2016. JÚLIUS

 

  A LADA 2107-ből nem sok maradt

 

2016. július 29-én 19 óra 40 perckor éppen az éjszakai fürdőzésre indultam fotózni a strandra, amikor az Ifjúsági Ház mellett a bukósisakom szellőző részén igaz KGST illat (erős benzin szag) szűrődött be. Amikor a körforgalomhoz értem, már láttam is ennek az okát, mert éppen akkor hajtott be a képen látható 2107-es LADA.

A fiatalság látva az orosz gépcsodát, meg is jegyezheti, hogy: mi a fenéért jár ma valaki Ladával? A válasz egyszerű! Mert móka, öröm, főként annak, aki nem csak utazott benne gyerekkorában, hanem esetleg még hajtott is ilyet ifjúként.

A körforgalomhoz odaérkezvén egy hatalmas durranás hallatszott és méteres lángnyelvek csaptak ki az autó alján. Mindenki kiabált a vezetőnek, hogy "ÉG AZ AUTÓD", aki félreállt a bíróság mellett. Amikor kiszállt, akkor látta, hogy hatalmas a baj! Tényleg ég az autó!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 07. 29.


 

  Anyatejes Világnap Szentesen

 

A szentesi védőnők szervezésében 2016. július 29-én a Megyeháza KKK dísztermében közösen ünnepelték meg az Anyatejes Világnapot babák, szülők és szakemberek. A szentesi védőnők az idei évben 135 kismamát hívtak meg a rendezvényre.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 07. 29.


 

  Újra Bababörze Szentesen

 

2016. augusztus 13-án 15.00 és 18.00 óra között Bababörzére várják a kisgyermekes anyukákat. Baba- és gyermek ruhák, kismama ruhák, cipők és játékok keresik újgazdájukat a Dózsa-házban.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 07. 29.


 

  Fogadóóra a Szentesi Rendőrkapitányságon

 

Balogh-Szabó Imre r. ezredes 2016. július 28-án tartja soron következő fogadóóráját.

A Szentesi Rendőrkapitányság vezetője, Balogh-Szabó Imre r. ezredes 2016. július 28-án (csütörtökön) 14 és 16 óra között lakossági fogadóórát tart a kapitányság épületében (Szentes, Kossuth Lajos utca 43.).

Előzetes bejelentkezés nem szükséges.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 07. 27.


 

  Mesés vasárnap! Családi nap!

 

Augusztus 14-én egy csodás családi nap vár minden kedves vendéget, aki ellátogat a szentesi Kurca-part Kalandparkba. Ezen a napon több érdekes dolog is várni fogja a családokat, és legfőképp a gyermekeket. Többek között kipróbálható lesz a paint ball vadász pálya, az új erdei gyermek rally pálya, és az igazán izgalmasnak ígérkező repülőgép szimulátor is. További részletek a plakáton!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 07. 26.


 

  III. Magyartési Falunapok

 

Immáron harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Magyartési Falunap, melyre minden érdeklődőt várnak. A programokon való részvétel INGYENES, a versenyekre nevezni a Magyartési kisboltban lehet!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 07. 25.


 

  Halálos baleset Fábiánnál

 

Meghalt a vezetője annak a traktornak, ami motorvonattal ütközött össze a reggeli órákban a Csongrád megyei Fábiánsebestyénnél. Az András-kereszttel ellátott vasúti átjáróban haladt a traktor, amikor vezetője nem vette észre a neki balról érkező vonatot és összeütköztek. A nagy erejű ütközéstől a mezőgazdasági vontatót vezető 60 éves férfi kirepült a traktorból, életét az újraélesztéssel már a mentőknek sem sikerült megmenteni.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 07. 25.


 

  Engedély nélkül, ittasan hajtott el egy autóbusszal

 

A rendőrök fogtak el egy 19 éves helybéli fiatalt, aki engedély nélkül, ittasan hajtott el egy Szentes belterületén parkoló busszal, majd egy álló személyautónak ütközött.

