2016. AUGUSZTUS

 

Leplezzük le a szemetet

Keressük „a mi szemetelőink”-et!

 

Szentes Városellátó Nkft. felhívással fordul a szentesi lakossághoz a közterületi szelektív hulladékgyűjtő szigetek körül elhatalmasodott illegális szemetelés elkövetőinek felderítése, a közvélemény figyelmének felhívása érdekében.

 

Kérjük, hogy amennyiben a Városunkban járva, vagy a lakásukból kinézve azt tapasztalják, hogy bármely szentesi szelektív hulladékgyűjtő szigetnél valaki szemetet, lom hulladékot helyez el akkor készítsenek róla fényképet, azt küldjék el részünkre elektronikus úton a hulladek.szentes@invitel.hu  postacímre.

 

A beküldött képek alapján kísérletet teszünk az illegális szemetelők felderítésére, valamint a személyiségi jogok figyelembe vételével közzé tesszük azokat. A képek beküldőinek nevét bizalmasan kezeljük.

 

A beküldött képeket a Szentes Városellátó Nkft. értékeli, 2016. szeptember, október és november hónapokban havonta kiválasztja a legérdekesebbet és azt 10.000 Ft-os vásárlási utalvánnyal díjazza.

 

Kérjük, segítsék munkánkat a Városunk tisztább környezete érdekében.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 08. 30.


 

Valami bűzlik Szentesen

 

Valaki tudja, hogy mi ez az irgalmatlan büdös disznó trágya szag a Felsőpárton??? Ebben az évben most érezzük először és semmi infónk nincs, hogy ki könnyített ekkorát magán. Lehet újra mosni a ruhát, de most dupla öblítővel. Tudjuk, most jönnek az okosok, hogy csukjam be az ablakot, (de könyörgöm, 30 fok van). Szóval, valaki tud valamit róla??? Kb. olyan mint ha itt felsőpárton minden háznál lenne 10-15 hízó.

Ha valaki nem tudja, hogy miről van szó, akkor jöjjön el a Jókai utcába és nagyokat szippantson.

 

Tudjuk, hogy jön a magyarázat, hogy hígtrágya és társai, de jó volna akkor is megtalálni, a bűz forrását, és az információ hiányát. Legalább értesítve lenne a lakosság, hogy egy hétre való levegőt vegyen az előző napon.

Nálatok is bűzlik? Írd meg, hogy hol elviselhetetlen még a szag!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 08. 30.


 

Szeptember 29-én indul a Zene-Világ-Zene évadja

Élet - Érték - Élmény

 

2016. szeptember 29-én indul a 2016/2017-es zenei évad a Hangversenyközpontban. A tizenegy koncertből álló évad valamennyi programját kedvezményes bérlettel tekintheti meg, mely zenei csemegéket is tartalmaz. Bővebb információ a plakáton!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 08. 29.


 

Idén is folytatódik a Studium Generale

SZEREZZ TE IS DIPLOMÁT!!!

 

Segítünk neked, ha reál irányban akarsz továbbtanulni és Szentesen tanulsz vagy szentesi lakos vagy. Szentes Város Önkormányzata tehetséggondozó felvételi előkészítő foglalkozásokat szervez a Szentes Városért Közalapítvány támogatásával az alábbi területeken:

• matematika

• fizika

• biológia

• kémia

• biokémia kutató csoport

• gazdasági alapismeretek

• műszaki alapismeretek.

 

SŐT! Aki a fenti tárgyak közül felkészítésre jár, igény szerint idegen nyelvből is kaphat segítséget. A foglalkozások heti két alkalommal kétszer 45 percben kerülnek megrendezésre.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 08. 29.


 

Nyárbúcsúztató matiné a múzeumban

 

Minden érdeklődőt szeretettel várnak nyárbúcsúztató matinéra 2016. szeptember 3-án 10-12 óra között a Koszta József Múzeumban.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 08. 29.


 

   Idén Csongrádról Szentesre futnak

Már lehet nevezni!

 

Immáron 20. alkalommal kerül megrendezésre szeptember 17-én a Csongrád – Szentes G-ÁT futás.

A verseny nevében szereplő kötőjel oka, hogy nem csak gátfutás, hanem átfutás is a rendezvény, hiszen a hagyományok alapján a két város kapcsolatát is kifejezni igyekeztek a szervezők. Közös szervezéssel és rendezéssel, minél több támogató bevonásával igyekeznek minél hangulatosabbá tenni a versenyt a résztvevők számára.

 

Mivel immáron huszadik alkalommal futnak át a versenyzők az egyik városból a másikba, így ez a rendezvény is bekapcsolódik a Szentes 20 sport-programsorozatba.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 08. 29.


 

  HAJRÁ GYURI!!!

