2013. AUGUSZTUS

 

Szalva Emlékszoba nyílt a ligeti múzeumban

 

Emlékszobát alakítottak a Koszta József Múzeum ligeti épületében, a Csallány Gábor Kiállítóhelyen Szentes város díszpolgára, a növénynemesítő Szalva Péter és felesége hagyatékából. Az állandó kiállítás hosszú évek előkészítő munkáját követően nyílt meg 2013. augusztus 30-án, pénteken, melyet Móra József önkormányzati képviselő nyitott meg.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 31.


 

Indul a Tücsök Klub

Minden hónap első vasárnapján!

 

A Szív – Hang Kulturális és Egészségnevelő Egyesület 10 rendezvényből álló kulturális, hagyományőrző programsorozata egy teljes év jeles időszakaihoz , ünnepeihez kapcsolódóan valósul meg Szentesen.

A projekt teljessége érdekében a programok egységes forgatókönyv alapján valósulnak meg. A rendezvények első részében a gyerekek, illetve a gyerekes családok számára szervezünk vidám foglalkozásokat, a program második felében pedig zenés előadásokat láthatnak a résztvevők.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 31.


 

Címlap kategóriában első helyezett

 

Fantasztikus eredményt ért el Földi Anikó a szentesi Stílus Fodrász Szalon fodrásza a 2013. augusztus 11-én, a Túri Vásár keretein belül megrendezett Mezőtúri Fodrász Versenyen.

A megmérettetés több kategóriában folyt. Anikó, az idén először meghirdetett mesterkategóriában, a Címlap témájú kvalifikált versenyen indult, ahol olyan szakemberek indulhattak, akik értek már el országos versenyen első helyet.

A versenymunkákat a szakma jeles képviselői (Bozsics Kati, Gáspár Viki, Kormány Imréné, Sándor Ica, Szofrán Zsolt, Váradi Kati)  értékelték.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 31.


 

Gedeon vezette nyomra a rendőröket

Két órán belül elfogták a szentesi nyomozók a hajnali rablót.

 

Hazafelé tartott egy fiatalember Szentesen 2013. augusztus 31-én hajnalban, amikor egy férfi az utcán megállította. Támadója több alkalommal megütötte és az orrát is eltörte. A rabló ezután átkutatta a sértett zsebeit, majd a nála lévő mobiltelefonnal és készpénzzel elmenekült.

A Szentesi Rendőrkapitányság Gedeon nevű nyomkövető kutyája a helyszínről egészen a gyanúsított házáig vezette a nyomozókat, így a rendőrök a támadástól számított két órán belül előállítottak egy 24 éves szentesi fiatalt és a véres pénzt is lefoglalták. F. Zoltán ellen rablás és testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A rendőrök kihallgatását követően őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatását.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 31.


 

Egészség- és sportnapon a Járási Hivatal

 

2013. augusztus 30-án pénteken Egészség és Sportnapon vettek részt a Szentesi Járási Hivatal munkatársai. A Dózsa-házban az egészséggel, azon belül az újraélesztéssel kapcsolatos előadást hallgattak meg, majd bárki kipróbálhatta az itt hallottakat egy ambubabán.

Mivel jelentős ügyfélforgalmat bonyolít le a Járási Hivatal, így bármikor adódhat olyan helyzet, hogy az ügykezelőnek kell elsőként beavatkozni, egy rosszul lévő ügyfélnél.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 30.


 

A Magyar Paprika Napja Szentesen

 

A TÉSZ-ÉSZ Nonprofit Kft. a FRUITVEB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezettel és a Délalföldi Kertészek Szövetkezetével (DélKerTÉSZ) közösen immáron második alkalommal szervezett szakmai konferenciát és bemutatót „A MAGYAR PAPRIKA NAPJA” címmel 2013. augusztus 30-31-én Szentesen.

Az első szakmai nap délelőtti előadásai során a résztvevők többek között betekintést kaphattak a magyar paprikatermesztés aktuális helyzetébe, fejlesztési lehetőségeibe, valamint a szentesi paprikatermesztési régió történelmébe.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 30.


 

A lángos helyett a pénztárgépet vitték el

Lángosért tört be egy sütödébe három szentesi fiatal.

 

Egy szentesi lángossütőből érkezett feljelentés a Szentesi Rendőrkapitányságra arról, hogy 2013. augusztus 26-ára virradó éjszaka betörtek oda. A szentesi nyomozók néhány nap alatt kiderítették, hogy a bűncselekmény elkövetésével három helyi fiatal gyanúsítható. A 19 éves V. Alex és két fiatalkorú társa hazafelé tartottak, amikor megéheztek. Kitalálták, hogy betörnek a lángososhoz, hátha találnak ott már kisütött lángost. Nem jártak szerencsével, ezért a pénztárgépet és a mérleget lopták el.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 30.


 

Két autót gyújtott fel Szentesen a féltékeny férj

Vádemelési javaslat a szentesi gyújtogató ellen.

 

Két autó gyulladt ki Szentesen szinte egy időben 2013. március 10-én éjszaka. Mindkét jármű alá benzinnel töltött befőttesüveget tettek, majd meggyújtották a rongyot. Az egyik járműnek a kereke, a másiknak a motorházteteje rongálódott meg.

A szentesi nyomozók V. Zoltánt gyanúsították meg a bűncselekmény elkövetésével. A gyanú szerint a 36 éves férfi a volt feleségének és az asszony jelenlegi párjának autóját féltékenységből gyújtotta fel. A gyanúsított kihallgatásai során többször ellentmondásba keveredett saját magával, védekezését a beszerzett bizonyítékok is cáfolták.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 29.


 

A száguldó cirkusz bemelegítésén szentesi gyerekek

 

Mivel napokon belül vége a nyári szünetnek, ezért tartotta fontosnak Farkas Sándor országgyűlési képviselő, hogy beszámoljon a nyár fontosabb eseményeiről.

Az első és talán legfontosabb, hogy kormányzati támogatással a választókerület 17 településén a gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek díjmentesen jutottak napi egyszeri meleg ételhez.

Összesen 1221 gyermeket érintett ez a támogatás.

Ezek mellett az Erzsébet Program sikeres pályázatának köszönhetően mintegy 60 helyi és környékbeli fiatal kapott lehetőséget arra, hogy megtekintse a Hungaroringen az augusztusi Forma 1 verseny pénteki szabadedzését.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 29.


 

Ne higgyen a zuhanyhíradónak!

Nincs elmérve az új medence!

 

Szép ütemben halad a strandon az új 50 méteres medence építése. Nap, mint nap kíváncsiskodó arcok emelkednek a mobillelátó segítségével a kerítés fölé, hogy lássák, hol tart, hogy halad és hogyan épül Szentes új medencéje.

Több helyről is megkerestek minket, hogy mi igaz abból, hogy 41 cm-el rövidebb lett a medence, mint 50 méter. Erre józan paraszti ésszel is választ tudunk adni, hogy akkor minek építenék tovább, ha nem méretes a medence, de hivatalos megerősítést kértünk, hogy tényleg "kacsa" úszik az épülő medence képzeletbeli vizében.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 29.


 

Picit ciki!

"Seggdekoltázs" a látványterven

 

Elég "életszagúra" sikeredett a városközpont rehabilitáció látványképe, melyet most sokan lájkolnak és osztanak meg a népszerű közösségi portálon. Nem tudjuk, hogy észre vette-e rajta a hibát, melyre egy szemfüles olvasó hívta fel a figyelmet!

Ezúttal megragadjuk az alkalmat, hogy lelkes fiatalok az innen letölthető képet úgy módosítsák, ahogy akarják és a facebook-on megjelenő cikk mellé töltsék fel kommentbe! A legviccesebbet jutalmazzuk!!!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 29.


