2017. DECEMBER

 

Szilveszteri futás Szentesen

 

Több mint negyvenen vágtak neki a St. Jupát SE által már hagyománnyá vált Szilveszteri futáson Szentesen. 2017. december 31-én kissé szemerkélő esőben vágtak neki a jelentkezők a két távnak. A rövidebb 2 km, a hosszabb 3,8 km volt így a Széchenyi-liget kapujától kerékpárúton a Topolya u. vonaláig (rövidtáv), illetve a belső körforgalomig (hosszabb táv) és ugyanezen az útvonalon vissza volt a futásra kijelölt szakasz.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 31.


 

Izgalmakkal teli palánkos torna

A Csőszer Komplett Kft. csapata nyerte

 

Ebben az évben a YEE-LO Pizzéria volt a névadószponzora a hagyományos év végi palánkos teremlabdarúgó tornának, melyet 2017. december 27-29. között rendeztek a dr. Papp László Városi Sportcsarnokban.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 30.


 

Búcsú a "gyalogjárótól"

 

Fájdalommal tudatjuk, hogy

 Kruzslicz Pál népművelő-újságíró,

 

a Szentesi Művelődési Központ egykori munkatársa és igazgatója,

a Szentesi Élet volt munkatársa és szerkesztője,

a Rádió Szentes alapítóinak egyike és első stúdióvezetője,

2017. december 26-án, életének 70. évében elhunyt.

 

Nyilvános búcsúztatójára 2018. január 12-én, pénteken 15 órakor a Művelődési és Ifjúsági Ház Pódiumtermében (6600 Szentes, Tóth József u. 10-14.) kerül sor.

 

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 29.


 

Remény, békesség, nyugalom

Felgyulladt a negyedik gyertya

 

2017. december 24-én délelőtt 11 órakor picit szeles időben gyülekeztek a szentesiek a városi adventi koszorúnál, hogy közösen gyújtsák meg az.

 Veres-Ravai Réka evangélikus lelkész beszédében elmondta, hogy amikor pedig a negyedik gyertya lángja is felragyog, eszünkbe juthat a napkeleti bölcseket vezető betlehemi csillag ragyogása. Ha tehát már mindegyik gyertya ég, ez azt jelenti, hogy elérkezett a karácsony: boldogan ünnepelhetjük Jézus Krisztus születését, a nekünk adott végtelen Szeretetet.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 24.


 

Megépül a szentesi műtéti tömb

(A sajtótájékoztató teljes hanganyaga videó részletekkel!)

 

Szentes és térsége lakosainak, mintegy 350 ezer embernek teljesül régi vágya a műtéti tömb beruházással, amely mérföldkő a térség egészségügyi színvonalának fejlesztése, betegbiztonsága szempontjából – jelentették be a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórházban Szentesen. Kormánydöntésnek köszönhetően, külön fejlesztési forrásból megépül a szentesi műtéti tömb, melynek terveit 2018. december 31-ig kell elkészíteni, erre 150 millió forintot különített el a kormány. Dr. Kalmár Mihály főigazgató ígérete szerint azonban még a határidő előtt, minél hamarabb elkészítik a terveket, hogy a lehető leghamarabb elkezdődhessen a kivitelezés.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 24.


 

Az év megyei sportolói
Három díj Szentesre került

 

Negyvennyolcadik alkalommal rendezi meg a megyei napilap "Az év sportolója" díjátadó gáláját, melyet idén a a szegedi Hungi Vigadóban rendeztek. Ezen az ünnepségen adják át azokat az elismeréseket a megyei sportolóknak, melyet egész éves teljesítményük alapján érdemeltek ki. Idén 20 díjat osztottak ki, és három Szentesre került!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 19.


