2013. ÁPRILIS

 

Halfogási tilalom van a megyében!!!

Mától a Tisza, a Maros és a Körös teljes Csongrád megyei szakaszain halfogási tilalom van érvényben

 

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatósága április 30-tól, tehát a mai naptól a Tisza, a Körös és a Maros folyók teljes Csongrád megyei szakaszain, valamint a magaspartok és védtöltések közötti egyéb önálló vízterületeken és az elöntések területén a ponty, a harcsa, a márna, a jászkeszeg, a paduc és a szilvaorrú keszeg fajlagos fogási tilalmi idejét a mai és a holnapi napra kiterjeszti. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy Csongrád megyében mától érvényes a jogszabály szerint május 2-tól kezdődő, június 15-ig tartó halfogási tilalom ezekre a halfajtákra.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 29.
 

Kosztás irodalmi tehetségek

 

A Koszta József Általános Iskola két tanulójának (Tolnai Kyrának és Elefánti Emmának) irodalmi alkotásait úgy értékelte a XIX. Országos József Attila Mese- Vers- és Novellaíró pályázatának zsűrije, hogy érdemes arra, hogy nyomtatásban megjelenje. Ezen felül Tolnai Kyra a Kaméleon és az Olykor című verseiért harmadik díjat vehetett át, míg Elefánti Emma Ének a csöndben című verséért különdíjat kapott. Emmának ezen felül az is megtiszteltetés, hogy versének címéből kölcsönözték a Gyermek- és ifjúsági írók antológiájának címét.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 29.
 

Nagymamák tavasza

5000 palánta kerül szétosztásra

 

2013 május 11-én rendezi az önkormányzat a hagyományos Nagymamák tavasza programot. Az általános iskolákban és Ollai Istvánné képviselőasszony házánál összesen 5 ezer virágtövet osztanak szét a kertbarátok és a nyugdíjas klub tagjainak segítségével. A virágosításra szombaton reggel fél 8-tól várják a szülőket, nagyszülőket és gyerekeket. A salvia, bársonyka, petúnia, pistike-virág palántákat a házuk elé, erkélyükre ültethetik, hogy az unokákkal együtt ápolják, neveljék, locsolják mindnyájunk örömére.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 29.
 

Dr. Zoltai Zoltán 90 éves

 

2013. április 28-án családi körben ünnepelte 90. születésnapját Dr. Zoltai Zoltán a Kertvárosban. Az ünneplésből kijutott a másnapi polgármesteri találkozóra is, amikor Szirbik Imre polgármester köszöntötte otthonában a nyugalmazott aneszteziológus főorvost.

Az életéről faggattuk Zoltán bácsit, és szakmáját nem is tagadhatja le. Bármely története egy-egy betegséggel, műtéttel és gyógyulással zárult.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 29.
 

Egy napig zárva a Rákóczi u.-i kis posta!

 

A Magyar Posta Zrt értesíti a lakosságot, hogy 2013. május 14-én, kedden, a Szentes 3-as postán (Rákóczi utcai) kerül sor informatikai fejlesztésre, ezért azon az egy napon zárva tart.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 29.
 

Majálisra megnyílik a Kurca híd! - de nem teljesen!!!

 

2013. április 29-én leterítették az első aszfaltréteget az új Kurca hídon. Így már biztonságosan átjárható a híd. Nem sokáig örülhetünk ennek, mert csak április 30-án a városi nagyrendezvény és a másnapi majálisi programok ideje alatt lehet közlekedni kerékpárral és gyalogosan. Az autósoknak várni kell a jövő hétig, amikor megkapja a végleges aszfaltréteget a híd.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 29.
 

Lezárják a Kossuth utcát!

Népzenei sokadalom és utcabál lesz a Luther téren

 

2013. április 30-án 14.30-tól 22.00 óráig lezárják a Kossuth utcát a Somogyi B. utcától a Petőfi S. utcai körforgalom közötti szakaszon Népzenei sokadalom és utcabál miatt.

Mielőtt elindul tartsa szemelőtt, hogy megnövekedhet utazásának ideje és a fent említett kereszteződésekben torlódás várható!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 29.
 

A Szentesi Női Kézilabdások segítséget kérnek!

AZ ÁRPÁD SZABADIDŐS SPORTKLUB NŐI KÉZILABDA SZAKOSZTÁLYA SEGÍTSÉGET KÉR!

 

A múlt hét folyamán eldőlt, hogy a szakosztály nem kap sporttámogatást a várostól, így veszélybe került a tavaszi szezon finanszírozása és a csapat fennmaradása is.

Eddigi években mindig februárban már tudták az érintettek, hogy mennyi összeggel számolhatnak. Tavaly 400.000 forint összegű támogatást kapott a sportklub a kézilabda fenntartására, ami a sportcsarnok használatát fedezte, idén viszont sajnos semmit.

A játékosok saját pénzükből játékvezetőket fizetnek, idegenbeli meccsekre járnak, felszereléseket vásárolnak, tornákon vesznek részt, viszont így a költségek már meghaladják erejüket.

Kérjük támogassák fennmaradásunkat, hogy a városban megmaradhasson az egyetlen női kézilabda csapat!

Bankszámlaszám: 10402836-28351687-00000000

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 29.
 

Május 1-jén is elviszik a szemetet!!!

Szerdán ünnepi szemétszállítás lesz, azaz semmi NEM VÁLTOZIK!!!

 

A Munka Ünnepe a nemzetközi munkásmozgalmak által kiharcolt, minden év május 1-jén tartandó ünnepség, hivatalos állami szabadnap, mely a munkások által elért gazdasági és szociális vívmányokat hivatott megünnepelni. Mindezek ellenére a Városellátó Intézmény kukásautói reggel kigördülnek, hogy munkával ünnepeljék a Munka Ünnepét.

Ez azt jelenti, hogy a 2013. május 1-jén, szerdán esedékes szemétszállítás napja NEM VÁLTOZIK. Tehát Szentes, Szegváron, Nagytőkén, Kajánban, Dónáton és Lapistón a szemét elszállítása 2013. május 1-jén változatlanul történik!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 29.
 

Népzenei sokadalom és utcabál

 

2013. április 30-án Népzenei sokadalomra és utcabálra várják az érdeklődőket a Luther térre és az Ifjúsági Parkba. Este 6 órakor térzenével indul a program, majd népzene és néptánc bemutatókat láthatunk. Este a népzenei bemutatók után indul a lampionos séta a díszkúttól az Ifjúsági Házig.

Az Ifjúsági Parkban a nagyszínpadon a UNITED Együttes élő koncertjén szórakozhatunk, majd levezetésként az IH büfé teraszán Keresztes Disco lesz az est zárásáig.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 29.
 

RÍMFARAGÓ ÉS RAJZPÁLYÁZAT

 

Weöres Sándor születésének 100. évfordulója alkalmából a Koszta József Múzeum RÍMFARAGÓ ÉS RAJZPÁLYÁZATOT hirdet. A pályázat célja figyelemfelhívás a magyar gyermekirodalomra, Weöres Sándor költészetére, ifjú poéták és tehetséges képzőművészeti alkotók felfedezése, kiállításon történő bemutatkozásuk elősegítése.

A legjobb pályaművek készítőit, 2013. június 22-én, Weöres Sándor születésnapján, a Múzeumok Éjszakája programsorozat keretében értékelik, díjazzák, alkotásaikat a Koszta József Múzeumban kiállítják.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 29.


 

Nyitott napok a Szivárvány Művészeti Iskolában

 

2013. május 4, 11 és 18-án bárki tájékozódhat a Szivárvány Művészeti Iskola oktatásáról, és a Nyitott Napok keretében kipróbálhat több képzőművészeti irányt vagy csak kellemes perceket tölthet egy sokszínű alkotónapon.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 29.


 

12. helyen a Kiss Bálint suli - az első 10 nyer!

Szavazatoddal segíts egy szentesi iskolának!

 

A Cetelem Zöldsuli Programba egyedül a szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskola nevezett be, indult rajta. Az iskola vezetése, szülők, diákok kérik az Ön / a TE segítségedet, hogy a zöldesítési pályázaton minél jobb eredményt érjen el.

