2014. FEBRUÁR

 

Tavaszvárás a Tücsök Klubban

 

2014. március 2-án közös tavaszvárásra hívnak minden gyermeket és szüleiket a Tücsök Klubba.

Délelőtt 9.00-11.00 óráig tartó klubfoglalkozáson virágos képet, valamint katicás csipeszt készíthatnek a gyermekek a kézműves foglalkozáson, és ezután nem maradhat el a Tücsök Zenekar koncertje. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 28.


 

Miről olvashat a Szentesi Élet legújabb számában

 

A kezdésnél nem volt érdeklődő, ezért lefújták a Dózsa-házban meghirdetett pályaválasztási tanácsadást. Később érkezők viszont szívesen részt vettek volna az előadáson. Az iskolákban már későinek tartották a tanácsadást, ami más városokban népszerűnek bizonyult.

Több városlakó is jelezte a Csongrádi út és az Apponyi tér környékéről, hogy az egyik belvárosi szupermarket szórólapja nem jutott el hozzájuk három héten keresztül. Van aki számára bosszantó a rengeteg feleslegesen kidobásra ítélt papír, mások úgy érzik nem tudnak élni nélküle.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 28.


 

XIII. Télbúcsúztató Karnevál összefoglaló

Valamennyi produkció videó anyaga az összefoglalóban!

 

 

2014. február 21-22. között együtt űztük a telet Szentesen. Immáron 13. esztendeje kerül megrendezésre a Télbúcsúztató Karnevál városunkban. A karnevál első napján kidobolták a karneváli időszámítást, majd Tóth Gabi koncertjén szórakozhattunk a Sportcsarnokban.

Másnap került megrendezésre a farsangi produkciók seregszemléje. Itt tíz óvodai bemutatót tekinthettünk meg, majd délután 18 általános iskolai műsort láthattunk.

A délutáni felvonulást majdnem elmosta az eső, de sikerült arrébb fújni rövid időre a fellegeket, és egy rövidített útvonalon, de megtartották a menetet, így sikerült a télűző tüzet meggyújtanunk a Kurca partján.

Este flashmob produkciót és a Táltos Dobkör előadásán szórakozhattunk az esti karneváli műsor előtt, majd a ByTheWay csapata lépett a színpadra.

Ez csak egy rövid összefoglalója a két napos rendezvénynek, de alább mindenki megtekintheti a műsorok videó összefoglalóit.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 27.


 

Manóbirodalom a Deák Ferenc utcában

Nyílt nap most szombaton!!! (március 1)

 

A napokban hallottuk, hogy most nyílik egy új családi napközi városunkban. Ennek jártunk utána, és kérdeztük Gyuricza Katalint a napközi vezetőjét.

 

- Kedves Katalin! Először is kezdjük azzal, hogy hol található a MANÓBIRODALOM (már a névválasztás is aranyos! :-)

- Szentes központjában, a Deák Ferenc utcában egy családi házban lett kialakítva családi napközink, ahol otthonos, biztonságos környezetben tudhatják gyermekeiket  azok a szülők, akik éppen dolgoznak vagy más ügyeiket intézik.

 

- Aki érdeklődik a MANÓBIRODALOM iránt, hogyan teheti meg ezt?

A facebook-on is számos információt megtalálnak rólunk (www.facebook.com/Manobirodalom), de most a hétvégén NYÍLT NAP lesz 2014. március 1-én, szombaton délelőtt 9-12 óráig. 10-től pici angol, 10:30-tól gitáros énekelgetés vagy mese, LEGO-zás, kézműveskedés - a lényeg, hogy a gyerekek jól érezzék magukat.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 27.


 

Utazás Kiállítás 2014-en Szentes

 

Kedvezményes utazási ajánlatok, izgalmas közönségjáték és közel 30 ország kiállítói várják azokat, akik 2014. február 27. és március 2. között kilátogatnak a Hungexpo Budapesti Vásárközpontba.

A Hungexpon a sorban 37. Utazás kiállítás nyitja a tavaszi szezont, mely számos programot és nyereményt ígér látogatóinak, akik közel 30 ország 500 kiállítójának ajánlatai közül válogathatnak.

Az ország legnagyobb turisztikai seregszemléjéből természetesen nem maradhat ki Szentes városa sem. Az „A” pavilon 312D standján idén is attraktív megjelenéssel, barátságos vendéglátással, izgalmas ajánlatokkal, nyereményjátékokkal és sok hasznos információval várják az érdeklődőket.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 27.