 

MEGHÍVÓ EGYHÁZZENEI ÁHÍTATRA

 

Meghívjuk Önt és kedves családját 2013. augusztus 31-én, szombaton 19 órától a Református Nagytemplomban tartandó egyházzenei áhítatra. Az áhitatot vezeti: Kovách Péterné Mészáros Erzsébet református lelkipásztor. Orgonán játszik: Szilágyi László római katolikus kántor, orgonista.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 27.


 

Újjá alakult Szentesen a Jobbik Ifjúsági Tagozat

 

A Jobbik Ifjúsági Tagozata 2011 óta sok meghatározó gyűjtést szervezett, melyek rendkívül sikeresek voltak város szinten és országos akción belül is. Legkiemelkedőbb teljesítményük a 2011. májusában megtartott országos IT akció keretein belül zajlott le, melyen több, mint 1600 könyvet gyűjtöttek a szentesi fiatalok, melyeket aztán a többi 39000 könyvvel együtt Csángóföldre szállítottak az ott élő magyaroknak.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 27.


 

Még nincs késő a felkészülésre

18. CSONGRÁD-SZENTES „g”–ÁT futás szeptember 28-án

 

Még nincs késő a felkészülésre, ha részt akar venni a 18. CSONGRÁD-SZENTES „g”–ÁT futáson, melyet 2013. szeptember 28-án rendeznek Csongrád és Szentes között.

A verseny célja: a futás népszerűsítése, atléták és triatlonosok számára versenylehetőség, szabadidős sportolók, kocogók, számára teljesíthető táv és megmérettetési lehetőség.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 27.


 

IV. Szentesi Lemezlovasok Találkozója

 

Immáron negyedik alkalommal találkoznak a egykori szentesi lemezlovasok 2013. augusztus 31-én szombaton az Arabella Music Clubban. Minden érdeklődőt vár Dj. Kolozsvári Gábor, Dj. Olsák Gábor, Dj, Molnár Robi, Dj. Jambo (Tamáskovits Gyula), Dj. Gash (Gáspár András /Bandisco).

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 27.


 

Semmelweis napi ünnepség a kórházban

 

A Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház 2013. augusztus 27-én rendezte meg Semmelweis napi ünnepségét, melyen elismerésekre, előléptetésekre is sor került. Az elismeréseket a kórház részéről Dr. Kalmár Mihály főigazgató, a MESZK részéről Török Jánosné helyi elnök adta át.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 27.


 

Izraeli szociális szakemberek tájékozódtak Szentesen

 

Népes szakmai küldöttség érkezett városunk izraeli testvértelepüléséről Hof Ashkelonból. Az egy hetes itt tartózkodásuk során elsősorban az idősek és gyermekek természetbeni és pénzbeli ellátását tanulmányozzák a testvértelepülés szakemberei. A küldöttség tagjai az első napokban a város és az ország nevezetességeivel ismerkedtek, jártak a város szigligeti üdülőjében, ahol részletes tájékoztatást kaptak Szentes szociális ellátórendszeréről.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 26.


 

A szeretet mindent elfogad

Immáron nyolcadszor Szentesen

 

Nyolcadszor rendezték meg Szentesen „A szeretet mindent elfogad" elnevezéssel a fogyatékkal élők regionális találkozóját, amelyen 8 település 14 intézménye képviseltette magát. Érkeztek vendégek a romániai Újszentesről és Izraelből is.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 26.


 

Felismeri az idős szentesi asszony támadóját?

Kalapáccsal támadt egy idős asszonyra egy férfi Szentesen.

 

Kalapáccsal támadt egy idős asszonyra egy férfi Szentesen. A gyanúsítottról grafika készült.

A Szentesi Rendőrkapitányság testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomoz. A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint 2013. augusztus 21-én a kora reggeli órákban a rendőrségi grafikán látható férfi bement egy szentesi lakásba, ahol az ott lakó idős sértettet egy kalapáccsal fejbe ütötte, majd rövid dulakodást követően a helyszínről elmenekült. A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 26.


 

Panni néni 100 éves

Kedvence a mai napig a Dianás cukor (lehet, hogy ez a hosszú élet titka?)

 

Örömteli esemény miatt gyűltek össze 2013. augusztus 26-án az Aranysziget Otthon Szentesi Otthonában, ahol Misku Anna néni 100. születésnapját ünnepelte. Panni nénit köszöntötte ezen az örömteli rendezvényen Szűcs Lajos alpolgármester is. Virágcsokor mellett átadta Orbán Viktor miniszterelnök úr levelét is melyben ő is tiszteletét fejezi ki Anna néni kora felett.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 26.


 

Sanyi bácsi 90 éves!

Ezt senki nem hiszi el!

 

Anti Sándort köszöntötte 90. születésnapja alkalmából Szűcs Lajos alpolgármester 2013. augusztus 26-án a Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthonban. A találkozás pillanatában alpolgármester úr csak annyit mondott, hogy ezt biztos "senki nem hiszi el", mert annyira jól tartja magát Sanyi bácsi.

A köszöntő után egyből felelevenedtek, a régi Kontaktás emlékek, ahol mind a ketten dolgoztak. Sanyi bácsi humora sem változott, ugyan az egészsége nem a régi, de nem panaszkodik. Feleségére és Családjára mindig számíthat.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 26.


 

Mama 90.

Szépkorú Horváth Ferencnét köszöntötték

 

90. születésnapja alkalmából köszöntötte a város nevében Szűcs Lajos alpolgármester a Jókai utcában lakó Horváth Ferencnét. A szűkebb családi összejövetelen megtudhattuk, hogy sok évig a martfűi cipőgyárban dolgozott Horváth Ferencné, majd a 80-as években költözött Szentesre. 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 26.


 

Következő „Sör Alátét-téma”
Cervantes: Don Quijote

 

Tudjuk-e mi volt Casanova sármjának titka, amivel 300 nőt magába bolondított? Tudjuk-e, hogy Molnár Ferenc, a világhíres Pál utcai fiúk írója, javarészt nem regényeket, hanem színműveket írt? Tudjuk-e, hogy Rejtő Jenő híres boxolók edzőpartnere volt? És azt, hogy járt-e a Légióban? Közismert, közkedvelt írók és műveik, mégsem lehet eléggé ismerni őket.

Poszler György, minden héten csütörötökön 8 órától, a Kiwi Bisztró sétáló utcai teraszán mesél életekről, művekről, korszakokról. Szeretettel várunk minden érdeklődőt.

Következő „Sör Alátét-téma”: augusztus 29-én 20 órakor: Cervantes: Don Quijote.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 26.


 

Szép volt Sipi! Szép volt Sipi!

Isten veled Sipos Edit - fájdalmas búcsú a Szeder temetőben

 

Több százan búcsúztak tegnap a szentesi református sírkertben a 38 évesen elhunyt klasszis vízilabdázótól, Sipos Edittől.

A ravatalozón mosolygós arcú lány fényképe, pólósapka, válogatottköpeny és a világbajnoki aranyérem fogadta az érkezőket, akik részvétüket nyilvánították a szülőknek, Sipos Mátyásnak, nejének, Katalinnak, valamint a fivérnek, Tamásnak és minden további családtagnak.

A koszorúk, virágcsokrok egyre gyűltek, és az emlékezők között a hozzátartozókon kívül megjelentek az egykori szentesi, dunaújvárosi és válogatott csapattársak, edzők, barátok és ismerősök. Búcsúztatójában a lelkipásztor Sipos Edit egész pályafutását felelevenítette, az utolsó 5 év harcát is a gyilkos kórral, valamint azt, amikor közölte szüleivel: „Ha a várt csodás gyógyulás nem következik be, odafönt van dolgom."

