és a modern technika találkozott, nemcsak Szentes egyik kedvenc helyévé vált, de a környékről is szívesen járnak filmet nézni a Nagy Ferenc utcába.

 

Szabó Krisztián, a Kultik Mozihálózat ügyvezetője elmondta, hogy tavaly ősszel keresték meg tervükkel az önkormányzatot, ahol támogatták azt az ötletet, hogy egy második terem kialakításával a mozi befogadóképességét 230 főre növeljék. A plusz teremmel olyan színes filmkínálatot tudnak teremteni városunkban, ami megduplázza az elmúlt években bemutatott filmek számát, így májustól 180-200 filmet tudnak majd bemutatni évente.

 

 

A nagyterem vége, ide épült a speciális akusztikus fal! Egy-egy darabja ennek a kőnek 23 kg, tehát nem ytong mint, ahogy azt sokan gondolják.

 

Akik emlékeznek a régi mozira, azok tudják, hogy a nagyterem első részében alakították ki a jelenlegi mozi termet, a hátsó rész parlagon volt. A mostani fejlesztés során oda egy második termet alakítanak ki. Azért, hogy ez megvalósuljon át kellett helyezni a mosdókat, egy speciális akusztikus fallal le kellett választani a hátsó teremrészt. Két különálló fűtési rendszert kellett kiépíteni, hogy még a radiátorok csövein keresztül se menjen át a hang az egyik teremből a másikba. A nagyteremben a vásznat 1 méterrel előrébb kellett tenni, hogy a kisterem mérete megfelelő legyen.

 

 

Kész a fal, szedik szét a régi vizesblokkot.

 

A régi vizesblokk elbontása után és a régi korszerűtlen kazán szétszedése után elkészült az alapja a közlekedő folyosónak, amelynek a betonozási munkálatairól többen posztoltak hírt a facebook-on.

 

Mixer autóból pumpáltak 25 m3 betont az alapba, majd kezdődik az építkezés, hogy májusra átadásra kerüljön az új terem.

 

Ezen a héten újra bezár a mozi, mert megérkeztek az új székek, amelyek picit nagyobbak és sokkal kényelmesebbek lesznek az eddigieknél.

 

Vasárnap az utolsó vetítés után álltak neki kiszedni a székeket, hogy hétfőn már az új székek felfúrásával tudjanak kezdeni a szakemberek.

Az Ezcaray spanyol cég által gyártott "Menorca" modell kényelmeit már a hétvégén kipróbálhatjuk.

 

A teljes belső átalakítás vége és a második moziterem átadása május tizedikére várható.

 

 

Az első kapavágás előtt a második terem. 2018. január 30.

 

 

 

 

 

 

Akadálymentes WC is a nézők kellemes szórakozását szolgálja, gőzerővel rakják a falat!

 

 

 

 

A képen az új wc látható, a régi meg bontják!

 

 

Helyszíni ellenőrzés.

 

 

 

 

 

 

A vászon 1 m-el előrébb került.

 

 

 

 

 

 

Elbontották a wc-ket, ássák az alapot a kibővítésnek!

 

 

Mixer pumpával küldik be a 25 köbméter betont, hogy ne törjék össze a sétálóutcát a nagy gépek!

 

 

Érkeznek az új székek!

 

 

 

 

2018. március 25-én vasárnap este az utolsó film levetítése után elkezdték a régi székeket leszerelni, melyek egy másik moziban fogják tovább szolgálni a nézők kényelmét.

 

 

 

 

 

Szentes, 2018. 03. 26.

 

.