2015. SZEPTEMBER

 

10 mázsa rácponty pottyant a Kurcába

 

Ha van horgász a családban, akkor igazi, friss alapanyagból készítheti el ezt a paprikás-halas finomságot 2015. október 1-től, mert 10 máza három nyaras pontyot telepített a Gerecz Elemér horgászegyesület a Kurca városi szakaszára.

A versenypályán leengedett halak akár felfelé, akár lefelé is úszhatnak a horgászok legnagyobb örömére. Megtudtuk, hogy ez csak a kezdete az őszi haltelepítésnek, így a közeljövőben a város halastavai a felő-, és alsó Kurca is kap halat!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 30.


 

Birkózó emlékversenyek Szentesen

 

2015. október 22-23-án birkózó emlékversenyeket rendez a dr. Papp László Birkózó SE. A versenyekre a belépés díjtalan, így minden érdeklődőt várnak!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 30.


 

A legdurvább szívatás!

 

A napokban kezdődnek meg a középiskolákban a gólyák avatása, mely nem csak az iskolák új tanulóinak okoz fejtörést, hanem a végzősöknek is, mert hát nekik kell kitalálni minden feladatot.

2015. szeptember 30-án megtörtént minden idők legdurvább szívatása a Közgéseknél, mert hát mikor dúlnak a hormonok és rügyeznek a homlokok a 12 c osztály azt találta ki, hogy a 9 c-s kisgólyáknak smink nélkül kell eltölteni ezt a napot. Persze ez nem volt elég, mert a képen látható egyen öltözékben és iskola táska helyett kosárral a kezükben kellett karácsonyi dalokat énekelni a Napernyő nélküli lány szobránál iskola kezdés előtt.

 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 30.


 

Családi Nap újra!

Vasárnap mindenkit várnak a Rákóczi u.-i óvodába

 

2015. október 4-én tartják meg pótlólagosan a Rákóczi u.-i óvodában a Családi Napot. A szülők az előző hétvégén már a vérüket adták a véradás sikeréhez, most viszont az önfeledt játék van itt az ideje. Minden kedves óvodást és szüleiket várják egy nagy közös játékra vasárnap 9.00 és 12.00 óra között!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 30.


 

Elindult a VII. Harc a kincsért kalandvetélkedő

www.szentesinfo.hu/aharc

 

Már készülnek a szentesi középiskolák csapatai a VII. Harc a kincsért kalandvetélkedőre, amely idén sokat sejtetően „A Felfedezők” elnevezést kapta! Szentes öt középiskolája az 5-5 legrátermettebb tanulóját küldi a versenybe, hogy elnyerje iskolájának a hőn áhított sportfelszerelési csomagot.

Azok a kalandorok akik már több éve részt vesznek ebben a kalandvetélkedőben talán azt hiszik, hogy már mindent átéltek a kalandvetélkedők során, amely nehézséget, fejtörést és „kínokat” okozhat, de biztosan tévednek! Ebben az évben a játékmesterek kreatív korszakukat élik, és eddig nem tapasztalt hihetetlen kalandokat eszeltek ki a csapatok számára.

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 30.


 

Margit néni 90 éves

 

2015. szeptember 30-án Szentesen a Muskátli utcában gyűlt össze a Nagy család, hogy megünnepelje Nagy Gyuláné 90. születésnapját.

Mamikám - neked csak egy dolgod van, hogy mosolyogj! Természetesen Margit néni szót fogadott legkisebb unokájának és örült, hogy szerető családja körében ünnepelhette meg ezt a szép napot. A város nevében Dr. Demeter Attila alpolgármester köszöntötte az ünnepeltet.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 30.


 

Zacher Gábor toxikológus Szentesen

Drog helyzet van! - címmel tart előadást a sportcsarnokban

 

Minden érdeklődőt várnak 2015. október 15-én 13.00 órára a szentesi Dr. Papp László Városi Sportcsarnokba, ahol Dr. Zacher Gábor toxikológus tart előadást "Drog helyzet van!" - címmel. Az ingyenesen látogatható előadás a Szentesi Keresztény Pedagógus Társaság szervezésében valósul meg.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 30.


 

Sikeres véradás szakadó esőben!!!

 

Sajnos a zuhogó eső miatt el kellett halasztani a Rákóczi utcai Óvoda Családi Napját, de az előzetesen leegyeztetett véradást megtartották az óvodában.

Tudni kell, hogy minden évben hatalmas szervezés megy a csoportokban, hogy ki tud több szülőt mozgósítani a véradásra, mert annak a csoportnak a nyereménye egy hatalmas torta.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 28.


 

A Vérellátó 2015. október havi vérvételi tervezete

 

A Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház, Szentes és a Magyar Vöröskereszt Szentesi Vezetősége minden héten kedden és szerdán délelőtt 07.30-12.00 óráig, és csütörtök délután 14.00- 17.00 óráig tart véradást Szentesen a Vérellátó Állomáson.   A Szentesi Vérellátó és a Magyar Vöröskereszt Szentesi és Csongrádi vezetőségének október havi vérvételi tervezete...

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 28.


 

Óvodapedagógusokat várják a múzeumba

 

A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében tíz központi témakörhöz kapcsolódnak az országban megrendezendő programok, melyek közül hét a nagyközönségnek, egy-egy a pedagógusoknak és óvodapedagógusoknak szól, egy pedig a szakmai programokat foglalja magában. Az akcióhoz csatlakozott a szentesi Koszta József Múzeum is. 2015. október 6-án az óvodapedagógusokat várják a múzeumba, ahol is "A kutya terápia jelentősége" címmel óvodapedagógusok Teréz napi szakmai találkozójára kerül sor.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 28.


 

50 éves a Szent Anna utcai Csicsergő Zöld Óvoda

 

2015. október 5-8 között rendezi jubileumi ünnepségét a Szent Anna utcai Csicsergő Zöld Óvoda. A programokra várják a volt óvodásokat és óvópedagógusokat! További részletek a plakáton!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 28.


 

Lakics és Szabó újabb lábtenisz sikere

 

A román lábtenisz futnet bajnokság utolsó fordulójában a szentesi Lakics Balázs egyéni kategóriában a második helyet szerezte meg. Az eredmény értekét növeli, hogy a legjobb magyar egyénistákat (Harsanyi Adámot, Sipos Árpádot) legyőzve csak a kétszeres világbajnok román Bobistól szenvedett rendkívül szoros vereséget.