Lesz e szentesi olimpiai érem???

 

FANTASZTIKUS HÍR!!! SZTANÓ GYÖRGY A PARALIMPIÁN!!!!

 

Sztanó György a Pollák Antal Szakközépiskola egykori diákja paraerőemelőként vesz részt a RIO-i paralimpián! A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) közleménye szerint a 267 kizárt orosz parasportoló helyeit a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) újraosztotta, ennek értelmében Mezei Katalin és Sztanó György paraerőemelők, valamint Mató Gyula kerekesszékes vívó kapott kvótát a magyar csapatban. Velük együtt már 43 fős a magyar paralimpiai csapat, soha nem indult ekkora létszámú egyéni versenyzői csapat paralimpián.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 08. 29.


 

  Indul a Városi Filmklub új évadja

 

Szeptember 13-án indul a Városi Filmklub 2016/2017-es szezonja. A Városi Könyvtárban kéthetente kedden rendezett ingyenes vetítésekre várnak minden érdeklődőt!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 08. 29.


 

  Kézműves Ízek Fesztiválja

 

„Őrizzük meg értékeinket együtt” a jelmondata a Szentesi Vendégszeretet Egyesületnek, melynek tagjai immár hatodszor rendezték meg a Kézműves Ízek Fesztiválját. A rendezvényt a Szentesi Üdülő Központtal együttműködve valósult meg.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 08. 26.


 

  Szent István napi hangverseny

 

Szent István napi hangverseny rendezett a Szent Anna Templom Orgonájáért Alapítvány 2016. augusztus 19-én pénteken. Nagy János orgona- és Rácz József trombitajátékára sokan voltak kíváncsiak, akiknek az ünnep fontosságáról dr. Horváth György osztotta meg gondolatait.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 08. 26.


 

  Hajtós meccsen győzött a Kini

 

A bajnoki szezon második mérkőzése a Szentesi Kinizsi ifi és felnőtt csapatainak jól alakult az ujszegediek ellen. A fiatalok 1-1-es félidő után megérdemelten nyertek 3-re. A felnőtt csapat 3-0-ás félidő után sem lazítottak, így hat gólig meneteltek. Egy figyelmetlenség akadt, amelyet az ellenfél csapata ki is használt. Éppen a mentőhelikopter húzott el a pálya fölött, amikor a vendégek szépítettek.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 08. 26.


 

  Nyárzáró KABARÉ-EST a Megyeháza udvarán

A SZENTES-CSONGRÁD ROTARY CLUB SZERVEZÉSÉBEN

 

A Szentes-Csongrád Rotary Club szervezésében KABARÉ-EST-tel zárja kapuját a Nyári Szabadtéri Színház.

 

A kacagtató zenés-táncos műsor a boldog békeidők orfeumi hangulatának megidézése Rejtő Jenő és Nóti Károly bohózatokkal, közismert kuplékkal, fülledt hangulatú táncokkal, konferansziéval, hűs borokkal és sok meglepetéssel. A Gödöllői Fiatal Művészek Egyesülete és a Gödöllő Táncszínház közös műsorában térfás jelenetekben láthatjuk Rejtő Jenő: A rézrúd, Házassági jelenet, Hacsek és Sajó jelenet, A női lélek - konferanszié, valamint Nóti Károly: Szarvasbika jelenetét.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 08. 26.


 

  AUGUSZTUS 20.

 

2016. augusztus 20-án a Szentesi Művelődési Központ szervezésében került megrendezésre a Szent István Nap az intézmény mellett található szabadtéri színpadon.

A program délután 6 órakor kezdődött a kisteleki és a szentesi fúvószenekarok találkozójával. A két órás koncert végén Dr. Demeter Attila alpolgármester és Farkas Sándor országgyűlési képviselő mondta el gondolatait az ünneppel kapcsolatban. A történelmi egyházak képviselői, megszentelték és megáldották az új kenyeret, melyet a rendezvényen résztvevő képviselőtestületi tagok kínálták a közönségnek. Ezután a Topolyai Cirkalom és Szélszirom Táncegyüttes műsorát láthattuk a színpadon a Csalóka Zenekar kíséretével. Az ünnep zárásaként tűzijátékban gyönyörködhettünk a Kurca partján.

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 08. 25.


 

  Szökni próbált, de nem sikerült

Köcsög, vitte volna a köcsögöt! :-)

 

2016. augusztus 25-én a hajnali órában gondolt, vagy gondoltatták a Kossuth utcán található kaspóval, hogy ideje a megunt hétköznapokat egy kicsit feldobni. Olyan jól sikerült, hogy bele is tört (ugyan nem a bicskája, hanem) a cserepe. Vélemény? Írja meg a Szentesi Mozaik facebook oldalán! 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 08. 25.