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 24.


 

 

Nem ellopták, javítják!

De igenis ellopták!

 

Újabb fejlemény a réz ablakpárkányok ügyében! Pár perccel ezelőtt arról tudósítottunk, hogy javítani vitték a református nagytemplom réz ablakpárkányait, de ez csak részben igaz.

 

Igaz, hogy eltűnt, igaz, hogy elvitték, csakhogy aki elvitte nem akarja visszahozni, ez pedig úgy lehet, hogy az egyik este a rendőrség ébresztette Kovách Péteréket, hogy az éj leple alatt észrevették, hogy elkezdik leszerelni a párkányokat a templom ablakairól. Rövid üldözés után mégis kereket oldottak.

 

A hetek óta folyó párkány kálvária miatt elköszönhetünk a réz borításoktól, mert valamennyi ablakhoz 60 Ft/kg-ot érő bádog lemez kerül lecserélve az 1300,- Ft/kg-os vörösrezet.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 23.


 

Zene, tánc, kenyérszegés, tűzijáték

 

2013. augusztus 20-án a Szentesi Művelődési Központ szervezésében került megrendezésre a Szent István Nap az intézmény mellett található szabadtéri színpadon.

A program délután 6 órakor kezdődött Susan Blake (Imre Zsuzsi) és zenekarának koncertjével. 19.00 órától Andrádi Zsanett és Magyar Bálint "Musicaltől a popig" című zenés műsorát láthattuk. 20.00 órakor ünnepi kenyérszegés és kenyéráldás volt a színpadon, majd a Rajkó Művészegyüttes Pándy Piroska közreműködésével szórakoztatta a közönséget a 22.00 órakor kezdődő tűzijátékig.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 23.


 

Sértettből gyanúsított

Egy 17 éves fiút bántalmazott - a késeléses sztori folytatódik

 

Mint ismert, egy 21 és egy 18 éves szentesi testvérpárt gyanúsít a Szentesi Rendőrkapitányság azzal, hogy 2013. augusztus 17-én este egy helyi rendezvényen lábon szúrtak egy férfit, míg egy másikat bántalmaztak. Mindketten könnyű sérüléseket szenvedtek. A fiatalok ellen országos elfogatóparancsot bocsátott ki a rendőrség. A testvérpár másnap feladta magát. Testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult ellenük büntetőeljárás.

A szentesi nyomozók a beszerzett tanúvallomások és kamerafelvételek alapján megállapították, hogy a támadás előzménye az volt, hogy a később bántalmazott férfi több alkalommal ököllel megütött, majd fejbe rúgott egy 17 éves fiút. A szóváltás, majd a tettlegesség és a késelés ebből alakult ki.

A Szentesi Rendőrkapitányság 2013. augusztus 22-én előállította a 30 éves férfit, akit garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki. A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését.

A három gyanúsítottal szemben a további büntetőeljárást a Szentesi Rendőrkapitányság folytatja le.

 

Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 23.


 

Csongrád Megye Egészségügyéért díjjal tüntették ki Dr. Berente László főorvos

 

A Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, Magyar Anna Csongrád Megye Egészségügyéért díjjal tüntette ki Dr. Berente László főorvost, a szentesi Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház osztályvezető főorvosát 2013. augusztus 20-án Ópusztaszeren. Az intézmény neurológiai osztályának vezetője a kitüntetést a betegségek megelőzése, a gyógyítás és rehabilitáció, valamint az egészségügyi igazgatás területén végzett kiemelkedő és áldozatos munkájának elismeréseként vehette át.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 22.


 

Lengyel pilóták emlékműve Szentesen

Nekikezdtek az alapozásnak, és egy hónap múlva át is adják

 

A napokban elkezdődött a Lengyel pilóták emlékművének alapozása a honvédséggel szembeni Park Center mellett. Az a megtiszteltetés érte városunkat, hogy a Magyarországon hősi halált halt lengyel pilóták tiszteletére állítandó emlékművek egyike városunkban kerül felállításra. És, hogy miért Szentesen, erre magyarázatot kapunk Pusztai János: A szentesi repülés története című könyvből.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 22.


 

Ön tudja???

Kötelező a gázkészülékek felülvizsgálata 5 évente!

 

2012. január elseje óta kell a lakástulajdonosoknak számolniuk azzal, hogy amennyiben bérbe adnák vagy eladnák a lakásukat, kötelező jelleggel el kell készíttetniük az ingatlan energetikai állapotfelmérését. Az úgynevezett energiatanúsítványból sok olyan információhoz juthat így a tulajdonos, melyek révén költséghatékonyabbá válhat a lakás fenntartása különösen az áram-, illetve a gázszámlák szempontjából.

 

Szeptembertől azonban nem csak ezt lesz kötelező elkészíttetni. A 2012. szeptember 1-jén hatályba lépő kormányrendelet újabb, biztonsági szempontokat szem előtt tartó lépésre kötelezi a lakástulajdonosokat, ezúttal a gázkazánok és gázcsatlakozók kapcsán.

Vizsgáltassa be készülékeit, bekötéseit, gázvezetékrendszerét, INGYEN! Tegyen eleget az 5 évente kötelező ellenőrzésnek.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 22.


 

Mi ez a bűz Szentesen!!!

Panaszt nyújtok be!!! Valaki tegyen már valamit!!!!!!!

 

"Valaki tudja, hogy mi ez az irgalmatlan büdös disznó trágya szag a Kertvárosban??? Időnként érzem már jó fél éve, de jellemzően 20-30 perc után "elmúlik". De most kb. már 3 órája olyan szinten elviselhetetlen..... és tudom, most jönnek az okosok, hogy csukjam be az ablakot, (de könyörgöm, 30 fok van). Szóval, valaki tud valamit róla??? Nem lehet ez ellen valamit kitalálni?????? Kb. olyan mint ha a Koszta suli udvarán lenne vagy 50- 60 db disznó."  - ezt az üzenetet kaptuk a Szentesi Mozaik facebook oldalán Zsuzsannától.

Eláruljuk, hogy mi is érezzük, valamint Európa valamennyi országában bűzlik ilyenkor valami, mert ilyenkor lehet a hígtrágyát a földeken szétteríteni.

Ennek egyetlen ellenszere az eső, melyből az elmúlt hónapokban nem sok esett. Szóval amíg egy nagyobb eső nem mossa be a földbe (vagy a Kurcába - csak ez ne történjen meg megint), addig bizony bűzleni fog.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 22.


 

Hallgattassék meg a másik fél is

Kameránk elé álltak a "tettesek?"

 

Országos elfogatóparancsot adott ki a rendőrség egy szentesi testvérpár ellen, akiket a rendőrség azzal gyanúsít, hogy 2013. augusztus 17-én este egy helyi rendezvényen lábon szúrtak egy férfit, és egy másikat bántalmaztak. Sokan keresték a két férfit, akik elmenekültek Szentesről.

A mai nap folyamán kameránk elé álltak, hogy elmondják mi is történt ezen az ominózus délutánon. A felvételből minden kiderül, és éppen azért vállalták a nyilatkozatot, mert félnek és napi rettegésben élnek. A város kitaszítja őket, pedig csak rosszkor voltak rossz helyen. Szóval hallgassa meg az alábbi felvételt, melyen kérték, hogy az arcuk ne látszódjon.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 22.


 

Életfa Emlékplakett Bronz Fokozata
Gombos Andrásnak

 

Az állami ünnep alkalmából Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az Életfa Emlékplakett Bronz Fokozata kitüntetést adományozta Gombos Andrásnak, Szentes nyugalmazott kerületi főállatorvosának, a Csongrád Megyei Kormányhivatal volt munkatársának, az állategészségügy érdekében végzett elméleti és gyakorlati munkája, a keletkező hulladékok környezetterhelésének minimalizálása területén kifejtett tevékenysége elismeréseként.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 22.


