2015. NOVEMBER

 

Meghívó koszorúzásra

 

Szenyéri Dániel (1885 - 1969) születése 130. évfordulója alkalmából a Zöldág Hagyományőrző Szakkör szervezésében 2015. december 4-én pénteken 14 órakor koszorúzásra kerül sor Szentesen az Ady Endre u. 32. szám alatt. A Népművészet Mesterére (1953) az emléktáblánál unokája, Becsák János emlékezik.

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2015. 11. 30.


 

MIKULÁS-NAP a szentesi moziban

December 6. vasárnap 9.00-tól

 

Minden jegy csak 990 Ft!

 9-16 óráig ingyenes arcfestés Vargáné Ágoston Szilviával!

A Mikulástól minden gyerek ajándékot kap!

 Filmek

10:00  Dínó tesó 3D

12:00  Dínó tesó 3D

14:00  Dínó tesó 3D

16:00  Dínó tesó 3D

17:45  Az éhezők viadala: A kiválasztott 2.rész 3D

20:15  A szüfrazsett

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2015. 11. 30.


 

Szentes üzleti csomóponttá válik?

Tripla V Konferencia - Szentes

 

A kérdés nyitott, a jövő biztosan megválaszolja majd ezt nekünk. De úgy tűnik, jogosan feltehetjük a kérdést, hiszen régóta nem látott nagyságú konferenciát tartanak a Városházán 2015. december 10-én. Pár hónappal ezelőtt pedig üzleti klub alakult, mely havi rendszerességgel jár össze tapasztalatot cserélni, melyről itt(LINK a régebbi cikkekre) meg itt(LINK másik cikkre) írtunk már. Nem Uniós forrás, nem támogatás elnyerése hozta létre az eseményeket. A vállalkozói aktivitás, és annak erősítése szülte az eseményt, mely 50 km-es körzetben nem volt eddig jellemző.

 

A vállalkozói kedv és versenyképes üzleti gondolkozásmód erősítése lesz a konferencia témája, mely öt órán keresztül sorakoztatja fel a szakemberek előadásait. A vállalkozás működtetéséhez, a vállalkozói léthez rengeteg információt fognak kapni a résztvevők. Ne felejtsük, hogy hazánkban a mikro-, kis- és középvállalkozások alkotják a gazdaság több mint 90%-át, tehát hatalmas tábort érint a téma.

 

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2015. 11. 30.


 

"Szeretet kell"

Szekeres Adrien Adventi Koncertje

 

2015. december 13-án hallhatjuk a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány szervezésében a Református Nagytemplomban Szekeres Adrien Adventi koncertjét "Szeretet kell" címmel. Minden érdeklődőt szeretettel várnak. Jegyek a szokásos helyeken vásárolhatók!

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2015. 11. 30.


 

Popeyék a Mosolyért koncertekkel, szaloncukorral – ingyenes strandbelépővel

 

December 6-án, vasárnap délelőtt a Szentesi Üdülőközpont lesz annak a jótékonysági rendezvénynek a helyszíne, ahol az Erőember, Sinka Popey Zsolt és barátai a Rigó iskola tanulói javára szerveznek adománygyűjtő programokat.  

Popeyen kívül itt lesz Kefír a V-Tech, Kenéz-Radics Gábriel pedig az FLM zenekarból, énekel a színpadon a karaoke Európa-bajnok Weber Zsolt, de énekel Hegyi Balázs és Virsinszky Zotya is.

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2015. 11. 30.


 

Kacsa híresztelés a Hungerit körül!

Íme a valóság

A Hungerit Zrt Sajtóközleménye

 

A napokban különböző híresztelések jelentek meg a Facebook-on és egyéb fórumokon a HUNGERIT Zrt. munkaerő-toborzása kapcsán, melyek nagy visszhangot keltettek a városban. Ezen hírek tisztázása érdekében az alábbi tájékoztatást adjuk:

A HUNGERIT Zrt. kapacitás-növekedés miatt 2016. év márciusától tervezi egy második műszak beállítását, mely két körben, összesen 200-300 fő munkaerő-bővítést igényel.

 

  Katt a képre! 

 Szentes, 2015. 11. 30.


 

Felgyulladt az első adventi gyertya Szentesen

(videóval)

 

2015. november 29-én, advent 1. vasárnapján a görögkeleti egyház képviselője, Horeftosz Konstantin mondta el gondolatait a Karácsony ünnepéről és „gyújtotta meg” az első gyertyát. A város óvodásai pedig vidám énekükkel ajándékozzák meg a résztvevőket.

Példaértékű az az összefogás, melynek eredményeként létrejött egy több évre szóló városi adventi koszorú. A város hagyományaihoz híven 2015-ben is felállít a városközpontban egy nagy közös városi adventi koszorút, amely idén a napernyős szobor körül lett elhelyezve.

 

  Katt a képre! 

 Szentes, 2015. 11. 29.


 

Új városi adventi koszorú Szentesen

Eddig is sokan szelfiztek a napernyős szobor mellett, most még többen teszik majd azt

 

Példaértékű az az összefogás, melynek eredményeként létrejött egy több évre szóló városi adventi koszorú. A város hagyományaihoz híven 2015-ben is felállít a városközpontban egy nagy közös városi adventi koszorút, amely idén a napernyős szobor körül lett elhelyezve.

 

  Katt a képre! 

 Szentes, 2015. 11. 27.


 

Városi Gólyavetélkedő 2015

 

17 éve rendezik meg az Ifjúsági Házban a Városi Gólyavetélkedőt a város középfokú oktatási intézményeinek és a Terney Béla Középiskolai Kollégiumnak.

Az iskolai gólyaavatások után kerül megrendezésre a városi verseny, mikorra már a kisgólyák jól összehangolódtak. Kell is a közös nevező a feladatok végrehajtásához, mert olykor  a csapattagok egymásra voltak utalva.