 

Már 27 kamera pásztázza Szentest és körzetét

Újabb 4 kamerával bővült a rendszer

 

Szentes Város Önkormányzatának megrendelésére a kivitelező 4 közterületi kamerát adott át a Szentesi Rendőrkapitányság használatába 2014. február 24-én. A már másfél éve 23 kamerával üzemelő rendszer kibővült a Szentes, Deák Ferenc utca- Dósai Molnár utca kereszteződésénél lévő Gyermekotthonnál, a Szentes, Koszta József utca -Zrínyi utca kereszteződésénél lévő Városi Könyvtárnál, Szentes, Szent Imre herceg utca - Szent Anna utca kereszteződésénél lévő Horváth Mihály Gimnáziumnál, valamint a Nagyhegyi városrészben a Hajnal utca - Szelevényi út kereszteződésénél felállított kamerákkal.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 26.


 

A busznak a buszmegállóban kell megállni!

Szó szerint vette!!! (frissítve!)

 

A 9 óra valahány perces helyi járatos busz picit elmérte a távolságot a Kossuth utcán a Lottózó oldalában lévő buszmegállónál és így a busz picit lerongyolta a megállóhely építményét.

A képeken látható, hogy nem két fillér lesz a javítása de szerencsére senki sem tartózkodott ekkor a megállóban. A szemtanuk elmondása alapján a buszos visszatolatott majd az utazók leszálltak. A busz továbbhajtott. Miután a sofőr beért az állomásra értesítette az esetről felettesét, aki jelezte a problémát a Városellátó Intézménynek. A buszmegállót hamarosan megjavítják, de addig is a balesetveszélyes darabokat leszerelik.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 26.


 

Az év sportolóinak köszöntése

 

Szentes sportolói jól szerepeltek az elmúlt évben, ezért újból találkozhattunk a legeredményesebb szentesi sportolók és sportvezetők köszöntésén a Városi Sportcsarnokban 2013. március 1-én délelőtt a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 25.


 

Nőnapi Gálaműsor

 

Évek óta hagyomány már, hogy Szentes Város Önkormányzata és a Szentesi Művelődési Központ Nőnap alkalmából egy színvonalas gálaműsorral kedveskedik a város hölgy tagjainak.

Az eddigi műsorokban volt már operett, musical, nóta összeállítás, melyek mindig nagy sikert arattak a nézők körében.

Az idén március 7-én /pénteken/ 18 órától a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ dísztermében „Nekünk találkozni kellett” címmel a népszerű művészházaspár, Záray Márta és Vámosi János legnagyobb slágereiből hallhatnak ízelítőt Merényi Nicolette magánénekes és Kiszely Zoltán színművész előadásában.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 25.


 

A természet patikája

 

"A természet patikája" címmel Múzeumi Családi Matinét szerveznek kézműves foglalkozással a Koszta József Múzeumban 2014. március 1-jén 10.00 órától. Minden érdeklődőt szeretettel várnak! Belépő: 200,- Ft.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 25.


 

Voksán Virág az Atlantic Bar-ban

 

2014. március 8-án Szentesen az Atlantic Bar-ban vendég dj-ként fellép Voksán Virág (dj. Flower). Minden szórakozni vágyó fiatalt várnak!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 24.


 

„Közös értékünk a Kertváros!”

Családi kisközösségeket támogató lakóközösségi programok Szentesen”

 

„Közös értékünk a Kertváros!” – Családi kisközösségeket támogató lakóközösségi programok szervezését kívánja megvalósítani a TÁMOP-5.5.4.-13/2-2013-0015 sz. pályázatnak köszönhetően a KIÚT XXI. Közhasznú Egyesület. A program részleteit megtalálja a képre kattintva!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 24.


 

Csalás miatt keresik

Ő kérte kölcsön a szerszámokat

 

Országos elfogatóparancsot bocsátott ki a Szentesi Rendőrkapitányság Asztalos Ferenc ellen.

A Szentesi Rendőrkapitányság 06050/1127/2013. bü. számon csalás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a 41 éves lakcím nélküli férfival szemben.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján Asztalos Ferenc megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2013. október végétől kezdődően több alkalommal ismert szentesi vállalkozóra, vagy önkormányzati cégre hivatkozással szerszámokat kért kölcsön rövid időre, amelyeket nem vitt vissza. A férfi Szentes mellett más Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyei településeken is követett el hasonló bűncselekményeket.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 24.