 

Sportos, mókás családi nap a strandon

 

Augusztus 25-én a belépőjegy mellé egy kalandokkal teli napot is kapnak a strandra látogatók. Azoknak, akik szívesen megmérettetik magukat ügyességet vagy fizikai felkészültséget igénylő versenyszámokban, 12.30-tól váltóúszást, strandröplabdát, kenuversenyt és játékos gyermekvetélkedőt szerveznek. Azt, hogy melyik lett Szentes legsportosabb családja, 17.30-kor hirdetik ki.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 22.


 

Caribi Party az éjszakai fürdőn

 

A nyár utolsó éjszakai fürdőzésére várja a Szentesi Üdülőközpont a vendégeket 2013. augusztus 23-án. Az igazi karibi hangulatról Seres Krisztián és tanítványai, valamint Dj. Kaoss gondoskodik.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 22.


 

Pótfelvételi a zeneiskolában

 

A Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola és Hangversenyközpont PÓTFELVÉTELI MEGHALLGATÁST hirdet 2013. szeptember 5-én, csütörtökön 15.00 - 16.30 között magánének, fúvós és vonós tanszakokra.

 

Gyere hozzánk zenét tanulni!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 22.


 

Inkubátorra gyűjt Toncsi!

Rendkívüli kerékpártúrán egy szentesi fiatalember!

Baranyai Antal Gábor túl a 10 000 km-en

 

A szentesi Baranyi Antal Gábor nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy több mint 13 000 km-t tegyen meg kb. fél év alatt, azért, hogy adományokat gyűjtsön a Csongrád megyei Dr. Bugyi István Kórház Csecsemő- és Gyermekosztálya számára, amelyből aztán egy inkubátort tudjanak vásárolni.

Ha Ön is bízik Toncsi sikerében ossza meg ezt a cikket, és ha teheti adományozzon a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Csecsemő - és Gyermekosztályának az alábbi bankszámlaszámon: 80600017-10028478

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 21.


 

Újkenyér éjszakai kispályás labdarúgó torna

 

2013. augusztus 19-én rendezte meg immáron hagyományosan az Újkenyér éjszakai kispályás labdarúgó tornáját a szentesi Árpád Szabadidős Sportklub.

Idén négy csapat nevezett be a küzdelmekbe, akiket Léhi Gábor a klub elnöke köszöntött. Az egyesület nemzetközi kapcsolatának köszönhetően Zentagunarasról is érkeztek játékosok.

Az Újkenyér focitorna nem is lehetett volna új kenyér nélkül, melyet a köszöntő után Veres Ravai Réka, a helyi Evangélikus gyülekezet lelkésze áldott meg. A megszegett kenyérből valamennyi játékosnak és nézőnek jutott.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 20.


 

Repülhetünk is a nyílt napon

 

Az augusztusi programok sorában hagyomány a Szentesi Repülőklub nyílt családi napja, melyet 2009-ben rendeztek meg első alkalommal. Az egész napos rendezvényen lehetőség nyílik sétarepülésre motoros és vitorlázó gépekkel.

A vitorlázógépeket csörlővel húzzák a magasba és 6-8 perces iskolakör megtétele után landolnak. A kilátogatókat reggel 9 órától napnyugtáig fogadják a Vásárhelyi út melletti repülőtéren, ahol még repülőgépek statikus földi bemutatójával, modell repülőgépek légi bemutatójával, a gyerekeket ugrálóvárral várják a helyszínen.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 20.


 

Baba Party és leánykérés az éjszakai fürdőn

Mind a két esemény videón!

 

2013. augusztus 16-án több szempontból is rendhagyó éjszakai fürdőzés volt a szentesi strandon. A jó zene nem csak a fürdőzőknek tetszett, hanem a legfiatalabb korosztályt is mozgásra csábította.

Sokáig kérdőjeles volt, hogy sikerül-e Mácsai Pisti terve, hogy megkérje szíve választottjának, Pigler Szilvinek a kezét, de a sok-sok buktatót sikeresen vette a fiatalember. Este 11 órakor a tűzzsonglőrök bemutatója után mikrofont ragadott és meghatottan megkérdezte, azt, amit ilyenkor meg szoktak kérdezni!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 19.


 

Kész a vasúti átjáró, nem kell kerülni

 

Elkészültek a 45-ös főúton lévő vasúti átjáró felújításával így most már nem kell kerülnie a teherforgalomnak.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 18.


 

Eltűnt egy horgász a Kurca parton

 

2013. augusztus 17-én este a rendőrséget értesítették, hogy egy férfi a Kurca alsóréti szakaszáról horgászásból nem érkezett haza. A parton viszont ott volt minden szereléke, cipője, órája, ruhája. A rendőrség kérésére az eltűnt férfi felkutatásában a szentesi tűzoltók működtek közre, valamint a megyei műveleti szolgálat. A helyszínen a halőrök által biztosított csónakkal a tűzoltók megtalálták a keresett személy holttestét. Az ügyben a rendőrség folytat közigazgatási eljárást.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 18.


 

Ittasan okozott balesetet a tiszai strandnál

 

Egy személygépkocsi haladt Szentes felől Csongrád irányába a 451-es számú főúton. A 34-es kilométernél a tiszai strandra balra kívánt bekanyarodni, de nem adott elsőbbséget egy vele szembe közlekedő másik autónak és frontálisan összeütköztek. Az utóbbi járműben ketten beszorultak, őket a tűzoltók vágták ki a roncsból. A mentők négy embert vittek kórházba.

A balesetet okozó sofőr információink szerint feltehetően ittasan vezetett, s nem csak magát, hanem ezzel a cselekedettel a vele utazó gyermekét is veszélyeztette.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 16.


 

Közszolgálati dolgozók elismerése

 

Az államalapító Szent István ünnepe alkalmából rendeztek ünnepséget 2013. augusztus 16-án délelőtt a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban. Ezen a napon a huzamosabb időn keresztül a köz szolgálatában végzők munkáját ismerték el.

Az ünnepségen azokat részesítették elismerésben, akik hosszú éveken keresztül szívesen vállaltak plusz munkát és azt pontosan, precízen végezték el. A közszolgálati területen dolgozók plakettet és pénzbeli juttatást vehettek át kimagasló tevékenységükért Szirbik Imre polgármestertől.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 16.


 

Búcsúzzunk a régi városközponttól!

(videóval és tervekkel)

Kezdődik az átépítés! Aug. 21-től a fél városközpontot lezárják!

 

Az ünnepek után elkezdődik a városközpont átalakítása, így már csak pár napunk maradt, hogy elbúcsúzzunk mindazoktól a helyektől, melyhez szép emlékek kötnek. Megújul és átalakul a Kossuth tér egy része, a Petőfi és az Ady E. utcák.

Hogy emlékünkben megmaradjon két videófelvételt készítettünk, ahol semmi más nem látszik, csak az, hogy milyen volt a város központja 2013. augusztusában. Évek múlva, gyermekeinknek és unokáinknak lesz érdekes a felvétel, mint ahogy mit adnánk azért, ha láthatnánk az 18. századi Szentes életét.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 15.


 

Ünnep ide, ünnep oda ...

Hétfőn és kedden is lesz szemétszállítás

 

2013. augusztus 19. és 20. napja, hétfő és keddi nap munkaszüneti nap, a Szentes Városellátó Nonprofit Kft. azonban az ezekre a napokra eső szemétszállítást változatlanul, hétfőn és kedden végzi.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 15.


 

Kurca-híd avatása Szentesen

 (114 fotóval és az avató teljes videójával!)