 

  Katt a képre! 

 Szentes, 2015. 11. 26.


 

Mese, mese mátka ...

Megyei mesemondó verseny Szentesen

 

2015. november 26-án a Szentesi Deák Ferenc Általános Iskolában rendezték meg az alsó tagozatosok megyei mesemondó versenyét.

A régió minden részéből a területi versenyen legjobb eredményt elérők mondhatták el az öt-nyolc perces meséket két kategóriában: első-második, valamint harmadik és negyedik osztályosok körében értékelte a szakmai zsűri.

 

  Katt a képre! 

 Szentes, 2015. 11. 26.


 

November 27-én nyit Szentesen a jégpálya

(videóval)

 

Az ősz beköszöntével közeledik az új szezon a jégpályán. A nyitás időpontja 2015. november 27, 16 óra. Ettől a naptól újra szeretettel várják a sportolni vágyókat a korábbi évekhez hasonló szolgáltatásokkal.

 

  Katt a képre! 

 Szentes, 2015. 11. 25.


 

Lelkipásztor beiktatás a Református Nagytemplomban

 

A Szentes Nagytemplomi Református Egyházközség Presbitériuma
szeretettel meghívja Önt és kedves Családját

FEHÉR CSABA
lelkipásztor beiktatására

 

Az ünnepi istentisztelet 2015. november 28-án (szombaton) 16 órakor kezdődik
Szentesen, a Református Nagytemplomban.

 

  Katt a képre! 

 Szentes, 2015. 11. 25.


 

Újra együtt - Rigósok találkozója

Szentes városa kiáll gyermekeiért...

 

Szentes városa kiáll gyermekeiért... címmel hirdettek sajtótájékoztatót a Városházán, ahol megtudtuk, hogy egy nagyszabású ünnepi koncertet szervez a város, hogy az ünnepek előtt újra tudjanak találkozni, amelyek a Rigó Alajos Intézmény leégésének következtében szét lettek szakítva. Torday Henriettától megtudtuk, hogy a találkozón koncertet az Seres Antal vezetésévek a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány csapata. 2015. december 5-én délelőtt 11.00 órakor kezdődő eseményre meghívást kapott valamennyi gyermek, diák akik ebbe az intézménybe járt, tanult, lakott.

 

  Katt a képre! 

 Szentes, 2015. 11. 25.


 

December a könyvtárban

 

Decemberben is változatos programokkal várják a kultúra szerelmeseit a felnőtt és a gyermekkönyvtárban. December 1-jén karácsonyi kézműves foglalkozással indul az adventi időszak, melyet a filmklub A szeretet szimfóniája film zár le. Reméljük mindenki megtalálja számítását az ünnepek havában. Mindezek mellett találkozhatunk az Adventi Vásárban a Szent Miklós téren és válogathatunk a könyvtárban kapható helyi kiadványokból.

 

  Katt a képre! 

 Szentes, 2015. 11. 24.


 

Szentesi Kinizsi – Tiszasziget 2-2 (1-1)

 

A labdarúgó megyei I. osztály 15. fordulójában november 21-én hazai pályán fogadta a Szentesi Kinizsi a Tiszasziget csapatát. A félidőben 1-1-re állt a mérkőzés és a végjáték sem sikerült, így az utolsó percben 2-1-es Kinizsi vezetésnél egyenlített a Tiszasziget.

 

  Katt a képre! 

 Szentes, 2015. 11. 24.


 

„Házhoz megyünk”! Szentesen is

 

Az Országos Rendőr-főkapitányság hazánk vagyonbiztonságának növelése érdekében tájékoztató kampányt indított, amely hiteles forrásból, szakértőktől származó információk közreadásával segíti a lakosságot a veszélyhelyzetek elkerülése, valamint a megfelelő vagyonvédelemhez szükséges döntések meghozatalában, továbbá növelni hivatott az állampolgárok önvédelmi képességét.

2015. novemberében kezdődött , és egészen 2016. május 31-ig tart a „ Házhoz megyünk” program az ORFK kezdeményezésére.

 

 

  Katt a képre! 

 Szentes, 2015. 11. 24.


 

Országos Kötélugró Csapatbajnokság Szentesen

 

2015. november 28-án 9.30 órai kezdettel, Szentesen a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban (Szentes, Jövendő utca 1.) kerül megrendezésre az idei év Országos Kötélugró Csapatbajnokság.

A házigazda Szentesi Kiss Bálint Kötélugró Sportegyesület mellett Mórahalom Maklár Makó Szombathely Szentendre Szolnok Tata Budapest Győr csapatai érkeznek városunkba, akik között sokan már Európa, illetve világbajnoki érmekkel büszkélkedhetnek.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szentesi kötélugrók. A rendezvényre a belépés ingyenes.

 

  Katt a képre! 

 Szentes, 2015. 11. 24.


 

A Lecsófesztiválról készült film a tv-ben

 

Az időjárás ellenére minden eddigi rekordot megdöntött a Szentesi Lecsófesztivál, mely az ország 10 legnagyobb gasztronómiai rendezvénye közé tartozik.

XIV. Szentesi Lecsófesztivált minden év szeptemberének első hétvégéjén szervezi meg a Hunor Coop Zrt. Ekkor ezrek lepik el Szentes utcáit, ahol a helyi lecsókészítés rejtelmeibe nyerhetünk betekintést. A fesztivál a péntek esti közös szalonnasütéssel veszi kezdetét, ám az igazi izgalmak szombaton várnak a látogatókra.

 

Ebben az évben a Szentesi Lecsófesztivál-ról készült egy félórás film melynek sugárzását egy országos TV csatorna az OzoneNetwork vállalta.