 

A gyanú szerint a szentesi férfi 2016. július 23-án 3 óra 40 perckor ült be egy parkolóban álló autóbuszba. Miután a 19 éves fiatal a járművet beindította, elhajtott a helyszínről. Nem sokkal később a feltételezett elkövető egy szabályosan parkoló személyautónak ütközött, végül egy árokban állt meg. A balesetben személyi sérülés nem történt.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 07. 23.


 

  Atelier Hajshow Szentesen

 

2016. július 22-én egy különleges este volt Szentesen, mert ezen az estén megelevenedett Párizs hangulata azok számára, akik nyitottak a szépségre! Fodrászművészek, Festők, Grafikusok, Táncosok és Énekesek egy egész estés szórakoztató show keretében elhozták városunkba a varázslatot. Az „érzések fodrásza”, DANCSÓ ERIKA jóvoltából bepillanthattunk a csúcsfodrászat rejtelmeibe, valamint egyedi bemutatót csodálhattunk meg a Haute Coiffure France egyetlen magyar résztvevőjének szervezésében a Megyeháza impozáns udvarán! A képek jól tükrözik, hogy egy felejthetetlen hajshow-nak lehettünk részesei.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 07. 23.


 

  Megvan az 56-os emlékmű helye

Így fog kinézni az új emlékmű

 

2016. július 21-én egyeztették Máté István és Lantos Györgyi művészházaspárral a készülő 56-os emlékmű pontos helyét a Szent Miklós téren. Wittek Krisztina főépítész elmondta, hogy a Fridrich Fényirda mellett elképzelt emlékhely egy olyan szimbólumot jelenít meg, ami többféleképpen is értelmezhető, de mindenki számára érthető jelként áll, meditálásra, gondolkodásra késztet. Ez a „formába öntött" szimbólum: egy KAPU.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 07. 21.


 

  Nyáresték a múzeumban

 

Mindenkit szeretettel várnak jövő héten szerdán (2016. július 27-én) 18.00 órától a Csallány Gábor Kiállítóhelyen (Széchenyi liget 1.) tartandó "Ismerjük meg jobban élővizeinket" című családi estére, melyet Kispál Gyöngyi geográfus vezet.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 07. 21.


 

  Sajtókávé aktuális témákról

(videóval)

 

Szirbik Imre polgármester sajtókávéra invitálta a média képviselőket a felújított Yee-Lo Pizzéria és Sörözőbe, ahol aktuális információkat lehetett megtudni egy kötetlen beszélgetés keretében. Téma volt a Petőfi Szálló, azaz a Szentes Szecessziós Ház kerül folyó munkák, az Üdülőközpont 1-es zónájának szolgáltatás növelése, a nyári napközi, a Klik átszervezése stb. Az alábbi videón Ön is megtekintheti a rövid tájékoztatót.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 07. 21.


 

  A humor és a sport találkozott Szentesen

 

2016. július 15-én Kissádám a nagyvilágban - címmel hallhattuk utazási élménybeszámolóját Kiss Ádámnak. Eredetileg a Megyeháza udvari színpadára tervezett előadás a várható rossz időjárás miatt átkerült a sportcsarnokba, és helyes döntés volt a rendezők részéről, mert 20 óra után pár perccel leszakadt az ég.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 07. 21.


 

  A MUZSIKA HANGJA

musical  - A Budaörsi Latinovits Színház előadása

Augusztus 2. (kedd) 20.30 óra Esőnap: augusztus 7. (vasárnap)

 

A muzsika hangja világhírű musical. Hírnevét, értékét mindenekelőtt az adja, hogy a slágerré vált dalokon és szerethető hősein kívül máig megdöbbentően erős társadalmi-történelmi mondanivalót hordoz. A zene, a játék, a gyermeki tisztesség, a kedvesen ironikus humor, az emberi tartás áll szemben az ordas eszmékkel, a napjainkig is létező, a megkülönböztetést a kirekesztést, a diktatúrát képviselő erőkkel. A történet az 1930-as években, pontosabban Ausztria német megszállása előtt játszódik. Maria, az árvaként egy salzburgi zárdában nevelkedett és ott apácának készülő fiatal novícia azonban többet foglalkozik az énekléssel, mint zárdai kötelességeivel. A főnökasszony, miután belátta, hogy Mariából sosem lesz igazi apáca, ezért elküldi Georg von Trapp kapitány házába nevelőnőnek. A lány megdöbben azon, mennyire túlfegyelmezettek a gyerekek, ezért úgy dönt, hogy a mogorva Von Trapp szigorú rendszabályait felrúgva, megtanítja a gyerekeknek, hogyan örülhetnek az életnek. Hamarosan egy igazi énekkar vidám hangja visszhangzik a házban a százados legnagyobb megrökönyödésére...