10 iskola nyerhet 500.000 Ft-ot az udvar növényesítésére. Az iskola pályázatában az udvaron 11 helyen lenne "zöldítés". Elsősorban a függőleges falakat, rácsokat szeretnék cserjékkel bokrokkal zöldebbé tenni.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 29.


 

A Kalandpark komplett alaprajzát megszereztük!

Indul a Kurca-Part Kalandpark beruházás Szentesen

 

Több éves előkészületet követően idén elindul a Kurca-part Kalanpark elnevezésű beruházás Szentesen, a Széchenyi Liget mögötti parkerdő területén. A projekt teljes költsége közel 400 millió forint, amely összeg 49%-át pályázati forrásból, 51%-át pedig önerőből fedezi a beruházó L-Direct Kft.

Szentes turisztikai vonzereje jelentősen javulhat a 2013. évtől - mondta Szűcs Lajos alpolgármester - hiszen idén elindul a Kurca-part Kalanpark beruházás. A tervezett kalandpark országos szinten is kiemelkedő lehet, hiszen az 50 akadályos kötélpályái mellett számos érdekesség is megtalálható lesz.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 26.


 

Szurkolói busz indul „Lütyő” és Faur következő mérkőzésére!

 

Az idén alakult Ferobox Event profi boksz menedzseriroda soron következő eseményére május 18.-án kerül sor Kecskeméten, a Messzi István Sportcsarnokban. A 18:30 –kor kezdődő esemény főbb mérkőzéseit ismét élőben közvetíti a Sport1 televízió.

Ringbe lép majd Bedák Zsolt, Kovács „Vipera” Attila, és a WBO ! címmérkőzésen Kelemen Balázs is.

A Szegedi KO király Nagy Sándor súlyos lábsérülés miatt kénytelen kihagyni ezt az eseményt. Az eseményen lehetőséget kapnak szentesi versenyzők is. A népszerű Nagy „Lütyő” Imre, és a hibátlan rekordú Faur Csaba is ringbe lép az izgalmasnak ígérkező estén.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 26.


 

A Föld Napja a Pollákban

 

Az idén áprilisban a Föld Napja alkalmából a szentesi Pollák Antal Műszaki Szakközépiskolában „környezetvédelmi hetet” tartottak. Ennek keretében a diákok a természettudományos tanórákon környezetvédelmi, természetvédelmi tudományos cikkeket olvastak és elemeztek a TermészetBúvár újságból, majd ehhez kapcsolódóan feladatlapot oldottak meg.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 26.


 

V. Szentesi Születés Hete Fesztivál

Részletes program!

 

Szentesen 2013. május 8-9-10-én kerül megrendezésre a Születés Hete Fesztivál. Jubileumi ötödik rendezvénynek, újra a Megyeháza ad otthont. A Születés Hete, a családdá válás ünnepe!

Idén már ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Születés Hete szakmai, kulturális és tájékoztató rendezvénysorozat Szentesen. A szervezők május 8-10 között, több helyszínen várják az érdeklődő párokat, kismamákat, kispapákat, nagymamákat és nagypapákat.

A programok ingyenesen látogathatók!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 25.


 

20 egyéni bajnoki a Delfineknél

A DELFIN SC. a III. RÖVID PÁLYÁS NYÍLT SZENIOR ÚSZÓ ORSZÁGOS BAJNOKSÁGON

 

A Magyar Szenior Úszók Országos Szövetsége a Bácsvíz Kecskeméti Vízmű Sport Clubbal közösen rendezte meg a III. Rövidpályás Nyílt Szenior Úszó Országos Bajnokságot a kecskeméti új fedett uszodában.

A verseny nemzetközi volt, a magyar úszók mellett angol, román, szlovák, szerb, német versenyzők is rajthoz álltak. 35 egyesület 293 egyesületi versenyzője, valamint 33 egyéni induló állt rajtkőre a másfél napos viadalon. Összesen 28 egyéni és 6 váltó számban 1235 alkalommal ugrottak vízbe a versenyzők.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 25.


 

A munkavédelem aktuális kérdései a hatósági gyakorlatban

 

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szentes Térségi Szervezete és az Enterprise Europe Network - Szeged A munkavédelem aktuális kérdései a hatósági gyakorlatban témában tájékoztató rendezvényt tartott 2013 április 24-én Szentesen, a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban. Előadó: Majláth Mihály Munkavédelmi Felügyelőség munkavédelmi igazgató-helyettese.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 24.


 

Horváth Sándor fafaragó kiállítása

Meghívó!

 

Horváth Sándor fafaragó kiállítása nyílik a Galéria Kávéházban 2013. április 27-én 18.00 órakor. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 24.


 

Ötszörös holland bajnok pék Szentesen

Paul Berntsen a Szent Korona cukrászdában

 

Most sokan kérdezhetik vajon, hogy került Szentesre az ötszörös holland bajnok pék, aki még a holland királyi családnak is süt? Egyszerű a történet.

Az elmúlt héten befektetői tárgyalásokat folytattak a város vezetői Hollandiában mikor találkoztak Paul Berntsen-nel. Egy-két mondat után kiderült, hogy napokon belül a magyar és a holland pékszövetség nemzetközi kapcsolataként három holland sütőmester érkezik Magyarországra és három magyar pék utazik ki Hollandiába tapasztalatszerzés céljából.

A város polgármestere meghívta városunkba Pault, aki örömmel jött.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 23.


 

Egyszer volt, most is van ...

UGORGYUNK TÁRSULAT meseestje

 

2013. április 23-án a Városi Könyvtárban láthattuk az UGORGYUNK TÁRSULAT: „EGYSZER VOLT, MOST IS VAN... című meseestjét.

Bár a társulat hat éve alakult: az említett nevet csak három éve vették fel. Az ötletadó Poszler György kezdettől fogva szerkeszti is a felolvasóestek programját: amelyekkel félévenként előállnak.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 23.


 

Szentesen a nők a nyerők
a Nemzeti Dohánybolt pályázaton

 

Felszállt a fehér dohányfüst :-) a Nemzeti Dohánybolt pályázaton! Kihirdették a dohányboltokra kiírt koncessziós pályázat eredményét, így Magyarországon 5415 dohánybolt nyílhat július 1-jével.

Szentesen 15 dohánybolt helyre lehetett pályázni, melyre több mint 20 pályázat érkezett.

Az alábbi nyilvános táblázat tartalmazza a nyerő vállalkozókat, melynek érdekessége, hogy csak egy férfit tartalmaz, így nyugodtan kijelenthetjük, hogy a nők viszik a pálmát, avagy a dohányt a Dohányboltok pályázaton Szentesen!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 23.


 

Fábiánsebestyéni Lovas Napok

Sajtótájékoztató az idénynyitó rendezvényről

 

Jövő héten péntektől vasárnapig rendezik meg a fábiánsebestyéni lovas napokat, amelynek keretében csaknem ötven fogat verseng majd a hagyományos fogathajtó világkupa-fordulón.

Az idén 31. alkalommal megrendezésre kerülő verseny alkalmából összehívott sajtótájékoztatón Farkas Sándor, Mondok József, Kovács Zoltán, Kós György polgármester és Tóth Ferenc beszámolóját hallhatták az érdeklődők.

„Három nap ugyan még van a nevezési határidőig, de már nyolc nemzetből harminc fogat igazolta vissza részvételét, azaz várakozásaink szerint mintegy félszázan indulnak majd a viadalon, amely tizedszer vk-forduló" – mondta a helyszínen kedden tartott sajtótájékoztatón Farkas Sándor főszervező, aki hozzátette: a mostani verseny különleges, mert a helyi Kinizsi Lovas Sportegyesület az idén ünnepli megalapításának 50. évfordulóját.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 23.


 

Hamarosan indul az Éjszakai fürdőzés!

Már készülhetsz a nyárra!