A Lakics Balázs -Szabó László páros szintén második helyezést ért el a döntőben szettet lopva a Bobis - Sorean (világbajnokok) kettőstől. Ezzel az eredménnyel a szentesi klub bejutott a legjobb négybe, a román bajnokság rájátszásába.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 28.


 

Új padok a Közgé udvarán!

 

Tudni kell, hogy Szentes város képviselőtestületének tagjai a saját képviselői keretük terhére (mely személyenként 1 millió forint) bármely egyesületet, civil szervezetet vagy intézményt támogathatnak belátásuk szerint.

Dr. Szabó Andrea képviselő asszony a Boros Sámuel Szakközépiskola, Szakiskolának ajánlott fel 150.000 forintot, hogy a diákok belátása és igénye szerint használja fel azt az intézmény az összeget. Somosné Puskás Krisztina igazgatónő elmondta, hogy a diákok régi vágya teljesülhetett a képviselői felajánlás és az iskola alapítványának közös összefogásából, melynek köszönhetően 10 padot és egy fedett kiülőt tudtak vásárolni.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 28.


 

157 km tekerés csütörtökön!

Gyere te is, hogy ne mondjunk csütörtököt! :-)

 

2009-ben a HMG 150. születésnapját többek között 150 km lekerékpározásával ünnepelték meg az iskola tanulói és nevelői. Ezt a hagyományt azóta is folytatják, úgy, hogy minden tanév végén, vagy elején letekernek annyi km-t ahány éves volt a gimi abban a tanévben. Tervük az, hogy az Ady E. u. Szalai u. Rákóczi u. Kossuth L. u. négyszöget, (mely 4,5 km hosszú) kerülnénk meg 35-ször idén. Az akcióra október 1-jén csütörtökön 7.45-18.00 között kerül sor.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 28.


 

Zene ünnepe a Kossuth téren

 

Yehudi Menuhin kezdeményezésre emelte az UNESCO október 1-jét A ZENE VILÁGNAPja rangjára. Ezen a napon a zeneművészet legnagyobb alakjaira emlékeznek világszerte. A Kiss Bálint Református Általános Iskola diákjai 2015. szeptember 28-án erre a napra emlékezett a Kossuth téren, ahol gyermekdalokat és vallási énekeket énekeltek el közösen reggel 8 órakor.

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 28.


 

A véradás biztos meg lesz tartva

 

2015. szeptember 26. (szombat) délelőtt 9-12 óráig „Ép testben ép lélek” címmel rendezi meg CSALÁDI SPORTNAP-ját a Rákóczi F. utcai óvoda. A program részét képezi a szokásos szülői véradás, melyet minden körülmények között megtartanak az óvoda épületében. Rendezvény további programjai az időjárás függvényében kerülnek megrendezésre.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 25.


 

 

 Helyszínváltozás!

Honnan jön a segítség?!

 

Minden érdeklődőt várnak a „Honnan jön a segítség” programra  2015. szeptember 26-án szombaton 13-19 között. Előzetes tervek szerint a Babilon Könyvesbolt előtti téren került volna megrendezésre a rendezvény, de a várható rossz időjárás miatt a Móricz Zs. Művelődési Ház ad otthont a programnak.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 25.


 

Gyermekek Világnapja Gálaműsor

 

Az Árpád Szabadidős Sportklub, valamint a Magyarországi Gyermekbarátok 61. számú Szentesi Szervezete a Gyermekek Világnapja alkalmából ez évben is megrendezte a már hagyományos Kulturális Fesztiválját. A fesztivál szeptember 24-én, csütörtökön 15 órakor kezdődött a Móricz Zsigmond Művelődési Házban.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 25.


 

Elindult az üzleti klub

 

Megtartotta első összejövetelét a nemrégiben életre hívott Szentes Üzleti Klub. A Dózsa házba várták a héten a Szentesen és környékén élő vállalkozókat és a gazdasági, üzleti élet iránt érdeklődőket. Bocskay István és Szűcs György előadását hallhattuk a magabiztos eladásról és a jó reklámról, majd mindenki röviden bemutatkozott.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 25.


 

Kerékpártúra a Csomorkányi templomromhoz

 

Kedves kirándulni, kerékpározni szerető Olvasóink! Kerékpártúrát szerveznek a csomorkányi templomromhoz 2015. október 3-án. Leírás a mellékletben. Kérjük az érdeklődőket, hogy regisztráljanak az eseményre 2015. szept. 29-én délután 16 óráig, hogy a kerékpárok szállításához szükséges pótvagont meg tudják rendelni a MÁV-nál. Lehet csatlakozni a közbeeső települések (Szegvár, Mindszent, Mártély) vasútállomásán, ill. Hódmezővásárhelyen a nagyállomáson. Mindenkit szeretettel vár a Koszta József Múzeum!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 25.


 

Gágyor János teremlabdarúgó torna

Már lehet nevezni!

 

Az Árpád Szabadidős Sportklub 2015. október 11-én, 08:00 órai kezdettel ebben az évben is megrendezi a hagyományos "Gágyor János" teremlabdarúgó tornáját. A nevezés feltételei a csatolt Meghívóban olvashatók.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 25.


 

Nagy Sportágválasztó Szentesen

 

2015. szeptember 25-én immáron hatodik alkalommal került megrendezésre a Szentesi Nagy Sportágválasztó. A változékony időjárás miatt a sportbemutatók zavartalan lebonyolítása érdekében új (fedett) helyszínre került a rendezvény. A Dr. Papp László Városi Sportcsarnok adott otthont a sportmustrának.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 25.


 

Idősek hete a programsorozat a Parkerdő Otthonban

 

A dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon 2015. szeptember 28. és október 2. között rendezi meg az Idősek Hete rendezvény sorozatát, melyre ezúton is várja az érdeklődőket.

 

Program:

2015. szeptember 28. (hétfő) 14.00 óra Megnyitó, kiállítás megnyitó

2015. szeptember 29. (kedd) 10.00 óra Játékos vetélkedő társintézmények részvételével

2015. szeptember  30. (szerda) 9.00 óra Egészségnap

2015. október 1. (csütörtök) 14.00 óra Idősek Napja Gálaműsor

2015. október 2. (péntek) 09.00 óra Idősek hete zárása, Közös kürtöskalácssütés

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 25.


 

Folytatódik a Csongrád Megyei Vállalkozásfejlesztési Program!

 

Ősszel folytatja mikro-, kis- és közepes vállalkozásoknak szóló képzési programját a Csongrád Megyei Önkormányzat. A Csongrád Megyei Vállalkozásfejlesztési Program részeként induló szemináriumnak ezúttal a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara ad otthont, Szentesen, Hódmezővásárhelyen és Mórahalmon a helyi önkormányzatok támogatásával valósulnak meg az ingyenes üzleti előadásnapok.