 

Belépődíj: 2900 Ft (helyre szóló), valamint 2600 Ft és 2400 Ft (diák-, nyugdíjas)

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 07. 19.


 

  A balekkal folytatódik a Nyári Színház

Július 19. (kedd) 20.30 óra  esőnap: július 20. (szerda)

Georges Feydeau: A balek (A hülyéje) – bohózat két részben

 

Feydeau vígjátékain keresztül tükröt tart elénk és bekukucskálhatunk a párizsiak hálószobatitkaiba. Félreértések és véletlen egybeesések. Csontváz a szekrényben, megcsalt férj, ügyefogyott szerető. Mit tehet Lucienne, ha férje barátja szerelmével üldözi? Bevall mindent. De mit tehet a szoknyabolond Pontagnac, ha lebukik, ráadásul még elhagyott kedvese is betoppan a házba? Nos, bevall mindent. S mit tehet a férj, aki megtudja mindezt? Nem hiszi el.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 07. 18.


 

  ANNA NAPI HANGVERSENY

 

2016. július 22-én ANNA NAPI HANGVERSENY lesz Szentesen a Szent Anna Templomban, ahol olyan énekesek lépnek fel, mint Berkes János, Kállai Bori, Busa Tamás, Nagy Johanna, Németh Márton, Rácz József, Takács Gabriella, Körösparti Ágnes, Nagy János, Hegedűs Valér. Műsorközlő: Prof. Dr. Homoki-Nagy Mária.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 07. 18.


 

  Lakhatatlanná vált a családi fészek

Nem működött a tűzcsap, Félegyházáról jött a víz az oltáshoz

Villámcsapás miatt leégett egy magyartési család tanyájának a teteje

 

Július 14-én hajnali 1 órakor Szentes közelében villám csapott be, melynek a hangját mi is hallottuk. A dörrenés után meg is jegyeztük, hogy "ez nagyot szólt"! Villámlás ideje alatt sokan áramtalanítják az otthonaikat és az elektromos berendezéseiket, így fent voltunk ebben a hajnali órában.

A Bakos családnak nem volt erre ideje, mert a magyartési gondozott és épp most felújított tanyájába csapott bele ez a villám. Bakos Gergely és párja Kiss Gabriella elmondta, hogy azt hitték, hogy a jégverés hangját hallják odakintről beszűrődni, de ekkor már lángokban állt a tetőszerkezet!

Mentették a gyermekeket, Gábort, Norbertet és Áront, akik 10, 4,5 és 1,5 évesek.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 07. 15.


 

  HELYSZÍNVÁLTOZÁS!!!

 

Kiss Ádám ma esti Nyári Szabadtéri előadása a várható időjárás miatt a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban lesz megtartva!!!!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 07. 15.


 

  Karácsonyig meghízik a szociális malac

 

2016. július 15-én „szociális malacot" kaptak Szentesen a rászoruló, több gyermeket nevelő családok. A város ezzel próbál segíteni, cserébe csak azt várja el: gondosan neveljék fel a kapott jószágot.

Az önkormányzat ezt a természetbeni juttatást a rendkívüli gyermekvédelmi támogatás terhére biztosítja, amely a költségvetésbe minden évben be van tervezve, és különféle ellátásokra fordítják. Lencséné Szalontai Mária tájékoztatása szerint olyan rászoruló családokat választottak ki a szociálpolitikai osztály rendszeréből, akik a helyi rendelet értelmében megkaphatták ezt az 50 ezer forintos vissza nem térítendő támogatást.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 07. 15.