 

Egész nyáron péntekenként fergeteges vízi buli vár mindenkit koncertekkel, változatos programokkal és forró nyáresti hangulattal a Szentesi Üdülőközpontban. Ezt ne hagyd ki!

Június 14, 21, 28, Július 5, 12, 19, 26, Augusztus 2, 9, 16, 23 (péntekenként) éjszakai fürdőzés a meleg termálvizes medencékben, valamint úszás a kivilágított 50 méteres medencében.

Esőnap nincs, mert úgyis vizes leszel!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 23.


 

Szentes a Google Street View-n!

 

Április 23-án, kedden elindult Magyarországon is a Google Street View nevű alkalmazása, amelyet a Google Maps-en keresztül bárki elérhet, a képernyő bal felső részén, a sárga emberalakra kattintva.

Magyarország az ötvenedik ország, ahol a Google elindította a 360 fokos panorámaképekkel működő utcanéző térképét, a 2007-es indulás óta a fényképező autók mintegy 8 millió kilométert tettek meg.

44 ország több mint 3000 városának virtuálisan bejárható internetes térképe között ott van Szentes is, melyet az alábbi térképen Ön is bejárhat!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 23.


 

Szentes LEG-DIÁK-ja Vanda és Leonidasz

 

A Szentesi Ifjúsági és Diák Önkormányzat – a SZIDÖK – ebben az évben már tizenharmadik alkalommal írta ki pályázatát a városi „LEG-DIÁK” cím elnyerésére.

A jelölt diákok egymásnak és a SZIDÖK küldötteinek egy tréfás, rövid vetélkedővel mutatták be az értékeiket. Többek között be kellett mutatkozniuk – lehetőleg humoros, eredeti formában.

Be kellett mutatniuk azt is, hogy mit tudnak a városunkról. Természetesen az ügyességi feladatok sem maradtak ki.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 22.


 

Surranó pálya a Kurca-híd lezárásánál

Szabályos vagy szabálytalan?

 

Tudjuk, hogy leleményes ember a magyar és megtalálja a kiskapukat, de ez azért sok! Míg sokan a Kiss Zsigmond utcán a Kurca hídnál várakoznak, hogy átjussanak a város átszelő csatornán, addig sokan egy rövidebb, de annál veszélyesebb utat találtak.

A Művelődési Ház mögött található kerékpáros hídon és az oda vezető kerékpárúton végig autózva kelnek át a Kurcán!!!

Egy szemfüles olvasónknak sikerült lekapni egy autót, ahogy éppen a híd felé közeledik, majd áthaladás után a kerékpárúton távolodik!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 22.


 

Főorvos Úr nyugodj békében!

In memoriam Dr. Tarján Tibor

 

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy 2013. április 22-én csendesen, türelemmel viselt betegség után elhunyt Dr. Tarján Tibor, a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház osztályvezető főorvosa.

Dr. Tarján Tibor Makón született, 1980-ban szerezte meg orvosi diplomáját Szegeden. 1985-ben csecsemő- és gyermekgyógyász, 1998-ban háziorvosi, 2005-ben nukleáris medicina szakvizsgát tett.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 22.


 

Jövőre indulhat a Petőfi Szálló építése

Hamarosan elkezdődnek az egyeztető tárgyalások a finanszírozásra vonatkozóan

 

Az elmúlt időszakban – nyomtatott és elektronikus médiában – napvilágot látott, a szentesi Petőfi Szálló és Vitala – projekt kapcsán a Szentes SPA & Medical Kft. az alábbiakról kívánja tájékoztatni a tisztelt közvéleményt ...

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 22.


 

Ha sokat olvasol, nyerhet Szentesi Könyvtár!

Olvass el egy könyvet, hogy Szentes legyen
a Dél-Alföld legtöbbet olvasó települése

 

2013. februártól júliusig három megyén átívelő olvasás-népszerűsítő programsorozat keretében keresik a Dél-Alföld legtöbbet olvasó települését. Már egyetlen könyv elolvasásával hozzásegítheted Szentest a győzelemhez. Válassz az ajánlott könyvek listájából és válaszolj a kérdésekre!

Játssz, hogy kedvenc könyvtárad sok-sok új könyvvel tölthesse meg polcait! Olvass, hogy még többet olvashass!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 21.


 

Pista bácsi 90 éves!

Sokan nem hiszik el!

 

2013. április 16-án köszöntötte a város Demeter Istvánt 90 éves születésnapja alkalmából. Pista bácsi Szentesen született és viszonylag korán elkötelezte szívét, mert az idén lesz, hogy hét évtizede együtt él feleségével (két lányuk, két unokájuk és egy dédunokájuk született).

A Kossuth téri "legények" azt mondták, hogy nincs olyan kiállítás, mely Pista bácsi nélkül nyílna meg Szentesen. A festészet érdekli, mert maga is festőként valamint autófényezőként dolgozott.

A szobájuk falán is sok-sok festmény, így már megvolt a közös téma a város nevében őt köszöntő Szűcs Lajos alpolgármesterrel.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 21.


 

Szentesi sikerek a győri Szép magyar beszéd verseny döntőjén!

 

A HMG diákja, Szalay Róbert Zsolt és a Boros diákja, Katona Bence egyaránt megkapta a legrangosabb elismerést, a Kazinczy-díjat a győri Szép magyar beszéd verseny döntőjén! Gratulálunk!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 21.


 

Július 31-én lekapcsolják Szentesen az analóg tv-adást!

Az átálláshoz a rászorulók támogatást is igényelhetnek!

 

2012. október végén Magyarországon is elindult a digitális átállás folyamata. Az átállás valódi korszakváltást hoz a tévénézők számára. A legmodernebb technológia még több ingyenesen fogható csatornát, kiváló kép- és hangminőséget és egyéb extra szolgáltatások lehetőségét jelenti. Szentes és adáskörzetében az analóg adást 2013. július 31-én kapcsolják le, mely után csak a digitális vételre alkalmas tv-készülékekkel (vagy set-top-box-al) nézhetik a hét ingyenesen fogható csatornát.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 21.


 

Eperjesen és Nagytőkén senki sem pályázott eredményesen Nemzeti Dohányboltra!

Újra lehet pályázni a két településen!

 

A Nemzeti Fejlesztési Miniszter a Magyar Állam nevében a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló 2012. évi CXXXIV. törvény alapján nyilvános pályázatot írt ki a dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultságok koncessziós szerződéssel történő átengedésére.

A dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság koncessziós szerződéssel történő átengedésére megjelent pályázati kiírás kapcsán Eperjes és Nagytőke települések vonatkozásában a kiírt pályázatot eredménytelenné nyilvánították, mivel a két település vonatkozásában egyáltalán nem került pályázat benyújtásra.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 21.


 

Szavazatoddal segíts egy szentesi iskolának!

Oszd meg és lájkold!

 

A Cetelem Zöldsuli Programba egyedül a szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskola nevezett be, indult rajta. Az iskola vezetése, szülők, diákok kérik az Ön / a TE segítségedet, hogy a zöldesítési pályázaton minél jobb eredményt érjen el.

12 iskola nyerhet 500.000 Ft-ot az udvar növényesítésére. Az iskola pályázatában az udvaron 11 helyen lenne "zöldítés". Elsősorban a függőleges falakat, rácsokat szeretnék cserjékkel bokrokkal zöldebbé tenni.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 20.


 

Milyen lesz az új kalandpark?

 

Szentesen épül az ország legkomplexebb kalandparkja - tudtuk meg a Bertók Róbert projektgazdától az L-Direct Kft. ügyvezetőjétől.

Idén nyáron nyitja meg a kapuit minden érdeklődő számára. A park Szentesen, egy 26 hektáros, gyönyörű zöld övezetben fekszik. Már gőzerővel dolgoznak a gépek és látható ahogy napról-napra alakul, épül. Jelen pillanatban a parkoló kialakítása folyik a tereprendezés mellett.

A Kurca-part Kalandparkban számtalan szórakoztató élményelemmel várják majd a kedves vendégeket, már 2 éves kortól is.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 20.