 

Az alábbi időpontokban adja a filmet a „Valóságos kincsesbánya” sorozat részeként:

2015. november 27-én 19,30 órakor (a csatorna műsorújságában ez az időpont nem szerepel)

2015. november 29-én 9,00 órakor

2015. november 30-án 14,30 órakor

 

Addig is tekintsék meg a fesztiválon készült felvételeinket a képre kattintva!

 

  Katt a képre! 

 Szentes, 2015. 11. 24.


 

Ünnepeljünk együtt!

Példaértékű az az összefogás, melynek eredményeként létrejött egy több évre szóló városi adventi koszorú.

 

A város hagyományaihoz híven 2015-ben is felállításra kerül a városi adventi koszorú, mely idén a napernyős szobor körül lesz elhelyezve.

 

Kérjük, ünnepeljen velünk, és családjával látogasson ki advent vasárnaponként 16 órára a napernyős szoborhoz az ünnepi gyertyagyújtásra.

 

2015. november 29-én, advent 1. vasárnapján a görögkeleti egyház képviselője, Horeftosz Konstantin mondja el gondolatait a Karácsony ünnepéről és „gyújtja meg” az első gyertyát. A város óvodásai pedig vidám énekükkel ajándékozzák meg a résztvevőket.

 

A képen az elmúlt évi adventi koszorú látható, idén egy új készül, mely meglepetés lesz a városközpontban sétálóknak. Jöjjön el Ön is az első gyertyagyújtásra!

 

  Katt a képre! 

 Szentes, 2015. 11. 24.


 

Szeretetlánc Szentesen (videóval)

 

A Jobb Veled a Világ Alapítvány az Országos Élő Szeretetlánc flashmobjához csatlakozva - a szentesi Egészségfejlesztési Iroda Boldogságklubja szervezésével - mi is szeretetláncot alkottunk 2015. november 22-én vasárnap 10:00 órakor a Babilon Könyvesbolt előtti Luther téren!

 

  Katt a képre! 

 Szentes, 2015. 11. 23.


 

Karácsonyi készülődés a Szentesi Üdülőközpontban!

 

Minden hétvégén karácsonyi tematikus programok a fürdő élményrészlegében!

December 5-6. Mikulás party

December 12-13. Jégvarázs

December 19-20. Advent

December 26-27. Karácsony

 

November 25-től mindenki, aki ellátogat a fürdő élmény- és wellness részlegébe részt vesz a december 1 és 24 között megrendezett napi sorsoláson. (Ehhez a jelentkező szelvényt kérje az élményrészleg úszómesterétől.)

December 1-jétől Adventi Mikulássapka kerül kihelyezésre a fürdő élményrészlegében, melyből minden nap értékes ajándékok kerülnek kisorsolásra!

December 5-től karácsonyi díszek készítése, mellyel együtt színesíthetjük a fürdőben felállított fenyőfát.

Jöjjön el és várjuk együtt az ünnepeket!

 

 

  Katt a képre! 

 Szentes, 2015. 11. 23.


 

Előadássorozat a Nézőpontok c. időszaki kiállításhoz

 

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a Nézőpontok c. időszaki kiállításhoz kapcsolódó előadás sorozatra. Előadó: Pálinkó György történelem tanár

 

  Katt a képre! 

 Szentes, 2015. 11. 23.


 

Árpád népe - Gyula népe

 

Szeretettel meghívunk minden Érdeklődőt 2015. november 26-án csütörtökön régészeti vándorkiállításunk megnyitójára, melynek címe: "Árpád népe - Gyula népe" A honfoglaló magyarok emlékanyaga a Közép-Tisza vidéken. A tárlatot megnyitja Dr. Madaras László a kiállítás kurátora, a Damjanich János Múzeum régésze.

 

  Katt a képre! 

 Szentes, 2015. 11. 23.


 

„SZÉK” című fotókiállítás

Meghívó

 

A Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör szeretettel meghívja Önt és kedves családját 2015. november 30-án hétfőn 18.00 órára a Művelődési és Ifjúsági Házba (Szentes, Tóth J. u. 10-14.) a „SZÉK” című fotókiállításra. A kiállítást megnyitja Kruzslicz Pál újságíró.

 

  Katt a képre! 

 Szentes, 2015. 11. 23.


 

Véradók köszöntése

140-szeres véradót is köszöntöttek Szentesen!

 

A Véradók Napja alkalmából (amely nov. 27.) Szentesen is köszöntötték a többszörös véradókat. Az ünnepi összejövetelt 2015. november 20-án rendezték meg amelyre 194 véradó kapott meghívást. Ők mindannyian több mint 30-szor adták vérüket embertársaikért.

 

  Katt a képre! 

 Szentes, 2015. 11. 21.


 

A 2015-ös évben Üzleti Etikai Díjat nyert a Legrand Zrt.

 

2015. november 18-án adták át az Üzleti Etikai Díjat, melyet a Legrand Zrt. nyert multinacionális vállalat kategóriában. A díjat Katona Szilvia HR igazgató vette át. A díjat idén 16. alkalommal írta ki a Piac és Profit és idén 56 pályázatból választott a független zsűri.

 

  Katt a képre! 

 Szentes, 2015. 11. 20.


 

Játssz, mozogj, táncolj és énekelj!

Tücsök Klub a sportcsarnokban (videóval)

 

2015. november 20-án (pénteken) 9.30-11.00 óráig csoportos játékra vártak minden kis tücsköt a sportcsarnokba. A játékos délelőttön először a felállított 8 akadálypályát kellett leküzdeni a gyerekeknek, majd következett a Mini Tücsök koncert. Csaknem 300-an léptek egyszerre, mint a katonák és utaztak gőzösön egyenest Kanizsára.

 

  Katt a képre! 

 Szentes, 2015. 11. 20.