 

  LENGYEL TÁJ

 

A Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör a Łodzi Fotóművészek Társasága archívumából LENGYEL TÁJ címmel rendezett kiállítást, mely 2016. augusztus 22-én (hétfőn)nyílt meg a Művelődési és Ifjúsági Házban.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 08. 23.


 

  SZENTESI KINIZSI CSALÁDI, SZABADIDŐ ÉS FUTBALL FESZTIVÁL

 

Tisztelt szentesi és környékbeli sportbarátok! A Szentes 20 programsorozat részeként A SZENTESI KINIZSI SZITE – hatodik alkalommal rendezi meg CSALÁDI, SZABADIDŐ ÉS FUTBALL FESZTIVÁL-ját, ahol U7, U8, U9, U10 és U11-es korosztályok kispályás labdarúgó utánpótlás torna keretében mérkőznek meg. 55 hazai és külföldi csapatok részvételével közel 1200 sportolót és hozzátartozóikat várjuk 2016. augusztus 27-én 09 órától 18.00 óráig. Programunkon bemutatkoznak a jövő focistái, jöjjenek el Önök is, szurkoljunk együtt ifjú reménységeinknek!!!!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 08. 23.


 

  „Mesés” volt a vasárnap a Kurca-part Kalandparkban

 

Az elmúlt héten ismét egy remek rendezvényt tartottak a szentesi Kurca-part Kalandparkban. A belépőjegyek áráért sok-sok érdekes szolgáltatás és program várta a látogatókat.

A rendezvényen a felnőttek közül is sokan az „aktív” jegyet választották, amiért kipróbálhatták a kötélpályát, a kötélcsúszdát, íjászatot, fúvócsövet, a paint ball vadászpályát, de még a rendkívül izgalmas repülőgép szimulátort is.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 08. 22.


 

  A Lecsófesztivál részletes programja

 

Összeállt a Szentesi Lecsófesztivál részletes programja, melyet most közre adunk! Még mielőtt bárki azt gondolná, hogy ezt végigolvasva tud mindenről, ami az idei lecsófesztiválon történni fog, azelőtt közöljük, hogy a szervezők készülnek még sok-sok meglepetéssel. A lecsófesztivál előestéjén sok minden ki fog derülni, de addig is hangolódjunk rá az eseményre.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 08. 22.


 

  Újra családi börze

 

Újra családi börzére várják az érdeklődőket 2016. szeptember 17-én szombaton 14 és 18 óra között a Kiss Bálint Református Ált. Iskola tornatermében.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 08. 22.


 

  Zsaklin lett a szépek szépe!

Szentesi lány lett az idei gyopárosfürdői Kenyérünnep Szépe

 

Szombaton népes közönség előtt választották meg Gyopárosfürdőn a Kenyérünnep Szépét. Az idei királynő Sipos Zsaklin (18) Szentesről, a két udvarhölgye pedig Baka Benedetta (24) Békéscsabáról és Kerezsi Virág Ágnes (22) Budapestről lettek.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 08. 22.


 

  Közszolgálati dolgozók elismerése

Átadták a DR. CSERGŐ KÁROLY EMLÉKÉÉRT DÍJ-at

 

Az államalapító Szent István és egyben az új kenyér ünnepe alkalmából adják át hagyományosan Szentesen a Közszolgálati érmeket. A bronz plakettel az önkormányzati intézményekben kiemelkedő közszolgálati munkát végző dolgozók teljesítményét ismeri el a város, a munkahelyi vezető ajánlása alapján.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 08. 18.


 

  A Retro véradás egy picit vérszegény volt

 

Tombol a nyári szünet, mely meglátszódott a 2016. augusztus 18-án megtartott retró véradáson is. Összesen 30-an nyújtották kezüket, hogy vért adjanak ezen a délutánon, közülük 4-en először. Hamarosan vége a nyárnak és a Vérellátó állomáson várják az érdeklődőket rendszeresen.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 08. 18.


 

  Három lengyel fotókiállítás lesz Szentesen

 