 

Gazdit keres még ünnepek előtt

 

Két hete talált kb. 1-2 év körüli kislány pumi keveréknek keresünk egy szerető gazdit!!! Nagyon nagyon kedves kutya, szoba tiszta, pórázon és anélkül is szépen sétál, mindenkivel nagyon kedves, más kutyákkal és cicákkal is jól kijön! Megkapott minden szükséges kezelést (kullancs-bolha elleni szert, féreghajtó, veszettség elleni oltás, chip).

 

Elérhetőség: Boros Dóra

6600 Szentes Petőfi utca 3. 1/1,

Tel: +36-30/466-8009

E-mail: borosdori89@gmail.com

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 19.


 

Karácsonyi zenélő fényjáték Szentesen

Egy Jókai utcai ház így lett feldíszítve az ünnepekre

Ilyet még nem látott!  (videóval)

 

Szentesen a Jókai utca "elején" ismét dalra fakad egy családi ház, amelyre már tavaly is sokan voltak kíváncsiak. Szerényen lapul a ház tetején egy rénszarvas, majd félóránként felragyog egy üstökös  és felcsendül egy karácsonyi dallam, melyre a több száz méter fénytömlő ütemes villogásba kezd. Ha valakit érdekel, akkor eláruljuk hogy 42 csatorna vezérli a sok ezer izzót és az éneklő karácsonyfát.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 18.


 

100 új étkészlet a Háromhegyek jóvoltából

 

Háromhegyek Közhasznú Egyesület jóvoltából 100 étkészlet (mély- és lapostányér + bögre) érkezett a szentesi Mátéffy Ferenc utcai óvodába, hogy lecserélhessék a régi és itt-ott kopott étkészletet. Ennek az adománynak az átadására került sor 2017. december 18-án az óvodában.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 18.


 

Advent harmadik vasárnapja

 

2017. december 17-én advent harmadik vasárnapján 16.00 órakor a Kossuth téren sokan gyülekeztek a városi adventi koszorúnál, hogy részesei legyenek a közös gyertyagyújtásnak. Didi Xénia, a Szentes Nagytemplomi Református Egyházközség segédlelkésze a várakozás öröméről beszélt. A műsort a Református Idősek Otthonának dolgozóinak és gyermekeinek adták, majd a harmadik gyertyát a Nagytemplomi Református Egyházközség nevében Fehér Csaba lelkész és Didi Xénia, segédlelkész közösen gyújtotta meg.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 17.


 

Remek végjátékkal szépítettünk

 

A férfi vízilabda bajnokság ez évi utolsó mérkőzését játszotta a Metalcom Szentes hazai környezetben. Az OSC csapata érkezett a Kurca-parti városba, hogy a bajnoki pontok sorsát eldöntsék.

Az esélytelenek nyugalmával szállhatott vízbe a hazai csapat, de ez a tény csak felszabadította a Szentes csapatát. Ragyogó végjátékkal szépítette az eredményt 10-14-re.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 17.


 

Fantasztikus meccs volt

 

A Női OB I alapszakaszának ötödik fordulójából elhalasztott mérkőzést pótolták 2017. december 15-én este Szentesen, ahol a Kurca-parti Hungerit Szentes az UVSE csapatát látta vendégül.

Az első 8 percben csak egy gól esett, ez köszönhető mind két kapusnak, de az az egy is vendég találat volt.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 17.


 

Újabb számítógép adomány a Rotary-tól

 

A tegnapi napon (2017. december 14.) egy kis ünnepségre hívtak minket a Szentes Város Gondozási Központ IV. Klubjába. Gyermeki izgalommal várták a klubba járók, hogy vajon milyen meglepetésben lesz részük, mert tudták, hogy érkezik valami, de hogy mi azt még mi sem sejtettük. A Szentes-Csongrád Rotary Klub jóvoltából egy sokkal modernebb számítógépet kaptak, mint amilyennel nap mint nap szórakoztak, vagy éppen tanultak.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 15.


 

Újévi tűzijáték Szentesen

 

Köszöntsük együtt az új esztendőt 2018. január 1-jén 18.00 órakor Szentesen a Kossuth téren. Miután mindenki kipihente a szilveszteri bulit, újév első napján a koraesti órákban rendezik meg a 2018-as esztendő első tűzijátékát. 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 12.