 

Fát ültettek a kilencedik osztályosok a Pollákban

 

Hagyományteremtő faültetés indult el a Pollákban, aminek egyik apropója, hogy az iskola csatlakozott az Élő Bolygónk felhíváshoz a fenntartható fejlődésért. Mivel fontos, hogy gyerekeink tudatosabban éljenek és vigyázzanak környezetükre, ezért a kilencedik osztályosok egy-egy fát ültettek el az iskola udvarán.

 

  Katt a képre! 

 Szentes, 2015. 11. 20.


 

Nem kell a Szentesnek 12 milliárdot fizetnie

Másodfokon is elutasították a követelést

 

Nem szegett szerződést Szentes önkormányzata, ezért nem kell 12 milliárdot fizetnie - mondta ki a Szegedi Törvényszék a pénteki, az ügy másodfokú tárgyalásán is.

A 12 milliárd forintos (12.723.325.418,- forint) kártérítést a Szentes Spa & Medical Kft. követeli Szentes önkormányzatától. A cég négy éve azért jött létre, hogy több szentesi helyszínen turisztikai célú ingatlanfejlesztési projektet indítson, és befektetőket keressen a tervekhez.

 

  Katt a képre! 

 Szentes, 2015. 11. 20.


 

Falusi Mariann és Sárik Péter koncertje Szentesen

 

A Zene-Világ-Zene koncertsorozat ez évi utolsó programját 2015. december 10-én, pénteken 19.00 órai kezdettel rendezik meg a Hangversenyközpontban, ahol Falusi Mariann és Sárik Péter ad közös koncertet.

 

Tv-spot: https://www.youtube.com/watch?v=IPUbE_EkH44 

 

  Katt a képre! 

 Szentes, 2015. 11. 19.


 

A Mikulás ünnepi előszobája

Mikulás váró ünnepség a Városházán

 

Szentes Város Önkormányzata 2015. december 3-án csütörtökön délután 16.00 órától rendezi meg először Mikulás váró ünnepségét. Ennek keretében a polgármesteri, jegyzői iroda előtti tér várja majd a gyerekeket ünnepváró kavalkádra: lesz ünnepi gyermektorna, kézműves foglalkozások, melynek keretében karácsonyi díszeket lehet készíteni, arcfestés, készségfejlesztő játszó sarok, mesekuckó, mézeskalács és tea, valamint ajándék is várja majd a legkisebbeket.

 

Az óvodák részére rajzpályázat került kiírásra. Készülődés az ünnepre címmel van lehetősége az óvodáknak egy kreatív munka beadására. Egy nagyobb terjedelmű pályamunkát várnak a szervezők, amely bemutatja, hogy hogyan készülnek a gyerekek, az óvodák az ünnepekre. Nincs technikai, sem formai kikötés. Az elkészült pályamunkák az ünnepség keretében megtekinthetőek lesznek, és jutalmazásban részesülnek.

 

  Katt a képre! 

 Szentes, 2015. 11. 19.


 

Dani Imre zongoraművész hangversenye

 

Dani Imre zongorista pályájának első sikereit a szentesi zeneiskolában érte el, Nagy János tanár úr növendékeként. A Zeneakadémia zongoraművész mesterszakának végzett volt növendék újra Szentesen ad zongoraestet 2015. november 21-én, szombaton 16.00 órai kezdettel.

 

  Katt a képre! 

 Szentes, 2015. 11. 18.


 

VIII. Esküvő kiállítás és vásár 

 

Jövődet jövőre tervezed? Készülsz a NAGY NAPRA? Íme egy lehetőség, hogy a várva várt napot még emlékezetesebbé tedd!

 

2016. február 7-én a Megyeháza emeletén Téged, Titeket, Önt és Önöket várja az immáron nyolcadik alkalommal megrendezendő Esküvő kiállítás és vásár.

 

  Katt a képre! 

 Szentes, 2015. 11. 18.


 

Pálinkafőzés közben lopták meg 

 

Egy szentesi férfi csaknem fél millió forintját lopták el pálinkafőzés közben. A bűncselekmény elkövetésével egy 16 éves lányt gyanúsít a rendőrség.

A Szentesi Rendőrkapitányságra 2015. november 10-én érkezett bejelentés a sértettől. A 71 éves férfi elmondta, hogy előző nap reggel pálinkát ment főzetni, ahová fél millió forintot vitt magával. A főzdében erősen ittas állapotba került, így arra, hogy a pénz mikor és hova tűnhetett el, már nem emlékezett.

A nyomozás szálai egy 16 éves szentesi lányhoz vezettek, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte.

 

 FRISSÍTVE!

 

Még mielőtt a közösségi oldalak billentyűhuszárai neki ugranának az összes H. Noéminek Szentesen, aki 16 éves, azokkal közöljük, hogy ha egy-egy komment félre megy és olyan személyt gyanúsítunk vagy éppen rágalmazunk meg, akinek semmi köze az esethez, akkor mi magunk követünk el bűncselekményt, így legyünk óvatosak bármi nemű vélemény nyilvánításkor. Nem véletlen írjuk ezeket a sorokat. Aki viszont tett ilyet, azoknak ajánljuk, hogy gyorsan töröljék a kommentjüket (még mielőtt az érintett csatolható bizonyítékul képernyőmentéssel lementi!!!), mert ugye senki sem akarja rendőrségen vagy bíróságon tölteni szabadidejét.

A rendőrség által kiadott hír alapján kár megpecsételni az összes H. Noémit Szentesen, aki 16 éves!

 

  Katt a képre! 

 Szentes, 2015. 11. 18.


 

Tücsök Játszóház óvodásoknak a sportcsarnokban! 

 

Játssz, mozogj, táncolj és énekelj! 2015. november 20-án (pénteken) 9.30-11.00 óráig csoportos játékra várnak minden kis tücsköt a sportcsarnokba. További részletek a plakáton!

