Fiatal Oroszlánok Világbajnoksága Szentesen

Wakajshishi Sekaitaikai

 

 

 

2018. június 23-án nemzeti sportvárosunk ad otthont a III. Össz Kyokushin Karate Világbajnokságnak – súlycsoportos gyermek, serdülő, ifjúsági, junior, U-25 Knock-Down Kumite és gyermek, serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt férfi- női Kata világbajnokságnak, mely Szentesnek és a Magyar Karate Szakszövetségnek legrangosabb közös sportversenye lesz az idei évben.

 

 

 

A verseny elnevezése: Wakajshishi Sekaitaikai, azaz a Fiatal Oroszlánok Világbajnoksága. Ez a versenysorozat teljesen új megvilágításból mutatja be a világ egyik legkeményebb harcművészetét, a Kyokushin-t. Ezen Budo stílus megalkotója Sosai Masutatsu Oyama. Az alapító mester közvetlen tanítványa volt Shihan Brezovai Sándor, aki 1990-ben 4 hónapot töltött Japánban, a So-Honbu-n (központi edzőterem), mint uchi-deshi (bentlakásos tanítvány). Európából körülbelül tízen voltak ennek a „kollégiumnak” tagjai. A Wakajshishi Sekaitaikai kizárólag Sosai Oyama örökségét hivatott képviselni és terjeszteni a világban.

 

 

 

Az egész országban az a karate, amit Brezovai Sándor és csapata űz térségünkben, az eredmények figyelembevétele alapján valóban világraszóló, valamint méltó arra hogy egy ilyen rendezvénynek a megrendezését megtegyék  - mondta Farkas Sándor országgyűlési képviselő.

 

Előzetes regisztrációk alapján egy óriási verseny kezd kibontakozni a következő országok részvételével: Ukrajna, Szerbia, Románia, Bosznia, Horvátország, Szlovákia, Törökország, Svédország, Anglia, Hollandia, Belgium, Görögország, Kazahsztán, Azerbajdzsán, Ausztria. Lengyelország, Szlovénia, Franciaország, Németország, Olaszország, Irán, Oroszország, India, Nepál, Pakisztán, Ausztrália, Spanyolország, Thaiföld, Új-Zéland, Sri-Lanka, Japán, Magyarország. Ezen országokból már vannak jelentkezőink, folynak az egyeztetések - mondta Brezovai Sándor a rendezvény főszervezője.

 

 

 

Miért fontos a Magyar Honvédség jelenléte ezzel a rendezvényen? Szentes egy katonaváros alakulattal, olyan alakulattal, ahova a szerződéses hivatásos katonákat várnak munkavállalás illetve hivatás céljából, illetve mindamellett ami rendeltetésünk is, a toborzó irodák figyelembe véve a tartalékos szolgálat népszerűsítése. Jól tudom hogy fiatal korosztályról van szó a verseny versenyzői kapcsán 25 év alatti fiatalokról, akiket igyekszünk majd megnyerni ennek a szép hivatásnak. Ezen a rendezvényen Toborzó Iroda áll rendelkezésre azoknak a fiataloknak akik a katonai pálya irányába gondolkodnak.

 

 

 

Biztos vagyok benne hogy szó lesz a Furkó Kálmán nyugállományú ezredes úrnak a nevéről illetve személyiségéről amely egyrészt a sportágat és a honvédséget is összeköti. Azt gondolom hogy egy legendáról van szó és az ő személye lehet a legfontosabb és legkiemelkedőbb toborzó személyiségünk ezen a rendezvényen - mondta

 

 

 

Az idei rendezvény, a Fiatal Oroszlánok Világbajnokságaként debütál. A kyokushin karate stílus alapítója, Sosai Masutatsu Oyama óriási hangsúlyt fektetett a fiatal oroszlánjai (uchi-deshi-k) képzésére, ahol a tiszteleten, és feltétlen engedelmességen alapult képzésük. (A Wakjishi Rio-ban, azaz a Fiatal Oroszlánok Házában) Ezt a tiszteletet veszi alapul a júniusi világbajnokság, hisz kőkemény harcokat várhatunk a legkisebbektől egészen a 25 éves versenyzőkig.

 

Ezen versenysorozat egyik állomása 2018. június 23-a, melyet két év múlva meg szeretnénk ismételni, szintén Szentes városában. Mert szükség van az értékes fiatalokra, az új generációra, akik tudják építeni Magyarországot, Európát, és a világot.

 

 

 

 

 

Szentes, 2018. 03. 23.

 

.