 

A Tánc Világnapja alkalmából (meghívó)

 

Ünnepi műsorral kedveskedik a Tánc Világnapja alkalmából a • Szilver Táncsport Egyesület és Művészeti Iskola, • a Szegvári Forray Máté Ált. Isk. és AMI Gyermek és Ifjúsági Néptánc csoportja • a Bárdos Lajos AMI Klasszikus Balett Tagozat • Tiszaföldvári, Szentesi és Mezőtúri csoportjai.

Időpont: 2013. április 22. hétfő 18 óra

Helyszín: Kiss Bálint Református Általános Iskola

Szeretettel várnak minden táncot szerető érdeklődőt.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 20.


 

Szentes legnépszerűbb diákjai

 

2013. április 19-én az ifjúsági polgármester választás után választották meg Szentes legnépszerűbb diákjait. Először az oktatási intézményekben döntötték el a címre javasolt személyeket, majd immáron hagyományosan a Koszta József Általános Iskolában a SZIDÖK képviselői és a jelenlévő közönség választotta meg a legnépszerűbb diákokat általános- és középiskolai kategóriában

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 19.


 

Új ifjúsági polgármestert választottak

"Dívák" a diákönkormányzat élén

 

2013. április 19-én délelőtt tartotta a Városháza dísztermében küldöttgyűlését a Szentesi Ifjúsági Diák Önkormányzat. A több napirend közül a legfontosabb volt, hogy megválasszák az új ifjúsági polgármestert és a SZIDÖK tisztségviselőit.

Az eredményt Lantos Anita egykori diákpolgármester a szavazatszámláló bizottság elnöke ismertette. Az új ifjúsági polgármester Varga Adrienn (Boros) lett, míg az ifjúsági alpolgármesteri tisztet Péter Jázmin (Deák) tölti be egy esztendőn át.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 19.


 

Több száz csendélet másfél óra alatt

Koszta festőverseny a Koszta J. Ált. Iskolában

 

2013. április 17-én rendezte meg iskolánk a Koszta festőversenyt, amelyen a tankerület iskolái képviseltették magukat. A tanulók 1-8.osztályig 4 korcsoportban mérhették össze festészeti tudásukat. Másfél óra állt a rendelkezésükre, hogy az előre beállított csendéletekről színes alkotásokat készítsenek az általuk leginkább kedvelt színes technikákkal. Szemet gyönyörködtető alkotásokat készítettek a tanulók.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 17.


 

Hatodszor versenyeznek

6. Antonjuk Alexandr Kosárlabda Emlékverseny

 

Időpont: 2013. április 20. (szombat) 14-19 óra

Helyszín: Dr. Papp László Városi Sportcsarnok

Jelentkezés: Horváth Mihály Gimnázium - Kovács Lászlónénál vagy az evakov14@gmail.com internetes címen.

Nevezési határidő: április 20.

A nevezés diákcsapatoknak térítésmentes, felnőtt csapatoknak 1000 Ft/csapat.

A szervezők kérik, hogy a csapatok egységes mezben jelenjenek meg.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 17.


 

Szippantós autóval csalnak, ne dőljön be nekik!

 

Szippantós autóval és hivatalos fellépéssel, számlát lobogtatva próbálják a fogyasztót rávenni arra, hogy fizesse ki az általuk elvégzett szennyvíz bekötővezeték tisztítást.

A gerincvezeték és a bekötővezeték szükség szerinti tisztítását a Szentes-Víz Kft. saját hatáskörben végzi, idegennel nem végezteti. Az utcai vezeték tisztításához nem kéri semmilyen formában a fogyasztó hozzájárulását (sem az engedélyét, sem az anyagi hozzájárulását).

A kerítésen belüli házi vezeték tisztítását elvileg végezheti más vállalkozás, de ahhoz az ilyen irányú tevékenység végzéséhez szükséges vállalkozói engedéllyel kell rendelkeznie, az önkormányzathoz be kell jelentkeznie és szerződést kell kötnie a Szentes-Víz Kft-vel a kiszippantott szennyvíz elhelyezésére vonatkozóan.

A Szentes-Víz Kft-t nem kereste meg ilyen szándékú "vállalkozó". A Szentes-Víz Kft. végez házivezeték tisztítást, de csak a fogyasztó megrendelésére, önhatalmúlag nem.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 17.


 

Papírforma győzelem

 

2013. április 17-én pótolták az elhalasztott Szentesi Kinizsi – Tömörkény megyei II. osztályú mérkőzést. Az első félidei tapogatózás után a második félidőben nekikezdett a Kinizsi a gólgyártásnak.  Lekrinszki találata után Mihály Robi kétszer, Gránicz Szabolcs egyszer (a három gól 6 perc alatt született!) vette be az ellenfél kapuját. Így a 4:0-val és hazai győzelemmel zárult a 20. forduló.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 17.


 

Virágszínvonalasabb Szentesért

Pályázati felhívás!

 

Itt a tavasz! Igaz, eléggé megtréfált az időjárás minden kert tulajdonost és gazdálkodó embert. Ettől függetlenül több helyen kihasználva a szebb napok adta lehetőségeket újra szépítik házuk táját, erkélyeiket. Az Önkormányzat  hagyományt őrző módon, 10. éve, ismételten meghirdeti a VIRÁGSZÍNVONALASABB SZENTESÉRT Környezetszépítő Versenyt, amelynek keretében kívánja elismerni azoknak a munkáját, akik sokat tesznek az igényesebb környezet kialakításáért, mely által a város a virágosabbá, zöldebbé, élhetőbbé válik.

 

 

A jelentkezni az alábbi kategóriákban lehet:

- egyéni kategória /családi házak előtti közterület és a közterületről látható magánkerti rész/

- munkahelyi kategória /intézmények, vállalkozások /

- lakóközösségi kategória /tömbházas épületek, épület részek/

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 16.


 

Bemutatják az új szentesi városközpontot

„Szentes Város Önkormányzata és partnereinek városközpont rehabilitációs programja”

DAOP-5.1.2/A-09-2f-2011-0004

 

Szentes Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt, a Dél- alföldi Regionális Operatív Program keretén belül megvalósuló projekt, nyitó rendezvényére.

Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, Szervezeteket, illetve a Média Képviselőit, hogy a Városközpont rehabilitációs program nyitó rendezvénye 2013. április 18-án 10.00 órakor a Szentesi Járásbíróság épülete mögött a Szentesi Kurca-Hídnál majd a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központjában (Szentes Ligetsor 7. azt követően Kossuth tér 1.) kerül megrendezésre. Az eseményre várják az érdeklődőket!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 16.


 

I. Országos Nippon Zengo Fesztivál (270 fotóval)

Zengo, Zumba, Kangoo és még megannyi mozgásforma

 

Fél év alatt országszerte több, mint 60 klubot nyitott Brezovai Sándor a Nippon Zengo megalapítója. A Zengo-t gyakorlók száma országos szinten már meghaladja a 3 000 főt. 2013. április 6-án egy hatalmas tömegrendezvényen bizonyították összetartozásukat és elhivatottságukat a mára egyre népszerűbb küzdősport aerobic iránt. A szentesi sportcsarnokban, az I. Nippon Zengo Fesztiválon csaknem 500-an tornáztak egyszerre a zengo ütemes zenéjére.

Ezen a napon nem csak zengozni lehetett, hanem más mozgásformát is bárki kipróbálhatott. Így a latinos dallamokra zumbázni, vagy pl. Szentesen újdonságnak számító kangoo-t.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 16.


 

Marokkó-Szentes, 57 nap, 5030 km

 

 Baranyi Antal Gábor és Vukovich Sándor közös afrikai filmes úti élménybeszámolóját tekinthetjük meg  2013. április. 20-án, szombaton 17.00 órai kezdettel a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ Vörös teremében. A film címe magáért beszél: Marokkó-Szentes, 57 nap, 5030 km

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 16.
 

 

MADÁRVÁRTA

Kerékpáros és gyalogtúra április 20-án szombaton!