 

Szentesi üzleti előadásnapunk részletes programja

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 25.


 

ÚJRA GRAFFITI ZENE SZENTESEN

 

Újra GRAFFITI programok kerülnek megrendezésre Szentesen. A középkorúak jól tudják, mit is rejt a GRAFFITI szó a zenei világban. Az underground zene hívei most újra élhetik a régi emlékeket egy új környezetben. A Sportszálló emeletén volt az egykori Graffiti szórakozóhely, melynek zenei világát sokan hiányolták Szentesen. A Hangversenyközpont szervezői már az elmúlt évben pótolták ezt az űrt nem kis sikerrel, így újra élvezhetjük a GRAFFITI zenei évadot, melyben 5 koncertet szerveznek a Művelődési és Ifjúsági Házban. Az időpontok még egyeztetés alatt vannak, de amint bármi pontosat tudunk közreadjuk!

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 25.


 

 Helyszínváltozás!!!

Nagy Sportágválasztó Szentesen

 

2015. szeptember 25-26. között rendezik meg immáron hatodik alkalommal a Szentesi Nagy Sportágválasztót. A változékony időjárás miatt a sportbemutatók zavartalan lebonyolítása érdekében új (fedett) helyszínre került a rendezvény. A Dr. Papp László Városi Sportcsarnok és annak környéke ad otthont a sportmustrának. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Több mint 20 kipróbálható sportág egy helyszínen élsportolókkal, edzőkkel, szakmai tanácsadással a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban.

A pénteki nap az előre bejelentkezett óvodás, iskolás csoportoknak van fenntartva, de 14 órától mindenki számára nyitottak a kapuk, a szombati nap pedig teljes egészében a családoké, nagyközönségé.

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 25.


 

Emlékezzünk

az aradi vértanúk emléknapjára

 

Gyújtson Ön is egy mécsest azokért, akik életüket áldozták a magyar szabadságért, a nemzeti függetlenségért!

 

A megemlékezés ideje és helye: 2015. október 6. 13.00 óra a volt Damjanich János Tagiskola (Szentes, Damjanich J. u. 41.) udvara

 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 24.


 

Vizes foglalkozás a Szentesi Üdülőközpontban!

 

Minden szombaton és vasárnap frissítő foglalkozással várnak minden érdeklődőt, fürdőzőt a Szentesi Üdülőközpont új élményrészlegében! Átmozgató vízi torna, gyermek animációs programok kicsiknek és nagyoknak!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 24.


 

Új autója lett a Szentesi Polgárőrségnek

 

A Szentesi Polgárőr Egyesület pályázott a Vidékfejlesztési Minisztérium által kiírt Darányi Ignác Terv Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretén belül szolgálati gépkocsira.

Farkas Sándor országgyűlési képviselő és Szirbik Imre polgármester adta át ünnepélyes keretek között az új autó kulcsát.

A szentesi képviselő-testület tagjainak képviselői keretének és sok-sok támogatónak köszönhetően folyamatosan fejlődő eszközállománnyal rendelkezik az egyesület, és nyertes pályázatok révén is sikerült a működésüket előbbre vinni. Önkéntes tagságuk mostanra 33 főt számol

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 24.


 

Próbáld ki a túrakenuzást!

 

A St. Jupát Sportegyesület 2015. szeptember 27-én (vasárnap), 10 órakor NYÍLT NAP lakossági sportrendezvényt tart, ahol bárki kipróbálhatja a túrakenuzást!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 24.


 

Zene Világnapja Szentesen

 

Október 1-je a ZENE VILÁGNAPJA. Méltó módon erre a napra időzítették a ZENE-VILÁG-ZENE hangversenysorozat szervezői az évad első koncertjét. Az est előadója HEGEDŰS ENDRE Kossuth és Liszt-díjas zongoraművész.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 24.


 

Piroska néni 90. éves

 

A Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthonban köszöntötte Csengeri Andrásnét 90. születésnapja alkalmából Szirbik Imre polgármester. Piroska nénit az intézmény dolgozói kedvenc tortájával lepte meg ez alkalomból.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 24.


 

Magyar Népmese Napja a Gyermekkönyvtárban

 

Színes programokkal igyekszik megünnepelni a Magyar Népmese Napját a Gyermekkönyvtár. 2015. szeptember 29-én minden érdeklődőt várnak az ingyenes programokra.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 24.


 

Családi Sportnap a Rákóczi u.-i óvodában

 

2015. szeptember 26. (szombat) délelőtt 9-12 óráig „Ép testben ép lélek” címmel rendezi meg CSALÁDI SPORTNAP-ját a Rákóczi F. utcai óvoda. Szeretettel várják a szülőket, gyermekeket, érdeklődőket a rendezvényre.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 24.


 

Bolgárkertészek Szentesen

az intenzív zöldségtermesztés kezdetei

 

Szentes környékén épp 150 évvel ezelőtt telepedtek le az első bolgárkertészek. Ebből az alkalomból szeptember 22-én a Szentes Városi Könyvtárban, a Szentes-Csongrád Rotary Clubbal közös szervezésben vetített képes előadást tartott dr. Mód László egyetemi adjunktus, néprajzkutató.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 23.


 

ECDL tanfolyamok a könyvtárban

cél az Európai Számítógép-használói Jogosítvány

 

A Szentes Városi Könyvtárban 2010 óra szervezik az Európai Számítógép-kezelői Jogosítvány megszerzésére felkészítő tanfolyamokat. A röviden csak ECDL-ként említett képzési rendszer az angol European Computer Driving Licence kifejezésről kapta a nevét.

A foglalkozásokon az általánosan szükséges felhasználói ismereteket és a fontosabb irodai alkalmazások kezelését ismerik meg a résztvevők.

A 4 modulból álló képzés szeptember végén indul, a foglalkozások kedden és csütörtökön 15-18 óra között lesznek.

A további információk a részletes ismertetőben.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 23.


 

19. CSONGRÁD - SZENTES "G"-ÁT FUTÁS HIVATALOS VÉGEREDMÉNYE

 

2015. szeptember 19-én ragyogó napsütésben rajtolt el immáron 19. alkalommal a Szentes és Csongrád közötti futóverseny!

 

A verseny hivatalos végeredménye a képre kattintva nézhető meg!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 23.


 

Rendőrségi fogadóóra Szentesen

 

Balogh-Szabó Imre r. ezredes 2015. szeptember 24-én tartja soron következő fogadóóráját.