 

2013. augusztus 15-én (csütörtökön) 9.00 órai kezdettel került sor a Kurca-híd és a Szentes Járásbíróság épületének, valamint a Nepomuki Szent János szobor avatására. Ezután a hagyományokhoz híven sörös hordót gurítottak végig a hídon, majd csapra verték azt mindenki legnagyobb örömére!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 15.


 

Itthon kezd a Kinizsi

A bajnokság menetrendje a cikkben!

 

Augusztus 17-én itthon kezd a Csongrád - Szertár Sportbolt I Osztályú bajnokságban a Szentesi Kinizsi férfi futballcsapata. Minden szurkolni vágyót várnak szombat délután a Pusztai László Sporttelepre 17.00 órakor!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 15.


 

 SZENTESI VK - GYÁSZKÖZLEMÉNY

 

Tisztelt Sportolók, Szurkolók, Támogatók, Barátaink!

 

Elhunyt Sipos Edit a szentesi vízilabdasport egyik legeredményesebb sportolója.

Csendes napok következnek a Szentesi Vízilabda Klubban. Hiába kezdődtek el a nyári edzések, hiába száll a labda kézről kézre, a síp csendesebb, gyászolunk mindannyian.

Fájdalommal gondolunk az egyesület valaha élt legjobb játékosai közül Editre, aki békében, csendben távozott közülünk, mint ahogy aktív játékosként is a szerénység, barátságos, közvetlen magatartás jellemezte.

Az eredményei, sportpályafutása a legnagyobb magyar vízilabdások közé emeli. A szülővárosában, Szentesen elért BEK győzelemmel, a világbajnoki címmel és a többi nagy sikerrel a szentesi és a magyar vízilabdasport történelmének meghatározó személyiségévé vált.

Nekünk, szentesi vízilabdásoknak mégis és mindezek mellett is, Sipos Edit elsősorban a kedves, mosolygós ember marad mindörökké, aki a vízben az utolsó gólig, az életben az utolsó pillanatig harcolt.

Sokan feladják, amikor megtudják a bajt, hiszen emberek vagyunk erősek és gyengék. Kevesen vannak, akik bátrak maradnak és csak alig néhányan, akik az erőből, amire annyira szükségük lenne még másoknak is adnak.

Edit kivételes nagysága ebben mutatkozott meg ...

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 15.


 

Pályázati kiírás felsőoktatási önkormányzati támogatásra

 

Szentes Város Önkormányzata felsőoktatási önkormányzati támogatásra pályázatot hirdet első diplomát szerző nappali tagozatos egyetemi, főiskolai hallgatók részére.

A pályázat beérkezési határideje: 2013. szeptember 30. (amely határidő jogvesztő)

A pályázat elbírálása kizárólag a pályázó szociális rászorultsága alapján történik. Támogatásban részesülhet elsősorban az, akinek a családjában az egy főre eső havi nettó jövedelem nem haladja meg a 42.750,-Ft-ot.

Pályázati igénylőlap és részletes felvilágosítás kérhető, illetve a pályázat benyújtható a Városháza Szociálpolitikai Osztályán (földszint 116. sz. szoba, tel.: 510-336).

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 15.


 

Új állatfajt fedeztek fel Szentesen!

Pontos leírása a "Dülledt szemű vízi csirkéknek"

 

Sorra érkeznek a nevezések az idei Szárnyas Napok gasztronómiai és sörfesztivál rendezvény különféle vidám vetélkedőire. A rendezvény pénteki és szombati napjain számos vetélkedő program várja majd a látogatókat. A sörkirály választás, csirkeszárnyevő verseny, és sör kalandtúra. Az idei sör kalandtúrára már csak kettő csapat nevezését fogadják el a szervezők, hiszen már nevezett a „Bajor család”, a „Tébolyda” és a „Dülledt szemű vízi csirkék” csapata is. A vízi csirkék egy kis leírást is adtak erről a ritka „állatfajról” :-)

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 15.


 

A Lecsófesztivál részletes programja

 

A lecsó a magyar nyár kihagyhatatlan, és klasszikus fogása, amire mindenkinek megvan a maga tuti receptje. Annyi biztos, hogy az alábbi négy hozzávaló mindenképpen a lábasba kell, hogy kerüljön: zsiradék, hagyma, paprika, paradicsom.

Sok-sok közbenjárás után sikerült megszerezni az idei lecsófesztivál részletes programját!

A XII. Szentesi Lecsófesztivál két napjának valamennyi műsorszáma megtalálható a plakáton, melyet érdemes körbe dobni az ismerősök között!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 15.


 

Eltűnt egy 17 éves szentesi lány

 

Eltűnés miatt körözi a Szentesi Rendőrkapitányság a 17 éves Péterfy Renátát.

A lány 160 centiméter magas, vékony testalkatú, barna szemű és vállig érő barna hajú. Eltűnésekor kék farmert, barna dzsekit és sportcipőt viselt.

A rendőrség kéri, hogy aki Péterfy Renáta tartózkodási helyéről információval rendelkezik, hívja a Szentesi Rendőrkapitányságot a 63/561-310 telefonszámon, vagy tegyen bejelentést a 107-es vagy 112-es központi segélyhívószámok valamelyikén.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 15.


 

 

„Szentesi Szárnyas Napok:

Bokszolnak és főznek

 

Nem titok, hogy Szentes az egyik kedvenc városa a Ferobox Event bokszolóinak, hiszen remek hangulatú, teltházas események helyszíne szokott lenni, arról nem is beszélve, hogy Nagy Sándor márciusban itt szerezte meg magyar bajnoki övét.

A promóter cég ökölvívói a következő hét végén visszatérnek a városba, méghozzá a III. Szentesi Szárnyas Napok gasztronómiai és sörfesztiválra, ahol nem csak a bokszé lesz a főszerep. A III. Szentesi Szárnyas napok keretében mindenki megtalálja a neki tetsző programot, hiszen lesz kakasfőző-verseny, amatőr pofonparti és profi bokszgála is a sörsátrakban.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 14.


 

RETRO VÉRADÁS SZENTESEN!

 

A Magyar Vöröskereszt Szentesi Területi Szervezete és a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Vérellátó Osztálya idén is megszervezi a már hagyományos RETRÓ véradását.

Helyszín: Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Vérellátó Osztálya

Időpont:2013. augusztus 15. /csütörtök/ 14-17 óráig

A szervezők virslivel, sörrel kedveskednek a véradóknak a Hunor Coop támogatásával.

Várjuk kedves véradóinkat!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 14.


 

Elhunyt Sipos Edit vízilabdázó

 

 

Hosszan tartó súlyos betegséget követően tegnap este elhunyt Sipos Edit, a magyar női vízilabda korábbi meghatározó alakja, aki világ- és Európa-bajnoki címet nyert a válogatottal.

 

A BEK-győztes, kilencszeres magyar bajnok egykori pólós régóta rákbetegségben szenvedett, és életének 38. évében, kedd este már nem tudta tovább folytatni a küzdelmet a halálos kórral.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 14.


 

Kész a férfi vízilabda OB I. és a Magyar Kupa sorsolása

Érdemes felírni a naptárba az időpontokat!

 

A Magyar Vízilabda Szövetség illetékesei elkészítették a magyar bajnokság és a kupa menetrendjét.

A 2013-2014-es magyar bajnokságban a következő csapatok indulnak: ZF-Eger, Szolnoki Dózsa-Közgép VSC, Szeged, Vasas, Debrecen, PVSK-Füszért, Kaposvári Vízilabda Klub, RacioNet Honvéd, BVSC-Zugló, Szentes, OSC Újbuda, Széchenyi Bank-FTC , KSI, Ybl Miklós Főiskola.