 

A Szentes környéki vizes élőhelyek madárvilágát figyelhetjük meg kerékpáros és gyalogtúra keretében 2013. április 20-án szombaton. A túrákat Őze Péter a Körös-Maros Nemzeti Park munkatársa vezeti.

A vizes élőhelyeket 4 km kerékpározással közelítjük meg, a pontos helyszínt és útvonalat az aktuális időjárási viszonyok határozzák meg (tervezett helyszín: Szentes-Fertő).

Találkozás: 2013. április 20-án reggel 8 óra 15 perc, MOL benzinkút parkolójában. Indulás: 8 óra 30 perc. A program INGYENES! Előzetes jelentkezés: barat172@gmail.com

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 16.
 

Üzletanyu születik Turné

Nem csak kismamáknak, nem csak nőknek szól, hanem bárkinek, aki érdeklődik

 

Miről szól az előadás?

Ha a munkaerőpiac nem kapkod utánad: Teremts munkahelyet magadnak!

Hogyan indítsunk vállalkozást minimális befektetéssel?

 

Vida Ági előadásából kiderül:

- Milyen lehetőségei vannak egy anyukának az álláskeresésen túl?

- Hogyan teremts magadnak jövedelmet a saját ötleteidre alapozva?

- Vállalkozás az interneten: Hogyan vágj bele?

- Hol rontja el a legtöbb kezdő vállalkozó és te hogyan kerüld el a buktatókat?

- Vállalkozás indítás anyaként: hogyan jusson időd mindenre?

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 15.
 

Motoros felvonulás Szentesen

 

2013. április 13-án a Közlekedésbiztonság-technikai családi nyílt nap zárásaként az összegyűlt motorosok felvonultak Szentes utcáin. Ezen a npon Motoros vezetéstechnikai tréning is volt a Csongrád megyei RFK motoros rendőreinek irányításával, valamint KRESZ-teszten frissíthettük fel tudásunkat. Sokan kipróbáltak a biztonságöv szimulátort, és csodáltuk "Citrom" azaz Varga Robi bemutatóját, hogy mit is nem szabad csinálni motorunkkal a közúton! :-)

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 15.
 

25 éves a Szabadidős Sportklub

 

25 éve eredményesen működő civil szervezet az Árpád Szabadidős Sportklub. 2013. április 13-án a Központ Gyermekélelmezési Konyha ebédlőjében ünnepelték meg a negyedszázados évfordulót.

Az Árpád Szabadidős Sportklub részt vállal a város kulturális, karitatív és sport tevékenységében. Évenként rendszeresen megrendezett jelentős számú résztvevőt megmozgató sportrendezvényei több sportágban lehetőséget adnak a mozgást kedvelő amatőröknek a versenyzésre.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 15.
 

Csere-bere fogadom ...

Csere-bere vásár a Kossuth téren

 

Egy ragyogó tavaszi napon 2013. április 13-án 1 és 5 óra között várták a Kossuth térre gyerekestől, kedves anyóssal és a szomszéddal együtt azokat a családokat, akik a napfürdőzés mellett egy-egy megunt ahsználati tárgyat kívántak elcserélni. A szervezők gazdag zenei, azaz térzenei programmal is készültek. A Zenebarátok Egyesületétől, a Tücsök Zenekartól, a Fly együttestől és a Pengető Citerazenekartól hallhattunk üde dallamokat.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 15.
 

Karcsúsodj expressz gyorsasággal!

Szentesen is itt a kangoo jump!

 

Még mindig keresed a számodra legideálisabb mozgásformát, amellyel egyszerre fogyhatsz és izmosodhatsz? Próbáld ki a kangoo jumpot, amely az egyik legszórakoztatóbb sporteszköz, és amely segít megszabadítani a rád rakódott kilóktól is! 2013. április 16-tól Kangoo Jump-al is edzheted magad a Wellness Colosseumban! (6600, Szentes Ady E. u. 27.)

Edzések: Kedden, csütörtökön 17.00 - 18.00 és 18.00 - 19.00

A fenti napokra és időpontokra az alábbi e-mail-címen tudsz bejelentkezni: brezovais@gmail.com

Fontos! Az előzetes bejelentkezés azért kell, mert akkor tudunk Kangoo cipőt biztosítani! Ha van cipőd, akkor a fenti időpontokban bármikor jöhetsz!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 15.
 

Szentesen viziteltek a Bohócdoktorok

 

2013. április 11-én délután a Dr. Bugyi István Kórház gyermekosztályának nagybeteg picinyei számára néhány pillanat gyógyító mosolyt vitt a KARITÁCIÓ Alapítvány Bohócdoktor Csapata. A lufihajtogatás, a bohóckodás mellett a buborékfújásra került a hangsúly. A bohócdokik az áldozatos munkát végző orvosok, nővérek számára is tartogattak ajándékokat. A gyógyuló csöppségeknek az élménypedagógiai módszerek egy picit segíteni tudják a betegség tényének feldolgozását és segíthet a gyógyuláshoz vezető út meglelésében is.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 15.
 

Múzeumbejárásra hívták a képviselőket …

 

A 2013. január 1-jétől Szentes Város Önkormányzatának fenntartásába került a Koszta József Múzeum. Felmerült az az igény a bizottsági ülésen, hogy a képviselők jobb tájékozódása érdekében, múzeumbejárást biztosítson az intézmény. Múzeum kiállítóhelyeinek és működésének bemutatására három időpontot bocsátottak rendelkezésére a képviselő-testületnek és a bizottsági tagoknak. 2013. április 10-én 16 órakor (ekkor 1 képviselő jelent meg), 2013. április 11-én 14 órakor (1 képviselő látogatott el) és 2013. április 12-én 10 órakor (2 képviselő érdeklődött) az interaktív szakmai program keretében.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 15.
 

Meghívó orgonaszentelésre

 

A Szent Anna Plébánia szeretettel meghív mindenkit 2013. április 21-én, vasárnap 10 órakor a szentesi Szent Anna templomban tartandó ünnepi szentmisére, melynek keretében Dr. Kiss-Rigó László megyéspüspök atya a felújított orgonát megszenteli.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 12.
 

Sátorbontás a gyógyfürdőben

 

A Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Gyógyfürdő és Nappali Kórház értesíti a lakosságot, hogy a gyógyfürdőben a sátor bontását áprilisban szokták a szakemberek elvégezni. A sátorbontásra a tervek szerint, kedvező időjárás esetén 2013-ban április 16-án, kedden kerül sor, és ezen a napon a kinti medence zárva lesz. A fürdőzők várhatóan 2013. április 17-én, szerdán vehetik ismét igénybe az udvari medencei szolgáltatást.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 12.
 

Tücsöktalálkozó  a Csere-bere vásáron

 

Kedves Kicsi és Nagy Tücskök!

A következő meghívásunk a Csere-bere vásárra szól ahol 16.00-tól játszik a Tücsök zenekar, valamint arra buzdítunk minden kedves szülőt és kisgyereket, hogy megunt holmiját, játékait, könyveit, lemezeit…stb. hozza ki és csere-berélje kedvére!

Csányiné dr. Bakró-Nagy Vera aljegyző asszony gondolatait szeretnénk tolmácsolni minden Tücsök klub tagnak:

Szeretnénk, ha egy ragyogó tavaszi napon, legközelebb 2013. április 13-án 1 és 5 óra között, kijönnének a Kossuth térre gyerekestől, a kedves anyóssal és a szomszéddal együtt, hallgatnának remek térzenét a Zenebarátok Egyesületétől, a Tücsök Zenekartól, a Fly együttestől és a Pengető Citerazenekartól. Innának sört vagy málnaszörpöt, elcserélnék az ötödik asztali satujukat alig használt amerikánerre és jót beszélgetnének.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 12.
 

Hogyan legyél egészséges és sikeres?

Schobert Norbi Szentesen tartott előadást

 

„Tizenöt évesen száz kilós srác voltam. Az emberek társaságában mindig hangos voltam, vicceket meséltem, kívülről boldognak látszottam, mint a kövérek általában. Azonban ha senki nem látott, nassolással vigasztaltam magamat. Ebben a paradox helyzetben éltem, magányosan. A végső lökést az a bizalom hozta meg, amit a testnevelő tanáromtól kaptam.” - így vall magáról, és a kezdetekről Schobert Norbi, aki Szentesen járt és az Ifjúsági Házban tartott előadást.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 11.
 