A Szentesi Rendőrkapitányság vezetője, Balogh-Szabó Imre r. ezredes 2015. szeptember 24-én (csütörtökön) 14 és 16 óra között lakossági fogadóórát tart a kapitányság épületében (Szentes, Kossuth Lajos utca 43.).

Előzetes bejelentkezés nem szükséges.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 23.


 

Rekord számú résztvevő a Legrand tekerésen

Két keréken egészségesebb!

 

2015. szeptember 22-én a várakozásokat felülmúlóan sikerült a Legrand Zrt. által szervezett "Két keréken egészségesebb" elnevezésű kerékpártúra. Az Autómentes Naphoz kapcsolódó akció keretében kedden 14 és 15 óra között a város általános és középiskoláiból 2997 gyermek, illetve felnőtt kerékpározott a kijelölt útvonalon!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 22.


 

Tragikus hír Szentesről :-)

 

Súlyos baleset történt Szentes mellett, a 45-ös úton. Megrázó képsorok következnek!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 22.


 

Csúcsforgalom a Kossuth utcán

EURÓPAI AUTÓMENTES NAP

 

Az Európai Autómentes Nap környezeti tudatosságot erősítő rendezvény, amely közvetlenül bevonja az európai polgárokat a városi környezet megóvásába, de nem ez az egyedüli üzenete. Üzeni azt is, hogy az emberek a számukra elengedhetetlen szabad helyváltoztatás jogát úgy gyakorolhassák, hogy annak gazdasági és szociális előnyeit ne rontsák le környezeti és egészségügyi hátrányok sem saját magukra és családjukra, sem más emberekre nézve.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 22.


 

Emléktáblát avattak Szentesen Pirity Mátyás tartalékos repülő hadnagy emlékére

 

Pirity Mátyás tartalékos repülő hadnagy, Magyarország egyik legsokoldalúbb, egyben leghányatottabb sorsú vadászrepülő és utasszállító pilótája volt. A szentesi születésű pilóta önkéntesként jelentkezett a finn-szovjet téli háborúba, és a Finn Légierők kötelékében szolgált, ahol 22 harci bevetést teljesített.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 22.


 

Ma lezárva a Kossuth utca!

Európai Autómentes Nap Szentesen

 

2015. szeptember 22-én (kedden) 06.00 - 20.00 óra között a Kossuth Lajos utca József Attila utca és Somogyi Béla közötti szakaszán ideiglenes forgalomkorlátozás lép életbe. Ekkor az egészségügyi, készenléti- és mozgáskorlátozottak gépjárműve kivételével a lezárt útszakaszra gépjárművel behajtani tilos!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 22.


 

Szentesi Üzleti Klub indul

 

Nemcsak városunkban, de országos viszonylatban is újszerű ötlettel kereste meg az önkormányzatot egy fiatal vállalkozó. Szűcs György, a Hestia Tűz és Fény Show Kft. ügyvezető igazgatója a fiatal helyi üzletembereket tömörítené egy klubba, ahol kapcsolatokat építhetnek, felmerülő problémáikra választ kaphatnak.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 21.


 

Babaúszás Szentesen!

videóval!!!

 

A Szentesi Üdülőközpontban 2015. szeptember 17-én több mint 15 babával elkezdődött a babaúszás foglalkozás. A babák 3 hónaptól 2 éves korig vehetik igénybe a szolgáltatást.

Már az első foglalkozásra annyi szülő jelentkezett, hogy két csoportba fogják osztani a jelentkezőket - tudtuk meg Zsura Zoltántól a foglalkozás vezetőjétől.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 20.


 

Ovis-motoros felvonulás a Kossuth utcán!

 

Ilyen még nem volt! Szeptember 19-én szombaton 17 órától a legkisebbeké volt a város főutcája. A Kossuth Lajos utca bíróság melletti körforgalomtól 17 órakor indult a felvonulás egészen a Kossuth tér körforgalomig, majd annak megkerülése után a térre ért a gyermektömeg. Itt a Vöröskereszt helyi szervezete finomságokkal és lufikkal, a Tücsök zenekar pedig vidám énekekkel várta a gyerekeket.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 20.


 

Bravúr után sörrel és szelfivel ünnepelt a Szentesi Kinizsi

Idegenben győztek

 

2015. szeptember 19-én a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 6. fordulójában a Tápé a Szentesi Kinizsi SZITE csapatát fogadta, ahol a vendégek 1-3-as győzelmet arattak, melyet a csapat az edző születésnapjára ajánlott fel !

 A Szentesi Kinizsi góljait Orovecz S. (2) és Szűcs D. lőtték.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 20.


 

Évadnyitó kiállítás a könyvtárban

Török Lászlóné Bodri Katalin, Török Katalin, Magyar Mária

 

„A legnagyobb dolog, amit egy emberi lény véghezvihet ebben a világban, az az, hogy lát valamit…” John Ruskin - gondolataival kezdődött a Városi Könyvtárban az idei kulturális évad 2015. szeptember 20-án.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 20.


 

Tartalmas nyárzáró tábor

 

Már hetekkel ezelőtt véget ért a nyári szünet, és itt az ideje, hogy egy-egy eseményre visszaemlékezzünk, melyek széppé, tartalmassá varázsolták a szünidőt! Íme itt az első!

A volt Berekháti Általános Iskolában táboroztak fiatalok a szünidő utolsó napjaiban, mely nyárzárót a Szentesi Roma Nemzetiségi Önkormányzat szervezte. A fiatalok három napon át ügyességi és sportversenyeken mérettették meg magukat. Természetesen sportbemutatók sem maradhattak el.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 20.


 

10 éves "a szeretet mindent elfogad!"

Fogyatékkal élők találkozója Szentesen

 

Szentes Város Gondozási Központja és több civil szervezet összefogásával, önszerveződésében rendezi meg „A szeretet mindent elfogad” nevű rendezvényükkel, mely idén a 10. évfordulóját ünnepelte. Ez alkalommal kinyitják „kapuikat” és szívüket az irántuk érdeklődők, valamint a város középiskolásai felé, hogy megismerkedhessenek a fogyatékkal élők értékeivel, mérhetetlen nagy szeretetükkel, vágyaikkal, de mindennapjaik nehézségeivel is.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 18.


 

Babaúszás a Szentesi Üdülőközpontban!

(videó ajánló)

 

A Szentesi Üdülőközpontban 2015. szeptember 17-én 8:30 kezdettel babaúszás foglalkozás kezdődik melyre minden babát szeretettel várunk!Korhatár: 3 hónaptól 2 éves korig.