 

Árokba borult egy káposztát szállító traktor az elkerülőn

Teljes útzár mellett helyszínelt a rendőrség

 

Hétfőn 4 óra 30 perckor egy pótkocsit vontató traktor Szentes felől Csongrád irányába haladt a 451-es főúton, amikor – eddig ismeretlen okokból – a jármű pótkocsija az árokba borult. Az érintett szakaszon a műszaki mentés és a baleseti helyszínelés idejére teljes útlezárás volt érvényben. A balesetben a traktor sofőrje sérült meg, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 24.


 

Télbúcsúztató Karnevál első napjának összefoglalója

(197 fotóval és videóval)

 

Szlovén busók és jelmezes csoportok közreműködésével közhírré tették 2014 február 21-én Szentesen, hogy itt az ideje, hogy a tél elhúzzon a melegebb égtáj felé!

- És hogy ez mennyire sikerült?

Egy-két napon belül kiderül!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 21.


 

Balambér Napok a Kosztában

Balambér, Balambér, bolondul a kalandér'

 

Balambér Napokra várják a Koszta József Általános Iskola iránt érdeklődő szülőket és gyermekeket. 2014. március 4-én szülői tájékoztató értekezlettel kezdődik a Balambér Napok.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 20.


 

Riói olimpiára is el akar jutni Cseuz László

Erről olvashat a Szentesi Életben

 

Szentes sportéletének egyik emblematikus alakja, Cseuz László sportreferenseként dolgozik október óta a Pest megyei Pécelen. A nyugalmazott testnevelő tanár városunkban hiába keresett állást. Cseuz László a riói olimpiára is el akar jutni, de már nem biztos, hogy Szentesről indul.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 20.


 

Fél évszázad után újra üt
a Szent Anna templom toronyórája

(videóval)

 

2014. február 19-én Zsuzsanna napján újra "dalolásra" kényszerítették a Koszta József Múzeumban található Susanna zenegépet. A 2000. év tiszteletére felújított zenegép immáron 14. éve dalol ezen a napon.

Ezen a napon nem csak a zenegép szólalt meg, hanem debütált a Szent Anna templom toronyórája is, mely csaknem fél évszázados hallgatás után újra negyedütős óraszerkezetté vált.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 20.


 

Zsuzsanna napján dalolt a pacsirta Szentesen

 

2014. február 19-én Szentesen az Erzsébet téren hangos madárdalra lettünk figyelmesek. Sikerült becserkészni a "dalos pacsirtát" és mit ad Isten épp egy pacsirta volt. Szóval az aligtélből jó úton járunk a majdnem tavasz felé.

Valljuk be, hogy nem sok fotósnak adatik meg ez a lehetőség, hogy éppen Zsuzsanna napján a lencséje elé repüljön egy pacsirta! :-)

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 20.


 

Mozdulj rá Szentesen!

Ingyenes AEROBIK ROADSHOW CZANIK BALÁZZSAL és csapatával!

 

2014. március 22-én ingyenes aerobik roadshow helyszíne lesz Szentes. Ezen a napon több féle aerobikot kipróbálhatnak a résztvevők, melynek sztártrénere Czanik Balázs lesz ismét az Ifjúsági Házban.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 20.


 

Nem csak a Szolnok a bírók ellen is küzdöttünk

Valdor-Szentes–Szolnoki Dózsa-Közgép 8–16 (3–3, 2–5, 1–4, 2–4)

 

A 2014. február 15-ei férfi vízilabda bajnoki fordulón jól kezdett a szentesi csapat: igaz, a Szolnok 3–1-re elhúzott, de Hegedűs I. és Pellei találataival döntetlenre hozta az első 8 percet a Szentes.

A második játékrészben – sőt a következőben is! – jól tartották magukat a házigazdák; a szurkolók és a szakemberek közül többen megjegyezték: egyértelműen jobb, határozottabb játékot látnak a csapattól, mint a Fülöp-korszakban. A Szolnok pedig hiába „kapart", 3 gólosnál nagyobb előnyt nem tudott kiharcolni a fordulásig.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 17.


 

Flashmob a karneválon

(oktató videó)

 

Titokban flashmobra készül több száz fiatal, melyet a Télbúcsúztató Karneválon a gödörben akarnak bemutatni. Ha te is szeretnél csatlakozni hozzájuk, akkor nézd meg az "oktató" videót melyet megtanulva TE is beállhatsz közéjük!

 

A flashmob két helyszínen lesz bemutatva, először az IH mellett a gödörben, valamint a szombat esti koncert előtt a sportcsarnokban.

 

A videót megtekintheti a képre kattintva!

 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 17.