 

  Király Gábor Szentesen!

Sok-sok kép a szentesi látogatásról!

 

2016. július 13-án Szentesen volt az első állomása a Király Gábor Nemzetközi Kapusiskola Road Show-ja, ahol Király Gábor, magyar rekorder kapus és szakmai stábja a környéken élő 10-22 év közötti gyerekeket, kapusokat 2 edzésre, a szakembereket, kapusedzőket pedig szakmai konzultációra várta.

A pörgős foglalkozásokon az ifjaknak az eszüket is használniuk kellett. Király kapura rúgott „Buffonnak", utóbbi szépen hárított.

A Király Gábor Nemzetközi Kapusiskola tavaly járt először Szentesen, és a kedvező tapasztalatoknak és Janiga Lászlónak köszönhetően vette fel újra 6 állomásos roadshow-jának állomásai közé.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 07. 14.


 

  Moziműsor

 

Szentes legnagyobb tv-jének júliusi műsora! Töltsd el kellemes környezetben a legforróbb napokat!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 07. 13.


 

  Éjszakai fürdő DJ GULI-val

 

Pénteken újra éjszakai fürdőn szórakozhatunk a Szentesi Üdülőközpontban!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 07. 12.


 

  A balekkal folytatódik a Nyári Színház

Július 19. (kedd) 20.30 óra  esőnap: július 20. (szerda)

Georges Feydeau: A balek (A hülyéje) – bohózat két részben

 

Feydeau vígjátékain keresztül tükröt tart elénk és bekukucskálhatunk a párizsiak hálószobatitkaiba. Félreértések és véletlen egybeesések. Csontváz a szekrényben, megcsalt férj, ügyefogyott szerető. Mit tehet Lucienne, ha férje barátja szerelmével üldözi? Bevall mindent. De mit tehet a szoknyabolond Pontagnac, ha lebukik, ráadásul még elhagyott kedvese is betoppan a házba? Nos, bevall mindent. S mit tehet a férj, aki megtudja mindezt? Nem hiszi el.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 07. 12.


 

 Király Gábor Szentesen!

 

Nyílt napon mutatkozik be Szentesen a Király Gábor Nemzetközi Kapusiskola nyáron. Király Gábor, magyar rekorder kapus és szakmai stábja a környéken élő 10-22 év közötti gyerekeket, kapusokat 2 edzésre, a szakembereket, kapusedzőket pedig szakmai konzultációra hívja 2016. július 13-án.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 07. 11.


 

 Alapkiképzés indult a Műszaki Ezrednél

 

A bevonuló személyi állomány alapkiképzésének végrehajtása kezdődött meg a MH. 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezredénél a napokban. A tíz hetes állomány felkészítése a katonai szolgálat megkezdéséhez szükséges.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 07. 11.


 

 Vakáció matiné a múzeumban

 

2016. július 9-én, szombaton 10-12 óra között minden gyermeket és felnőttet szeretettel várnak a Vakáció Matinéra, melyen a nemezeléssel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. További részletek a plakáton!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 07. 08.


 

 A verseny legjobb csapatának járó díjat a Szentesi Delfin ESC úszói nyerték!

 

X. alkalommal került megrendezésre Csongrádon a szenior úszók számára kiírt úszóverseny. Első alkalommal úszhattak a felújított csongrádi uszodában a 25 évesnél idősebb úszóversenyzők. A Szentesi Delfin Egészségmegőrző Sport Club úszói nagyon eredményesen szerepeltek, a verseny legjobb csapatának járó vándorkupát megnyerték. Az emlékszámokban kiemelkedő teljesítményt úszott Berezvainé Virágos Éva, aki 400 méteres gyorsúszásban a mezőny legjobbjaként különdíjat vehetett át Zarnócz Mihály emlékére. A 100 méteres hátúszást Gyémánt Imre emlékére szintén különdíjjal jutalmazták, ahol a mezőny 3. legjobb teljesítményét úszta.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 07. 08.


 

 Hello, Dolly!

