700 millió plusz a Petőfire

Összesen 1,5 milliárd forintból újulhat meg a Petőfi többi része

 

Több pályázatnak és kormányzati forrásnak köszönhetően 2019 végére megújul a Petőfi és benne a Tóth József Színházterem! Sajtótájékoztató keretében jelentette be Szirbik Imre polgármester és Farkas Sándor országgyűlési képviselő, hogy a kormány a város céljához 700 millió forinttal hozzájárul. További részletek a videóban!

 

Ha a lejátszás megkezdődött, és semmilyen hangja sincs, a lejátszó kezelőfelületén a jobb alsó sarokban található csúszka segítségével beállíthatod a kívánt hangerősséget, a kis ikonra kattintva pedig elnémíthatod teljesen.

 

A videó nagy sebességű feltöltését a TNT-TvNetTel Kft. (www.tvnettel.hu) támogatja!

 

 

 

Hétfőn éjszakába nyúló ülésén döntött a kormány, hogy 700 millió forinttal, nemzeti forrásból kiegészíti a rekonstrukció költségvetését - mondta Farkas Sándor országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón.

Közel egy évvel ezelőtt Szirbik Imre polgármester úrral közös épületbejárást tartottunk, amikor látszott már, hogy a felújításhoz a TOP-os források nem lesznek elegendőek, és vannak olyan épületrészek, amelyeket a működés szempontjából nélkülözhetetlenek, de nem vonhatók be pályázatba. Ezután levélben fordultunk Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterhez. Közös lobbizásunk az év elejére sikerrel kecsegtetett. A 20 éve felújításra váró épület sorsa a tegnapi kormányüléssel megoldódott.

A Petőfi Szálló kérdése megmutatja, hogy ha megtudunk egyezni és összefogni, párthovatartozás nélkül, akkor tudunk eredményesek lenni. A felújításhoz szükséges forrást a kormány a 2018 évi költségvetésből, a gazdaság erősödéséből, növekedéséből való többletbevételből tudja támogatni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.