 

  Katt a képre! 

 Szentes, 2015. 11. 18.


 

Egy doboz szeretet - Adománygyűjtő akció 

 

Gáspárné Edina cardio aerobic tréner és csapata karácsonyi adománygyűjtő akciót indít immáron második alkalommal rászoruló családok számára. Az elmúlt esztendőben közel 130 csomag talált gazdára.

Az idén is szeretnének boldog karácsonyt szerezni azoknak a gyermekeknek akiknek otthon nem lehet. Csomagokkal, ajándékokkal és műsorral szeretnének idén is kedveskedni a rászoruló gyermekeknek.

Ha úgy gondolja, hogy támogatja e nemes cselekedetet, akkor a plakáton olvasható feltételekkel elkészített csomagokat december 10-ig leadhatják a Megyeházán Gáspárné Edinánál.

 

  Katt a képre! 

 Szentes, 2015. 11. 18.


 

Már járőröznek

Lakossági tájékoztató 

 

A Damjanich laktanya környékén, mint más katonai objektumokban és környékükön is fegyveres járőrszolgálatot látnak el a katonák, és szigorították az objektumba történő belépést is. A város lakosai biztonságának növelése érdekében a Magyar Honvédség megerősített, fegyveres katonai rendész járőrei Szentes belterületén is megjelentek.

A honvédségi objektumok védelmére kirendelt katonák, valamint a gyalogos és gépjárműves katonai rendészek a fegyverhasználat általános szabályai mellett látják el szolgálatukat. A megerősített biztonsági intézkedések érvényre juttatásában a Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred parancsnoksága kéri a lakosság közreműködését, az esetlegesen okozott kényelmetlenségekért pedig megértését.

 

  Katt a képre! 

 Szentes, 2015. 11. 17.


 

A szentesi népszokások, hagyományok őrzője

85 éves Zsiros Katalin középiskolai tanár, néprajzkutató

 

 

Ez alkalomból bensőséges, jó hangulatú ünnepség keretében köszöntötték szerettei, volt kollégái és tanítványai 2015. november 15-én, vasárnap délután a Szent Korona Cukrászdában.

Sokunk "Kati nénije" 1963-ban lett tagja az Ipari Szakközépiskola - a mai Pollák - első tanári karának, és negyedszázadon keresztül diákjai generációival szerettette meg a magyar nyelvet, a történelmet, vagy épp a honismereti-helytörténeti értékeink felkutatását.

1990-ben megjelent Szentes földrajzi nevei című munkája a mai napig alapmű a városunk múlja iránt érdeklődők és a szakemberek számára egyaránt.

 

  Katt a képre! 

 Szentes, 2015. 11. 16.


 

A szentesi laktanya környékén is lehet látni majd fegyveres járőröket

 

HM Sajtóosztály hivatalos közleménye szerint a franciaországi terrortámadások kapcsán Magyarországon bevezetésre kerülő biztonsági intézkedésekből kifolyólag a Magyar Honvédség megerősítette objektumainak védelmét így a szentesi laktanya környékén is lehet látni majd fegyveres járőröket.

 

MTI-közlemény: A franciaországi terrortámadások nyomán Magyarország miniszterelnökének vezetésével összeült a Nemzetbiztonsági Munkacsoport, amely megerősített biztonsági intézkedések bevezetéséről döntött. Ennek értelmében a Magyar Honvédség megerősítette objektumainak védelmét, valamint rendész szolgálatával fokozta jelenlétét az ország különböző pontjain.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 11. 16.


 

Mesterségem címere: KATONA

Pályaválasztás előtt álló fiataloknak!

 

A Szentes Városi Könyvtár és a MH. 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred szeretettel meghívja Önt és kedves családját 2015. november 17-én (kedden) 17 órára a Szentes Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárába (Petőfi utca 1.) a Mesterségem címere: KATONA című előadásra.

 

A rendezvény alkalmával a Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskolában működő Katonasulis képzésről is tájékoztatást kaphatnak az érdeklődők.

 

Az előadást különös tekintettel ajánljuk a pályaválasztás előtt álló fiataloknak.

 

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!

 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 11. 15.


 

A Belvárosi Favágók nyerték a SKODA Vass Autó műfüves bajnokságot

 

2015. november 13-án az utolsó játéknappal zárult a Skoda Vass Autó Műfüves Labdarúgó Bajnokság. A tíz csapatos tornán mindegyik csapat 9 mérkőzést játszott és az így kialakult végeredményt a zárónap után ünnepélyes keretek között hirdették ki a PanoSport Pub-ban.

Az első helyen a Belvárosi Favágók végeztek 24 ponttal, és hiába volt a Favoritnak is 24 pontja, de jobb volt a rúgott gólok száma a Favágóknak. A harmadik helyen a B-Oldal végzett, 21 ponttal.

A torna legjobb kapusa Határ Dávid (Favorit) lett, a gólkirály Szakállas Gábor (B-Oldal) 16 góllal, a legtechnikásabb játékos Muszak Milán (Belvárosi Favágók) lett.

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 11. 15.


 

A párizsi terror éjszakájára emlékeztek Szentesen

 

Mint ahogy a világban több ezer helyen úgy Szentesen is megemlékeztek a párizsi fekete péntekre. 

A Kossuth térre várta Pádár Zsolt és Majtényi András az emlékezőket a Napernyős szoborhoz, ahol csendes gyertyagyújtással emlékeztek a terrortámadásban elhunyt több mint 120 áldozatról.

Elsőként Pádár Zsolt szavalta el franciául Guillaume Apollinaire versét, majd Szurmik Zoltán magyarul, mely után csend volt. Csend a szívekben, csend a lelkekben, pedig mindenkiben ott motoszkált az elfojtott düh, hogy MIÉRT?

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 11. 14.


 

Szeretetlánc-flashmob Szentesen is!

