2015. MÁJUS

 

Magyar Atlétikáért Bronz fokozata elismerést vehetett át Benkő Márta

 

Benkő Márta a Maximus SE edzője Budapesten a Testnevelési Egyetemen vehette át Gyulai Miklóstól a szövetség elnökétől a Magyar Atlétikáért kitüntetés bronz fokozatát. Az indoklás szerint a magyar atlétikában versenyzőként, edzőként, sportszervezőként hosszú időn át nyújtott odaadó áldozatos és eredményes munkájával érdemelte ki a kitüntetést.  

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 31.


 

Dobóatlétáink elvetették a sulykot!

Jó messzire :-)

 

A Magyar Egyetemek és Főiskolák Országos Atlétikai bajnokságát rendezték meg a hét végén a Testnevelési Egyetem pályáján. Itt a Maximus SE atlétái iskoláik színeiben versenyeztek. Váradi Krisztina a Nemzeti Közszolgálati Egyetem színeiben női diszkoszvetésben és súlylökésben országos bajnoki címet szerzett. Csordás Cintia a Szegedi Tudományegyetem versenyzőjeként női súlylökésben és diszkoszvetésben negyedik lett. Nánai Lilla gerelyhajításban szerzett értékes helyezést a Szegedi Tudományegyetemnek.  

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 31.


 

Testvérvárosok IX. Kulturális Fesztiválja

- részletes program -

 

Szentesen nagy hagyománya van a testvérvárosok kulturális találkozóinak, mely hagyományosan kétévente kerül megrendezésre. Szentes nyitott európai városként számos határon túli magyar és külföldi településsel ápol jó kapcsolatokat, lehetővé téve ezáltal az együttműködést a városok polgárai között az élet minden területén.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 29.


 

Hősi halált halt iparosokra emlékeztek

Háborúban elesett iparosok emlékét őrző emléktábla újraavatása

 

Még véget sem értek az első világégés hadi eseményei, amikor az elhunyt katonák emlékének az ápolása már elkezdődött, ami az 1920-as évek elejétől országszerte különböző típusú és formájú emlékművek, emléktáblák alakjában ölthetett testet - mondta Mód László néprajzkutató 2015. május 27-én az Ipartestület székházánál a háborúban elesett iparosok emlékét őrző emléktábla újraavatásakor.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 29.


 

Városi Pedagógusnapi Ünnepség 2015

 

Szentes Város Önkormányzata és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szentesi Tankerülete 2015. május 29-én tartotta a Városi Pedagógusnapi ünnepséget a Megyeháza KKK dísztermében.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 29.


 

Herbálra költötte a laptop árát

 

Elfogták a szentesi rendőrök azt a 20 éves nagytőkei férfit, aki a helyi könyvtárba tört be.

A rendelkezésre álló adatok szerint B. Péter a 2015. május 26-a 19 óra és május 27-e 7 óra 30 perc közötti időszakban ment be a könyvtár épületébe. A férfi a helyiségből egy laptopot, hálózati adaptert, egeret, telepítő lemezeket, valamint egy laptoptáskát tulajdonított el.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 29.


 

Furcsa Vendég érkezik Szentesre

 

Tényleg Furcsa Vendég érkezik 2015. május 28-án este városunkba, pedig a plakát nem ezt sugallja. Egy fiatalos rock banda képét mutatják (valójában azok is), meg persze még van bennük valami közös, de ez derüljön ki mindenki számára a ma esti koncerten!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 28.


 

Nyári nyitva tartás a könyvtárban

 

Kedves Könyvtárlátogatók!

 

Felhívjuk tisztelt figyelmüket, hogy könyvtárunk mindkét épülete 2015. június 1. és 28. között leltár miatt zárva tart. Ez idő alatt sajnos nem tudunk könyveket sem kikölcsönözni sem visszavenni, amiért megértésüket kérjük.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 28.


 

Új fitnesz DVD szentesi kötődéssel

( videó ajánlóval )

 

A fővárosban mutatták be a napokban azt a DVD-t, melyen több ismerős arc tekint a tornázni vágyókra. Először is Czanik Balázs a Capoeira Aerobik magyarországi képviselője és Gáspárné Csernus-Lukács Edina szentesi tréner, oktató.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 28.


 

Jóga világnapja Szentesen

 

A jóga nemzetközi napjává nyilvánította június 21-ikét az Egyesült Nemzetek Szervezete az indiai kormány kezdeményezésére, így az elfogadott határozat az egészség és a jólét holisztikus megközelítéseként méltatja az ősi indiai test-, légző- és meditációs gyakorlatrendszert.

 

Ez alkalomból Szentesen a Kurca-part Kalandpark ad otthont a Jóga világnapi programoknak 2015. június 21-én, melyen a részvétel INGYENES!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 27.


 

Szárnyas Napok fellépői

 

2015. június 19-20-i időpontban ismét Szentes lesz a gasztronómiai és a sör fővárosa! Ezen a két napos eseményen számtalan program, finomabbnál finomabb ételek, és kiváló házi sörfőzdék remekei várják majd a látogatókat és turistákat. Az idei rendezvényen a Cseh Köztársaság kiváló sör remekeivel is megismerkedhetünk. A látogatók megkóstolhatják a finomabbnál finomabb szárnyasokból készült ételeket, és a remek söröket. Ihatunk majd világos, barna, vörös, búza, és gyümölcsös sörkülönlegességeket is!

A rendezvény idén is a csodás zöld környezetben fekvő Kurca-part Kalandparkban kerül megrendezésre (Szentes, Kováts Károly u. 2.). Az idei rendezvényen a gasztronómiai kalandok mellett sok más izgalmas kaland várja majd a látogatókat.

A rendezvény kiemelt támogatója a Hungerit Zrt. baromfifeldolgozó cég, amely termékei világszinten elismertek. A rendezvény minden napja tartogat meglepetéseket, akár ételről, italról, vagy vetélkedőről, legyen szó.

Az idei évben ismét lesz Sörkirály választás, Csirkeszárnyevő verseny, Sör Kalandtúra, Kakas szépségverseny, Darts bajnokság. Idén is több mint 100 bográcsban készülnek a finomabbnál finomabb kakaspörköltek a Hungerit Kakasfőző versenyen!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 25.


 

Gyermeknap a Kalandparkban

 

2015. május 30-án a CAC kutyakiállítással párhuzamosan gyermeknapi programokra várnak minden érdeklődőt a Kurca-part Kalandparkba. További részletek a plakáton!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 25.


 

Egy első és egy második hely a Szuper Ligában!

