Ötödik helyen végzett Dorka a Tennis Europe Masters versenyen

 

 

Véget ért a Tennis Europe Masters! Összességében nagy siker az 5. hely, bár a sorsolás sajnos nem kedvezett, hisz az egy évvel idősebb és végül a tornát megnyerő francia lányt kapta Dorka az első körben, akivel szemben vereséget szenvedett, így az 5-8. helyért kényszerült játszani.

 

A teniszezőknek az olaszországi Reggio di Calabriában megrendezett korosztályos mesterversenyén Drahota-Szabó Dorka és Kovács Zita alsóházi döntője volt a magyar delegáció utolsó mérkőzése. A viadal előtt senki sem számított arra, hogy a két lány egymás ellen mérkőzik, arra pedig végképp nem, hogy erre a találkozóra az utolsó napon kerül sor. A papírforma szerint ugyanis a helyezése és egész éves teljesítménye alapján Zitát az U16-os elődöntőbe lehetett várni, ahová az elvesztett első pénteki mérkőzése vágta el útját, Drahota-Szabó Dorka pedig a későbbi győztes, a tornát uraló francia Carole Monnet-től elszenvedett elsőkörös veresége miatt került az alsóházba. A meglepetések sora ezzel nem ért véget, hiszen a házidöntőt végül a Szegeden edző Drahota-Szabó Dorka nyerte meg 7-5, 6-2-re. Ezzel szépített kettőjük mérkőzésarányán, korábban négyszer veszített, és csak egyszer nyert Zita ellenében.

 

Győzelmével Dorka az 5. helyen végzett, vagyis a magyar csapat legjobb helyezését szerezte meg. Így látta az utolsó mérkőzést: „Nagyon fura volt nekem ez a meccs. Sokat játszottunk már egymás ellen, s bizonyára még fogunk is, de itt tényleg nem számítottunk rá. A legjobb játékomat hoztam, az első perctől kezdve fel tudtam pörögni, s mivel Zitát jól ismerem, tudtam, mit kell ellene csinálnom. Mivel nagyon agresszíven támad, a lehető legtovább próbáltam tartani a labdákat, és a fonákjára pörgettem. Okosan játszottam, és türelmes voltam. Utóbbi most hasznosnak bizonyult. Bevallom nem nagyon izgultam. Annyira örültem, hogy a legjobb nyolc európai játékos közé kerültem, hogy itt már nem gondolkodtam azon, mi következik. Elégedett vagyok a három napos teljesítményemmel, hiszen a francia lány ellen én nyertem a több játékot, mást nem tehettem. A másik két meccsemet viszont nagyon jó játékkal hoztam.”

 

Szentes, 2017. 10. 08.

 

 

.