 

A Jobb Veled a Világ Alapítvány az Országos Élő Szeretetlánc flashmobjához csatlakozva - a szentesi Egészségfejlesztési Iroda Boldogságklubja szervezésével - mi is szeretetláncot alkotunk 2015. november 22-én vasárnap 10:00 órakor a Babilon Könyvesbolt előtti Luther téren!

 

Mit jelent számodra a szeretet? Válaszod a helyszínen leírhatod! Csatlakozz hozzánk!

Egymásba karolva összekötjük a szeretetlánc szemeit. Szeretnénk ha itt Szentesen minél hosszabb láncot alkotnánk! Az országos megmozdulás célja, hogy felhívjuk a figyelmet a társas kapcsolatok boldogságfokozó erejére és a szeretet fontosságára!

 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 11. 14.


 

Újra Nippon Zengo® Giga Fesztivál

(videó ízelítő az előző fesztiválról)

 

Immáron hatodik alkalommal gyűlnek össze a Nippon Zengo rajongói Szentesen a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban, ahol az idén igazán színes sportprogramról gondoskodnak a szervezők.

Minden sportolni, vagy csak kipróbálni vágyót várnak 2015. november 15-én az INGYENES fesztiválra, ahol egész nap ingyenes lesz a zöldség-gyümölcs fogyasztás, valamint folyadék utánpótlás. Ingyenes kalandpark és gyermekfelügyelet is lesz így bárki hozhatja gyerkőcét is.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 11. 14.


 

Szociális Munka Napja Szentesen

 

November 12. a Szociális Munka Napja, ez az a nap, amikor a szociális ellátásban dolgozó szakemberek áldozatos munkájáról országszerte, így Szentesen is megemlékeztek.

Szentesen a Központi Gyermekélelmezési Konyha ebédlőjében tartották meg a szociális munkában dolgozók ünnepét, ahol Szirbik Imre polgármester köszöntötte az e területen dolgozókat.

A rendezvény műsoraként a Kék Iringó Tánccsoport elsőként county-t táncolt, majd egy "komolyabb" táncot mutattak be.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 11. 12.


 

A Honvéd Férfikar újra Szentesen

Adventi koncert 2015

 

Idén is megrendezésre kerül az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred szervezésében, a Honvéd Együttes Honvéd Férfikar és a Hódmezővásárhely helyőrségi katonazenekar előadásában, a Szentesi Református Nagytemplomban 2015. december 02.-án 15.00 órától az adventi koncert, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 11. 12.


 

A szentesi Waldorf közösség épül és fejlődik!

 

A Szentesi Waldorf kezdeményezés túl van az első két egyeztetésen az érdeklődő szülőkkel. A Dózsa házban szép számban megjelent, óvodába, általános iskolába készülő gyermekek apukái-anyukái száma alapján a kezdet több, mint biztató. Az állami oktatáshoz képest markánsan eltérő elvek alapján szerveződő Waldorf nemcsak Szentesen, de az egész országban mágnesként hat. A kezdeményezők továbbra is várják 2-6 éves gyermekek szüleinek jelentkezését Szentesről és környékéről.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 11. 10.


 

Visszavágott a Szentes a Magyar Kupáért

 

Az E.ON férfibajnokság 7. fordulójának zárómérkőzésén rendre előbbre jártak a hazaiak, de Szécsi Zoltán csapata jól kapaszkodott. Pontot azonban nem sikerült szereznie, a csongrádiak nagy izgalmak közepette 8–7-re nyertek.

 

Szentesen remekül kezdett a tévémeccsen (M4) a házigazda: Weszelovszky László értékesített egy büntetőt (Vörös Viktor harcolta ki), majd Vindisch Ferenc egyenlítést érő szabaddobása után Somogyi Balázs lőtt akciógólt. Tőle Hegedűs Bence sem akart sokkal lemaradni, ő is bevette Szécsi Zoltán kapuját, majd a negyed utolsó percében Lukács Dénes Dorián lőtt be egy fórt. Azaz már 4–1-re vezetett a Szentes, amely nagyon vissza akart vágni a BENU Magyar Kupában elszenvedett súlyos, 6–13-as vereségért.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 11. 10.


 

25 éves a Dózsa György utcai idősek klubja

Laci bácsi fittyet hányva 101 éves korára hegedűt ragadott

 

Nagy napra virradt október 22.-én a Dózsa György utcai idősek klubja, hiszen aznap került megrendezésre az idősek napi ünnepség és a jubileumi születésnap.

Immár 25 éve hogy megalakítottak a felsőpárti idősek klubját, melyben az évek során korszerű, kényelmes, családias hangulatú nappali ellátás alakult ki. Köszönhető ez annak is, hogy sok ellátott a kezdetektől részt vesz a klub életében.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 11. 10.


 

Alessandro Baricco: Selyem

(hangoskönyv) a Pódium bérlet következő előadása

 

„Ez nem regény. Nem is elbeszélés. Ez egy történet. Olyan férfiról, aki beutazza a világot, s a végén egy szeles tó partján ül egész nap. Mondhatnánk, hogy szerelmi történet. kezdeményezésre.

 

Alessandro Baricco: Selyem

(november 16. hétfő)

 

Előadja: Pápai Erika

 

Hegedűn közreműködik: Horváth János

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 11. 09.


 

Tartozik a szemétdíjjal?

Figyelmesen olvassa el!

Közérdekű tájékoztatás a szemétdíj hátralékkal rendelkezőknek

 

A hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény alapján a hulladékbegyűjtés kötelezően előírt közszolgáltatás, így a díjfizetés is. A hulladékgazdálkodási közszolgáltató hulladékdíj kintlévősége olyan mértékű, ami veszélyezteti a folyamatos szolgáltatás nyújtását.