Nézze meg, hogy mikor kell üvölteni a strandon, hogy HAJRÁ SZENTES!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 13.


 

Éjszakai fürdőzés KONGA ütemre

 

Érdekes akusztikai élményt fog a medence partjára varázsolni Dj Hemy & Shock Deejays az augusztus 16-ai éjszakai fürdőzésen. Ezen az estén a megszokott jó zenék mellett kongával emelik a buli ütemét és a hangulatot.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 13.


 

ÉRTESÍTÉS LÉGI SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL

 

Ezúton értesítjük a Tisztelt szentesi lakosságot, hogy az Önkormányzat illetékességi területén légi kémiai védekezés lesz 2013. augusztus 14-én a napnyugtát megelőző időszakban. Rossz idő esetén 2013. augusztus 15-16 –án. Az országos központi szúnyoggyérítést Magyarország Kormánya az idei árvizek és belvizekre való tekintettel rendelte el.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 13.


 

Ünnepi nyitva tartás a Városházán

 

Központi szabályozás következtében a közös Önkormányzati Hivatal munkarendje az alábbiak szerint változik:

Augusztus 19. hétfő pihenőnap 20. kedd munkaszüneti nap 23. péntek 7,30-16.00 óráig 24. szombat 7,30-13,30 óráig

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 13.


 

Csalihal.. - második múzeumi foglalkozás

 

"Csalihal.." címmel csütörtökön este "Természetfelfedezésre" várnak minden érdeklődőt a Széchenyi ligetben található Csallány Gábor kiállítóhelyre.

A programot Fekete Zoltán vezeti. A belépő 200,- Ft/fő.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 13.


 

Névbővítési lehetőség a II. világháborús emlékművön

FELHÍVÁS

 

Szentes Város Önkormányzata az országban elsőként emelt nyilvános emlékművet a II. világháború áldozatainak. Az emlékmű 2001-ben átalakításra került, hogy azon az elhunytak neve is megörökítésre kerüljön.

A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum Hadtörténelmi Levéltár és Irattár Központi Irattárának tájékoztatása, illetve egyéb kutatások és jelzések alapján további áldozatok nevei merültek fel, melyeket a város a II. világháborús emlékművön szerepeltetni kíván.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 13.


 

Új pedagógus mentalitás

 

A Szentesi Keresztény Pedagógus Társaság 2013. augusztus 24-én minden érdeklődő pedagógust vár a zeneiskola nagytermébe Görbe László, piarista tanár az "Új pedagógus mentalitás" című előadásra.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 13.


 

50 km kerülő 10 méter miatt!!!

 

Lezárták a 45-ös főúton (Ipartelepi út) a Legrand mellett található vasúti átjárót felújítás miatt. Ezért a 45-ös főúton közlekedő tehergépjárművek csak 50 km-es kerülővel tudnak Szarvas (Kunszentmárton) irányából továbbhaladni Vásárhely felé. Ha 451-es útra akarnak eljutni, akkor még nagyobb a kerülő, mert Szentesnek nincs északi elkerülője!

A munkásoktól megtudtuk, hogy az átjáró felújításakor kicserélték az ágyazatot, új talpfákat helyeztek el és várhatóan csütörtökön új aszfaltot is kap az átjáró. Csak ezután szűnik meg a forgalomkorlátozás ezen a szakaszon!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 13.


 

Megújult Szentes legrégebbi szobra

Új helyen Nepomuki Szent János szobra

 

Újra felállították a város egyik legrégebbi szobrát a felújított Kurca hídnál. A Nepomuki Szent Jánost ábrázoló mű restaurálása és elhelyezése érdekében szerződést kötött a Szent Anna Plébánia és az önkormányzat. A szobor 1778-ban már állt a templom közelében a Kurca folyó partján, gróf Eszterházy Pál nagyprépost szentesi látogatásának jegyzőkönyve szerint.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 13.


 

Szent István Nap részletes programja

Szentesen lesz tűzijáték!

 

2013. ugusztus 20-án a Szentesi Művelődési Központ szervezésében kerül megrendezésre a Szent István Nap az intézmény mellett található szabadtéri színpadon. A program délután 6 órakor kezdődik Susan Blake és zenekarának koncertjével. 19.00 órától Andrádi Zsanett és Magyar Bálint "Musicaltől a popig" című zenés műsorát láthatjuk.

20.00 órakor ünnepi kenyérszegés és kenyéráldás lesz a színpadon. Utána a Rajkó Művészegyüttes Pándy Piroska közreműködésével szórakoztat a 22.00 órakor kezdődő tűzijátékig.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 12.


 

1936-os Meseautó a strandon

 

Most szerdán sem leszünk híján a jó humornak, köszönhetően ennek a klasszikus magyar alkotásnak! Mindenkit sok szeretettel várunk szerda este 9 órakor a strandon!tetlen élményekkel ajándékozták meg a kirándulókat.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 12.


 

Ausztriában járt a Boros

 

Jutalom nyelvi táborban vehetett részt a Boros Sámuel Szakközépiskola, Szakiskola 40 diákja az ausztriai Lackenhofban 2013 július 14. és 20. között a TÁMOP 3.1.4-12/2 „Innováció a Borosban” pályázatnak köszönhetően.

Délelőtt kreatív nyelvi foglakozások, délutánonként pedig kirándulások várták a Boros legjobbjait. Melk és Mariazell városok, a Palfau-i vízesés, a Gaming-i cseppkőbarlang, a kristálytiszta vizű Lunz-i tó és az 1893 méter magas Nagy-Ötscher hegy felejthetetlen élményekkel ajándékozták meg a kirándulókat.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 11.


 

Játékos bemutató a Szentes VK-nál

 

A Szentesi VK új igazolásait mutatták be a csütörtöki sajtótájékoztatón. Hagyományosan a Szentesi VK egyik szponzora, a Pano Sport Pub adott helyet a pólós sajtótájékoztatónak, amelyen a klub bemutatta új edzőit és játékosait. A női kispadon Zantleitner Krisztina helyét a szentesi származású Tóth László foglalja el, míg a férfiaknál a vezetőedző Fülöp Tibor munkáját Matajsz Márk segíti.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 09.


 

Küzd az életéért közülünk az egyik legnagyobb...!

Sipos Edit (Sipi) az, akinek most nagy szüksége van ránk

Szentesiek, sportbarátok!

Sipos Edit vízipóló világbajnok (1994) Eb-2. (1995) Vk-3. (1993, 1995) junior Eb-3. (1994) BEK-győztes (1993) 9x magyar bajnok (1990, 1992, 1994-2000) Magyar Kupa-győztes (2000) legnehezebb meccsét kell játszania, és nagyon egyedül van a "medencében"! Sipos Edit (Sipi) az, akinek most nagy szüksége van ránk, és együtt kell VELE lennünk.

Kérlek Téged, hogy akinek tudod, küldd tovább!

 

Ha Te is azt érzed, hogy segítened kell, most megteheted!

Raiffeisen Bank : 12066007 - 00505938 - 00300001

Külföldről : HU 1012 0660 0700 5059 3800 3000 01

SWIFT kód : UBRT HUHB

 

Szentes, 2013. 08. 08.

 Katt a képre!


 

A Szentesi Lecsófesztivál sztárfellépői

Megszereztük a listát!

 

Lerántjuk a leplet a 12. Szentesi Lecsófesztivál sztárfellépőiről. A szokásos össznépi lecsófőzés és szalonnasütés mellett nagyon sokan a fellépő művészek miatt jönnek el a szentesi lecsófesztiválra.