 

A Hello, Dolly! - zenés vígjátékkal folytatódott a Szentesi Nyári Szabadtéri Színház 2016. július 6-án este.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 07. 07.


 

 Milyen lesz a volt Petőfi Szálló?

Szentes Szecessziós Ház tervismertető

 

Az eredményes EGT Norvég Alap 2009-2014 PA 16 pályázat révén az egykori Petőfi Szálló utcai homlokzata megújul, valamint a sarok épületrész és a Petőfi utcai szárny földszintjén közösségi és kulturális terek – galéria-kávézó, kiállítótér, előadó- és próbaterem lesz létrehozva, hallhattuk a 2016. július 6-ai sajtótájékoztatón a Megyeháza dísztermében.

 

Aki nem volt jelen és nem hallhatta a tervismertetőt, az sem maradt le semmiről, mert íme a teljes videó anyag, amely tartalmazz a kivetített terveket is, valamint exkluzív képeket, a jele állapotáról az épületnek, amely nem csak a földszinti területet láttatja!!!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 07. 06.


 

 Tagfelvétel a SzeVASZ színkörbe

 

Szeretsz játszani? Ki akarod próbálni magad a színpadon? Itt a lehetőség! Tagfelvételt hirdet a Szentesi Városi Amatőr Színkör!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 07. 05.


 

 Wilder-Stewart: Hello, Dolly! - musical

Szentesi Szabadtéri Nyári Színház

 

Július 6. (szerda) 20.30 óra   esőnap: július 7. (csütörtök)

 Wilder-Stewart: Hello, Dolly! - musical

A Turay Ida Színház előadása

 

Szereplők: Détár Enikő, Győri Péter, Sövegjártó Áron, Ruboczki Márkó, Germán Lívia, Bódi Barbara, Pásztor Máté, Király Kitti, Tapolcsányi Laura

 

Rendezte: Verebes István

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 07. 05.


 

 A köztisztviselők és kormánytisztviselők napja Szentesen

 

A köztisztviselők és kormánytisztviselők napja minden év július 1-jén megtartott ünnepnap Magyarországon. Az ünnepet 1997-ben tartották meg első alkalommal, ekkor még a köztisztviselők napja név alatt. 2001-ben munkaszüneti nappá nyilvánították. 2011. június 20-án az Országgyűlés úgy határozott, hogy július 1. a kormánytisztviselők napja is legyen, így ekkortól kezdve az ünnep neve a köztisztviselők és kormánytisztviselők napja lett.

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 07. 04.


 

 Szentes műsorával indul a Derekegyházi Palacsintafesztivál

 

2016. július 6-10. között rendezi meg Derekegyház község a falunapját. Ennek keretében öt napon keresztül sül a palacsinta a faluban és minden nap más-más település adja a műsort.

Július 6-án 16 órától a szentesi sportolók és civil szervezetek tagjai fogják sütni a palacsintát. Ezen a napon az NRG tánciskola lép fel elsőként 18 óra 30 perces kezdéssel, majd a Dr. Papp László Birkózó Egyesület tart bemutatót. Ha lebirkóztuk az első palacsintákat, akkor a Kiss Bálint Kötélugró Klub próbálja leugráltatni a palacsintaevés súlyos terheit.

A további napok is számos programot rejtenek, melyre várnak minden érdeklődőt. További részletek a plakátokon!

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 07. 04.


 

 Elismeréseket adtak át a Semmelweis nap alkalmából Szentesen

 

„Az anyák megmentőjére”, Semmelweis Ignácra emlékeztek születésének 198. évfordulója alkalmából a szentesi Dr. Bugyi István Kórházban.

Példát állít a ma orvosi elé is Semmelweis Ignác, akiben kutató lángelméje, logikus gondolkodása és emberszeretete miatt az orvosi hivatás ideális megtestesülését láthatjuk – mondta el a Semmelweis napi ünnepségen Dr. Kegyes Mihály. Arról is beszélt, hogy a ma orvostudományának legfontosabb szemlélete, a megelőzés is megjelenik Semmelweis cselekedeteiben.

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 07. 01.


 

 

.