Múzeumi Világnap a Koszta József Múzeumban

 

2014. május 18-án 10-16 óra között ingyenesen látogatható a szentesi Koszta József Múzeum és kiállítóhelyei! Jöjjön el Ön is és fedezze fel a szentesi múlt emlékeit őrző épületeket!

A múzeumnak egészen 2006-ig a Széchenyi liget adott otthont, majd az egykori vármegyei múzeum jogutódja a Megyeháza épületébe költözött. Az emeleten láthatók a történeti, a néprajzi és a képzőművészeti állandó kiállítások, valamint az időszaki tárlatok (Kass János és Tornyai János alkotásai). Szentes szívében, a ligetben, a Csallány Gábor Kiállítóhelyen található a múzeum fotó-és adattára, a régészeti tömörraktár és látványtár, a képzőművészeti látványraktár, a kerámiarestaurátor műhelye, valamint a Drahos István és a Szalva Péter emlékszoba és a régészeti időszaki kiállítás.

A Péter Pál Polgárház az egykori Úri utca egyik legszebb polgárháza, 1830 körül épült. A Károlyi grófok tiszttartója lakhatott itt. A házban korabeli orvosi rendelő, szalon, szülői háló- és gyermekszoba található, melyet egy századfordulós gazdasági udvar keretez.

Fridrich János Fényírdája az egyetlen megmaradt vidéki fényírda. Sajnos jelenleg felújítás miatt nem látogatható, azonban igyekeznek kárpótolni kedves közönséget az újonnan épülő fodrásztörténeti tárlattal.

 

 

 

Szentes, 2014. 05. 16.

 

.