Íme az idei celebfelhozatal: szeptember 6-án este 8 órakor az Animal Cannibals énekli majd a mikrofonba, hogy "EZ ITT A LEGJOBB HELY? EZ ITT AZ!". Utánuk Balázs Fecót köszönthetjük a színpadon, majd Imre Zsuzsa énekel együttesével tűzoltásig.

Másnap délután 4 órakor Trabarna (Lórán Barnabás) osztja meg autós(lecsós) történeteit. A komolyzenék és bordalok kedvelőinek énekel Mészáros János Elek fél 5-kor. Tóth Verát köszönthetjük fél 8-kor, majd utána egy különleges koncert lesz. Máté Péter elevenedik meg zenéi révén, melyet Szatmári Orsolya, Havas Lajos és Kovács Áron prezentál.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 08.


 

„Szeretni bolondulásig…”
Szulák Andrea koncertje

Augusztus 14. (szerda) 21.00

 

Elérkezett a Nyári Szabadtéri Színház az utolsó előadásához. 2013. augusztus 14-én Szulák Andrea „Szeretni bolondulásig…” című koncertjén szórakozhat a közönség.

Az előadásra még korlátozott számban jegyek kaphatók!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 08.


 

Továbbra is tiltakoznak az egyirányúsítás ellen!

A mentők kinek az oldalán állnak? Megérkezett a hivatalos álláspont!

A lakossági sajtótájékoztató teljes videó anyaga csak a Mozaikon tekinthető meg!

 

2013. augusztus 6-án sajtótájékoztató keretében nyomatékosították álláspontjukat a Tóth József utcai lakók, hogy az utcában tervezett egyirányúsítás ellen, valamint az utcakép átalakítása ellen tiltakoznak.

Halmai István a körzet képviselője elmondta, hogy a sajtótájékoztató célja "az ügy melegen tartása", hogy nem akarják az itt lakók, hogy megváltozzon az utcájuk.

Somodi József az "ágya végébe" helyezett buszmegálló ellen tiltakozik, valamint annak a kivitelezése ellen. Szavaival mondva "takarítsák el onnan úgy, ahogy van"! Humoros beszólása is a tervezők felé, amely szerint "aki ezt tervezte, annyit ért hozzá, mint sünkutya a cimbalomhoz"!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 07.


 

Tűzgyújtási tilalom miatt...

A TAVALYI HELYSZÍNEN LESZ a SZÁRNYAS NAPOK

 

Már napok óta tart az az egyeztetés, mely a Szentesi Szárnyas Napok programnak a helyszínváltozása körül zajlik. Ugyanis az időközben kialakult rendkívüli hőség miatt, tűzgyújtási tilalmat rendeltek el, mely a ligetre nem terjed ki, de az erdészeti társaság térképén a Kurca-part Kalandpark erdős területére igen. Ez a tilalom úgy szól, hogy az érintett területtől 200 méteren belül sem lehet tüzet gyújtani.

 

A szervezők így a "B" tervet vették elő tarsolyukból és a tavalyi helyszínen a Művelődési és Ifjúsági Ház szabadtéri színpadán és az ott található Kurca parton kerül megrendezésre a III. Szentesi Szárnyas Napok.

Igaz a kalandparkban található kötélpályák elkészültek, de a helyszínváltozás semmilyen más programot nem érint, így mindenkit várnak a szervezők és a kondérba kívánkozó kakasok augusztus 16-18 között a IH melletti "gödörbe"!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 07.


 

Fürödj te is papírkutyával!

Szerdai moziest a strandon

 

Ha annyit mondunk, hogy Kuplung, Csumpi és Zárzorró, akkor a felsorolást csak is egy szó követheti: PAPÍRKUTYÁK!

A napokban érezhető fülledt meleg jó alkalmat ad arra, hogy élvezzük (akár munka után) a strandot.

Szerdán viszont a magyar filmek rajongóinak is kedveznek a PAPÍRKUTYÁK című 92 perces (vagy aki még nem látta, csak hallott róla) magyar film vetítésével.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 05.


 

Nyáresti "természetfelfedezések" a ligetben

 

Három héten át csütörtökönként "Természetfelfedezésre" várnak minden érdeklődőt a Széchenyi ligetben található Csallány Gábor kiállítóhelyre.

A programokat Fekete Zoltán és Héjja Norbert vezeti. A belépő 200,- Ft/fő.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 05.


 

Meghívó a Kurca-híd avatására

Sörös hordó gurul végig az új hídon, majd csapra verik!

 

Szentes Város Önkormányzata és partnereinek városközpont rehabilitációs programja keretében 2013. augusztus 15-én (csütörtökön) 9.00 órai kezdettel kerül sor a Kurca-híd és a Szentes Járásbíróság épületének, valamint a Nepomuki Szent János szobor avatására.

Ezúton tisztelettel várnak minden érdeklődőt az eseményre!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 05.


 

Rákász Disco videó meghívó!

(Dobd körbe barátaidnak!)

 

Akkora sikert aratott július elején a RÁKÁSZ DISCO az IH-ban, hogy a szervezők engedtek a nyomásnak visszacsábították egy újabb buli erejéig RÁKÁSZ BÉLA DJ-t, SHOWMAN-t.

Nem volt egyszerű időpontot egyeztetni, mert Bélának zsúfolt volt a júliusa. Először a siófoki R-GO koncerten kellett showman-kedni, majd jött Balatonszemes! De itt az új időpont, mely most már fix, lehet körbe dobni az internet (facebook) világában.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 05.


 

TEK-esek akcióban Eperjesen (videóval)

Időben léptek a rendőrök

 

Éles lőfegyvert találtak a rendőrök annál a férfinál, aki fejbelövéssel fenyegette különélő feleségét.

A Terrorelhárítási Központ közreműködését kérte a Szentesi Rendőrkapitányság annak a férfinak az elfogásához, aki a rendőrök információja szerint több munkatársa előtt kijelentette, hogy fejbe lövi különélő házastársát.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 05.


 

Amfetamin fogás a Körös-torokban

 

Kábítószer átadása közben értek tetten két terjesztőt a csongrádi rendőrök a Körös-torokban.

Három gramm amfetamin tartalmú kábítószert vásárolt két férfitól egy szórakozó fiatal a csongrádi Körös-torokban 2013. augusztus 4-én. A nyomozók azután fogták el a két dílert, miután átvették a drog ellenértékét.

A 30 éves kunszállási J. László és a 20 éves kiskunfélegyházi R. Soma autójában a rendőrök további előre kicsomagolt kábítószert és készpénzt találtak, aminek eredetével a gyanúsítottak nem tudtak elszámolni.

A Csongrádi Rendőrkapitányság a két terjesztőt kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 05.


 

Magyar bajnok Seres András férfi diszkoszvetésben

 

A szentesi atlétika történetének legjobb eredményét érte el Seres András a bajnoki aranyérmével.

A gyönyörűen felújított Ikarusz pályán rendezte meg a Magyar Atlétikai Szövetség a 118. Atlétikai Magyar Bajnokságot. Különböző versenyszámokban több mint hatszáz versenyző teljesítette a nevezési szinteket. A férfi diszkoszvetők mezőnyében is előselejtezőt kellett tartani szombaton, ahol Seres András a szentesi Maximus KSE versenyzője közel ötvenhét méteres dobásával elsőként kvalifikálta magát a vasárnapi nyolcas döntőbe.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 04.


 

Hatalmas fröcskölős buli az éjszaki fürdőn

 

Sokan azt hitték, hogy ha eljön a Körös-toroki Nap, akkor minden éjszakai élet megszűnik a környékben. Nem így történt, ugyanis 2013. augusztus 2-án eddig még sohasem látott fröcskölős bulivá vált az éjszakai fürdőzés a szentesi strandon.