 

Meleg szeles időben Debrecenben a Gyulai István Sportcentrumban rendezték meg a Magyar Szuper Liga atlétikai versenyeit, ahol a szentesi atléták közül heten versenyeztek. A férfi diszkoszvetésben Seres András első helyezést szerzett. A női diszkoszvetésben négy szentesi versenyző indult. Váradi Krisztina megközelítve legjobb eredményét 53,62 méteres dobásával második helyezést szerzett. Papp Anita negyedik, Csordás Cintia hatodik, Kocsis Alexandra hetedik lett. A serdülő fiúk diszkoszvető versenyében Dudás Vencel a Szombathelyen elért nyolcadik helyezése után ezen a versenyen hetedik helyezést szerzett.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 25.


 

A víz éltető ereje

Gyermekrajz és videoklip pályázat 2015

 

A szentesi Koszta József Múzeum rajz- és videoklip pályázatot hirdet a június 20-án nyíló "Víz" című időszaki kiállításhoz kapcsolódóan, melynek témája "A víz éltető ereje".

További részletek a plakáton!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 25.


 

Kirakodóvásár és városi gyereknap június első hétvégéjén

 

A Kossuth téren június első vasárnapján hagyományosan kirakodóvásár várja a közönséget, párosulva a városi gyereknappal. A Művelődési Központ népszerű rendezvénye három évtizedes múltra tekint vissza, amit mindig nagyon vár kereskedő és vevő, felnőtt és gyerek egyaránt. A vásárral párhuzamosan kerül megrendezésre a Pom Pom Együttes gyermeknapja.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 25.


 

Régészet napja

 

Lelőhelyfelderítéstől a rekonstrukcióig - a 2015-ös Régészet Napja alkalmából az ország több, mint 30 pontján több száz izgalmas programmal várnak mindenkit!

A tavalyi év sikerét követően a Magyar Régész Szövetség 2015-ben is meghirdeti a Régészet Napját, a "Lelőhelyfelderítéstől a rekonstrukcióig" címmel. A rendezvény időpontja 2015. május 29-30.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 25.


 

Bölcsőde és óvodák nyári zárva tartása

 

Szentes Város Önkormányzat Bölcsődéje nyári zárása: 2015. 07.20- 2015. 08. 09 között lesz.

 

Az óvodák nyári zárva tartása az alábbiak szerint lett meghatározva:

 

2015. június 15- július 12 közti időszakban

- Dr. Mátéffy Ferenc utcai Óvoda

- Damjanich utcai Óvoda

- Apponyi téri Óvoda

- Szent Anna utcai Óvoda

- Vásárhelyi úti Óvoda

 

2015. július 13 – augusztus 9. közti időszakban

- Köztársaság utcai Óvoda

- Rákóczi utcai Óvoda

- Klauzál utcai Óvoda

- Farkas Antal utcai Óvoda

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 25.


 

50 éve ballagott az első ének-zene tagozatos osztály

Emléktáblát avattak az évfordulón

 

2015. május 24-én osztálytalálkozóval és emléktáblával emlékeztek a szentesi első ének-zene általános iskolai osztály ballagására. Ennek emlékéül a Lőrincz Márton téren emléktáblát avattak fel, melyet Szirbik Imre, ifj. Bácskai Mihály és Dóczi Gáborné leleplezte le.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 25.


 

Mátéffy óvoda családi és egészségnap

 

Immár 15. alkalommal rendezték meg, 2015. május 9-én, a Dr. Mátéffy Ferenc utcai Óvoda Családi Egészségnapját! A szlogen most sem volt más, mint „Ép testben, ép lélek”! És köszönhetően a rengeteg programnak, a nagyon lelkes szülőknek és a mozogni vágyó gyerekeknek, na és a remek időnek… igazán sok gyermek és felnőtt érezhette magát jól!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 25.


 

Szentesi embercsempészt fogtak Mosonmagyaróváron

 

Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság adta hírül, hogy egy szentesi férfi 11 szír, egy elefántcsontparti és egy indai állampolgár jogellenes külföldre szállításához nyújtott segítséget.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 25.


 

Néptánc gála

 

12 éve alakult meg a Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskola Néptánc csoportja. 2015. május 24-én  tanév végén összefoglalóként immáron 6. alkalommal rendezték meg a néptánc gálát. A zsúfolásig megtelt Móricz Zsigmond Művelődési Házban a számos sikereket maguk mögött tudó csoportok mutatták be a legfrissebb produkcióikat. 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 25.


 

SZÉP VOLT LÁNYOK!

Ezüstérmes a Hungerit-Szentes női csapat

 

2015. május 23-án döntötték el, hogy ki nyeri a női vízilabda OB I.-es bajnokságot. A szentesi csapat ragyogó kezdés után a mérkőzés félidejéban egy kis hullámvölgybe került, mely a mérkőzés végéig tartott. Így az UVSE-Centrál nyerte meg a női vízilabda-bajnokságot, miután a döntő ötödik felvonásán hazai környezetben nyert a Hungerit-Szentes ellen.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 24.


 

Tudta? Hallotta? JYSK nyílik Szentesen!

Eladót keresnek Szentesen nyíló áruházukba

 

Hamarosan Szentesen a Csongrádi út 67. sz. alatt (Park Center) újabb áruházlánc fogja magát képviselni Szentesen.

Lars Larsen dán vállalkozó 1979-ben nyitotta meg első üzletét. A JYSK ma egy nemzetközi konszern, mely több mint 2.000 üzlettel rendelkezik 34 országban, alkalmazottai száma 17.500. A JYSK célja, hogy mindenkinek egy nagyszerű ajánlatot nyújtson az alvás- és lakáskultúra területén, és a világon mindenütt jelen legyen. A konszern tulajdonosa Lars Larsen, az éves árbevétel kb. 2,6 milliárd euró.

Szentesen nyíló üzletünkbe már keresik a legjobb értékesítőket, júniusi kezdéssel.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 23.


 

Ragyogóan szerepeltek a lovasok

XV. Országos Terápiás Lovas Fesztivál

 

A jó hangulat mellett jó eredmények jellemezték a május 16-án Hódmezővásárhelyen megrendezett XV. Országos Terápiás Lovas Fesztivált.

A szentesi Jó Úton-Lóháton Alapítvány 13 lovassal vett részt a rendezvényen, közülük 6, gyermekotthonban élő kis lovas felkészülését a MOL Új Európa Alapítvány Gyermekgyógyító Programja is támogatta.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 23.