 

Bölömbikát mentettek a tűzoltók

Védett madár nagy bajban

 

2014. február 16-án déli órákban érkezett a riasztás a szentesi tűzoltóságra, hogy Szentestől 3 km-re a Fábiánsebestyénre vezető úton egy nagytestű madár került bajba. A vasúti töltés mellett húzódó elektromos vezetékek csapdájába került egy bölömbika.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 16.


 

Születésnapi beszélgetés Mészáros Júliával

(videóval)

 

2014. február 11-én születésnapi beszélgetésre várták az érdeklődőket a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központba.  Mészáros Júlia ezen a napon ünnepelte 80. születésnapját (előre is elnézést, hogy kiírtuk) és az ünnepelttel Kruzslicz Pál művelődésszervező, újságíró beszélgetett ez alkalomból.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 13.


 

Télbúcsúztató Karnevál Szentesen... (videó)

... hogy a télből tavasz legyen!  (sajtótájékoztató)

 

Február 21-22. között újra Télbúcsúztató Karneválra várják az érdeklődőket Szentesen! A farsang jegyében zajló évindító nagyrendezvény 2002 óta töretlen népszerűségnek örvend a városlakók, a környékbeliek és a Szentesre látogatók körében. Az immár XIII. alkalommal megrendezésre kerülő esemény valamennyi korosztály számára kínál egyrészt bemutatkozási lehetőséget, másrészt remek szórakozást a város és térsége lakosságának és az idelátogatóknak.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 13.


 

Czakó Tamás kapta a Bugyi István Emlékérmet

 

Czakó Tamás a Bugyi István-kórház 2013 szeptemberében elhunyt sebész főorvosa kapta a Bugyi István Emlékérmet. Az elismerést felesége, Czétényi Zsuzsanna vette át a Megyeháza dísztermében a kórház ünnepi tudományos ülésén. Felesége szerint túl jó ember volt erre a világra, az anyagi dolgok egyáltalán nem érdekelték.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 13.


 

Miről olvashat a Szentesi Élet legújabb számában?

Czakó Tamás a Bugyi István-kórház 2013 szeptemberében elhunyt sebész főorvosa kapta a Bugyi István Emlékérmet.

 

Czakó Tamás a Bugyi István-kórház 2013 szeptemberében elhunyt sebész főorvosa kapta a Bugyi István Emlékérmet. Az elismerést felesége, Czétényi Zsuzsanna vette át a megyeházán a kórház ünnepi ülésén. Felesége szerint túl jó ember volt erre a világra, az anyagi dolgok egyáltalán nem érdekelték.

 

Részletek a Szentesi Élet február 14-én, pénteken megjelenő számában.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 13.


 

Suliváró Nagycikusz

 

Suliváró Nagycirkuszi produkcióval várták a leendő elsősöket a Kiss Bálint Református Általános Iskolába 2014. február 11-én.

A 4.a és b osztály nagyon készült a műsorra, és hetek óta gyakorolták, hogy tényleg cirkuszi hangulatot varázsoljanak az iskola tornatermébe.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 12.


 

FUVOLA-HÁRFA

 

E két csodálatos hangszer már önmagában is csalogató lehet a klasszikus zenét kedvelők számára, de Szentesen most egy koncerten hallhatjuk őket, elismert előadóművészek megszólaltatásában. 2014. február 27-én csütörtökön Bálint János és Sipkay Deborah közös koncertjére várjuk szeretettel az érdeklődőket a Hangversenyközpontba.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 11.


 

A keresztény hit

 

2014. február 28-án hallhatjuk Dr. Bábel Balázs Kalocsa-Kecskeméti érsek előadást a Keresztény Hit-ről.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak. A belépés ingyenes!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 11.


 

Nappal hold kél bennem...

Versszínház a Megyeházán

 

2014. február 10-én a Pódium bérlet harmadik előadásában láthattuk Turek Miklós színművész előadásában "Nappal hold kél bennem ..." című versszínházi előadást.

A művész saját szerkesztésű monodrámája József Attila legismertebb verseit fűzi egy gondolatfolyammá. A történet a Költő utolsó éjszakájának elképzelt cselekménye. Estétől reggelig, egy levél megírásának története.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 11.


 

Szárnyal a Madár gála jegyeladása!

 

A szentesi székhelyű Ferobox Event profi boksz istálló soron következő eseményére már nem kell sokat várni. A szervezők talán nőnapi ajándéknak szánták a Kecskeméten, 2014. március 8.-án megrendezésre kerülő gálát.