Mindenesetre jót tett az eseménynek, hogy több nemzet részvételével rendezték meg ezen a hétvégén a X. Turbo Kupát a szentesi strandon.

A képekből egy kis ízelítőt adunk, még több fotót a Szentesi Mozaik facebook oldalára tettünk fel, valamint egy videó anyag is színesíti cikkünket!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 04.


 

A nyár veszélyeiről előadás az ifjú horgászok táborában

 

A szentesi Gerecz Elemér Sporthorgász Egyesület táborában tartott előadást a táborozó gyerekeknek Molnár Csaba tű. százados, a Szentesi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnokhelyettese.

A 23 táborozó a hét folyamán főként a horgászat módszereivel ismerkedtek, amelyhez a parancsnokhelyettes a nyár veszélyeiről, a vízpartokon betartandó szabályokról és a rendkívüli időjárás esetén követendő viselkedésről tartott előadásával járult hozzá.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 04.


 

Egy hónap múlva LECSÓFESZTIVÁL!!!

Már lehet jelentkezni a lecsófőzésre!

 

Egy hónap múlva itt a XII. Szentesi Lecsófesztivál. Az idei évben is meglepetéssel készülnek a szervezők a résztvevőknek, de túl sokat nem árulhatunk el. A meghívó plakátból kiderül, hogy több ezer lecsóviking érkezik Szentesre, de hogy ez mit is jelent, az majd a helyszínen kiderül.

 

Hajdan 2002-ben a HUNOR COOP ZRt. Családi napja keretében rendezték meg az első Lecsófesztivált, amikor is 36 bográcsban főtt a lecsó. Négy évre rá már négyszer ennyien versengtek a legjobb lecsó címért, amit már az ítészek sem bírtak gyomorral. Így született meg az a gondolat, hogy a legügyesebb főzőnek, nem csak gasztronómiai tudással, hanem szerencsével is kell rendelkeznie.

 

Ebben az évben szeptember 6-7. között már a XII. Szentesi Lecsófesztiválra várják mindazokat, akik szeretik a jó társaságot, no meg a gyomrukat.

 

Megkérdeztük Mészáros Zoltán vezérigazgatót a Lecsófesztiválról, valamint lesz-e változás a zsűrizésben?

Az első szentesi lecsófesztiválon, 2002-ben még csak 36-an főztek. A zsűri, akkor még bírta gyomorral, de mára már a több száz bogrács tartalmát nem tudja végigkóstolni, ezért sorsolással választják ki a legjobb lecsót.

A lecsófőző verseny zsűrije a VI. Szentesi Lecsófesztiválig végig kóstolta valamennyi induló lecsóját, de 2007-ben nem vállalkozott arra, hogy mind a 230 féle lecsót végigkóstolja. Ezért szemrevételezés után a testület úgy döntött, hogy sorsolással döntik el a dobogós helyeket. A nyerteseknek így nem csak lecsójuknak kellett lenni, hanem „malacuknak” is.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 02.


 

Vasemberek, akik közöttünk járnak

 

A minap beszámoltunk, hogy a nagyatádi Ironman versenyen sikeresen teljesítette a távot Csendes Zoltán szentesi tűzoltó. Szegény Zoli kapja azóta is az ívet, de nem tehet arról, hogy munkáltatója büszke a teljesítményére, így sajtóközleményben adta hírül teljesítményét, példaként szolgálva a kollégák előtt.

A nagyatádi versenyen több szentesi versenyző is indult (Vakhal György, Héjja Imre, Őze László), akik szintén teljesítették a távot, és ez a kis csapat egymást támogatja mind a versenyen, mind a versenyen kívül.

 

Mi sem a nagyatádi versenyről írtunk, hanem tényleg jó tudni, hogy a szentesi tűzoltók között olyan emberek tevékenykednek, akik állóképessége messze túl nyúlik a hétköznapi emberekén.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 02.


 

KEZDŐDIK!!! - káosz lesz ha nem olvassa el!

Útlezárások, terelő utak, buszmenetrend változások stb.

 

Sajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy az elkövetkező napokban megkezdődik a tervezett városközpont átépítése.

Az érintett terület az Ady E. u.- Petőfi u., a Szabadság tér- Munkácsy M. u. között (Szabadság téri és a Munkácsy M. u-i csomópontokkal együtt) 2013. augusztus 1-el megkezdődnek a munkálatok és előreláthatólag 2013. november 30-ig tart.

Szirbik Imre polgármester felhívta a figyelmet, hogy jelentős változás lesz a közlekedésben, így az alábbi tájékoztatót mindenki figyelmesen olvassa el, a későbbi bosszúságok elkerülése végett.

Először is egy jó hírrel kell kezdeni a tájékoztatást, mert részben siker koronázta azt a lakossági fórumot, melyről mi is beszámoltunk. Ott a legfőbb kivetni való a buszok közlekedésében volt. A fórum után az Önkormányzat és a Tisza Volán talált egy kompromisszumos megoldást mind a helyi, mind a helyközi forgalomra.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 01.


 

Épül a kalandpark!

Készül a III. Szárnyas Napok gasztronómiai és sörfesztivál helyszíne!

 

Ismét beindultak a munkálatok a tervezett Kurca-part Kalandpark területén. Újabb lendületet vett a Széchenyi Liget mögötti parkerdő területén megvalósuló beruházás. Az elmúlt héten kezdték el építeni a magaslati kötélpálya akadályokat.

A munkálatok jól haladnak, és előreláthatólag az összes kötélpálya akadály elkészül az augusztus 16.-i időponttal kezdődő III. Szentesi Szárnyas napok rendezvényre. A terület előtt elhaladva nem sok látszik a fák közötti munkálatokból, de bentről nézve már körvonalazódik a „dzsungel kalandvilág”.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 01.


 

Drahos emlékszoba a ligetben

 

Drahos emlékszoba megnyitóra várt minden érdeklődőt a szentesi Koszta József Múzeum 2013. július 31-én a Széchenyi ligetben található Csallány Gábor kiállítóhelyen.

A vendégeket Dr. Béres Mária múzeumigazgató köszöntötte, majd a kiállítást Sipos Anna nyitotta meg az alábbi gondolatokkal...

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 01.


 

III. Szentesi Szárnyas Napok

Részletes programmal, plakátokkal!

 

2013. augusztus 16. és 18. között rendezik meg Szentesen – immár harmadszor – a Szárnyas Napokat. A helyszín új lesz: az épülő Kurca-part Kalandpark.

A legfontosabb változás, hogy új helyszínen, az épülő Kurca-part Kalandparkban kellemes, árnyékot nyújtó zöldövezetben rendezik meg a III. Szárnyas Napokat – jelentette be kedden sajtótájékoztatón Bertók Róbert főszervező.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 01.


 

Sikeres volt az ingyenes szűrőkamion

 

2013-ban is folytatódik Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja, amely 2013. július 27-én Nagymágocson és 2013. július 28-án Szentesen folytatódott. Mindkét helyszínen 10.00-17.00 óra között várták a lakosságot. A helyi szűrőprogramokat az Oximixet előállító Comix System Kft., illetve Nagymágocs és Szentes város polgármestereinek együttműködésének köszönhetően ingyenesen látogathatták az érdeklődők.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 01.


 

Hőségriasztás éjféltől!!!

 

Az országos tiszti főorvos az ország egész területére vonatkozóan 2013. augusztus 2.-án 00:00 órától 2013. augusztus 5.-én 24:00 óráig II. fokú hőségriasztást rendelt el.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a hőhullám nagy valószínűséggel 08. 05. után is folytatódik. A pontosabb prognózis ismeretében és annak figyelembe vételével a hosszabbításról, illetve szükség esetén a fokozat emeléséről mi is beszámolunk!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 08. 01.


 

 

 

.