 

Vöröskereszt Világnapi ünnepség Szentesen

 

Minden évben májusban megemlékezünk a Vöröskereszt megalakulásáról. A szervezet nagy tábora ünnepel ekkor szerte e világon. A Nemzetközi Vöröskereszt a Vöröskereszt és Vörösfélhold Mozgalom világnapja alkalmából ezúttal a humanitárius szervezet hét alapelvére - emberiesség, pártatlanság, semlegesség, függetlenség, önkéntesség, egység, egyetemesség - hívja fel a közvélemény figyelmét. Az apropót az adja, hogy a mozgalom idén ünnepli a hét alapelv létrejöttének 50. évfordulóját.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 23.


 

Életmentőket ismertek el Szentesen

 

A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége „Életmentő érdemérmet" adományozott Moravszki Bence makói önkéntesének, melyet a megyei kitüntetések átadásakor vehetett át Szentesen.

 

 Bence 2014. május 23.-án reggel iskolába menet az utcán egy földön fekvő embert látott. Gyakorlott elsősegélynyújtóként azonnal megkezdte a beteg vizsgálatát és a tanultakat alkalmazva felismerte, hogy a sérültnek nincs keringése, légzése. Azonnal megkezdte az újraélesztést. A mentők megérkezésükkor közölték, hogy a gyors felismerésnek és a szakszerű beavatkozásnak köszönhetően megmentette a férfi életét.

 

Ugyancsak ezen az ünnepségen vehette át a Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezete „Életmentő oklevelét" Maczelka László szentesi magánfuvarozó, aki több alkalommal segített már embertársai életben maradását. Először 2006-ban klórmérgezésnél segített két idős embernek kijutni a veszélyes helyről, majd egy évvel később szintén a strandon mentett meg egy vízben rosszul lett idős embert. Tavaly egy bolt előtt rosszul lévő emberen végzett újraélesztést, aminek hatására az idős úr újra lélegezni kezdett. Elismerését felesége vette át az ünnepségen.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 22.


 

Szentesi Nyári Szabadtéri Színház

- részletes program -

 

Könnyen emészthető, ám mégis tartalmas nyári kultúrmenüt állított össze a Szentesi Művelődési Központ az idei Szentesi Nyári Szabadtéri Színház programjaival. A vidáman csacsogó Kurca-folyó partjain, a Tisza és a Hármas-Kőrös ölelésében fekvő derűs városkába nemcsak a napfény és a termálvizek miatt érdemes ellátogatni nyáron, hanem elérhető árú, gazdag kulturális kínálata is meggyőző érv. 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 22.


 

Piroska néni 90 éves

 

2015. május 22-én a Református Idősek Otthonában köszöntötték Mihály Andrásnét Piroska nénit 90. születésnapja alkalmából. Kovách Péter az intézmény vezetője elmondta, hogy Piroska néninek köszönhetően az otthonban lakók és dolgozók mindent tudnak és mindenről értesülhetnek, ami Szegváron történik vagy történt. Rengeteget beszél, mely jó a közösségnek, mert Piroska néni egy magával ragadó személyiség. Akik csendben töltik hétköznapjaikat, azokhoz is odamegy és beszélgetésre csábítja, nem kis sikerrel.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 22.


 

Szentesi Nyári Szabadtéri Színház előzetes

 

Hamarosan megnyitja kapuját a Nyári Szabadtéri Színház Szentesen a volt Megyeháza udvarán. A Művelődési Központ szervezésében idén 11 előadás tekinthető meg, köztük musical, színdarab, könnyű- és népzenei koncert.

 

Elsősorban szórakoztató jellegű előadásokat kínálnak a szervezők. Arra is törekedtek, hogy minél szélesebb közönségréteget csábítsanak a nézőtérre, beterveztek ingyenes előadásokat is. Varróné Szabó Ildikó, a művelődési központ igazgatója a tavalyi sikert tűzte ki célul.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 22.


 

Hétfőn nem kell fizetni a parkolásért Szentesen

Tájékoztató az ünnepi parkolásról és szemétszállításról

 

A Szentes Városellátó Nonprofit Kft. tájékoztatja a szentesi Lakosságot, Gazdálkodókat és Ügyfeleit, hogy a 2015. évi május 25. napi ünnepnappal kapcsolatban az alábbi szolgáltatásai a következőképpen módosulnak:

Fizető parkolás:

- 2015. május 25. napja, munkaszüneti nap, nem kell fizetni a parkolásért.

Hulladékszállítás:

- 2015. május 25. napja a heti rendszerességű kommunális hulladékszállítás NEM módosul.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 22.


 

Franciaországban a dobóatlétáink

 

Egy öt versenyből álló franciaországi verseny sorozaton vett részt a két válogatott dobóatléta Váradi Krisztina és Seres András. A versenysorozat felkészülésük nagyon fontos állomása volt Seres Andrásnak a megterhelő alapozás után a hatvan méter feletti dobás volt a cél. Ezt maradéktalanul teljesítette 60,36 méterrel kezdett Abbevillebe, majd Montgeronba és Chellesbe is centiméterekre a hatvan métertől teljesített. Formája stabil és a hazai versenyeken várhatóak az egyre jobb eredmények.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 21.


 

Kerékpárral 7 határon - kerékpár túra

2015. május 30. - Még lehet rá jelentkezni!

 

Egy kiváló kerékpáros túrára hívunk benneteket a Kerékpárral 7 határon programsorozat alkalmából. Szentesről, Csongrádról, Felgyőről, Csanytelekről és Baksról várjuk a jelentkezőket. A program: kerékpárral eltekerünk Ópusztaszerre a Nemzeti Park állomásait kerékpárral bejárjuk, majd közös étkezés után vissza...

A részvétel térítésmentes a Nemzeti Park belépőjegyet és az étkezést a programszervezők biztosítják.

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 20.


 

Álom póló!

Csak Szentes győzhetett

 

Ezúttal Tóth László ütötte ki ellenfelét, az UVSE-nek ezúttal nem volt esélye. Bujka Barbara, Catharina van der Sloot és Kövér-Kiss Réka a mezőnyben, Bolonyai Flóra a kapuban remekelt, 18–12 lett a vége. Hogy ki lesz a bajnok? Szombaton kiderül!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 20.


 

Kerékpártúra Szarvasra

 

Immáron tizenharmadik alkalommar rendezi meg az Árpád Szabadidős Sportklub a "Dobos András" Közlekedési Országúti gyermek és családi kerékpártúrát. További részletek a plakáton!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 20.


 

Delfin terápia - ön is kipróbálná!

 

Szentesen ebben az alföldi kis városban különlegesnek mondható az az állatterápiás mozgalom, melynek motorja a Jó Úton-Lóháton Alapítvány. Lassan a végéhez közeledik az Európai Bizottság által támogatott Grundtvig Tanulási Kapcsolatok programja, mely 2013 nyarán indult. Az állatterápiák projekt utolsó előtti találkozóját a litván partnerek rendezték 2015. május 13-17 között, Klaipédában.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 20.