 

Előzetes jelentkezés és információkérés: 30/659-29-28

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 16.


 

Emléktábla avatás

Szentesi pilótának emlékére

 

Meghívó Szentes Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt 2015. szeptember 16-án (szerdán) 10.00 órára a szentesi születésű PIRITY MÁTYÁS m. kir. tartalékos repülő hadnagy a finn-szovjet téli háborús hős pilóta emléktáblájának avató ünnepségére.

Helyszín: Szentes, Petőfi S. u. 1.

Köszöntőt mond: SZIRBIK IMRE Szentes város polgármestere, PASI TUOMINEN Finn Köztársaság nagykövete, ARVI TAVAILA ezredes, véderőatasé

Avatóbeszédet mond: KUN SZABÓ ISTVÁN vezérőrnagy társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár

Az avatóünnepségen közreműködnek: Paulovics Tamás MH. 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred díszőrsége MH. 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekara

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 15.


 

„Az év családja Szentesen”

 Pályázati felhívás

 

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete pályázatot hirdet „Az év családja Szentesen” díjra.

 

A pályázati eljárásban olyan családok jelölésével lehet pályázni, ahol a szülők/nagyszülők emberi magatartása, a gyermeknevelés, a gyermekek magatartása, teljesítménye, a társadalmi értékek megtartása példaértékű és követendő lehet a felnövekvő nemzedék számára, de akár azon felnőttek számára is, akik jelenleg a társadalmi normától eltérő devianciával nevelik gyermekeiket. A családtagok életkora nem meghatározott, és nem kizárt az egyszülős családmodell sem.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 15.


 

Egymilliót nyertek a szentesi kórháznak

 

A szentesi kórházért játszott két nővér az Egy perc és nyersz! című vetélkedő pénteki adásában. Az RTL Klub műsorában egymilliót nyertek – szereplésükkel az egészségügy helyzetére is fel akarták hívni a figyelmet.

Bár kétmillió is lehetett volna belőle, végül egymillió forintot nyert a szentesi kórház belgyógyászati és intenzív terápiás osztálya számára két ott dolgozó nővér, Sebők Erika és Lőrincz Ildikó. Az RTL Klub Egy perc és nyersz! című műsorába jelentkeztek, a tíz feladatból hatot nagyszerűen oldottak meg, a hetedikkel azonban nem boldogultak.

Mindketten egy-egy nélkülözhetetlen eszközt szerettek volna vásárolni: Erika egy EKG- készüléket, Ildikó egy speciális kórházi ágyat. Mivel a holmik egyenként több mint egymillióba kerülnek, az eredetileg kitűzött céljuk a főnyeremény, tízmillió forint volt.

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 15.


 

Ovis-motoros felvonulás a Kossuth utcán!

 

Ilyen még nem volt! Szeptember 19-én szombaton 17 órától a legkisebbeké a Kossuth utca! Indulás: a bíróság melletti körforgalomtól 17 órakor! Érkezés: a Kossuth utcai körforgalom megkerülése után a térre, ahol a Vöröskereszt helyi szervezete finomságokkal és lufikkal, a Tücsök zenekar pedig vidám énekekkel várja majd a gyerekeket.

Minden kisgyermeket várunk kismotorral, vagy futóbiciklivel!!

A felvonulást vezeti: Szirbik Imre polgármester.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 15.


 

TÉRFESZTIVÁL és

TESTVÉRVÁROSOK KULTURÁLIS FESZTIVÁLJA

 

2015. szeptember 19-én Szentes Város Önkormányzata és a Szentesi Művelődési Központ szervezésében TÉRFESZTIVÁL ÉS TESTVÉRVÁROSOK KULTURÁLIS FESZTIVÁLJA lesz a Kossuth téren.

 

Részletes program:

 10.00:  Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány műsora

             Közreműködnek: Seres Antal és tanítványai

11.00:  Pengető Citerazenekar műsora

13.00:  Zafír Hastánccsoport fellépése

13.25: Kék Iringó Tánckör bemutatója

13.35: Tai-chi bemutató

13.45 Zafír hastánccsoport

14.05: Kiss Bálint Református Általános Iskola kötélugró csoportja

14.15: Szilver TSE

15.00: NRG Tánciskola fellépése

15.10: Újszentesi hip-hop csoport fellépése

15.20: NRG Tánciskola fellépése

15.25: Újszentesi hip-hop csoport fellépése

15.30: A Rákóczi utcai Óvoda Méhecske és Szivárvány csoportja és a Dr. Mátéffy utcai Óvoda Tökmag csoportjának fellépése

15.45: Kardio Aerobic bemutató Gáspárné Csernus- Lukács Edina vezetésével

17.00: „Kismotoros felvonulás”

17.30 Tücsök Zenekar műsora

18.15: Bácskatopolyai Zeneiskola tanárainak fellépése

19.00: Szentes Város Fúvószenekara

20.00: Péter Szabó Szilvia

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 15.


 

Másfél évszázad Gimnáziumi Értesítői

digitalizálva az 1865-ös elsőtől a 2000-es utolsóig

http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=38806

 

 

Városunk gimnáziuma 2009-ben ünnepelte alapításának 150 éves évfordulóját, ám az idei évhez is kapcsolódik egy hasonlóan szép kerek évforduló. 1865-ben, épp másfél évszázada jelent meg első ízben a Szentesi Református Gymnasium Értesítője Csukás Benjamin igazgatótanár szerkesztésében.

Ettől fogva 1948-ig minden igazgató minden tanév végén kiadta az Értesítőt, majd 1939-től az Évkönyvet. Ebben a két világháború sem jelentett akadályt - sem az első, amikor dr. Szőke József igazgató is frontszolgálatot teljesített, de a második sem, amikor az épületben német hadikórház működött..

A kötetekben megjelennek az év fontosabb eseményei, az iskola tárgyi-személyi gyarapodása, a tudós tanárok értekezései, megemlékezések az elhunytakról, és végül részletes kimutatások a tantárgyi felosztástól egészen az egyes tanulók érdemsoráig. 

A 83 kötetből álló sor szinte teljesnek mondható, mindössze 5 kötetet nem sikerül egyelőre fellelni.

A digitalizálást és a közzétételt a Városi Könyvtár munkatársai végezték, önkéntesek bevonásával.

 

A további részletekért  KATT a képre!

 

Szentes, 2015. 09. 15.


