Kiosztották a Boros Díjakat!

 

 

Március 14-én emlékezett meg az 1848. március 15-ei eseményekről, és az iskola névadójáról Boros Sámuelről Szentes első polgármesteréről a HSZC Boros Sámuel Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

 

A Boros díjat 1990-91-es tanévben alapították, így immáron 28. éve vehetik át ezt az elismerést a Boros Sámuel Szakközépiskola legkiválóbb diákjai. A díj feltételei szigorúak, csak a legjobb tanulmányi és verseny eredményű, ezen kívül a közösségi munkában is kiemelkedően teljesítő tanulók pályázhatnak. Ezt az elismerést mind a tanárok, mind a diákok nagyon komolyan veszik, a presztízse az évek során változatlan. A diákok számára a Boros díj a középiskolai tanulmányok alatt kapható legrangosabb kitüntetés.

 

Az idei díjazottjak: Bujdosó Krisztián (12.b), Kiss Martin, Nagy Gergő és Várdai Lilla (12.c). Közösségi díj: Bátor Violetta (12.a) Jelöltjeink voltak még, akik teljesítményükkel szintén megérdemelték volna a díjat: Ficsor Tamás (12.a), Buda Ildikó, Piti Alexandra Gréta és Tóth Karina (12.b). Valamint Kiss Viktória (12.c)

 

 

 

Várdai Lilla az egészségügy osztály tanulója, aki elsősorban sokoldalúságával tűnik ki társai közül. Számtalan versenyen megmérettette magát, ezek közül néhány: Curie Környezetvédelmi verseny, Curie Kémia verseny, Implom József Középiskola Helyesírási Verseny, biológiai OKTV, ahol mindenütt kimagasló eredményeket ért el. Szabadidejében verseny-táncol, amelyben egészen a világbajnokságig jutott. A jövőjét orvosként képzeli el.

 

Kiss Martin az egészségügy osztályba jár, már általános iskolában erre a pályára készült. Sokoldalúságát bizonyítja, hogy nem csak szaktárgyi, biológia és kémia versenyeken vesz részt, hanem megmérette magát történelemből, német nyelvből is. Szívesen segíti az osztály és iskolai rendezvények szervezését. Versenyszerűen karatézott, a sport a mai napig fontos szerepet tölt be az életében. Osztályfőnöke szerint az egész osztály nagyon sokat köszönhet Martinnak, hiszen az osztályon belüli barátságok egyik mozgatórugója.

 

 

 

Bujdosó Krisztián a 12. b osztály kiemelkedő eredményeket elérő tagja. Pályázatát mid a Boros, mind a Közösségi díjra beadta. Kedvenc tantárgyai a matematika, szakmai tantárgyak és a testnevelés, ezeken a területeken komoly versenyeredményeket is elért. Osztályfőnökének a munkáját mindenben segítette, iskolai ünnepségeinken többször konferált, szervezésükhöz aktívan hozzájárult. A Szegedi Egyetem Gazdaságtudományi Karán kíván továbbtanulni.

 

 

 

Nagy Gergő Márk 12. c osztály tagja sportolóként is sikerorientált, ez is motiválta pályázatának beadását a Boros díjra. Számos versenyen kiválóan szerepelt, a Curie környezetvédelmi versenyen országos 2. helyezést ért el, vizilabdázik, a korosztályos magyar válogatott keretének rendszeres tagja. A pszichológiai pálya vonzza, célja között szerepel az emberek támogatása, segítése.

 

Bátor Violetta 12. a osztályos tanulóra jellemző, hogy nagyon szeret emberek között lenni, kapcsolatokat teremteni, kommunikálni, így a kiváló tanulmányi eredménye mellett  minden iskolai rendezvényünk szereplője, legyen az évnyitó, évzáró, szalagavató, karácsonyi műsor, ballagás, Letti mindegyiken ott volt, és szerepet vállalt ünnepségeink szervezésében és lebonyolításában. Példamutató szorgalma, kimagasló tanulmányi teljesítménye és versenyeredményei alkalmassá teszik a Boros díj jelölésére, és beadta a pályázatát a Közösségi díjra is.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2018. 03. 14.

 

.