 

Egészségfejlesztés a kollégiumban

A légimentőknél kezdték a programot

 

A Terney Béla Kollégium kiemelt helyen kezeli a testi-lelki egészségre nevelés témakörét, melyhez kapcsolódva több program is indult az elmúlt hónapokban és indul a közeljövőben. Ennek részeként már 3 kollégiumi csoport, azaz 80 fő látogatást tett a szentesi légimentőbázison, illetve további csoportok is bevezetést nyernek a mentési terület több témakörébe a Magyarországon egyedülálló mentési feladatokat ellátó légimentők segítségével – tudtuk meg Kertész Ildikótól.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 20.


 

A műszaki ezred állománya a tisztább környezetért

 

A Honvédelmi Minisztérium Hatósági Hivatal Szakirányítási Igazgatósága felhívására alakulatunk, a Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred is csatlakozott a TeSzedd!- önkéntesen a tisztább Magyarországért- programhoz.

A laktanya előtti parkolóból 8 órakor indulva a kerékpárúton haladva a Tiszai strandig 26 fő gyűjtötte a szemetet. Elképesztő, hogy egy délelőtt alatt egy kis szorgalommal és tenni akarással mennyi hulladékot sikerült összegyűjteni. Örültünk, hogy hozzájárulhattunk környezetünk tisztábbá tételéhez és reméljük, minél többen csatlakoznak a jövőben is ehhez a jó kezdeményezéshez.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 19.


 

Cirkusz a kertvárosban

Meghívó a Százszorszép Óvoda családi napjára

 

Idén is megrendezi a Kertvárosi Óvodások Képességfejlesztéséért alakult alapítvány az óvoda családi napját, melyre minden érdeklődőt és támogatót szeretettel várnak. A Százszorszép Óvoda udvara 2015. május 23-án valóságos cirkuszi akadémiává alakul át CSAK EGY NAPIG! Természetesen cirkuszi előadás nélkül nem cirkusz a cirkusz, és természetesen a pásztor tarhonya sem maradhat ki a délutáni programok közül.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 19.


 

A női döntő szerdán folytatódik Szentesen

Összesítésben 2-1-re vezet az UVSE

 

A belépőket mától meg lehet vásárolni a Városi Sportuszoda jegypénztáránál. A Szentesi Vízilabda Klub tagjai ingyen tekinthetik meg a mérkőzést, az UVSE szurkolói számára 50 férőhelyet ingyen fenntartunk.

Kérjük kedves szurkolóinkat, időben jöjjenek az uszodához, és a találkozó előtt 20 perccel foglalják el helyüket a lelátón.

 

Szentesi Üdülőközpont

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 19.


 

Gyermeknapi horgászverseny

 

Gerecz Elemér Sporthorgász Egyesület idén is megrendezi május utolsó vasárnapján a gyermeknapi horgászversenyét. Várunk minden gyermek horgászt, aki még nem töltötte be a 14. életévét. Nevezési díj nincs.

Kategóriánként egy horgászbottal lehet horgászni. Alsós kategóriában a szülő vagy kísérő segíthet, míg a felsős kategóriában csak kivételes esetben lehet segíteni a lurkónak. Nevezni lehet az egyesület székházában vagy Szeri Tamás ifjúságfelelősnél, hogy megfelelő horgászhelyet biztosítsunk a lurkóknak! További részletek a plakáton!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 19.


 

21. heti moziműsor

 

Szentes legnagyobb tévéjének jövő heti műsora!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 19.


 

FÉNY-KÉPMUTATÓK az IH-ban

 

2015. május 18-án nyílt meg a Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör közös szervezésében a hódmezővásárhelyi Lucien Hervé Kamera Klub fotókiállítása az Ifjúsági Házban.

Dömötör Mihály megnyitójában elmondta, hogy egy esztendős a klub és egy alkotónak nagy kihívás egy kiállítás, mert a képei mellett a bátorságára is szükség van, hogy megmutassa azt, amit tud.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 18.


 

Nyári matiné a moziban

Gyermeknapra ajándékötlet!

 

A Szentesi Őze Lajos Mozi ebben az évben is megrendezi nagysikerű nyári matinéját. Öt animációs filmet tekinthetünk meg a nyár folyamán összesen 3000,- forintért! Az első vetítés június 27-én lesz és az utolsó augusztus 22-én. Igazán jó ajándék lehet gyermeknapra!!!!.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 18.


 

Megszünteti szentesi ügyfélszolgálatát a Raiffeisen Bank

 

A Raiffeisen Bank a bankszektort érintő változásokhoz, valamint ügyfelei módosuló igényeihez igazodva a jövőben új koncepció szerint nyújt teljes körű pénzügyi szolgáltatást. Bankunk továbbra is ügyfelei megbecsülésére, kiváló színvonalú kiszolgálásra és testreszabott szolgáltatások nyújtására törekszik, ugyanakkor az online ügyintézés elterjedése és ügyfeleink bankhasználati szokásainak megváltozása szükségessé tette, hogy fiókhálózatunkat a megváltozott igényekhez igazítsuk.

 

A további jó kapcsolat reményében ezúton szeretnénk Önt tájékoztatni, hogy a Raiffeisen Bank a 6600 Szentes Kossuth Lajos utca 13. alatt található bankfiókjából az ügyfélkiszolgálást áthelyezi a 6800 Hódmezővásárhely Kossuth tér 6. alatt található bankfiókjába. Az áthelyezés pontos dátumáról a későbbiekben tájékoztatni fogjuk.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 18.


 

Szakmai nap a Városi Könyvtárban

 

2015. május 18-án szakmai napot tartatott a szentesi Városi Könyvtár. Erre a szakmai napra Szegedről és Csongrádról érkeztek meghívott szakemberek, hogy megismerjék a Szentesen folyó szakmai munkát.

Szűcs Ildikó köszöntőjében elmondta, hogy egyre nagyobb elvárásoknak kell megfelelnie a könyvtáraknak így a az ott dolgozóknak és egy-egy ilyen szakmai nap jó alkalmat ad a bemutatkozásra, de az ismeretek átadására is. Fel kell venni a lépést a digitális jövővel is, így az online szolgáltatások fejlesztése is elengedhetetlen.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 18.


 

Országos képzőművészeti döntő Szentesen

 

A Szivárvány Alapfokú Művészeti Iskola hatodik alkalommal hirdette meg a „Szivárvány képzőművészeti pályázat”-át. A két évvel ezelőtt sikerrel megrendezett „Kárpát-medence természeti kincsei” című pályázat folytatásaként az idei tanévben tágabb földrajzi hazánk épített örökségének felfedezésére bátorították a lelkes diákokat.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 16.


