14 éves tehetség debütált Szentesen

 

A női vízilabda OB I második fordulójában a Hungerit-Szentesi VK sima, 17-6-os sikert aratott hazai pályán a Honvéd ellen.

 

 

 

Mivel sima sikerre lehetett számítani szerda este Szentesen, a hazai pólókedvelők számára a legnagyobb izgalmat és érdekességet egy 14 éves lány szereplése jelentette. A Hungerit felnőttkeretében ugyanis ezen a könnyűnek ígérkező bajnokin Dömsödi Dalma is helyet kapott. Idén korosztályos gólkirály lett, első Csongrád megyei lányként megkapta a legjobb utánpótláskorú játékosnak járó Szalay Iván-díjat, majd társainál fiatalabb kora ellenére ott lehetett az U17-es Európa-bajnokságon, amellyel bronzérmet szerzett.

A kontinensviadal után eljött tehát a pillanat, és beállhatott egy felnőtt OB I-es meccsen.

 

 

 

A találkozó nem tartogatott izgalmakat: az első negyedben még minimális volt a szentesiek előnye, de utána kijött a különbség a két csapat között. Az ötgólos Kudella és a négyszer eredményes brazil légiós, Melanie Dias vezetésével 17–6-ra nyert a Hungerit. A másik két új légiós, a kínai Niu Guannan és a kazah Anastasia Mirshina is többször betalált, az új külföldi játékosok összesen 9 gólt jegyeztek.

Vidumanszky László: – Örülök, hogy a döcögős rajt után ilyen simán nyertünk, persze lehetett volna nagyobb is a különbség. Dömsödi Dalma pár percet kapott, és rendre bevetjük majd őt, jobb csapatok ellen is, a fejlődéséhez ez elengedhetetlen.

 

 

 

Hungerit-Szentesi VK–Honvéd 17–6

(1–0, 5–2, 5–2, 6–2)

Női vízilabda OB I, A csoport, 2. forduló.

 

Hungerit-Szentesi VK: Lekrinszki (6 védés) – Szabó 1, HEVESI, Guannan 1, DIAS 4, Rybanska 2, Mirshina 3. Csere: Sebők, Brávik, KUDELLA 5, Dömsödi, Kis 1, Korom. Vezetőedző: Vidumanszky László.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2017. 10. 23.

 

.