Első körben a díjhátralékosok személyesen megkeresésre kerültek a hátralékuk rendezése érdekében. Aki együttműködő volt, azzal megállapodás született az adóságuk rendezésére. A közszolgáltató kintlévőségének rendezése céljából, továbbá jogszabályi kötelezettség alapján, a nem fizetőkkel szemben adóvégrehajtás kerül kezdeményezésre.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 11. 09.


 

140 éves a szentesi távírda története

 

2015. november 7-én, szombaton 11.00 órakor távírótörténeti kiállítás nyílt Szentesen, az 1. sz. posta emeletén abból az alkalomból, hogy 140 évvel ezelőtt kezdődött a szentesi távíró létesítésének története.

 

Az időszaki kiállítás Sáfár József távközléstörténeti kutató, a Távírómúzeum alapítójának gyűjteményére épül. Megnyitót mondott Szabó Tibor, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság hatósági irodavezetője.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 11. 09.


 

Szentesen ahol Ferrarival oktatnak

Második nyílt nap a Mezgében

 

2015. november 11-én, második alkalommal lesz nyílt nap a Mezgében. Ismét szeretettel várják az érdeklődőket, végzős általános iskolai diákokat , akik megismerkedhetnek az iskola életével. Az iskola és a képzések bemutatását követően, élmény beszámolót tartanak a Belgiumban, szakmai programon résztvevő diákok.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 11. 09.


 

MEZGÉ Bál

Ciklámen Alapítvány jótékonysági bálja

 

A báli szezon kezdetén, 2016. január 15-én, pénteken jótékonysági bált rendez a „Mezgé ” Ciklámen Alapítványa. A bál teljes bevételét a cél szerinti tevékenységek megvalósítására fordítják: a jól tanuló diákok jutalmazására, hátrányos helyzetű tanulók felzárkóztatására , sport és szabadidős tevékenységek támogatására.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 11. 09.


 

A MEZGÉ szervezésében ismét sí tábor Erdélyben

 

2016. februárjában ismét lesz sí tábor Gyergyósomafalván! A festői tájon, pályaszálláson, szakképzett síoktatóval , idén februárban, Erdélyben megrendezett programról a résztvevők élményekben gazdagon tértek haza. Ilyet szeretnénk a jövő évben is, ezért várjuk mindenki jelentkezését!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 11. 09.


 

Nyílt foglalkozások a Klauzálban

Ugye nem okozunk nagy galibát ma, ha meghívjuk Önt a GaLibába?

 

A Szentesi Klauzál Gábor Általános Iskola szeretettel várja a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket november 9-én, hétfőn, 10-én, kedden, 12-én csütörtökön és 13-án pénteken GaLiba-hét elnevezésű programjára a Márton-nap jegyében.

A programok minden nap 15 órakor kezdődnek az intézmény ebédlőjében.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 11. 09.


 

Újra Nippon Zengo® Giga Fesztivál

(videó ízelítő az előző fesztiválról)

 

Immáron hatodik alkalommal gyűlnek össze a Nippon Zengo rajongói Szentesen a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban, ahol az idén igazán színes sportprogramról gondoskodnak a szervezők.

Minden sportolni, vagy csak kipróbálni vágyót várnak 2015. november 15-én az INGYENES fesztiválra, ahol egész nap ingyenes lesz a zöldség-gyümölcs fogyasztás, valamint folyadék utánpótlás. Ingyenes kalandpark és gyermekfelügyelet is lesz így bárki hozhatja gyerkőcét is.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 11. 05.


 

Pollák Nyílt Nap

2015. november 10. 15:00

 

A Pollák Nyílt Napon végre kiderül, hogy mi is az a SZAKGIMNÁZIUMI ágazati képzés, mit jelent majd a jövőben a "szakgimnáziumi ágazati szakmai érettségi", mi is az a "szakmai érettségi végzettség". Mindezek mellett a Pollákba látogató diákok és szülők bepillantást nyerhetnek az iskola szakmai képzési kínálatába és "testközelbe" kerülnek az informatikai tantermekben és elektronikai laborokban folyó munkával.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 11. 04.


 

Rock Sound Festival a szentesi Ifjúsági Házban

 

A Sweet Sound Rendezvénytechnika első ízben rendezi meg Rock Sound Fest névre keresztelt rockfesztiválját a szentesi Ifjúsági Házban, november 7-én, szombaton.  Az este igazi stíluskavalkádot vonultat fel, így biztosak vagyunk benne, hogy mindenki megtalálja a maga kedvencét.

Elsőként a szentesi hard rock csapat, a SicamBRia lép színpadra, akik már 2007 óta űzik a rockipart. A Tóth József, Füsti Molnár Lajos, Füsti Molnár István és Füsti Molnár Gergely alkotta négyes már többször bizonyította, hogy fergeteges bulit tudnak csinálni, és ez a Rock Sound Fest-en sem lesz másképp.

Utánuk egy kicsit bluesosabb vizekre evezünk, hiszen a csongrádi Oti Blues Band lép színpadra. A csapat zenei repertoárját ismert magyar és külföldi slágerek alkotják, a blues, a funky, a classic rock és a rock ’n’ roll jegyében...

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 11. 03.


 

Több mint négymillió forintos fejlesztés

A megyei igazgatóság szakfelszereléseket adott át az önkéntes mentőcsoportoknak.

 

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ez év tavaszán százmillió forintos pályázatot írt ki az önkéntes mentőszervezetek támogatására. Csongrád megyébe több mint négymillió forintnyi támogatás érkezett. A mai napon Szatmári Imre tű. ezredes, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója ünnepélyes keretek között átadta a pályázaton elnyert technikai eszközöket.

A Szentesi Járási Mentőcsoport nevében Bölcskey Molnár Zoltán vett át motoros láncfűrészt, a hét kilowatt teljesítményű aggregátorokat, illetve világító felszereléseket.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 11. 03.