 

Nagy Imre "Lütyő" magyar-bajnoki címért küzdhet

A Ferobox Event Ökölvívó Gála videó promo anyaga a Mozaikon debütál

 

A Ferobox Event május 22-én, Kecskeméten rendezi következő élő televíziós bokszgáláját, melynek programjában egy izgalmasnak ígérkező magyar-bajnoki címmérkőzés is helyet kapott.

Az esemény videó promóciós anyaga itt a Mozaikon tekinthető meg elsőként, majd hamarosan a televíziókban is láthatjuk Laki Róbert és Nagy Imre "Lütyő" küzdelmének beharangozóját!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 13.


 

Babilon folyói mellől a Tisza partjáig

Könyvbemutató a könyvtárban

 

Babilon folyói mellől a Tisza partjáig címmel írt könyvet Varga Papi László, amelyben bemutatja a hazai zsidóság történetét, valamint a két Lőw, apa és fia, Lőw Lipót és Lőw Immánuel szegedi főrabbik munkásságát. Térben és időben látszólag igen távol folynak a bibliai Babilon vizei a Tisza vizétől, valójában azonban mégis van köztük kapocs, éppen ama nép által, melynek fiai eljöttek Szegedre a Tisza partjára. A könyv szerzőjével Poszler György beszélgetett 2015. május 12-én a Városi Könyvtárban.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 13.


 

Sportválasztó tábor a Sportcsarnokban

 

Sportválasztó táborba várják azokat a 7-12 év közötti fiatalokat, akik még nem tudták eldönteni, hogy milyen sportot űzzenek szabadidejükben. Ha szeretnél több sportot kipróbálni, akkor jelentkezz a 2015. június 22-26 és július 13-17 között megrendezendő táborba. A részleteket a plakátról elolvashatod!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 13.


 

Két zenei program a XXII. Egyházzenei Találkozón

 

A Szentesi Zenebarátok egyesülete és az Egyházközségek közös szervezésében rendezik meg Szentesen a XXII. Egyházzenei találkozót. 2015. május 24-én lesz a kórusok találkozója a Református Nagytemplomban, majd utána az egyházzenei találkozó keretein belül ad hangversenyt Szentes Város Fúvószenekara. A 2015. május 27-én megrendezett eseményre is díjtalan a belépés.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 12.


 

Benkó Dixieland Band

Szentesen a zene ünnepén

 

2015. június 21. (vasárnap) 19 óra: Benkó Dixieland Band koncert a „Zene Ünnepe” alkalmából

https://www.youtube.com/watch?v=pmc52CxwSoY

További részletek a plakáton!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 12.


 

Évadzáró Balkán Szuperkoncert a Zűrös Bandával

 

2015. május 22. (péntek) 19 óra: Évadzáró Balkán Szuperkoncert a Zűrös Bandával

https://www.youtube.com/watch?v=7Vd6FCzVmjw

További részletek a plakáton!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 12.


 

 

Szombaton újra Gasztro Piac!

 

2015. május 16-án újra megtelítődik a Garaboly Gasztro- és Kézműves Piac a Művészetek házában. További részletek a plakáton!

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 12.


 

Kerek nap a gyereknap

 

Szeretettel várják a kedves szülőket, gyermekeket és érdeklődőket a Damjanich utcai Óvoda Családi Gyermeknapi rendezvényére, melynek időpontja: 2015. május 16. (szombat) 9.00 – 13.00 óra.

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 12.


 

Kétszer lopott mobilt kerestek

Elloptak egy mobiltelefont egy szentesi fiatalembertől, aki maga is lopta a készüléket.

 

A Szentesi Rendőrkapitányság lopás vétsége miatt indított nyomozást 2015. május 9-én, miután egy pultos bejelentette, hogy ellopták az őrizetlenül hagyott telefonját a sörözőből. A szentesi nyomozók már másnap előállították a 21 éves B. Zsoltot, aki beismerte a bűncselekmény elkövetését. A rendőrök azonban nem tudták lefoglalni tőle a készüléket, mert azt a gyanúsítottól is ellopták. Mint kiderült, nála töltötte az éjszakát egy barátja, aki kihasználta, hogy a férfi alszik, és közben elemelte a mobiltelefont.

A Szentesi Rendőrkapitányság B. Zsoltot lopás vétségének, D. Gábort kifosztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki gyanúsítottként. A rendőrök a telefont lefoglalták és visszaadták a sértettnek.

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 12.


 

Őrült izgalmak, forrt a víz a medencében

UVSE-Centrál és a Hungerit-Szentesi VK 1:0

 

És akkor az aranycsata! Az UVSE-Centrál és a Hungerit-Szentesi VK 17.45-től megkezdte az egyik fél harmadik győzelméig tartó bajnoki finálét.

A rendes játékidő után döntetlennel zárul a mérkőzés. A szétlövésnek a harmadik köre hozott eredményt, mely nem a kuca partiaknak kedvez!

Kuna harmadszorra belövi (beleér Bolonyai), Kövér-Kiss viszont a kapufára lő - 9-8. Hihetetlen izgalmak közepette az UVSE-Centrál kerül előnybe a döntőben!

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 11.


 

Kiállítás a legjobb pályaművekből

VI. Országos Szivárvány Képzőművészeti Verseny

 

Idén hatodik alkalommal rendezi a Szivárvány Művészeti Iskola és a Szegedi Tudomány Egyetem Rajz- Művészettörténet tanszék közös szervezésében az Országos Szivárvány Képzőművészeti Versenyt.

2015. április 10-ig sok-sok pályamű érkezett "A Kárpát-medence kincsei - Épített Örökségünk" című pályázatra. A legjobb alkotásokból kiállítást rendeztek a szervezők a Művészetek Házában, melyet a verseny napjától bárki megtekinthet az intézmény nyitva tartási idejében.

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 11.


 

Motoros Pünkösd

 

Motoros találkozót szervez a Honvéd Rákóczi Sportegyesület Szentesi Huszárok túramotoros szakosztálya 2015. május 23-án. Motoros ügyességi versenyekkel, koncertekkel, színes programokkal várnak minden érdeklődőt a Vasutas Sportpályára.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 11.


 

V. Szentesi Szárnyas Napok

Már lehet nevezni a kakasfőző versenyre!

 

Idén ismét megrendezésre kerül, immáron 5. alkalommal, a Hungerit Kakasfőző Verseny, amelyre már nevezhetnek a csapatok.