Lengyel-magyar fotós barátság

A Szentesi Fotókör és a Lódzi Fotóművészek Társasága közötti kapcsolat az igen nagy távolság ellenére is egyre gyümölcsözőbb, több közös tárlat, rendezvény bizonyítja ezt a 2012-es kapcsolatfelvételtől. 2013-ban a szentesiek látogatták meg a lódzi fotósokat, bemutattuk náluk a „SZEM” című kiállításunkat, 2014-ben ők jöttek hozzánk az IDŐ című kiállításukkal és egy kis kamara kiállítással. 2015-ben a SZÉK című tárlatot mutatták be a vonzáskörzetével együtt közel egymillió lakosú város központjában lévő galériában. Ekkor 13 szerző 45 képével mutatkozott be Łódzban, közülük hatan útra is keltek, hogy személyesen élvezzék a legendás lengyel vendégszeretetet, ahol városnézéssel, szakmai programokkal töltötték az időt. Különös megtiszteltetésnek tartják, hogy Európa egyik leghosszabb sétálóutcájában, a művészeteket, a kultúrát igen nagy becsben tartó város egyik legnevesebb galériájában, az Eugeniusz Hanemanban kerülhettek falra a képeik. A szentesi fotók nagy sikert arattak, a lengyel klubtagok és az érdeklődő vendégek elismeréssel szóltak azokról. A „SZÉK” tárlatot Slawek Grzanek lengyel, Nagy István szentesi klubvezető és a varsói magyar kulturális attasé, Zeöld Zsombor nyitotta meg.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 08. 17.


 

  Retró Véradás Szentesen

 

A Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Vérellátó Osztálya és a Magyar Vöröskereszt Szentesi Területi Szervezte 2016. augusztus 18-án 13-18 óráig Retró véradást szervez a véradóban. Nagy szeretettel, virslivel, sörrel várják a kedves véradókat!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 08. 17.


 

  Újra a helyén a napernyős lány!

 

Mint ismeretes több rongálásnak volt áldozata a Kossuth téren található napernyős lány szobor, melyet Józsa Lajos szobrászművész készített. Végre egy jó hír, újra a téren áll a kishölgy, akinek kicserélték a kezében tartott napernyőjének szárát. Úgy tudjuk, hogy egy bitang kemény anyaggal javították, de nem érdemes kipróbálni, hogy mennyire állja a belecsimpaszkodást, mert sok százezer forint bánhatja ha újra eltörik.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 08. 17.


 

  Félmillió dollár gazdát keresett Szentesen!

Nyári színházi este egy kis bosszúsággal!

 

Fantasztikus este volt - hallhattuk a teltházas szentesi Nyári Szabadtéri Színház Elvis, Oltár, Miami, avagy félmillió dollár gazdát keres című darabjának a végén a nézőktől - "Csak az a kellemetlen közjáték nem kellett volna" - jegyezte meg egy másik néző, melyre sokan bólogattak!

A fordulatos, pergő komédia egy bőröndcserével indul, amikor is az Elvis-rajongó Tom és felesége (Alice) Miami-ba készül a várva várt Elvis-gyűlésre, de a nagy köd miatt törlik járatukat. Csalódottan hazatérnek, majd otthon veszik észre, hogy egy „szerencsés” csere folytán fél millió dollár kerül a birtokukba, amikor is véletlenül más bőröndjét hozták el a reptérről.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 08. 16.


 

  27 szentesi egyéni bajnoki cím

a 43. Gyulán rendezett Szenior Országos Úszóbajnokságon!

Gyula, 2016. 08. 12-14.

 

Hat ország 48 egyesületének több mint 300 versenyzője vett részt a Szenior Országos Úszóbajnokságon, melyet ebben az évben 43. alkalommal rendezett meg a Dr. Regele Károly Szenior Úszó Klub. A sportegyesület nevében őrzi a szenior úszóversenyzés magyarországi megteremtőjének nevét. A háromnapos rendezvényen nagyon szép küzdelmeket, országos csúcsokat is láthattak a nézők. A Szentesi Delfin Egészségmegőrző Sport Club viszonylag kisebb létszámú csapattal vett részt, ennek ellenére fantasztikus eredményt értek el, összesen 27 egyéni bajnoki cím mellé ezüstöket és bronzokat is gyűjtöttek, s váltószámokban is négy alkalommal álltak a dobogó legmagasabb fokára.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 08. 15.


 

  A Szentesi Lecsófesztivál idei fellépői

 

Szeptember első hétvégéjén a Szentesi Lecsófesztivál ideje alatt ezrek lepik el Szentes utcáit, ahol a helyi lecsókészítés rejtelmeibe nyerhetünk betekintést. A fesztivál a péntek esti közös szalonnasütéssel veszi kezdetét, ám az igazi izgalmak szombaton várnak a látogatókra, amikor több száz bográcsban aszalt gyümölcsös, gombás, húsgombócos, tarhonyás, rénszarvashúsos, krumplis, tojásos, chilis, lencsés, vörösboros vagy éppen csokis lecsó készül.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 08. 15.


 

  Augusztus 20.

SZENT ISTVÁN NAP PROGRAMJA

 

Augusztus 20-án Szent István Napján a Topolyai Cirkalom és a Szélszirom Táncegyüttes műsorán szórakozhatunk a Művelődési és Ifjúsági Háza szabadtéri színpadán. A nap folyamán több program várja az érdeklődőket, melyről a plakátról tájékozódhatnak. A nap zárásaként tűzijáték lesz a Kurca-parton!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 08. 15.