 

Átadták a megújult a szentesi mentőállomást

 

Az Új Széchenyi Terv TIOP-2.2.1-11/1-2012-0001 „Sürgősségi Ellátás Fejlesztése – Mentés” projekt keretében az Országos Mentőszolgálat Magyarország 18 megyéjében 22 új mentőállomást létesít és további 60 állomást újít fel. Ünnepélyes rendezvény keretében adták ma át a felújított szentesi mentőállomást.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 11. 03.


 

Figyelő, és polgárőr járőr szolgálat a temetőknél Szentesen

 

A Szentesi Polgárőrök aktívan kivették részüket, a közrend és a közbiztonság megóvásában, a hétvégén. Péntektől vasárnap estig, napi 12 órában teljesítettek szolgálatot. Mozgó járőr, és figyelő szolgálat biztosította mindenszentek és, halottak napján a temetők, és környékén a közbiztonságot.

Szentesen található 8 temetőben, a sírokhoz érkező, kegyeletüket lerovó, családtagok és ismerősök biztonságát, nyugalmát.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 11. 03.


 

Gimnáziumunk első igazgatója és krónikása

150 éve adta ki az első Értesítőt Csukás Benjamin igazgató

 http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=38807

 

1865-ben, épp másfél évszázaddal ezelőtt jelent meg első ízben a Szentesi Református Gymnasium Értesítője Csukás Benjamin igazgató-tanár szer-kesztésében. Ebből az alkalomból 2015. október 28-án előadást tartott a Városi Könyvtárban Tóth Tamás József, a Horváth Mihály Gimnázium igazgatója, Labádi Lajos főlevéltáros és Tímár Ferenc informatikus-könyvtáros. 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 11. 03.


 

Kowalsky meg a Vega + Dorothy koncertek november 14-én Szentesen, az Ifi Házban

 

A Kowalsky meg a Vega egy olyan formáció, amely évről évre képes a korábbi eredményeit felülmúlni és folyamatos teltházas bulikat a háta mögött hagyni. Hogy az általuk megfogalmazott gondolatokra mekkora az igény? A jelek szerint óriási.

Az őszi klubturné készülő albumuk egyik dala, a Síríg tart című nóta után kapta a „Síríg Tour” elnevezést. November 14-én hazánk egyik legnépszerűbb rock zenekara Szentesen, az Ifjúsági és Művelődési Házban lesz látható, hallható a gyöngyösi csaj trió, a Dorothy társaságában.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 11. 03.


 

Szentesen él a legszexisebb gyógyszerész

 

A szentesi patikusok büszkék lehetnek kollégájukra Dr. Muzsik Rékára, aki foglalkozását tekintve gyógyszerész, de most már a világ a fitneszversenyzői mivoltában ismeri leginkább.

 

Réka egy év alatt küzdötte fel Önmagát arra a szintre, hogy a fitneszvilág is felfigyeljen rá, ami rengeteg munkával és lemondással jár. Valljuk be, hogy sokan irigykedve nézik címeit, versenyeredményeit, alakját, de mindez csak sok-sok munkával érhető és tartható fenn. Az elmúlt egy hónap eredményei impozánsak, melyre a "koronát" a hódmezővásárhelyi KRIKO Kupán tette fel Réka. Tudni kell, hogy ha ezen a kvalifikációs versenyen finálézik, akkor utazhat Bangkokba. Mivel az első helyen végzett így már csak a világot kell meghódítania! :-)

 

2015.10.03. Trofeul Hercule Románia, Oradea-4. hely

2015.10.17. Fitparádé, Budapest-2. hely

2015.10.24. Zimmermann Kupa, Szombathely-1. hely

2015.10.25. Predator Classic, Komárom-1. hely és abszolút bajnoki cím

2015.10.31. KRIKO Kupa, Hódmezővásárhely-1. hely

 

Réka pontos menetrend szerint edz és étkezik. Talán ez a legnehezebb, amit be kell tartani. A csirkemell és a brokkoli kellemes menü lehet egyszer, csakhogy minden nap ezt enni, az már picit monoton. Lehet ugyan színesíteni, de minden kalóriára vigyázni kell.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 11. 02.


 

90 éves Anti bácsi

Szépkorú köszöntés az Árpád utcában

 

Ünnepségre gyűltek össze Szentesen az Árpád utcában, ahol Balogh Szabó Antal köszöntötték 90. születése napja alkalmából. Szirbik Imre polgármester köszöntötte a város nevében Anti bácsit, aki könnyes szemmel emlékezett vissza traktoros múltjára. Ő volt a Termál TSZ-ben az első traktoros, aki "betörhette" a szedán nélküli traktort.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 11. 02.


 

Garázdák jártak a bölcsődében

Mit érdemel az a bűnös...

 

Igazán "tök jó" buli volt a hétvégén a szentesi bölcsödében az intézmény zárása után, de sajnos, csak az elkövetők élvezhették!

Mindenszentek ünnepén, rongálók jártak a szentesi bölcsőde udvarán, ahol a gyermekek és szüleik által készített töklámpásokat szétrugdosták. A játéktárolóból a játékokat szétdobálták, de volt olyan udvari játék melyet megrongáltak.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 11. 02.


 

Bővült a Kálvária temetőben az urnafal

 

A szentesi Kálvária temetőben Mindenszentekre elkészült a Képviselő-testület által jóváhagyott urnafal bővítése. Az urnafal a városi dísz-szírhelyekkel párhuzamosan helyezkedik el a mezsgyehatár szélén. Az építmény 6 tagból áll, az urnafülkék száma 62 db, ebből 40 db kettő urnabefogadására alkalmas, 22 db egy urna befogadására. Az urnafal bővítése 4.5 millió forintba került a városnak.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 11. 02.


 

 

.