Erről olvashat a Szentesi Élet legújabb számában

 

A híresztelésekkel ellentétben mégis kinyitották május 1-jén a Rákóczi utcai zöldségpiacot. Felháborodott termelők és vásárlók panaszkodtak. Az illetékesek előre kifüggesztették, hogy zárva lesz a piac, viszont április 30-án délután a nyitva tartás mellett döntöttek. A lakosság és a termelők tájékoztatása hagyott némi kívánnivalót maga után.

 

A floridai Tampában járt Szabó Áron a HMG tanulója és tanára Cseh Lajos. Több olyan konferencián is részt vettek, amelyekre itthon nincs lehetőség. Az előadásokon kívül jutott idejük pihenésre, így ellátogattak Wasingtonba, megnéztek több nevezetességet, és a Niagara vízesést sem hagyták ki.

 

A téli csapadékhiányt némileg pótolta az elmúlt napok időjárása. A 20-25 ml csapadéknak köszönhetően a kalászosok igen jó képet mutattak a napokban. Szarvas Pál, a Terra Coop Kft. ügyvezetője nem tartja kizártnak, hogy már június közepén elkezdődhet az aratás.

 

A Szentesi Fotókört 1974-ben öt fiatal hozta létre a művelődési központ Móricz Zsigmond kultúrházában. A hétfő esti foglalkozásukon felkerestük a Fotókörösöket és a tagoktól megtudtuk, bár magányos műfaj a fotózás, mindenki egyéniség, ugyanakkor kell egy személyiségformáló közösség, anélkül nem lehet senkiből a művészetet magas szinten művelő ember.

 

Részletek a Szentesi Élet május 9-én, pénteken megjelenő számában.

 

 

Szentes, 2014. 05. 09.

 

 

.