A rendezvény két mérkőzésén WBO Európa bajnoki címmérkőzéseken lép ringbe Erdei "Madár" Zsolt, és Bedák Zsolt. A Ferobox Event több versenyzője is ringbe száll, többek között Kovács "Vipera" Attila, és a WBO Interkontinentális bajnok Kelemen Balázs is.

Kilátásban van a szentesen hatalmas ütközetet hozó Bozai Gyula vs Faur Csaba találkozó visszavágója is.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 11.


 

IRODALMI ÉLETRAJZOK SOROZAT

 

2013 őszén a Szentesi Művelődési Központ új előadássorozatot indított Irodalmi életrajzok címmel. Csütörtök esténként az Ifjúsági Ház klubtermében találkoznak az irodalom szeretők és Poszler György tanár úr egy-egy kötetlen hangulatú előadásra, beszélgetésre.

Az előadásokon magyar irodalom meghatározó alakjaival és világirodalmi nagyságok életével, munkásságával ismerkednek az érdeklődők.

Következő alkalommal, február 13-án 19 órától Arany János életéről és műveiről hallhatnak és beszélgethetnek az érdeklődők.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 11.


 

„Kupakoljunk” össze együtt egy játszóteret a gyerekeknek!

 

A Szentesi Üdülőközpont történetének legnagyobb KUPAKGYŰJTÉSÉBE kezd. Céljuk, hogy a kupakok leadásával összegyűlt pénzből egy új játszótér épülhessen a strand területén.

Hogy mivel járulhat hozzá Ön az akcióhoz? Hozza magával feleslegessé vált kupakját és dobja a dobozba!

Meddig tart az akció? Amíg össze nem gyűlik a pénz egy igényes játszótérre.

Honnan tudhatom, hogy a pénz biztosan jó helyre kerül? Az összegyűlt pénzt külön bankszámlán helyezik el és folyamatosan tájékoztatják a Vendégeiket az akció alakulásáról!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 11.


 

Zsuzsanna napján megszólal a Susanna

 

A Koszta József Múzeum tisztelettel meghív minden érdeklődőt 2014. február 19-én 16.30 órára Vidovics Ferenc  órásmester vetítéses előadására, melynek címe „A felújított Szent Anna Római Katolikus Templom toronyórájának bemutatása". Ezt követően megszólal Susanna, a zenegép.

A rendezvényre a belépés ingyenes!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 11.


 

Meghívó a Ligetszépe Alapítványi Bálba

 

A Ligetszépe Szociális Alapítvány 2014. március 8-án 19 órától VI. Alapítványi Bálját rendezi meg a SÉF Bt. (Szentes, Attila u. 3.) ebédlőjében. Szeretettel várnak mindenkit, egy vidám jó hangulatú buliba!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 10.


 

Négy sérült Szentesnél

 

Négyen súlyosan megsérültek, amikor két személyautó ütközött össze a 45-ös számú főúton Szentes határában.

Egy Ford Focus személygépkocsi haladt Kunszentmárton felől, amikor egy balra ívelő kanyarban az útpadkára hajtva megpördült és a vele szemben szabályosan közlekedő Suzuki Swiftnek ütközött, majd ettől a Ford az árokba sodródott.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 10.


 

Szentesi táncosok Kelda Acoustic zenekar videoklipjében

 

A szegedi Kelda Acoustic zenekar január 22-én mutatta be új videoklipjét, melyet a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatalában forgattak. A klip szentesi vonatkozása, hogy a filmben szereplő táncospár szentesi. Borbás Julcsit és Vida Györgyöt láthatjuk a http://www.youtube.com/watch?v=WgrCIXAdXWQ link alatt előérhető klipben.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 10.


 

Meghívó születésnapi találkozásra

 

Tisztelettel meghívjuk Önt és kedves családját 2014. február 11-én (kedden) 17.00 órára születésnapi találkozásra Mészáros Júlia nyugalmazott osztályvezetővel a Megyeháza Konferencia - és Kulturális Központ vörös termébe(Szentes, Kossuth tér 1. emelet).

Az ünnepelttel beszélget: Kruzslicz Pál művelődésszervező, újságíró

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 08.


 

Adjon Ön nevet a Kurca-part Kalandpark
kabala kacsájának!

 

Áprilisban nyílik a Kurca-part Kalandpark Szentesen a Kováts Károly u. 2. alatt.

Elkészült a kalandpark honlapja és teljes a park arculata is, csak egy dolog hiányzik, melyhez az Ön segítségét kéjük.