 

Ünnep előtti feltöltődés

A női lélek titka!

 

A boldogságról, az életről, az egészségről volt szó, főszerepben a NŐvel, november 24-én, a megyeháza dísztermében. Aki eljött a péntek délutáni rendezvényre, informálódhatott, szórakozhatott, töltődhetett.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 08.


 

Megyei mesemondó a Deákban

 

2017. december 7-én Megyei Mesemondó Versenyre várták a diákokat a Szentesi Deák Ferenc Általános Iskolába. A versenyzőket és kísérőiket Varga Sándorné intézményvezető köszöntötte, majd az iskola tanulói kedveskedtek egy kis műsorral. Sebesy Gréta zongorázott, Janó-Szegi Eszter és Szobota Léna pedig hangulatos duót adtak elő.

A versenyen megjelenteket a rendezvény szervezője, Kissné Rózsavölgyi Tímea tanárnő kalauzolta tovább és mutatta be a "szigorú" zsűri tagjait:

1-2. évfolyamon: Rácz Ilona, Hering Ferencné és Kozák Lászlóné

3-4. évfolyamon: Halász-Szabó Gabriella, Szilágyi Antalné és Kis-Rácz Antalné

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 08.


 

Anya és lánya sérült meg

 

Anya és lánya sérült meg, amikor a csúszós úton autójukkal árokba csapódtak Szentesnél a 45-ös főúton. Kunszentmárton felé haladt az Opel, amikor a páralecsapódás miatt a kanyarban megcsúszott, az árokba csapódott, majd vissza sodródott az útra. Információnk szerint a balesetben a 16 év körüli lány súlyosan megsérült, míg a gépkocsit vezető anyja csak könnyebben, a mentők mindkettőjüket kórházba szállították.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 08.


 

Elzárták gázt a kórházban

Nem látható fejlesztések 140 millióval csökkentik a rezsit

 

Még mielőtt bárki félreértené a címet, tisztázzuk, hogy olyan fejlesztéseket hajtottak végre az elmúlt évben a szentesi kórházban, amelynek köszönhetően a felhasznált földgáz fogyasztást nullára redukálta az intézmény.

De nézzük, minek köszönhetjük ezt a hatalmas rezsicsökkentést.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 07.


 

Karácsonyi vásár aktualitások

 

December 9. (szombat) 19 óra Kalungu ütőegyüttes műsora a Kossuth téren

Rossz idő esetén (eső, hó) a Karácsonyi vásárban a felállított sátor alatt

December 10. (vasárnap) 16 óra Adventi gyertyagyújtás Ünnepi beszéd: Gilicze Andrásné református lelkipásztor Műsor: Felsőpárti Református Egyházközség

December 13. (szerda) 17.30 óra Kézműveskedés kicsiknek és nagyoknak a Borostyán Virágüzlettel a Kossuth téren (eső esetén a program elmarad)

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 07.


 

Kiss Viktória zenés estje

 

A Szentesi Művelődési Központ szervezésében Kiss Viktória Grand Prix díjas énekes zenés estjére kerül sor a Szecessziós Házban található Petőfi Cafe-ban. A belépés díjtalan!

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 07.


 

Gasztro- és Kézműves Piac

 

A Szivárvány Művészeti Alapítvány már 12. éve, a Művészetek Háza megnyitása óta szervezi egyre népszerűbb adventi gasztro-kulturális programsorozatát. A minőségi magyar gasztronómiát, helyi termelői élelmiszereket, egyedi kézműves termékeket és számtalan kulturális programot tartalmazó esemény 4. éve a Gasztro- és Kézműves Piac keretei között zajlik. Az idén kiemelkedő programelem 09-én (szombaton) 11.00 órakor Veres-Ravai Réka evangélikus lelkész asszony ünnepi köszöntője, 10-én (vasárnap) 10.00-15.00 óráig Debreceni-Kis Helga a "Fölszállott a páva - 2017" népzenei tehetségkutató verseny döntősének csodálatos ünnepre hangoló muzsikálása.