Kórushangverseny (videóval)

 

2013. április 11-én a ZENEISKOLA HANGVERSENYTERMÉBEN a Kiss Bálint Napok rendezvényhez kapcsolódóan KÓRUSHANGVERSENYRE várták az érdeklődőket.

Közreműködtek: NAGY JÁNOS /orgona/, KISS BÁLINT REFORMÁTUS ÁLTALÁNOS ISKOLA TANÁRI KÓRUSA,  SZENT ANNA TEMPLOM SZKÓLÁJA

Vezényeltek: FARKAS MÁRTA, KOCSIS GYÖRGYI, NAGY JÁNOS

Műsorismertető: KARIKÓ-TÓTH TIBOR

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 11.
 

A csoport gyógyító ereje- avagy a pszichológiai csoportokról

 

A KLIK Szentesi Tankerület Egységes Pedagógia Szakszolgálata szeretettel meghív minden érdeklődőt,

A csoport gyógyító ereje- avagy a pszichológiai csoportokról (interaktív előadás) című rendezvényére

mely a szentesi Ifjúsági Ház épületében kerül megrendezésre 2013. április 18-án, csütörtökön 14 órai kezdettel.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 11.
 

Verset mondok IV.

Paulovics Tamás versmondó estje

 

2013. április 10-én a Költészet Napja előestéjén Paulovics Tamás immáron negyedik alkalommal hívta a költészetért és a versekért rajongókat versmondó estjére a Városi Könyvtárba. Az esten közreműködött Bíró Dominika, Simon Tamásné, Szemerédi Endréné és Hankó Györgyné.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 11.
 

Népzenei sokadalom és utcabál

 

2013. április 30-án Népzenei sokadalomra és utcabálra várják az érdeklődőket a Luther térre és az Ifjúsági Parkba. Este 6 órakor térzenével indul a program, majd népzene és néptánc bemutatókat láthatunk. Este a népzenei bemutatók után indul a lampionos séta a díszkúttól az Ifjúsági Házig.

Az Ifjúsági Parkban a nagyszínpadon a UNITED Együttes élő koncertjén szórakozhatunk, majd levezetésként az IH büfé teraszán Keresztes Disco lesz az est zárásáig.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 11.
 

Csak tiszta forrásból…

 

A Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör Szeretettel meghívja Önt és kedves családját a Művelődési és Ifjúsági Házba 2013. április 15-én 18.00 órára a XI. „CSAK TISZTA FORRÁSBÓL…” fotókiállítás másodbemutatójának megnyitó ünnepségére. A tárlat május 3-ig látogatható.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 11.
 

Ebből sem mi fogunk jól kijönni!

Bonyolódik a Petőfi ügye!

 

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt T. Péter biztonságpolitikai szakértővel szemben egy szentesi szálloda felújítása kapcsán kialakult 440 milliós elszámolási vitából fakadó csalás miatt. A Fővárosi Főügyészség jelentős kárt okozó csalás és más bűncselekmény miatt emelt vádat T. Péter és két társa ellen.

A volt rendőr, biztonságpolitikai szakértő 2010-ben került elszámolási vitába a Demján-cégcsoporthoz tartozó Arcadom Zrt-vel.

Az Arcadom feljelentette T. Péter cégét, a volt rendőr három napot volt őrizetben, azóta szabadlábon védekezik adta hírül a HavariaPress és hvg.hu.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 10.
 

 

Pincétől a padlásig a Megyeházán

 

Pincétől a padlásig címmel csoportos épületbejárást rendeznek a Megyeházán a Műemléki Világnapon 2013. április 13-án, szombaton. Minden érdeklődőt várnak a 10.00 órakor kezdődő rendezvényre, ahol a csoportok 10.00, 11.00 és 13.00 órakor indulnak a Megyeháza aulájából.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 09.
 

II. OXIMIX Egészség Nap Derekegyházon

 

2013. április 13.-án (szombaton) rendezik meg Derekegyházon a II. OXIMIX Egészség Napot. A település ezen a héten kiemelten foglalkozik lakói egészségével: két napra tüdőszűrő kamion érkezik a község központjába, a művelődési házban minden napra jut egy-egy mozgással kapcsolatos program, illetve szombaton az Egészség Világnapja alkalmából a Dr. Brusznyai Árpád Művelődési Ház és Könyvtár - IKSZT területén több színtéren, változatos programokkal várják a szervezők a látogatókat.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 09.
 

Liszt-díjas, világhírű művész Szentesen

 

2013. április 19-én Liszt-díjas, világhírű művész lép fel Szentesen a Hangversenyközpontban. Oláh Kálmán Liszt-díjas zongoraművész jazz koncertjén közreműködik Egri János (nagybőgő), Kőszegi Imre (dob).

Oláh Kálmán 1990-ben végzett a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola Jazz Tanszakán, 2000-től a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen tanít. Szólistaként és saját triójával, a Trio Midnight nevű, 1990-ben alakult formációval jelentős sikereket aratott itthon és külföldön egyaránt.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 09.
 

 

Szentesen együttműködik a honvédség és a katasztrófavédelem

 

Együttműködési megállapodást írt alá a Szentesi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon Nyers József mérnökezredes, a 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred parancsnoka, és Kálmán Rajmund tű. őrnagy, a Szentesi HTP parancsnoka.

A megállapodásban a szervezetek megújították hagyományosan jó kapcsolatukat, amely során a Szentesi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság vállalta, hogy az ezred létesítményeinek tűzvédelmi és műszaki mentési tervei elkészítésében segítséget nyújt, és közösen készülnek fel a honvédségi létesítményekben esetlegesen kialakuló tűzesetek kezelésére.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 09.
 

Irodalmi est a magyar költészet napja tiszteletére Szentesen

 

2013. április 16-án 19.00 órai kezdettel irodalmi estet szervez a magyar költészet napja tiszteletére a Szentesi Művelődési Központ.

Előadásban Örkény István szemüvegén át láttatjuk a mögöttünk maradt XX. századot, annak minden furcsa, vidám és tragikus mozzanatával. A kamaraszínházi előadás során találkozhatunk a humort sem nélkülöző egyperces novellákkal, színdarabrészletekkel. Egyéni levelezésben is szemezgetünk, s mindeközben átfogó képet kapunk a nagy magyar író életéről.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 09.
 

Megérkezett a Gólyás-ház gólyája

 

 2013. április 9-én délután megérkezett a Gólyás-ház jelképe a gólya. Minden évben a környék lakói március végétől figyelik a Művészetek Háza kéményét, mikor veszik újra birtokba a gólyák.

Arra senki sem tud választ adni, hogy a több évtizedes múlttal rendelkező fészekben hány gólyapár fordult meg, de az biztos, hogy a kisvárosi (mára majdnem nagyvárosi) életmód nem zavarja az itt költő gólyákat.

Ezen a napon a gólyacsalád férfi tagja érkezett meg, ő renoválja és kitakartja a fészket, hogy a párjának, aki csak pár nappal később érkezik, a hely adta luxust kell csak élveznie! :-)

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 09.
 

Segítség 30 nagycsaládos részére

 

Az Árpád Szabadidős Sportklub 30 nagycsaládos számára juttatott el élelmiszeradományt a Húsvéti Ünnepekre.

Az adomány 60 l tej, 60 db húsvéti kalács, 60 kg kenyér, valamint 90 adag meleg étel. Ezúton mondanak köszönetet támogatóiknak, hogy adományaikkal segítették az akciót: Árpád-Agrár Zrt., Rónasági Gasztro Sütőipari Kft., Galéria Étterem, Szentesi Ételfutár, Központi Gyermekélelmezési Konyha.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 09.
 