A kalandpark kabalaállata egy vadkacsa, aki névre vár! Legyen Ön a kacsa névadója és ezzel nyer egy családi kalandpark belépőjegyet!

 

Minden név ötletet szeretettel várunk a Szentesi Mozaik facebook oldalán vagy a Kurca-part Kalandpark facebook oldalán!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 08.


 

Farsangi álarcos Hunor Coop bál

Vastag Csaba érkezett meglepetésként!

Rekord számú (22.000) megtekintés a báli képgalériában!

 

2014. február 1-én rendezték meg immáron hatodik alkalommal a szentesi Megyeháza Konferencia Központ dísztermében a Hunor Coop bálat. Az idei évben farsangi álarcos bálként meghirdetett rendezvényen ismerték el a cég legjobb dolgozóit, kollektíváját és "ötletgyárosát". Arany, ezüst és bronz oklevéllel jutalmazták a dolgozókat.

Amikor már javában tartott a bál, egy ismerős arc jelent meg a díszterem ajtajában. Vastag Csaba érkezett meglepetés vendégként a társasághoz és a hölgyek gyűrűjében adta elő műsorát.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 08.


 

Miről olvashat a Szentesi Életben

Megállási tilalmat szeretne az Arany János utcán a Tisza Volán Zrt.

 

Megállási tilalmat szeretne az Arany János utcán a helyi járatok zavartalan közlekedése érdekében a Tisza Volán Zrt. A hónap elején életbe lépett menetrend szerint a kórház érintésével közlekedő járatok útvonala megváltozott.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 06.


 

Ki lakik a Dózsa György utcában? (videóval)

Nevünkre vennénk! :-)

 

Már a legnagyobb hóesésben is feltűnt, hogy a felsőpárton valamennyi utca havas, hókásás volt, de ha lehet úgy mondanunk a Dózsa György utca ezzel szemben "por száraz"! Először arra gondoltam, hogy talán  csak ebben az utcában nem esett a hó, de valljuk be ennek kicsi az esélye.

Nap, nap után egyre érlelődött bennem a kíváncsiság, hogy kinek a jóvoltából örülhet az utca a hómentes útnak. Mindenesetre büszkék vagyunk az illetőre, mert megmutatta, hogy lehet így is havat takarítani valamint azon gondolkodtam, hogy felajánljuk neki a Bercsényi és Deák Ferenc utcákat is, akiknek lakói biztos nevükre vennék az illetőt!

Ön melyik utcát ajánlaná fel?

Írja meg a Mozaik facebook oldalán!

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 05.


 

JÖN! JÖN! JÖN!

Február végén ismét Télbúcsúztató Karnevál Szentesen!

 

Minden eddiginél több támogatóval, február 21-22. között ismét megrendezésre kerül Szentesen a Télbúcsúztató Karnevál.

A városi nagyrendezvények sorában az egyik legnépszerűbb, évindító eseményen idén még több sztárvendéggel találkozhatnak az érdeklődők: pénteken Tóth Gabi ad élő koncertet, szombaton sztárvendégünk a tavalyi X-Faktor sztárcsapata a ByTheWay!

A rendezvényekre a belépés továbbra is díjtalan, de korlátozott, ezért a rendezvény ideje alatt szabadtéri kivetítés is segíti a karnevál sikerét.

 

Részletes információk hamarosan!

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 05.


 

RENERGY projekt - „Magad Uram! II.”

Szakmai szimpózium az energiatudatosság jegyében

 

Szentes Város Önkormányzata 2014. február 4-én rendezte meg a „Magad Uram! II.” című szakmai szimpóziumát az energiatudatosság jegyében, mely a RENERGY projekt keretében valósult meg.

A tanulság, hogy változtatni kell azokon a dolgokon, amelyekkel előidéztük jelenlegi helyzetünket, át kell alakítani fogyasztási szokásainkat, át kell állnunk egy energia – és természeti erőforrás takarékos életre.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 05.


 

Tavaszváró kiállítás

 

2014. február 4-én nyílt meg a Szentesi Deák Ferenc Általános Iskola rajztagozatosainak kiállítása. Immáron 14. alkalommal tekinthetjük meg az iskola növendékeinek kiállítását az Ifjúsági Házban.

Összesen 16 alkotó diák (Almási Adrienn, Balog Ágnes, Berezvai Szabolcs, Czibulya Krisztián, Gabnai Judit, Gere Luca Fanni, Gere Viktória, Góg Nikoletta, Haga Lilla, Lázi Andrea, Lippai Veronika, Őze Dávid, Péter Jázmin, Péter Mirtill, Fazekas Lajos Andor, Vida-Szűcs Edina) 37 munkáját láthatjuk a falakon, melyeknek technikai megvalósítása sokrétű. A február 28-ig tartó kiállítást bárki megtekintheti az intézmény nyitva tartási ideje alatt!