 

Szakrális Művészeti Hét

Orgona és kórus hangversennyel

 

Tisztelettel meghívjuk Önt és kedves családját, barátait a Szakrális Művészeti Hét keretében 2015. szeptember 27-én, vasárnap 17 órakor a Szent Anna templomban megrendezendő Orgona és kórus hangversenyre. A belépés díjtalan, de önkéntes adományokat köszönettel fogadnak.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 15.


 

Ismét Nagy Sportágválasztó Szentesen

 

2015. szeptember 25-26. között rendezik meg immáron hatodik alkalommal a Szentesi Nagy Sportágválasztót. Hat esztendeje kapcsolódott az országos kezdeményezéshez városunk.

Több mint 20 kipróbálható sportág egy helyszínen élsportolókkal, edzőkkel, szakmai tanácsadással a Pusztai László Sporttelepen.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 14.


 

50 éves osztálytalálkozó a Deák Ferenc utcai Általános Iskolában

 

2015. szeptember 12-én 40 évvel az 1965-ös ballagásuk után újra találkozott a Deák Ferenc utcai Általános Iskolai 8.a és b osztálya. Természetesen mindenki egy kis relikviával érkezett, melyek már a gyülekező alatt előkerültek. Érdeklődő szempárok pásztázták, hogy ki-ki lehet, majd a bemutatkozások után előjöttek az idő által megszépített iskolai sztorik.

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 13.


 

Kossúth-téri általános iskola 8.b osztálya

50 év után újra együtt

 

Még mielőtt a kommentelők nekünk esnének tudjuk, hogy a Kossuth rövid "u", de az 50 évvel ezelőtt elballagott Kossúth téri általános iskola 8.b osztályának tablóján hosszú "ú" olvasható az iskola neve. Az 1965-ben végzett osztály

Egy pici múlt: Az iskola 1961-től ismét koedukálttá vált. Dr. Tóth Ferencnének ez volt az első koedukált osztálya, melynek kezelése a kezdeti időkben nehéznek bizonyult.

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 13.


 

WALDORF ÓVODA ÉS ISKOLA KEZDEMÉNYEZÉS SZENTESEN

 

A Waldorf-pedagógia egy emberközpontú pedagógiai megközelítés, mely az osztrák Rudolf Steiner oktatási filozófiáján alapul.

A módszer három fő szakaszt különböztet meg a gyermekek fejlődésében. A nevelés a gyermek korai éveiben a praktikus, gyakorlati tevékenységekre és a kreatív játékot támogató környezet biztosítására fókuszál.

2015. szeptember 12-én a Waldorf-pedagógia iránt érdeklődőket várták a Dózsa ház Közösségi Térbe, ahol megismerkedhettek azzal a kezdeményezéssel, miszerint Szentesen is létesülne egy ezzel a pedagógiával foglalkozó hely.

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 13.


 

Szentesi Kinizsi - Makó 1:1

Labdarúgó bajnokságban az ifik nyertek a felnőttek kikaptak

 

A labdarúgás megyei I. osztály  5. fordulójában a Szentesi Kinizsi SZITE  a Makó FC  csapataival találkozott a szentesi Pusztai László Sporttelepen. A kiegyenlített mérkőzésen a vendégek két góljára a hazai csapatnak csak a szépítés ténye maradt, így 0-2-es félidő után 1-2-re a Makó nyerte a felnőtt összecsapást. Gól: Orovecz S., illetve Bány T., Kovács Zs.

Az ifjúságiak mérkőzésének eredménye: Szentesi Kinizsi SZITE – Makó FC 4:1 A szentesi gólszerzők: Paczali Soma (2), Bartucz P. és Varga B. Az (ifi 4-1)

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 13.


 

Megyei közgyűlési „roadshow” Szentesen debütált

Átadták a Csongrád Megye Gasztronómiájáért Díjat

 

Csongrád vármegye egykori megyeházája adott otthont Szentesen a megyei közgyűlés ülésének pénteken. Szirbik Imre, a Kurca-parti város polgármestere történelmi periódusnak nevezte azt a mintegy 70 évet, amíg a Kossuth téri épület adott otthont a vármegye közgyűléseinek. Ünnepi pillanatokkal folytatódott az ülés, átadták a Csongrád Megye Gasztronómiájáért Díjat, amit a Szentes Város Nonprofit Kft. ügyvezetője, Varga Sándor vett át. A méltatásban elhangzott, a Rákóczi Ferenc utcai piac kiemelkedő tevékenységet végez hosszú évek óta a helyi termékek védelme érdekében, a „Vedd és védd a Szentesit!” jelmondatot minden helybéli ismeri, a piacon 200-250 árus kínálja portékáit a szentesieknek. 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 13.


 

IV. Skabá Fesztivál

2015. szeptember 18-19., Horváth Mihály Gimnázium

 

Nemrégiben hunyt el a Horváth Mihály Gimnázium egykori igazgatója, a drámatagozat megalapítója, Bácskai Mihály, illetve ahogy Szentesen ismerték: Miska bácsi. A pénteken és szombaton rendezendő fesztivált az ő emlékének ajánlják.

A Skabá fesztivál a szentesi Kálvária temetőben, a névadó, a Horváth Mihály Gimnázium egykori legendás igazgatója, Bácskai Mihály sírjának a megkoszorúzásával kezdődik.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 13.


 

Újra gasztropiac!

 

2015. szeptember 19-én újra gasztropiac lesz a Művészetek Házában. A "közös bográcsban" töltött káposzta fog rotyogni, mely sokak ízlelőbimbóját igyekszik megmozgatni!

....ÉS MÉG SOLYMÁSZBEMUTATÓ IS LESZ KISTELEKI GERGELLYEL!... MINDEN ÉRDEKLŐDŐT SZERETETTEL VÁRNAK!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 13.


 

Még lehet nevezni!

19. CSONGRÁD - SZENTES "G" -ÁT FUTÁS szabályzata

Meghosszabbították a nevezési határidőt!

 

A 19. Csongrád-Szentes közötti g-ÁT futás regisztrációjának határideje meg lett hosszabbítva. A rendezvényre előnevezni 2015. 09. 17. (csütörtök) 12 óráig lehet a www.csongrad.hu/gatfutas  címen. Helyszíni nevezés: nincs!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 09.


 

Egy ütős este lesz

Nagyon bekezd a Ferobox Event

 

A Ferobox Event szeptember 19-én rendezi első őszi élő televíziós bokszgáláját, melynek programja ismét remek csemegének ígérkezik az ökölvívósportért rajongó honi közönségnek.

 

A rendezvény helyszíne Szentes városa lesz, ahol a Dr. Papp László Sportcsarnokban mindig lelkes, telt házas közönség előtt lépnek ringbe a magyar hivatásos ökölvívók.