Különleges művészi élményben lesz részük, azoknak a látogatóinknak, akik megnézik Kalácska Beáta szobrászművész-tanár kiállítását. Újdonság, hogy 10-én és 16-17-én a szegedi Őrangyal Gasztroház - és Étterem autentikus vegetáriánus ételeket készít a Látványkonyhánkban.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 05.


 

Kézműveskedés a Karácsonyi Vásárban

 

December 6-án (szerda) 17.30 óra Kézműveskedés kicsiknek és nagyoknak a Borostyán Virágüzlettel a Kossuth téren. Gyere el és csodáljuk meg a tér díszkivilágítását!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 05.


 

Óévbúcsúztató ünnepi koncert

 

2017. december 30-án 18 órai kezdettel rendezik meg a hagyományos Óévbúcsúztató Ünnepi Koncertet a városi sportcsarnokban! Jegyek elővételben 500 Ft-os egységes áron kaphatók! Bővebb infó a plakáton!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 04.


 

Ártéri szőlőskertek az Alsó-Tisza mentén

Dr. Mód László néprajzkutató előadása a könyvtárban

 

A Szentes Városi Könyvtár és a Szentes-Csongrád Rotary Club szeretettel meghívja Önt és kedves barátait a könyvtárba, ahol  2017. december 7-én csütörtökön 18 órakor dr. Mód László néprajzkutató, a Szegedi Tudományegyetem oktatója Ártéri szőlőskertek az Alsó-Tisza mentén című vetített képes könyvbemutatóját rendezik meg.

 

 

  KATT a képre!      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2017. 12. 05.


 

Jótékonysági filmvetítés a Szentesi Moziban

 

2017. december 4-én immáron negyedik alkalommal lepi meg a Szentesi Mozi Mikulás alkalmából azokat a gyermekeket, akiknek családja nem engedheti meg a mozi látogatást és ezért kimaradnak ebből a szórakozásból. Idén 150 gyerkőccel telt meg a Szentesi Mozi vetítőterme a Családsegítő Központ segítségével.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 04.


 

Köszönet az előadásért

 

Ezúton szeretnénk köszönetünket kifejezni a Klauzál utcai Nyolcszínvirág Óvoda dolgozói, gyermekei és a szülők nevében a Szentes Városi Amatőr Színkör társulatának, hogy a Megyeháza dísztermében bemutatott előadás bevételét intézményünk alapítványának felajánlotta.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 04.


 

Felajánlott fenyők Szentesen

 

Idén dúskált a város a lakosság által felajánlott fenyőfákban. Ennek köszönhetően a város több pontján és épületében okozhatunk örömet.

A város karácsonyfáját Molnár Zoltán és felesége Németh Erika ajánlotta fel. A Szent Anna templomba Kóczán Kata fenyője került. A Koszta József Általános iskolásoknak Dr. Holecska János Antalné fája okoz örömet, melyet Csorba Ildikó és tanártársa öltöztetett díszruhába. A Petőfi Cukrászda elé szintén Dr. Holecska János Antalné fenyője került, de az adventi koszorú zöldjét is az Ő fája adta Fekete László fenyője mellett.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 04.


 

Ha nehezen is, de meggyulladt!

 

2017. december 3-án nyílt meg Szentesen a Kossuth téren a karácsonyi vásár, valamint a városi adventi koszorú első gyertyája.

A vásárban a SzeVASz társulat korhű ruhákban varázsoltak ünnepi hangulatot. Ruháik a most nagy sikerrel folyó új darabjuk jelmezei is egyben. Kis kavarodást okozott, hogy egy időpontra volt hirdetve a gyertya gyújtás és a vásár megnyitója ez csak pár perces csúszást okozott a két program között.