 

Szent István Napi Hangverseny

 

Minden érdeklődőt várnak a Szent István Napi Hangversenyre a Szent Anna templomba. További részletek a plakáton!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 08. 15.


 

Szent István Napi Fúvószenekari Találkozó

 

Minden érdeklődőt várnak a Szent István Napi Fúvószenekari Találkozóra az Ifjúsági Ház melletti szabadtéri színpadnál. További részletek a plakáton!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 08. 15.


 

  Vízirendészeti fogadóóra Szentesen

 

Minden hónap harmadik szerdáján tart fogadóórát a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság a szentesi Polgármesteri Hivatal 110/A szobájában. A vízirendészet csongrádi irodájának munkatársa legközelebb augusztus 17-én 8 és 10 óra között várja az érdeklődőket a vízi közlekedéssel, horgászattal, halászattal, úszóművekkel, vízi járművek üzemben tartásával, vizsgáztatásával kapcsolatos kérdésekben. Fogadóórán kívül a 30/663-9579 telefonszámon érdeklődhet!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 08. 12.


 

  Gyöngyök, tollak, illúziók Szegváron

 

Gyöngyök, tollak, illúziók című kiállítására készül Gila Olga sminkmester, melynek helyszíne Szegváron, a Károlyi-kastély lesz. Augusztus 19-én, 19 órától bepillantást nyerhetünk egy olyan világba, amelyet Olga évek óta épít.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 08. 12.


 

  Zsűrizték Szentest

Mennyire vagyunk virágosak?

 

Virágos Magyarországért környezetszépítő pályázaton Szentes gyakorlatilag a kezdeményezés életre hívása óta minden évben részt vesz. Az 1994 óta töretlen sikerrel működő, országosan ismert mozgalom célja a hazai kertkultúra felkarolása, támogatása és nem utolsósorban bemutatása, népszerűsítése.

A mozgalom részeként évente több száz település nevez be a hazai megmérettetésre, amelynek során a tét nem kicsi: ezen a versenyen választja meg a Magyar Turizmus Zrt. az öt legvirágosabb várost, falut és budapesti kerületet.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 08. 12.


 

  Ünnepi gasztropiac

 

2016. augusztus 20-án az Ünnepi Piacon lehetőségük lesz a jól ismert kiváló minőségű magyar élelmiszereket kóstolni, a termelőkkel beszélgetni és tőlük vásárolni. Végigkövethetik a "Helóta biokertből" származó, garantáltan bio alapanyagból, tartósítószermentes paradicsom ivólé befőzését, a termelő, Szabó Csaba prezentálásában A nemezelés mesterfogásait egy autentikus művésztől, Kaszás Aba Ákostól tanulhatják. A finomságok sorából nem maradhat el a faszénen készülő kürtőskalács, amit mindenki kedve szerint saját kezűleg elkészíthet. És még sok-sok kulturális és élményprogram!!!

Bízunk abban, hogy minél többen töltik meg szabad idejüket a Piac élményeivel, garabolyukat a Piac finomságaival!

Szeretettel várnak minden kedves érdeklődő szentesit és Szentesre látogató embert!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 08. 12.


 

  VI. Szentesi Kézműves Ízek Fesztiválja

 

„Őrizzük meg értékeinket együtt” a jelmondata a Szentesi Vendégszeretet Egyesületnek, melynek tagjai immár hatodszor rendezik meg - idén a húsvét hétfő után nyáron is - a Kézműves Ízek Fesztiválját. Az időpont most 2016. augusztus 20. A rendezvény a Szentesi Üdülő Központtal együttműködve valósul meg. Helye a Csallány Gábor part 4. szám alatt található Üdülő Központ strand sétánya.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 08. 12.


 

  Már lehet asztalt foglalni a lecsófesztiválra!

 

Hamarosan itt a szeptember, annak is első hétvégéje és ez nem jelent mást, közeleg a HUNOR COOP Szentesi Lecsófesztivál. Immár 15. alkalommal rendezzük meg ezt a Fesztivált, mely sok ezer embernek nyújt különleges élményt. A HUNOR COOP ZRt. szeretettel vár minden kedves érdeklődőt a 2016. szeptember 2-3. között tartandó XV. Szentesi Lecsófesztivál és Családi Napra.

 

A szalonnasütésre, illetve a lecsófőző versenyre a nevezések 2016. augusztus 29-ig adhatók le a HUNOR COOP ZRt. kereskedelmi osztályán (Szentes, Petőfi u. 5.) a 63/562-232, 122, 103-as melléken vagy a +36/30-742-9590 telefonszámon.