A résztvevő csapatok, és a kedves látogatók a főzés közben kortyolgathatják a magyar házi sörfőzdék, és a prémium cseh sörfőzdék különleges remekeit.

A főzőverseny június 20-án, szombaton délután 13:00 órakor kezdődik.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 11.


 

Orgona ága ékszerkiállítás

 

A Városi Könyvtárban immáron második alkalommal került megrendezésre az Orgona ága című ékszerkiállítás, mely egyben egy pályázat eredményhirdetése.

A II. Orgona ága ékszerkiállításon elsőként Szűcs Ildikó a könyvtár igazgatónője köszöntötte a megjelenteket, majd Paulovics Tamás elmondta Mirtse Zsuzsa: Dúdoló mamának című versét. A kiállítást Almási Jánosné a Kapocs Egyesület elnöke ajánlotta a megjelentek figyelmébe.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 10.


 

Fél óra alatt elfogyott az 5000 virág

"Nagymamák tavasza" - virágültetési akció

 

Idén is meghirdették a Nagymamák tavasza akciót, melyen 2015. május 9-én 8 óra után virágültetésre hívtak, vártak minden szentesi Nagymamát! A hagyományoknak megfelelően ebben az évben hét helyen 5.000 virágtövet osztottak szét a kertbarátok és a nyugdíjas klub tagjainak segítségével. A felhívásban arra kérték a résztvevőket, hogy a virágokat mindenki a házuk elé vagy erkélyükre ültesse ki az unokákkal és együtt ápolják, neveljék, locsolják mindnyájunk örömére.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 10.


 

A pillanat művésze, művészi pillanatok

 

Dusha Béla fotóművész kiállítása 2015. május 7-én nyílt meg Szentesen a Tokácsli galériában. A képeken a Kortárs Balett előadásainak pillanatai látható, így adott volt, hogy a társulat tagjai nyissák meg a szentesi tárlatot.

Czár Gergely, Harangozó-díjas táncművész megnyitójában elmondta, hogy nekik is élmény visszalátni művészetük pillanatait, mert hát a fotózás a pillanat művészete, a tánc pedig művészi pillanatok gyűjteménye.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 08.


 

Drónnal kerestek eltűnt személyeket Szentesen

 

2015. május 8-án nagy volt a sürgés-forgás Szentesen a volt Esze Tamás laktanya körül. 11 települési mentőcsoport 80 fővel vett részt azon a gyakorlaton, ahol tűzoltás-technikai, műszaki mentési, személyfelkutatási és elsősegély feladatokat hajtottak végre a települési mentőcsoportok.

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 08.


 

Technológiai váltás húzza felfelé a magyar paradicsomtermesztést

 

Bár a hazai hajtatott paradicsom termőterülete az elmúlt tíz évben felére - 400 hektárra - csökkent, a termésmennyiség folyamatosan nőtt: az elmúlt évben meghaladta a 110 ezer tonnát, hangzott el az Árpád Agrár Zrt. és a Syngenta szakmai rendezvényén, Szentesen. Az erős import ellenére a hazai ágazatban vannak tartalékok, szögezték le a szakemberek.

Harmadik alkalommal hívtuk Szentesre, a paradicsom- és paprikatermesztés hazai „fellegvárába” a gazdálkodókat, akikkel közösen áttekintettük e fontos ágazat termesztési, növényvédelmi lehetőségeit, mondta Antal Gyula. A Syngenta zöldség kampánymenedzsere kifejtette: a hajtatott paradicsom termőterülete jelentősen csökkent.

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 08.


 

Szurkolói busz indul Szentesről

Lütyő címmérkőzésen bokszol

 

A Ferobox Event soron következő eseményén (2015. május 22. Kecskemét) Pehelysúlyú Magyar Bajnoki címért mérkőzik Nagy „Lütyő” Imre.

Ellenfele a szintén Ferobox Event színekben versenyző, és egykori felnőtt amatőr ökölvívó magyar bajnok, Laki Róbert lesz. Laki mindezidáig 8 mérkőzésen veretlen.

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 07.


 

AKTFOTÓ BIENNÁLÉ SZENTESEN

Zsűrizték a beérkezett műveket

 

A Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör szervezésében immár XVIII. alkalommal hirdették meg a fotópályázatot és rendezik meg a pályaművekből a Szentesi Aktfotó Biennálét.

Balla András, Barta Zsolt Péter, Lennert Géza valamint a Szentesi Művelődési Központ részéről Nagy István fotóművészekből álló zsűri a pályázatra beérkezett 43 szerző 270 db fotója közül 37 szerző 90 alkotását javasolta kiállításra.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 07.


 

10 db 120 kV-os oszlop dőlt ki Szentes mellett

A tegnapi égi háború következménye

 

Este kilenc órakor csapott le a vihar Csongrád megyére, hetven kilométeres széllökések és jégeső kíséretében. Tömegesen érkeztek a bejelentések a katasztrófavédelem szegedi műveletirányítási központjába.

Derekegyházi úton haladva nem csak az utat szegélyező fasort tizedelte meg a vihar, hanem a Szentes - Vásárhely között 120 kV-os nagyfeszültségű oszlopokat. Éppen 10 db dőlt el a hatalmas szélben épp úgy mint az alatta található búza.

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 07.


 

Szentesen a helyzet FOKOSODIK!

 

A „SZENTESI FOKOS" gyakorlatok a Magyar Honvédség műszaki alegységek felkészültségének fokmérői. 2015. április 13 - május 8-ig tartó hadgyakorlatok során a legfontosabb cél az ellenőrzés, az alegységek felkészültségének megmérettetése - hallhattuk a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél tartott tájékoztatón.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 07.


 

Erzsike néni 90 éves

A legjobb gyógyír a mosoly!

 

Szentesen a Dr. Négyessi L. utcai otthonában köszöntötte Szirbik Imre polgármester Vincze Györgyné Erzsike nénit 90. születésnapja alkalmából. A mindig mosolygós Erzsike nénit a májusi hosszúhétvégén köszöntötte a család, de születés napja május 6-án van.

 

A család valósággal rajong a süteményeiért és büszkén vállalja a mai napig a sütést-főzést. A családot is megfertőzte a kézimunka szeretetével, így a falakon gobelinek sorakoznak, melyek elkészítése több hónapig is tart.

Egy-egy idős köszöntésekor mindenki arra kíváncsi, hogy mi a hosszú élet titka, de Erzsike nénit látva elmondhatjuk, hogy mindenre a mosoly a legjobb gyógyír. Ő is ennek a híve.

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 06.