Ez volt - Ez van

Egy vidám, kacagtató este

 

2013. április 8-án "Ez volt - Ez van" címmel egy vidám, kacagtató estet láthattunk a Pódiumbérlet soron következő előadásán a Megyeháza dísztermében azokkal a színészekkel, akik életét végig kísérte a nézők szórakoztatása. A vicces jeleneteket, magánszámokat és vidám dalokat előadta: Gregor Bernadett, Harsányi Gábor és Nyertes Zsuzsa.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 09.
 

Menteni, szerelni, rombolni

 

Négy fok a parton, négy fok a vízben − a hideg ellenére a terv szerint zajlik a sisakos búvárképzés a lökösházi bányatóban. A szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred és az MH 25/88 Könnyű Vegyes Zászlóalj katonái egymás után veszik fel a búvárruhákat, majd vezényszóra párosával merülnek le a víz alá.

Egy hétig tart a tanfolyam: először az elmélettel foglalkoztak, csak ezután kerülhetett sor az első merülésekre. Fontos a fokozatosság, hiszen a Magyar Honvédség keretein belül évek óta nem volt sisakos búvárképzés. A nemrég beszerzett MBF-2005-ös típusú búvárfelszerelés is először mutatkozik be ilyen környezetben, indokolt tehát az óvatosság, sőt csak haladó búvárok merülhetnek a gyakorlat során.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 08.
 

Próbáld ki a túrakenuzást!

 

A St. Jupát Sportegyesület 2013. április 14-én (vasárnap), 10 órakor NYÍLT NAP-ot rendez, melyen bárki kipróbálhatja a túrakenuzást!

A rendezvény 10.00 órakor kezdődik, és kb. 12 óráig tart. Bővebb infó a www.programok.jupat.hu címen!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 08.
 

Az ágyneműtartóban rejtőzött a körözött férfi

 

Öt elfogatóparancs volt érvényben az ellen a 21 éves férfi ellen, akit 2013. április 7-én délután fogtak el a Szentesi Rendőrkapitányság munkatársai.

A többek között lopásért, csalásért, garázdaságért és kábítószerrel való visszaélés miatt is keresett fiatalember másfél éve bujkált a hatóságok elől, a szentesi rendőrök végül tegnap megállapították, hogy egy Sáfrán utcai lakásban rejtőzik. Az egyenruhásoknak ajtóstól kellett a házba menniük, ugyanis az ott lakók azt állították, hogy nincs kulcsuk, illetve a csengetésre sem reagált senki.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 08.
 

Körséta a Református Idősek Otthonában

 

2013. április 13-án 15.00 órai kezdettel a Szentesi Vendégszeretet Egyesület következő körsétája során látogatást tehetünk a Református Idősek Otthonában. A látogatókat körbevezeti: Kovách Péter az intézmény vezetője.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 07.
 

Ismét lesz Műszakiak Napja

 

Hagyományaihoz híven ebben az évben is megrendezi az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred a Műszakiak Napját, Szentesen. A rendezvényre 2013. április 30-án 8.30 órától egész nap színes, izgalmas és tartalmas programokkal várják a műszaki katonákat, nyugállományú műszakikat, az érdeklődőket és a szórakozni vágyókat a szentesi Damjanich laktanyában. Ebben az évben is a Műszakiak Napja közösen kerül megrendezésre a helyi társszervezet, a Szentesi Rendőrkapitányság szervezésében a Rendőrség Napjával.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 07.
 

Mustra Gála április 13-án

 

A „TÜKÖR” Szentes Irodalmi-Drámai Tagozatáért Közhasznú Alapítvány örömmel tudatja a nagyközönséggel: A Horváth Mihály Gimnázium immár 35 éves nagyhírű Drámatagozatának kiváló mustrázói ismét színpadra lépnek! A tanév legjobb egyéni és csoportos produkcióit láthatjuk!

 

Drámais Mustragála 2013. április 13. szombat, 15 óra Móricz Zsigmond Művelődési Ház

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 07.
 

Lába kelt egy padnak

 

A szentesi polgárőrség munkatársai értek tetten két fiatalkorú vastolvajt 2013. április 6-án Szentesen. A polgárőrök arra figyeltek fel, hogy két fiatalember egy kézikocsin egy pad vasvázát tolja az Attila utcában. Feltartóztatták őket, majd hívták a rendőröket.

A helyszínre érkező egyenruhások elszámoltatták a fiatalokat, akik bevallották, hogy nem sokkal korábban egy szentesi söröző raktárából lopták el a vasdarabot. A két fiatalkorú ellen lopás vétsége megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 07.
 

Leengedik a sátrakat a strandon! (frissítve!)

 Változtak az időpontok!

 

A Szentesi Üdülőközpont értesíti Kedves Vendégeit, hogy a téli sátorbontás miatt, a 25 méteres medence zárása: 2013.április 17. szerda (hajnali úszásidő után), nyitása: 2013. április 18. csütörtök (hajnali úszással).

A 33 méteres medence zárása: 2013. április 15. hétfő (hajnali úszás sajnos csak a 25 m-es medencében lehetséges), nyitása: 2013. április 17, szerda (hajnali úszással).

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 05.
 

Nippon Zengo Fesztivál élő közvetítéssel!

Kukkantson be Ön is a szentesi sportcsarnokba!

 

http://www.ustream.tv/channel/szentesi-mozaik

 

Már sokan várták, hogy elérkezzen a szombati nap, mikor is Szentesen találkozik a ZENGO "CSALÁD"!

Minden tisztelet kijár azoknak, akik rendszeresen űzik ezt a sportágat!

Ha bárkit elfoglaltság (netán betegség) távol tart az eseménytől így azoknak egy ONLINE közvetítéssel kedveskedünk!

Kukkantson be Ön is a szentesi sportcsarnokba!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 05.
 

Programajánló 2013. április - 2013. május

 

A hétvégén jelenik meg a Szentesi Programajánló 2013. áprilisi száma, mely a következő egy hónap időtartam programjait, rendezvényeit hivatott népszerűsíteni. Az összeállításban részletesen megtalálhatjuk a helyi zenei, színházi, sport és egyéb szórakoztató rendezvényeit és azok helyszínét és időpontját.

A Programajánlót keresse a FÓR magazinban!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 05.
 

Április 9-én Szentesen is szünetel az Okmányiroda!

 

Április 9-én Magyarország összes okmányirodájában szünetel az ügyfélfogadás - tájékoztatta lapunkat a Szentesi Járási Hivatal. Mindennek oka az uniós kötelezettségek teljesítése érdekében végrehajtandó - verzióváltással egybekötött - informatikai karbantartás.

Az időpontfoglalással rendelkező ügyfelek részére (személyesen, telefonon, interneten, stb.) újabb időpontot biztosítanak, vagy az időpontfoglalást igazoló szelvény bemutatása esetén 2013. április 9-ét követő 1 héten belül soron kívül fogadják ügyfélfogadási időben!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 05.
 

Csak a Zene van!!

Tücsök Klub 2013. április 7-én!

 

Szeretettel meghívunk mindenkit a Tücsök Klub következő foglalkozásra! Időpont: 2013.április 7 /vasárnap/ 09-11 h-ig Helyszín : Közösségi tér - Szentes

Program:

- Ritmushangszerek készítése

- karaoke éneklés /a Tücsök Zenekar dalai közül választhatsz/

Készülj jól fel, mert ha ügyes vagy meglepetésben részesülsz! A Szív-Hang Egyesület tagjainak a belépés díjtalan!

Nem tagoknak a támogatói jegy 500,- Ft/család

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 05.
 

Új nyilvános WC a Villogó utcai piac területén

Ha piacolás közben rájön a "hasmars", jó tudni!

 

Városellátó Intézmény kivitelezésében közegészségügyi szempontoknak jobban megfelelő, korszerű WC csoportot alakított ki Villogó utcai piac területén. (Szentes, Nagynyomás 49. alatt lévő Mázsaházban). Az átalakítás célja a WC konténer kiváltása, a WC gazdaságos üzemeltetése, kulturált körülmények megteremtése.