 

Nevezési díjak: szalonnasütés 3000 Ft, lecsófőzés 8000 Ft, amely mindkét esetben tartalmazza az alapanyagokat.

Meglepetés: a lecsófőző versenyre nevező csapatok 1000 Ft-os vásárlási utalványt kapnak.

Kövessen bennünket: www.facebook.com/lecsofesztival oldalon

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 08. 06.


 

  Csípős augusztus - rázókeverékre fel!

Szúnyoginvázió Szentesen

 

A nyár utolsó hónapja igen csípősen indul. Mindez annak a töménytelen mennyiségű szúnyognak köszönhető, akik már a napsütést sem tisztelik és csak marnak, és marnak.

 

A híradások a megyében szúnyoggyérítésről szólnak (ennyi, meg annyi hektárról), de amióta uniós vegyszert kell használni, azóta nem hogy gyérül, hanem többszörösére emelkedett a szúnyogok száma. Már a fecskék is csukott csőrrel repkednek a városunkban, mert már hasmarsot kapnak a sok szúnyogtól.

A cikkhez tett kép is bizonyítja, hogy egy-egy lefekvés előtti rázókeverékes pöttyözés jó móka a családoknál, de picit ijesztő, hogy dalmata kutyus mintát kell a gyermekünkre varázsolni.

 

Az egyik anyuka röviden összefoglalta, hogy az a permet, melyet kiszórnak sok-sok millióért, az nem szer, hanem sz.r! Napnyugta közelében nem lehet már megmaradni a kertben, pedig ilyenkor kellemes az idő dolgozgatni - mondta az egyik Nagyhegyi földtulajdonos. Ez sem lesz már olyan, mint régen - tette hozzá a szomszédja. Régen leszórták, másnap martak, de utána eltűntek a szúnyogok.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 08. 06.


 

  Augusztus 20.

SZENT ISTVÁN NAP PROGRAMJA

 

Augusztus 20-án Szent István Napján a Topolyai Cirkalom és a Szélszirom Táncegyüttes műsorán szórakozhatunk a Művelődési és Ifjúsági Háza szabadtéri színpadán. A nap folyamán több program várja az érdeklődőket, melyről a plakátról tájékozódhatnak. A nap zárásaként tűzijáték lesz a Kurca-parton!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 08. 06.


 

  Mesés vasárnap! Családi nap!

 

Ismét egy vidám családi program a Kurca-part kalandparkban!

 

Augusztus 14-én, Mesés Vasárnap elnevezéssel ismét egy vidám, és érdekes programokkal teli családi nap kerül megrendezésre a szentesi Kurca-part Kalandparkban! Ezen a vasárnapon reggel 09:00 órától várja a park a látogatókat, egészen este 19:00 óráig. A gyermek belépőjegyet 1 000 Ft-os áron, a Felnőtt kísérőjegyet 500 forintért, a Felnőtt „aktív” jegyet pedig 1 500 forintért lehet majd megvásárolni.  A belépőjegy ára rengeteg szolgáltatást foglal majd magába. Az árban benne lesz a gyermek kalandterep, bulder mászótér, kötélcsúszdák, íjászat, fúvócső és trambulin használata, valamint még a gyermek és magaslati kötélpályák használata is! Sőt ezen a napon több meglepetésprogram és eddig nem látott szolgáltatás várja majd a kicsiket és nagyokat. Többek között három meseműsor is megtekinthető lesz jó idő esetén a kinti „kis színpadon”, esetleges rossz idő esetén pedig a benti „nagyszínpadon”. A rendezvénysátor és a paint ball pálya is meglepetésekkel várja majd a gyermeket.  Szintén benne lesz a jegyárban a két különböző méretű ugrálóvár, és a teljesen új szolgáltatásként feltűnő elektromos quad, motorok és kiskocsik használata is. Ahogy a mondás tartja, „Ha lúd, akkor legyen kövér” alapon csak ezen a napon a belépőjeggyel teljesen élethű 3D célpontokra lehet paint ball puskákkal vadászni, igazi dzsungeles környezetben. A gyerekek itt a „versenyautózás,quadozás és motorozás” után igazi vadászkalandokkal gazdagodhatnak! A kalandpark külön meglepetése, hogy augusztus 13. és augusztus 18. között szűk egy hétig ki lehet majd próbálni a szuper élménynek ígérkező Vadászgép szimulátort  is, amelyet 14-én, a családi napon kedvezményes 500 Ft-os áron lehet majd kipróbálni. A rendezvény ideje alatt a kalandpark büféje is üzemelni fog, de ételt és italt is be lehet majd vinni a parkba. A vécék használatát és a parkolást továbbra is ingyenesen biztosítják a vendégek számára.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 08. 06.