 

Az idény első bokszgálájának programja -a várakozásoknak megfelelően -  bombaerős lesz, hiszen a magyar profi boksz krémje fog küzdeni; a főmérkőzésen a kispehelysúlyú WBO (Bokszvilágszervezet) Európa-bajnok Bedák Zsolt (24 győzelem, 1 vereség) mutatja meg tudását, tíz menetben, de mellette olyan közönségkedvencek is láthatóak lesznek, mint a cirkálósúlyú Szellő Imre (7 győzelem, 0 vereség), a nagyközépsúlyú Kelemen Balázs, és a pehelysúlyú Laki Róbert. Szorítóba lép a nyáron a WBF interkontinentális övet hatalmas kiütéssel megszerző Baranyi Richárd (12 győzelem, 1 vereség) is.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 09.


 

Indul az őszi műfüves labdarúgó bajnokság

SKODA Vass Autó Műfüves Labdarúgó Bajnokság

2015. évi, őszi versenykiírása

 

A bajnokság ideje és helye: 2015. szeptember 18. – 2015. november 27.

Pusztai László Sporttelep műfüves pálya

A bajnokság résztvevői: Szentes város és környékének benevezett csapatai. A csapatok tagjai lehetnek amatőrök és igazolt játékos.

Tervezett játéknap péntek 18.30-21.00 óráig.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 09.


 

Szeptemberi akció a kalandparkban

 

Kedvezményes belépőjegy árakkal várja szeptember 12-13-i hétvégére a Kurca-part Kalandpark a látogatókat. Szeptember hónap utolsó szabad hétvégéjén (a többi hétvége zártkörű rendezvények miatt foglalt) kedvező jegyárakon lehet igénybe venni egyes élményelemeket.

Az 500 forintos alap jegy eddig is sok lehetőséget biztosított (pl: gyerek kalandterep, disc golf, csocsó, darts, bulder mászótér) , most viszont még a trambulinokat is lehet ezen a jegyáron használni. A kötélpálya és kötélcsúszda jegyek is kedvezményes árakon vehetők majd igénybe.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 09.


 

Hamarosan itt az őszi lomtalanítás!

 

Szentes Városellátó Nonprofit Kft. értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy 2015. őszén a lakossági lomtalanítás az alábbiak szerint alakul: A lakosság a megjelölt napon reggel 7 óráig helyezheti ki az ingatlan előtti közút mellé, a forgalmat nem akadályozó módon a háztartásban keletkezett lomot, azaz a feleslegessé vált használati tárgyakat, bútort, háztartási eszközt.

A nagy darabos lom (pl. bútor) kivételével a kisebb méretű anyagok (pl.: rongy, papír, műanyag) a hatékonyabb elszállítás és a szétszóródás megakadályozása érdekében KIZÁRÓLAG bezsákolva kötegelve kerülnek elszállításra.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 09.


 

Megkezdődött a 16. Kettesfogathajtó Világbajnokság Fábiánsebestyénen

(képgalériával)

 

 

 

20 ország 66 hajtója versenyez Fábiánsebestyénben a 16. Kettesfogathajtó Világbajnokságon 2015. szeptember 9. és 13. között.

A verseny helyszíne a Kinizsi Park, amely az elmúlt évtizedekben számos fogathajtó versenynek adott otthont, köztük a Duna-Alpesi Kupának. Magyarország eddig hat fogathajtó világbajnokságot rendezett, ez a negyedik kettesfogathajtó világverseny, amelynek hazánk ad otthont. Elmondható az is, hogy Csongrád megyében Fábiánsebestyén a harmadik olyan település, mely világbajnokságot rendezhet, hiszen eddig ilyen versenyre csak Szegeden és Hódmezővásárhelyen került sor. A magyar csapat esélyesként indul a mostani megmérettetésen, hiszen a világverseny eddigi történetében eddig egyéniben 6, csapatban 5 aranyérmet szereztünk.

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 09.


 

Köszönjük a csonkolást!
Picit barbárra sikerült!

Rossz fát tettek a tűzre!

 

Örülünk, mert az új LED-es lámpatestekkel a városi közvilágítás sokkal gazdaságosabban tud működni. Azonban hiába az energiatakarékosság, ha a fény nem tud eljutni a megvilágítandó célfelületre (út, járda, tér, stb.). A közbiztonság fokozása érdekében a lámpatestek fénysugarainak útjába kerülő faágakat lenyesik.

 

Ez világos, de kérdem én, hogy a Bercsényi utcában lévő kínai nyárfa 88 centiméterén nőtt az úttól 210 cm-re lévő ágacska mit takar az új ledlámpa fényéből? Gyakorlatilag a fa teljes keleti oldalát levágták!

A pontosság kedvéért a villanyoszloptól 270 cm-re ültettük a fácskát. A fafajta kiválasztásánál és az ültetésnél gondosan figyeltünk arra, hogy ne legyen nagy lombú, ne nőjön bele a vezetékbe pont az ilyen csonkítások elkerülése végett.

 

Bence fiunk minden nap megjegyzi, hogy - Ugye apa/anya ez az én fám? - Igen, kisfiam, ez a Te fád.  Ugye milyen nagy már?

 

Ezután mit mondjunk neki?!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 09.


 

Bor és Pálinka Ünnep Szentesen

 

Hagyományosan, szeptember harmadik hétvégéjén kerül megrendezésre Szentesen a Bor és Pálinka Ünnep , valamint a Térfesztivál. A két napos rendezvényen érdekes vetélkedőkkel, gasztronómiai különlegességekkel várják a látogatókat. Látogasson el, és ízlelje meg a legfinomabb nedűket a térségben!

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 08.


 

Élet - Érték - Élmény

Október 1-jén indul a Zene-Világ-Zene évadja

 

2015. október 1-én indul a 2014/2015-ös zenei évad a Hangversenyközpontban. A tizenegy koncertből álló évad valamennyi programját kedvezményes bérlettel tekintheti meg, mely zenei csemegéket is tartalmaz. Bővebb információ a plakáton!

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 08.


 

Gyaloglónap a Mobilitás Héten

 

2015. szeptember 22-én Szeretettel várnak minden gyalogolni vágyót az Európai Mobilitás Hét autómentes napján a Kossuth utcai Coop ABC elé, ahonnan 10 óra 30 perckor közösen gyalogolnak le a Dózsa-házhoz.

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 08.