A meglévő üzemi épület (mázsaház) átalakításával az eredeti rendeltetésnek megtartása mellett került kialakításra a nyilvános WC. A felvásárló és állatrakodó építmény, karámrendszer változás nélkül megmaradt, a fedett tér alatti állatmérleg üzemben tartásával.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 05.
 

Volt növendékek hangversenye

 

Zenei pályára készülő volt növendékek hangversenye lesz 2013. április 27-én, 16.00 órai kezdettel a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola hangversenytermében.

Belépődíj: 500,- Ft

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 05.
 

Felvételi a zeneiskolában

 

Nyílt nappal kezdődik a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola bemutatkozása a leendő növendékek és szüleik számára. 2013. április 15-16-án délután 14.00 - 18.00 óra között lehetőség lesz betekinteni az iskola munkájába, hangszeres és elméleti órákra, valamint személyesen találkozni az iskola tanáraival.

A nyíl nap végén Hangszerbemutató hangverseny lesz 2013. április 16-án 17:00 órakor a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskolában melyre mindenkit szeretettel várnak.

Az iskola életébe való betekintés és ismerkedés után FELVÉTELI MEGHALLGATÁST tartanak az iskolában 2013. április 17-18-án, 15-18 óra között hangszeres és magánének tanszakokra.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 05.
 

Na, ezt is elcseszik!?

Informatikai fejlesztés a vasútállomásnál lévő kis postánál!

 

A Magyar Posta Zrt. értesíti a lakosságot, hogy a Szentes 2 posta (vasútállomásnál lévő) informatikai fejlesztés miatt 2013. április 11-én csütörtökön egész nap zárva lesz. A hírt hallva egy kedves olvasónk megjegyezte, hogy így kezdődött a nagy postánál is, hogy a gyorsabb kiszolgálás érdekében új ügyfélhívó rendszert szerelnek be, és fejlesztették az informatikai részt is, csak éppen "megfordult a kutyában a sörét".

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 05.
 

Lesz-e egységes vízdíj Csongrád megyében?

(a sajtótájékoztató teljes videója)

 

A tegnapi napon tartott sajtótájékoztatóból kiderült, hogy habár Makó, Szentes, Mórahalom, Kistelek és Sándorfalva közös  víziközmű-szolgáltatói vállalatot hoz létre, de mindez nem azt jelenti, hogy ezeken a településeken azonos lesz a vízdíj. Az ehhez kapcsolódó szolgáltatási árak is eltérőek lesznek, amíg a jogalkotó másként nem dönt - tudtuk meg a sajtótájékoztatón.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 03.
 

Metallica és Foo Fighters a Buffaloban!

 

Végre Szentesre érkezik a Tribute Night karaván. Sok sok város közönsége már túl van az élményen, amit most ti is megtapasztalhattok. 

A Buffalo falait egy kiváló Foo Fighters Tribute és egy tökéletes Metallica Tribute banda remegteti meg szombat este...

 

Mindenkit szeretettel várunk!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 03.
 

Homokzsákolnak a Kurca hídnál

Belvízi "árhullám" a Kurcán

 

Ismételten a víz veszélyezteti a Kurca híd felújítását, mert a belvíz elvezetésére szolgáló csatornán (Kurca) kisebb "árhullám" vonul le. A Vízügy figyelmeztette az építőket, hogy technikai probléma miatt magasabb lesz a Kurca vízszintje, erre készüljenek fel. Az építők azonnal nekikezdtek a víztartó gátak magasításának, és mindezt még időben kezdték meg, mert már átbukott volna a Kurca vize rajta.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 03.
 

Új Életfa átadás

55 csemete a csemetéknek

 

Egy-egy facsemetét kaptak Szentes legifjabb polgárai 2013. április 3-án, a Városháza udvarán. Immár tizenhetedik éve adják át az emléklapokat és az „életfákat” azoknak a babáknak és szüleiknek, akik az előző félévben születtek.

 Ez a facsemete megilleti a nem Szentesen született, de szentesi lakosú újszülötteket is. Az „Új Életfa” átadását 1996 óta rendezi meg az önkormányzat ünnepélyes keretek között. Szentes polgármesterének köszöntésén túl, az átadott szülőföld fája szimbolizálja az újszülöttek és a város összetartozását is.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 03.
 

Fakivétel a bíróságnál

Megújul nem csak az épület, hanem a zöld környezet is!

 

A város rehabilitációs projekt keretében elkészülő szépen felújított Bíróság épülete, az esztétikus látványt nyújtó kiszélesített híd, valamint a környezetének parkosítása megköveteli a zöldfelület további rendezését.

A Bíróság épülete és a kerékpársáv között elhelyezkedő keskeny zöldsávban lévő, a fény- és a helyhiánya következtében „felnyurgult” fák cseréje történik meg.

Az élettér beszűkülése miatt ésszerűen a gyalogost és a kerékpárost egymástól biztonságosan elválasztó sövénysor telepíthető.

A főbejárat előtt lévő nagy fa gyökérzete nagy mértékben megemelte a járdát, amely már veszélyt jelent az arra közlekedőkre. Ennek a fának a cseréje is megvalósul és a már megkezdett egységes gömbfasor folytatásaként új fák kerülnek elültetésre.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 03.
 

Már lehet nevezni

a IV. Törpeharcsa Fogó- és Főzőversenyre

 

Most végre nem kell bosszankodni a törpeharcsa kapások miatt a Kurcán, de a többi halat sem kell visszadobni, mert a versenyen minden halfaj fogása számít, azonban a törpeharcsa 3X-os szorzóval számít be a pontozásba a IV. Törpeharcsa Fogó- és Főzőverseny.

Nevezni már lehet a Szentesi Üdülőközpont pénztárában. Nevezési határidő: 2013. május 11. 7.00 óra. További részletek a plakáton olvasható!

A jelentkezési lap INNEN tölthető le!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 03.


 

Folytatódik a Humánpapillóma Vírus (HPV) elleni védőoltás Szentesen

Fontos felhívás melyet szentesi gyermekeink érdekében érdemes "posztolni"!

 

A mellékelt levelet 2013. április 4-én kapják meg a szentesi iskolákban a 2000-ben született leányok. Mivel az érintett korosztályban több leány nem Szentesen tanul , az ő kiértesítésük a médián keresztül történik így kérjük figyelemmel olvassák el az alábbi tájékoztatót, adják tovább "posztolják", osszák meg!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 02.
 

Egy Húron Pendülünk

keresztény rock koncert

 

A Szentesi Keresztény Pedagógus Társaság 2013. április 12-én 20.00 órai kezdettel vár minden zeneileg "mindenevő" érdeklődőt egy érdekes keresztény rock koncertre a Művelődési és Ifjúsági Ház pódiumtermébe.

A zenei csemegét az EHUP - Egy Húron Pendülünk együttes szolgáltatja. A belépés díjtalan!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 02.
 

Ebzárlat és legeltetési tilalom

2013. március 31-től április 19-ig

 

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Szentesi Járási Hivatal Járási Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hivatala járási főállatorvosa, mint I. fokon eljáró szerv, élelmiszerlánc felügyeleti jogkörében eljárva Árpádhalom, Derekegyház, Eperjes, Fábiánsebestyén, Nagymágocs, Nagytőke, Szegvár, Szentes teljes közigazgatási területeire 2013. március 31-től április 19-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el.

Az ebzárlat és legeltetési tilalom ideje alatt az alábbiakat kell betartani:

- az ebzárlat tartama alatt a tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek; zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek ...

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 02.
 

Irodalmi-drámai tagozatos sikerek a Horváth Mihály Gimnáziumban

 

A XXIV. Országos Diákszínjátszó Találkozó Dél-alföldi regionális döntőjét Kecskeméten rendezték meg, melyen kimagasló eredményeket értek el a HMG-sek. Arany minősítést kapott a szentesi Családi pótlék című előadás, melyet a 10. D osztály állított színpadra. A darab ötlete a tavalyi árpádhalmi osztálykirándulás alatt fogant, ahol sokat beszélgettek arról a témáról, hogy milyen családban is élünk.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 04. 01.
 

 

 

 

.