Ajándék gitár talált gazdára

Ifjú zenészeket segít a Rotary

 

A Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskolában 2018. február 27-én növendékhangverseny zajlott. Az ifjú zenészek műsora közben egyszer csak a színpadra szólították a Szentes-Csongrád Rotay Club képviselőit - hamarosan kiderült az is, hogy miért.

 

 

 

Elsőként Tímár Ferenc informatikus könyvtáros, a klub soros elnöke mutatta be pár mondatban a 13 éve működő jótékonysági szervezetet. Elmondta, hogy az immár nyolc alkalommal megszervezett Kárpát-medencei Rotary Diáktáborok és más karitatív akcióik mellett ifjú művészpalántáknak egyénileg is segíteni igyekeznek a tehetségük kibontakoztatásában.

 

 

 

Dobos Ferenc, a felgyői Grow Group Palánta Kft. tulajdonosa elmesélte, hogy a Szecessziós Házban február 16-én rendezett gitárkoncerten ő is részt vett, és volt olyan fellépő, aki nem a saját hangszerével lépett színpadra, hanem vagy iskolai gyakorló hangszerrel, vagy kölcsön gitárral.

Ez adta az ötletet, hogy egy tehetséges és arra érdemes ifjú zenészt meglep egy új hangszerrel. A Rotary klubbal egyetértésben egy minőségi akusztikus gitár került átadásra a koncert szünetében.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dobos Ferenc megkérdezte, hogy kit lehetne ezzel az ajándékkal meglepni, azt a választ kapta, hogy sok tehetséges hangszer nélküli diák jár a zeneiskolába. Nem volt mit tenni Fortuna segítségét kérték, és hogy ki fog egy húron pendülni a gitáron, az is hamarosan kiderül.

 

A klub a tehetségek támogatását kiemelten kezeli és így történt az is, amikor a szentesi Kovács Péter, az SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakgimnázium tuba szakos hallgatója a klub támogatásával februárban második alkalommal vehetett részt Németországban a Hochschule für Musik Karlsruhe Különleges Tehetségek Osztályának 10 napos előképző kurzusán. A napokban kapta meg a hivatalos értesítést, hogy felvételt nyert ebbe a nemzetközi hírű intézménybe.

 

 

 

Most viszont térjünk vissza a gitár sorsához, és hát fokozódott az izgalom a zeneiskola hangversenytermében, mert a diákok gyorsan átérezték azt a lehetőséget, amelyet ez a kis közjáték jelentett.

A szerencse pedig Tomcsik Réka Évának kedvezett, így ő vehette át az új gitárt, így a következő hangversenyen már biztos azon fog játszani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2018. 02. 28.

 

.