Zsadányi József katolikus plébános tartott ünnepi beszédet az első gyertya gyújtáson.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 03.


 

XII. Rotary Jótékonysági Bál 2017

 

Immáron tizenkettedik alkalommal rendezi meg jótékonysági bálját a Szentes-Csongrád Rotary Club.

Ez a Szentes-Csongrád Rotary Club legnagyobb ünnepe, és kicsit a magyar Rotary ünnepe is – mondta köszöntőjében Mészáros Zoltán a Rotary magyarországi kormányzója, aki elárulta, hogy a bál bevételét a tehetséges fiatalok támogatására és a határon túliak táboroztatására fordítják.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 03.


 

Járási számítástechnikai tanulmányi verseny

 

2017. november 14-én a Hódmezővásárhelyi SZC Pollák Antal Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában rendezték meg az általános iskolák felső tagozatosai számára kiírt Pollák Antal Járási Informatika Versenyt. A versenyre közel 50 tanuló nevezett.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 03.


 

SZTANÓ GYÖRGY JUNIOR VILÁGBAJNOK MEXIKÓBAN! (videóval)

 

December 2-án kezdődött a parafekvenyomó világbajnokság Mexikóvárosban, ahol az első napon a szentesi Sztanó György is bemutatkozik a magyar válogatott tagjaként. A versenyt eredetileg szeptember 30-án rendezték volna, ám a Mexikót sújtó súlyos földrengés miatt még az is kérdéses volt, hogy lesz-e egyáltalán idén világbajnokság. Nos, a mexikóiak nem léptek vissza a rendezéstől, és szombaton kezdetét vette az erős emberek találkozója.

A Junior -59kg-os kategóriában Gyuri egy biztonsági emeléssel kezdett amely 113 kg volt. Ezután következett a 117 kg, amely szintén sikeres volt. A szentesi fiatalember edzéseken már próbálta a 125 kg-ot, de addig nem ugrott fel, így 124 kg-ot kért az emelőrúdra, amit szintén sikeresen nyomott ki ezzel megszerezte a világbajnoki címet és az azzal járó aranyérmet.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 03.


 

Animációs verseny 2017

 

A hagyományoknak megfelelően ebben a tanévben ismét megrendezésre került a Szentesi Koszta József Általános Iskolában az Animációs rajz- és számítástechnikai verseny. A versenyen három korcsoportban és 2-3 fős csapatokban dolgoztak a gyerekek.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 03.


 

Világító maci és hóember a Kurcán!

 

A város ünnepi világításával együtt kapcsolódnak fel azok a figurák a Kurcán, melyeket 2017. december 1-jén helyeztek a várost kettészelő folyócskára.

 

A maci és a hóember több mint 3 méter magas és sok száz LED díszíti. Sajnos nehéz lesz szelfit készíteni, mert a víz közepén van, pedig jó lett volna.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 01.


 

Felállították a városi adventi koszorút

A Holdvirág Virágüzlet készítette a díszítést

 

A Kossuth téren a napernyős lány szobrát veszi körbe a városi adventi koszorú, melynek díszítését ebben az évben a Holdvirág Virágüzlet vállalta. És hogy milyen lett??? Azt nem csak itt a képeken, hanem személyesen is megtekintheti.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 01.


 

Floorball arany

 

A tegnapi napon került megrendezésre a Magyar Speciális Olimpia Szövetség területi integrált floorball versenye Tiszaföldvár-Homokon. A versenyen Szentest a Rigó Alajos Általános Iskola és Szakiskola tanulói kiegészülve a Horváth Mihály Gimnázium partner sportolóival képviselték. A II. divízióban aranyérmesek lettek! Gratulálunk a csapatnak és köszönet a gimnáziumnak a segítségért, Tóth Tamás igazgató úrnak és Tomcsányi Ferenc tanár úrnak, hogy a Rigó Alajos Általános Iskola és Szakiskola tanulóinak segítséget nyújtottak!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 01.


 

 

.