 

Letették az alapkövet

Épül az Aranysziget Otthon szentesi új otthona

 

Csongrád megyében is elérkezett az ideje annak, hogy korszerű, jól felszerelt, modern otthonok szolgálják a pszichiátriai betegek ellátását. „Az Aranysziget Otthon Szentesi Otthonának kiváltása” c. pályázat jóvoltából lehetőség nyílt arra, hogy minden igényt kielégítő körülmények között éljék mindennapjaikat az ápoltak és a végezzék munkájukat az ápolási-gondozási munkát végző szakemberek - hallhattuk Dr. Juhász Tünde kormánymegbízottól 2015. május 6-án az új otthon alapkövének letételekor.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 06.


 

Hódolat Bartóknak

 

„A művészet megtisztít, felemel az újraalkotás nehéz szépsége által” - ez a művészi ars poeticája Prohászka Antalnak. A nyolcvan éves alkotó „Hódolat Bartóknak” című kiállítása nyílik meg 2015. május 8-án 16 óra 30 perckor a Koszta József múzeumban. További részletek a plakáton!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 06.


 

Dani Imre zongoraestje

 

Dani Imre zongorista pályájának első sikereit a szentesi zeneiskolában érte el, Nagy János tanár úr növendékeként. A Zeneakadémia zongoraművész mesterszakának végzett volt növendék újra Szentesen ad zongoraestet 2015. május 16-án, szombaton 17.00 órai kezdettel.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 06.


 

VII. Születés Hete Fesztivál

 

A Születés Hetén összefognak azok a szakemberek, akik az év többi hetében külön-külön azon dolgoznak, hogy a családok tagjai megtalálják azokat az információkat és alternatívákat, melyek ismeretében kiválaszthatják a számukra megfelelő irányt - tudtuk meg Agócs Lászlónétól a szentesi Vöröskereszt munkatársától a rendezvény főszervezőjétől.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 06.


 

Újra Családi Egészségnap a Mátéffy oviban

 

Újra Családi Egészségnapot rendeznek a Mátéffy oviban 2015. május 9-én, szombaton 15.00 - 18.00 óra között. Játékos sorversenyek, arcfestés, légvár, kalandpark stb. várja a résztvevőket.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 05.


 

Nem kell rongálni, magától is összedűl!

Már megint megrongálták a kurcai fahidat!

 

Lehet, hogy kicsit groteszk a cím, de sajnos bekövetkezhet, ha tovább rongálják az Eszperantó hidat a Széchenyi liget mellett található Kurcán. A kis gyaloghíd nem tudjuk, hogy az éj leple alatt mit vétett, de 2015. május 5-dike reggelére több "fogát" is kirúgták.

A Városellátó dolgozói észlelték a rongálást és intézkednek annak kijavításáról, mert így életveszélyes lehet a kisgyermekek számára.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 05.


 

Virágszínvonalasabb Szentesért

Környezetszépítő verseny felhívása

 

Az Önkormányzat a hagyományokhoz híven az idei évben is meghirdeti a „Virágszínvonalasabb Szentesért” Környezetszépítő Versenyt, melyre nevezni augusztus 07-ig lehet.

A versenyre jelentkezhet mindenki, aki partner abban, hogy mindenki örömére a lakókörnyezetét szebbé, barátságosabbá varázsolja.

 

Mint minden évben, most is 3 kategóriában hirdet az Önkormányzat eredményt:

 - Családi házat / utcafront és a kertnek az a része, amely közterületről látható

 - Tömbházat / közterületről látható erkély, ablak virágosítása és az épületet övező zöldfelületi rész

 - Munkahelyi kategóriák

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 05.


 

Határfutás 2015

A tervek szerint két hónap alatt futja körbe Magyarországot

 

Határfutásra indult Zipperer Viktor szakaszvezető, 2015. április 24. pénteken a Szentesen megrendezett Műszakiak Napján. A tervek szerint két hónap alatt futja körbe Magyarországot, érintve a határ menti városokat és falvakat, összesen 1795 kilométert teljesítve.  A Magyar Honvédség katonája (MH 37. II: Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred) a laktanya átadásának és használatba vételének 80 éves évfordulójának tiszteletére indult útnak Szentesről.

Jelenleg a szabolcsi határ menti városokat érintve halad a kitűzött cél felé. A következő hetekben pedig megyéről megyére haladva ezeken a helyeken biztosan felbukkan majd.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 05.


 

Ingyenes virágosztás Szentesen

Idén is "Nagymamák tavasza" - virágültetési akció

 

Idén is meghirdették a Nagymamák tavasza akciót, melyen 2015. május 9-én 8 óra után virágültetésre hívnak, várunk minden szentesi Nagymamát!

A hagyományoknak megfelelően ebben az évben hét helyen 5.000 virágtövet osztanak szét a kertbarátok és a nyugdíjas klub tagjainak segítségével.

Kérjük, a virágokat ültessék el házuk elé vagy erkélyükre.

Az unokákkal együtt ápolják, neveljék, locsolják mindnyájunk örömére.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 04.


 

Lütyő címmérkőzésen bokszol

 

A Ferobox Event soron következő eseményén (2015. május 22. Kecskemét) Pehelysúlyú Magyar Bajnoki címért mérkőzik Nagy „Lütyő” Imre. Ellenfele a szintén Ferobox Event színekben versenyző, és egykori felnőtt amatőr ökölvívó magyar bajnok, Laki Róbert lesz. Laki mindezidáig 8 mérkőzésen veretlen. Legutóbbi ellenfele az a Sergio Romero volt, akit a menedzsmentje eredetileg Bedák Zsolt részére hozott Magyarországra.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 04.


 

Rajzpályázat az elfogadásról

 

Immáron tíz éve rendezik meg a "Szeretet mindent elfogad" c. rendezvényt az elfogadásról. A Felhőcsikó egyesület képzőművészeti pályázatot hirdet ez alkalomból általános- és középiskolás gyermekek számára. A névvel és elérhetőséggel ellátott műveket személyesen vagy postai úton a Gondozási Központba (6600 Szentes, Horváth Mihály u. 10.) várják 2015. július 30-ig.

Eredményhirdetés 2015. szeptember 11-én a Szeretet mindent elfogad című rendezvényen lesz.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 04.


 

KÖSZÖNJÜK LACI! KÖSZÖNJÜK ÁRON!

 

A méltán legendás Köménymag szurkolói csoport mellett néhány évvel ezelőtt alakult a Patriots, az akkor még általános iskolásokból álló ifjúsági szurkoló gárda.

SZABÓ ÁRON és SZÉCSI LÁSZLÓ, mint Patriots alapítók fantasztikus meccseken segítették a Szentes vízilabda csapatát vagy éppen a magyar válogatottat. Adták az ütemet hátulról, döbbenetes erővel és elánnal.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 04.