 

  I. Tisza Strandi Gasztro- és Sportnap

2016. augusztus 13. (szombat - neeem péntek)

 

2016. augusztus 13-án rendezik meg hagyományteremtő céllal az első Tisza Strandi Gasztro- és Sportnapot a szentesi tiszai partfürdőn.

 

Programok

- Halászléfőző verseny - kezdés 9:00 óra (nincs nevezési díj, a fa kivételével minden jelentkezőnek az összes kelléket önmagának kell biztosítani)

- Gyermekprogramok: 10.30      Mini Pom-pom koncert

- Ingyenes ugrálóvár 9.00-15.00 óráig

- Este 20.00 órától koncertekkel (Same Old Story) és Hajdú Balázs stand up show-jával várjuk az érdeklődőket!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 08. 02.


 

  Nyárzáró KABARÉ-EST a Megyeháza udvarán

A SZENTES-CSONGRÁD ROTARY CLUB SZERVEZÉSÉBEN

 

A Szentes-Csongrád Rotary Club szervezésében KABARÉ-EST-tel zárja kapuját a Nyári Szabadtéri Színház.

 

A kacagtató zenés-táncos műsor a boldog békeidők orfeumi hangulatának megidézése Rejtő Jenő és Nóti Károly bohózatokkal, közismert kuplékkal, fülledt hangulatú táncokkal, konferansziéval, hűs borokkal és sok meglepetéssel. A Gödöllői Fiatal Művészek Egyesülete és a Gödöllő Táncszínház közös műsorában térfás jelenetekben láthatjuk Rejtő Jenő: A rézrúd, Házassági jelenet, Hacsek és Sajó jelenet, A női lélek - konferanszié, valamint Nóti Károly: Szarvasbika jelenetét.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 08. 02.


 

  A Gátfutás versenykiírása

Már lehet nevezni!

 

Immáron 20. alkalommal kerül megrendezésre szeptember 17-én a Csongrád – Szentes G-ÁT futás.

A verseny nevében szereplő kötőjel oka, hogy nem csak gátfutás, hanem átfutás is a rendezvény, hiszen a hagyományok alapján a két város kapcsolatát is kifejezni igyekeztek a szervezők. Közös szervezéssel és rendezéssel, minél több támogató bevonásával igyekeznek minél hangulatosabbá tenni a versenyt a résztvevők számára.

 

Mivel immáron huszadik alkalommal futnak át a versenyzők az egyik városból a másikba, így ez a rendezvény is bekapcsolódik a Szentes 20 sport-programsorozatba.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 08. 02.


 

  Véget ért a 121. Országos Atlétikai Bajnokság!

 

A szentesi atléták öt versenyzővel vettek részt a versenyen. A női súlylökésben Váradi Krisztina és Csordás Cintia indult. Váradi nagy harcban a harmadik helyezést szerezte meg Csordás Cintia kilencedik lett. A női diszkoszvetésben hárman indultak Csordás Cintia itt is kilencedik lett, Kocsis Alexandra hatodik lett,Váradi Krisztina Márton Anita mögött az ezüst érmet szerezte meg.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 08. 02.


 

  A MUZSIKA HANGJA

Jó hír! Jegyek még kaphatók!!!!

Augusztus 2. (kedd) 20.30 óra Esőnap: augusztus 7. (vasárnap)

 

A muzsika hangja világhírű musical. Hírnevét, értékét mindenekelőtt az adja, hogy a slágerré vált dalokon és szerethető hősein kívül máig megdöbbentően erős társadalmi-történelmi mondanivalót hordoz. A zene, a játék, a gyermeki tisztesség, a kedvesen ironikus humor, az emberi tartás áll szemben az ordas eszmékkel, a napjainkig is létező, a megkülönböztetést a kirekesztést, a diktatúrát képviselő erőkkel. A történet az 1930-as években, pontosabban Ausztria német megszállása előtt játszódik. Maria, az árvaként egy salzburgi zárdában nevelkedett és ott apácának készülő fiatal novícia azonban többet foglalkozik az énekléssel, mint zárdai kötelességeivel. A főnökasszony, miután belátta, hogy Mariából sosem lesz igazi apáca, ezért elküldi Georg von Trapp kapitány házába nevelőnőnek. A lány megdöbben azon, mennyire túlfegyelmezettek a gyerekek, ezért úgy dönt, hogy a mogorva Von Trapp szigorú rendszabályait felrúgva, megtanítja a gyerekeknek, hogyan örülhetnek az életnek. Hamarosan egy igazi énekkar vidám hangja visszhangzik a házban a százados legnagyobb megrökönyödésére...

 

Belépődíj: 2900 Ft (helyre szóló), valamint 2600 Ft és 2400 Ft (diák-, nyugdíjas)

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 07. 29.