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 05.


 

Lütyő a második helyen a TV2-es szavazáson!

Megszereztük az állást! Szavazzon Ön is, hogy legyen egy szentesi hősünk!

 

A Ferobox Event nagypehelysúlyú ökölvívója, Nagy „Lütyő” Imre (8-3-0, 4 TKO/KO) csupaszív bokszával az egyik legnagyobb közönség kedvence a promóter cég gáláinak. A nem mindennapi életutat maga mögött tudó sportolóra nemrég a TV 2-n futó Napló sorozat stábja is felfigyelt. Története mindenkit meghatott, így jelölték „A Napló hőse” szavazásra.

Megszereztük a szavazás jelenlegi állását, melyből kiderül, hogy a mi Lütyőnk a második helyen áll a szavazáson!

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 04.


 

Várják a bálozni vágyókat az I. Bölcsőde Bálba

Támogassa Ön is a Szentesi Bölcsődé!

 

A Szentesi Bölcsődésekért Alapítvány meghívja Önt és Barátait a 2014. február 22-én megrendezendő I. Bölcsődei Bálra. Jegyek korlátozott számban még kaphatók! További információ a plakáton!

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 04.


 

Újra Szentesi Magbörze

 

2014. február 8-án 12.30 órai kezdettel újra Szentesi Magbörzét rendeznek a Dózsa Ház-ban bio gazdálkodók, hobbikertészek és érdeklődők számára. Gyere el, • ha fontosnak tartod, hogy a te kezedben legyen az élelmed forrása • ha több magod van, mint amennyit el tudsz vetni • ha van a tarsolyodban néhány tájfajta még az öreganyáinktól • ha szeretnél néhány új fajtát kipróbálni • ha ki szeretnéd próbálni a kertészkedést, de nem tudsz elindulni • ha érdekel a fenntartható élelmiszertermelés kérdése.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 04.


 

Figyelem! Csalók járják a szentesi utcákat!

 

A Szentes Városellátó Nonprofit Kft. az alábbi közlemény közzétételét kéri:

A Szentes Városellátó Nonprofit Kft. felhívja a szentesi lakosság, és gazdálkodó szervezetek figyelmét, hogy a közelmúltban számos alkalommal, a nevével csalók élnek vissza. Ismeretlenek keresnek meg műhelyeket, üzleteket, magán személyeket arra hivatkozva, hogy az utcán munkavégzés során meghibásodott munkagép (kukásautó, utcaseprő jármű, stb.) javításához kérnek kéziszerszámot, eszközöket, kisgépet kölcsön, amelyet ezután nem adnak vissza.

 

Felhívjuk a figyelmet, hogy ezekhez a csalókhoz a Szentes Városellátó Nonprofit Kft.-nek nincs köze! Kérjük, hogy ilyen esetben járjon el körültekintően, ne adjon ismeretlennek nagy értékű kisgépet, eszközt, valamint jegyezze fel a gyanús ismeretlen járművének rendszámát.

 

A problémával kapcsolatos információval kérjük keressék Kiss Ferenc, műszaki vezető urat a 30/6394070-es telefonszámon!

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 04.


 

Dél-Afrikában Szentes

Az atlétaválogatott Dél-Afrikában edzőtáborozik szentesi sportolóval

 

Johannesburgtól nem messze lévő jól felszerelt atlétikai centrumban edzőtáborozik a magyar dobóatléta válogatott január 26-óta.

A három hetes felkészülésen a szentesi Seres András diszkoszvető bajnok is részt vesz.

A felkészülés mellett Seres András, Pars Krisztián és Szikszai Róbert rangos versenyeken is indul, hogy felmérje a felkészülés eredményességét.

Mivel  András minden versenyre viszi  magával a szentesi zászlót így a városunk címerével díszített nemzeti színű zászló lesz a magyar atléták zászlaja a versenysorozaton. (A képen jobbról Seres András)

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 04.


 

Időben érkeztek

Már nehezen lélegzett az idős bácsi, amikor a szentesi rendőrök rátaláltak.

 

A Szentesi Családsegítő Központ tanyagondnoka tett bejelentést a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2014. február 03-án 13 órakor. Elmondta, hogy az egyik tanyán élő férfihez nem jutott be, csak az ablakon keresztül tudott vele kommunikálni, de beszéde zavaros volt. Meglátása szerint az idős úrnak egészségi problémái lehetnek.