 

Szentesi érmek a Magyar Szuper Liga Döntőn

 

Az elmúlt hét végén véget értek az atléták ez évi bajnoki küzdelmei. A versenyévad lezárását jelentette a Debrecenben megrendezett Magyar Szuper Liga döntő,ahová az év folyamán legjobb teljesítményt nyújtó nyolc versenyzőt hív meg a szövetség versenyszámonként. A szentesi atléták közül hárman lehettek ott a döntőn.

Seres András férfi diszkoszvetésben Váradi Krisztina női diszkoszvetésben,és súlylökésben. Papp Anita diszkoszvetésben. Előzetesen legalább egy dobogós helyezés volt a céljuk. Ez már az első nap sikerült Seres András harmadik helyezést szerzett.

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 08.


 

Szentesi Körséta az Üdülőközpontban

 

A Szentesi Vendégszeretet Egyesület minden érdeklődőt vár a következő körsétájára, amikor is a megújult Szentesi Üdülőközpontot mutatja be Márton Mária igazgató. Találkozzunk 2015. szeptember 12-én szombaton 15.00 órakor a strand bejáratánál.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 08.


 

XIV. Szentesi Lecsófesztivál (videókkal!)

Kovács ˝Kokó˝ István és lánybúcsú a Szentesi Lecsófesztiválon

 

 

 

Az időjárás ellenére minden eddigi rekordot megdöntött a Szentesi Lecsófesztivál, mely az ország 10 legnagyobb gasztronómiai rendezvénye közé tartozik.

A szervezők mindenre gondoltak: az esőt szombat délelőttre invitálták a Hunor Coop Zrt. által rendezett XIV. Szentesi Lecsófesztiválra. Elfogadta a meghívást, kibulizta magát, dörömbölt sátrakon, üvegen, majd illedelmesen távozott, és a délutáni programokat nem áztatta el.

XIV. Szentesi Lecsófesztivált minden év szeptemberének első hétvégéjén szervezi meg a Hunor Coop Zrt. Ekkor ezrek lepik el Szentes utcáit, ahol a helyi lecsókészítés rejtelmeibe nyerhetünk betekintést. A fesztivál a péntek esti közös szalonnasütéssel veszi kezdetét, ám az igazi izgalmak szombaton várnak a látogatókra.

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 06.


 

"Szőke Lavina 2015" Szentesen

Blonde Avalanche 2015

Hódmezővásárhely - Szentes 2015. szeptember 2-5.

 

A Magyar Köztársaság Kormánya, Románia Kormánya, a Szlovák Köztársaság Kormánya és Ukrajna Kormánya Budapesten, 2002. január 18-án írta alá a többnemzetiségű műszaki zászlóalj („Tisza” Többnemzetiségű Műszaki Zászlóalj létrehozásáról szóló Megállapodást.

A Zászlóalj alaprendeltetése a Megállapodás értelmében a Tisza vízgyűjtő területén bekövetkezett katasztrófa esetén a helyi lakosságnak történő segítségnyújtás és a károk megszüntetésében való részvétel. A Zászlóaljjal kapcsolatos döntéseket a védelmi minisztériumok képviselőiből álló Irányító Csoport hozza.

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 06.


 

Tanévkezdési akció!

Megvan a tettes!

 

A tegnapi napon 2015. szeptember 2-án adtunk hírt arról a sajnálatos dologról, hogy megrongálták a Kossuth téren található Napernyős lány szobrot. Lehet, hogy valaki komolyan gondolta az időjárás előrejelzést, hogy véget fog érni a jó idő és össze akarta csukni a napernyőt.

Nem tudjuk, hogy mi volt a szándéka, de az jól sikerült. Annyira, hogy letört a napernyő a szoborról.

Ma reggel már a darabja is eltűnt, de nem kellett sokáig keresnünk. A letört rész biztonságban van, és mára az ismeretlen tettes is ismertté vált. Egy 16 esztendős szentesi fiú volt az az erős, aki így elbánt egy törékeny hölggyel. Szomorú!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 02.


 

Megrongálták a napernyős lány szobrot Szentesen!

Pálcát törtek felette, azaz rajta!

 

A szobor még 2013-ban készült. A szobrot a Kossuth tér 2014-es átalakításával a volt parkoló helyén helyezték el. A hangulatos kis terecskén márvány talapzaton álló lány hosszú ruhájának alját bal kezével fogja, jobb kezében napernyőt tartott a kezében eddig! Mert valakinek az útjában volt az esernyő és annak pálcáját eltörte. Biztos, hogy ellopni nem akarta, mert nem vitte el, de akkor mi értelme volt cselekedetének??? Szerintünk semmi!

Ön szerint mit érdemel az a bűnös, aki ilyet cselekszik? Írja a kommentbe a Szentesi Mozaik facebook oldalán!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 02.


 

Minden idők legnagyobb lecsófesztiválja lesz!!!

Szeretne különdíjként ezreket nyerni a lecsón? Nem kell mást tenni ...

 

Szóval! Hamarosan indul a lecsó móka Szentesen. Itt a lecsófesztivál ideje! Már mindenhol gőzerővel szedik és dolgozzák fel a paprikákat és paradicsomokat Szentesen és a nagy munkában kell egy pár óra kikapcsolódás mindenkinek. Erre nagyon jó ötlet a Szentesi Lecsófesztivál.

Már most biztosra tudjuk mondani, hogy az idén minden eddigi rekordot fog megdönteni a lecsófőző csapatok létszáma!!! Lehet találgatni, de aki nem akar találgatásokba bonyolódni, azoknak íme az eddig nevező csapatok létszáma: 272 !!!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 02.


 

Átadták a régi 50 m-es medencét

 

A mai nappal teljessé vált a medencekínálat a Szentesi Üdülőközpontban! Ünnepélyes keretek között Szirbik Imre polgármester és a „SportTourism/HURO/1101/172/2.1.3” projekt romániai partnerét adó Újszentes alpolgármestere Miklós Árpád nem átvágta a román és a magyar nemzetiszínű avatószalagot a medence partján, hanem pont ellenkezőleg, összekötötték azt.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 02.


 

 

Egészség ezreknek, milliók a kórháznak

2015. október 3-án "Minden lépés számít!"

 

A Richter Egészségváros mottója “Egészség ezreknek, milliók a kórháznak” alapján a családi programsorozat célja, hogy mindenki egyszerre tehessen valamit saját maga és családja egészségéért és városa egészségügyének fejlesztéséért – a Szentesi Dr. Bugyi István Kórház számára nyújtandó adomány formájában - ismertette a 2015. október 3-ai rendezvény célját dr. Kalmár Mihály a helyi kórház főigazgatója.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 09. 02.


 

 

.