 

Felülvizsgálják Szentes Város Esélyegyenlőségi Programját

 

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. augusztus 16-i ülésén fogadta el Szentes Város Esélyegyenlőségi Programját, melyet kétévente felülvizsgálni szükséges jogszabályi rendelkezés alapján.

Ezzel kapcsolatban került sor 2015. április 29-én a Városháza kistanácskozó termében egy megbeszélésre, melyre meghívást kaptak Szentes Város Önkormányzata Egészségügyi és Szociális Bizottsága, valamint a Művelődési, Ifjúsági és Sportbizottságának tagjai, a Szentesi Roma Nemzetiségi Önkormányzat, valamennyi nevelési-oktatási intézménye, az önkormányzat szociális és közművelődési intézményei, továbbá a civil szervezetek. Áttekintették a felülvizsgálattal kapcsolatos feladatokat.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 04.


 

Döntőben a szentesi lányok

Női mérkőzés, férfias küzdelem

 

A női elődöntő második összecsapásán a Dunaújvárosi Főiskola otthonában a hat gólig jutó Bujka Barbara vezérletével 12-8-ra nyert a Hungerit-Szentesi VK, így bejutott a fináléba.

Gigászi csata, verekedős meccs volt, de mi jobban bírtuk - mondta a mérkőzés végén Bujka Barbara, aki hozzátette, hogy "jobban bírtuk, mert azt gondolom, jobb csapat vagyunk, ez a két mérkőzésen be is bizonyosodott."

Tóth László vezetőedző, a mérkőzés végén úgy értékelte a csapat teljesítményét, hogy "mostanra érett össze a csapat, és a védekezésünk néhány hibától eltekintve rendben volt, centerben többen is remekül játszottak, mindenki hozzátette a magáét a győzelemhez".

Dunaújvárosi Főiskola–Hungerit-Szentesi VK 8–12 (4–2, 1–4, 2–3, 1–3)

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 04.


 

Nyári diákmunka lehetőség a Kalandparkban

 

Nyári diákmunka lehetőség lesz a Kurca-part Kalandparkban középiskolások és felsőfokú intézménybe járó diákok részére. Előnyt jelent sportos életmód és az idegen nyelvtudás (angol, német).

A jelentkezők az önéletrajzukat elküldhetik az info@kurcakaland.hu  címre, vagy érdeklődhetnek az alábbi telefonszámon: 30/312-77-69

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 04.


 

Az oldal ajtón is be lehet menni!!!

A parkolási és behajtási rend változása május 1-től a Kiss Bálint iskolánál

Reggel 7 és 8 óra közötti parkolási és behajtási rend az iskola körül!

 

Az Önkormányzat rendelete értelmében változik az iskola előtti és melletti parkolás és behajtás rendje.

A Tóth József utcai megnövekedett forgalom miatt az Önkormányzat megállási tilalmat rendelt el az iskola hátsó bejáratánál. Azért, hogy a szülők gyermekeiket biztonságban tudják kitenni az épületnél, reggelente kinyitják az iskola Hajdú Lajos utcai (tornaterem melletti) oldalsó bejáratát. Így az autóval érkező szülők a Hajdú Lajos utcába behajtva annyi időre meg tudnak állni, hogy gyermekük kiszállhasson az autóból. (Figyelem! Az autó vezetője nem szállhat ki, mert akkor már szabálysértést követ el, mert az már nem megállásnak minősül, amit enged a tábla  - erre mindenki figyeljen oda!)

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 04.


 

Országos szakmai siker a Zsoldosban

VIII. Szakma Sztár Fesztivál

 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2015-ben nyolcadik alkalommal rendezte meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV). Ezek országos döntőjére a VIII. Szakma Sztár Fesztiválon 2015. április 27-29. között Budapesten

Lóczi Gábor a Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola tanulója a szárazépítő versenyben első helyezést Orosházi Márk József harmadik helyezést ért (felk: Muhel János) az iskola legnagyobb büszkeségére.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 04.


 

TOTAL CAR

 

A Munkácsy utcában szombat éjjel haladó szürke VW először egy betongyámmal találkozott, majd nekiütközött a Filep-ház előtti iker villanyoszlopnak. Ugyan egy szemtanú az mondta, hogy az autó utasa szinte sértetlenül szállt ki a rommá tört járműből, közben kiderült, hogy a kórház baleseti osztályán kellett töltenie az anyák napi hétvégét.

A környék lakói nem örültek a rendkívüli áramszünetnek. Az EDF Démász szakemberei a vasárnap délben láttak hozzá a sérült oszlop cseréjéhez. Az áram- és Internet szolgáltatás az esti órákra állt helyre.

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 03.


 

Gyermeknap a szentesi moziban!

 

2015. május utolsó vasárnapján már reggel 9.. órától várják a mozirajongó gyermekeket a Szentesi Moziba, ahol gyermeknapi akció keretében egységesen 850,- Ft-os áron tekinthetnek meg négy nagysikerű animációs filmet. Foglalja le Ön is gyermeke számára ezt a felejthetetlen meglepetést a www.szentesimozi.hu oldalon!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 03.


 

Rotary túra a sérült sportolókért

Az 500 kilométer gyalogtúra Szentesen is áthaladt

 

A csíkszeredai születésű Bálint István, aki az orosházi Rotary Club tagja 500 kilométer hosszú gyalogtúrát tesz meg már nem első alkalommal egy meccsen sérült, majd elhunyt aradi rugby játékos, Alex Gradinarua emlékére, illetve sérült sportolók, pontosabban a sérült rugby-játékosok támogatása céljából.

Idén két részletben teszi meg ezt a távolságot. Egy 150 km-es szakaszt már sétált Angliában, majd Budapestre utazott, ahonnan Bukarestig (otthonáig) kíván sétálni.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 03.


 

A Tánc Világnapja

 

2015. április 27-én a Tánc Világnapja alkalmából ünnepi műsorral készültek a Horváth Mihály Gimnázium tanulói, szentesi és vidéki városból érkező néptánc, társastánc, modern tánc és klasszikus balett-et tanuló iskolák, együttesek a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 03.


 

Az első lépcsőt megléptük!

Cél a döntőbe jutás

 

A pénteki elődöntővel startol a női vízilabda-bajnokság legkiélezettebb szakasza. A tét a fináléba kerülés, majd a bajnoki cím. Pikantéria, hogy a tavalyi aranycsata ismétlődik, a címvédő Hungerit-Szentes és a Dunaújváros csapata között.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 05. 01.


 

 

.