A járőrök azonnal a tanyához siettek, az épület tulajdonosával azonban már nem tudtak kapcsolatba lépni, ezért a bejárati ajtót benyomva bementek a házba. A bácsira az ágyában fekve találtak rá, aki ekkora már nagyon nehezen lélegzett és nem lehetett vele kommunikálni. Az egyenruhások elsősegélyben részesítették az idős férfit, majd a helyszínre mentőt hívtak, akik kórházba vitték.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 04.


 

Lütyő lehet „A Napló hőse”

Szavazzon Ön is Lütyőre!

 

A Ferobox Event nagypehelysúlyú ökölvívója, Nagy „Lütyő” Imre (8-3-0, 4 TKO/KO) csupaszív bokszával az egyik legnagyobb közönség kedvence a promóter cég gáláinak. A nem mindennapi életutat maga mögött tudó sportolóra nemrég a TV 2-n futó Napló sorozat stábja is felfigyelt. Története mindenkit meghatott, így jelölték „A Napló hőse” szavazásra.

 

A képre kattintva megtudhatja, hogy hogyan adhatja le szavazatát!

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 03.


 

Ajándék moziplakát a jegy mellé!

A szentesi mozi februári ajánlata

 

2014. február 6. és március 8. között minden mozilátogató ajándék plakátot vehet át a film megtekintése végén. 200 db új és "használt" plakát vár gazdára ez idő alatt, melyek megtekinthetők az "Őze Lajos Filmszínház" facebook oldalon is!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 03.


 

SULIVÁRÓ CIRKUSZ

SULIVÁRÓ programok a Kiss Bálint Református Általános Iskolában

 

SULIVÁRÓ programokra vár minden leendő általános iskolást a Kiss Bálint Református Általános Iskola 2014. február 11-én és 18-án.

Február 11-én SULIVÁRÓ CIRKUSZ című programon vehetnek részt a gyerekek, majd egy héttel később kézműves foglalkozás keretében ismerkedhetnek meg az elsős osztályok tanítóival.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 03.


 

Klauzálos programok leendő elsősöknek

 

2014. február 27-én rendezik meg a Klauzál Gábor Általános Iskolában a már hagyományos „Daloló pacsirták” énekversenyt. Erre nagycsoportos óvodások egyéni és csoportos produkcióit várjuk. Az egyéni és csoportos nevezéseket február 7-ig kérjük eljuttatni az iskolába.

 

2014. március 18-án nyílt tanítási órák lesznek a szentesi Klauzál Gábor Általános Iskolában. Ezen a napon a 2. és 3. tanítási órákat látogatják az érdeklődők. Tanulóink és leendő tanulóink szülei megismerkedhetnek a pedagógusokkal és az iskolában folyó nevelőoktató munkával.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 03.


 

Maci Nap a Deákban

 

A Szentesi Deák Ferenc Általános Iskola szeretettel hív minden kedves óvó nénit és nagycsoportos óvodást 2014. február 7-én 9.00 órától tartandó MACI NAP-ra.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 03.


 

Tarts velünk TE is!

Szülői fórum és játékos délután a Szent Erzsébet Kat. Általános Iskolában

 

2014. február 4-én délután szülői fórumra várják a Szent Erzsébet Kat. Általános Iskola iránt érdeklődő leendő elsősök szüleit. Majd egy héttel később a gyermekek szüleikkel egy játékos délutánon vehetnek részt az iskola tornatermében.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 03.


 

Szentesi úthelyzet

Csattanósak a szentesi utak!

 

A szentesi hó, ill. úthelyzetről nem tudunk sok jót írni. Fagyás, csúszás, esések tömegével történtek, bár a mai jó idő picit segített a helyzeten. A kedélyeket nem akarjuk borzolni, hogy a hivatalos véleményt közre adjuk, inkább képeket és sztorikat osztunk meg melyek a neten terjednek.

 

- Február 1-jén reggel kenyérszállító csúszott neki álló autónak a Klauzál utcán. Csattanás!

- Biciklis néni esett el a Kossuth - Klauzál körforgalomban. Csattanás!

- Rákóczi Ferenc utcán baleset. Csattanás!

- Ipartelepi úton francia autó az árokban, hátul fél disznóval! Csattanós!

- Batthyányi utcán csúszkálás biciklivel, majd csattanás

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 02. 02.


 

 

 

.