 

  AZ ÉPÍTŐ ÉS ROMBOLÓ FOLYÓ

 

Szeretettel várunk mindenkit a jövő héten, 2016. augusztus 3-án 18.00 órától a Csallány Gábor Kiállítóhelyen, ahol Kispál Gyöngyi geográfus tart kísérletezéssel, bemutatóval egybekötött előadást a víz romboló erejéről "AZ ÉPÍTŐ ÉS ROMBOLÓ FOLYÓ" címmel.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 07. 29.


 

  A LADA 2107-ből nem sok maradt

 

2016. július 29-én 19 óra 40 perckor éppen az éjszakai fürdőzésre indultam fotózni a strandra, amikor az Ifjúsági Ház mellett a bukósisakom szellőző részén igaz KGST illat (erős benzin szag) szűrődött be. Amikor a körforgalomhoz értem, már láttam is ennek az okát, mert éppen akkor hajtott be a képen látható 2107-es LADA.

A fiatalság látva az orosz gépcsodát, meg is jegyezheti, hogy: mi a fenéért jár ma valaki Ladával? A válasz egyszerű! Mert móka, öröm, főként annak, aki nem csak utazott benne gyerekkorában, hanem esetleg még hajtott is ilyet ifjúként.

A körforgalomhoz odaérkezvén egy hatalmas durranás hallatszott és méteres lángnyelvek csaptak ki az autó alján. Mindenki kiabált a vezetőnek, hogy "ÉG AZ AUTÓD", aki félreállt a bíróság mellett. Amikor kiszállt, akkor látta, hogy hatalmas a baj! Tényleg ég az autó!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 07. 29.


 

  Anyatejes Világnap Szentesen

 

A szentesi védőnők szervezésében 2016. július 29-én a Megyeháza KKK dísztermében közösen ünnepelték meg az Anyatejes Világnapot babák, szülők és szakemberek. A szentesi védőnők az idei évben 135 kismamát hívtak meg a rendezvényre.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 07. 29.


 

  Újra Bababörze Szentesen

 

2016. augusztus 13-án 15.00 és 18.00 óra között Bababörzére várják a kisgyermekes anyukákat. Baba- és gyermek ruhák, kismama ruhák, cipők és játékok keresik újgazdájukat a Dózsa-házban.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 07. 29.


 

  Mesés vasárnap! Családi nap!

 

Ismét egy vidám családi program a Kurca-part kalandparkban!

 

Augusztus 14-én, Mesés Vasárnap elnevezéssel ismét egy vidám, és érdekes programokkal teli családi nap kerül megrendezésre a szentesi Kurca-part Kalandparkban! Ezen a vasárnapon reggel 09:00 órától várja a park a látogatókat, egészen este 19:00 óráig. A gyermek belépőjegyet 1 000 Ft-os áron, a Felnőtt kísérőjegyet 500 forintért, a Felnőtt „aktív” jegyet pedig 1 500 forintért lehet majd megvásárolni.  A belépőjegy ára rengeteg szolgáltatást foglal majd magába. Az árban benne lesz a gyermek kalandterep, bulder mászótér, kötélcsúszdák, íjászat, fúvócső és trambulin használata, valamint még a gyermek és magaslati kötélpályák használata is! Sőt ezen a napon több meglepetésprogram és eddig nem látott szolgáltatás várja majd a kicsiket és nagyokat. Többek között három meseműsor is megtekinthető lesz jó idő esetén a kinti „kis színpadon”, esetleges rossz idő esetén pedig a benti „nagyszínpadon”. A rendezvénysátor és a paint ball pálya is meglepetésekkel várja majd a gyermeket.  Szintén benne lesz a jegyárban a két különböző méretű ugrálóvár, és a teljesen új szolgáltatásként feltűnő elektromos quad, motorok és kiskocsik használata is. Ahogy a mondás tartja, „Ha lúd, akkor legyen kövér” alapon csak ezen a napon a belépőjeggyel teljesen élethű 3D célpontokra lehet paint ball puskákkal vadászni, igazi dzsungeles környezetben. A gyerekek itt a „versenyautózás,quadozás és motorozás” után igazi vadászkalandokkal gazdagodhatnak! A kalandpark külön meglepetése, hogy augusztus 13. és augusztus 18. között szűk egy hétig ki lehet majd próbálni a szuper élménynek ígérkező Vadászgép szimulátort  is, amelyet 14-én, a családi napon kedvezményes 500 Ft-os áron lehet majd kipróbálni. A rendezvény ideje alatt a kalandpark büféje is üzemelni fog, de ételt és italt is be lehet majd vinni a parkba. A vécék használatát és a parkolást továbbra is ingyenesen biztosítják a vendégek számára.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 08. 06.


 

 

.