Ha baj van még fizetnénk is érte!

Ingyenesen meg nem kell!!!

 

 

 

Ha egészség van, minden van, ha egészség nincs semmink sincs! Az előbbi gondolatot hallhattuk egy szentesi 100 éves úrtól, és valljuk be igaza van. Egy pályázatnak köszönhetően az egyik legkorszerűbb mammográfiás műszer került Szentesre, és a pályázatnak az is a részét képezi, hogy ingyenesen kell szűréseket végezniük. Már mi is több alkalommal hívtuk fel olvasóink figyelmét, de sajnos a legutóbbi alkalom elég elszomorítóra sikerült. Dr. Bugyi István Kórház Emlőszűrő Központjába a Szűrések éjszakája rendezvényre 100 főt hívtak meg, azonban csupán 7 fő fogadta el a meghívást. Javította azonban részvételi arányt, hogy az emlőszűrő központ felvette a kapcsolatot a térségi háziorvosokkal, akiknek köszönhetően 23 fő jelentkezett meghívó nélküli vizsgálatra. A legtöbb háziorvosi javaslatra érkező hölgy négy éven túl vett részt ilyen szűrésen.

 

Sokan nem is tudják, hogy milyen XXI. századi gép került Szentesre! Az eddigi visszajelzés alapján tényleg nem okoz fájdalmat a vizsgálat és a kiértékelő rendszer is jobb képet mutat.

 

Tehát kérjük adja tovább a következő ingyenes szűrési időpontot, amely nem hétköznapra esik, hogy még munkából se kelljen kiesni vagy szabadságot kérni. A következő rendkívüli szűrési napra 2014. május 17-én kerül sor.

 

 

 

A Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház értesíti az ellátási területhez tartozó lakosságot a Magyarország – Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007- 2013 keretében létrejött, HURO/1101/189/2.4.1. projektazonosító számú, „Szervezett emlőszűrés infrastruktúrájának megteremtése Hódmezővásárhelyen, Szentesen és Aradon” című, Európai Uniós támogatással megvalósuló pályázat eredményeként a Klinikai és Mammográfiás Szűrőközpont 2013. végétől korszerű technikai felszereltséggel és megújult környezetben a Központi Diagnosztikai Tömb I. emeletén működik tovább.  

 

Szentes, 2014. 05. 14.

 

.