2013. NOVEMBER

 

Örömzene a Hangversenyközpontban

 

2013. november 28-án a Szentesi Hangversenyközpontban Prunyi Ilona Liszt-díjas zongoraművész és Banda Ádám hegedűművész hangversenyét hallhattuk a Zene-Világ-Zene programsorozat keretein belül.

Elkápráztattak mindenkit. Pedig nem volt "hókusz-pókusz", gyertya, erősítés, meg semmi "körítés". Két fantasztikusan jó zenei ízlésű, tehetséges muzsikus, akik végtelen egyszerűséggel mestereik a hangszerüknek. Gyönyörű , éterien tiszta hangok, önfeledt muzsikálás volt.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 30.


 

Városi Gólyavetélkedő HMG győzelemmel

 

Tizenhatodik esztendeje szervezik meg Szentesen a "gólyák" közötti versenyt a Városi Gólyavetélkedőt az Művelődési és Ifjúsági Házban. Idén az iskolai gólyaavatók után 2013. november 28-án rendezték meg a versenyt. A megmérettetésre a város középiskolái és a Terney Béla Középiskolai Kollégium tanulói azaz "gólyái" kaptak meghívást.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 29.


 

Megemlékezés a Radnóti emlékhelyen

 

A Szentes Városért Civil Fórum 2013. november 28-án a RADNÓTI EMLÉKHELYNÉL (Városi Könyvtár melletti park) fáklyás, gyertyás megemlékezést tartott a MAGYAR KÖLTÉSZET egyik legnagyobb- mártírhalált halt költője emlékére.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 29.


 

Mesedélután a Deákban

 

2013. november 28-én a Deák Ferenc Általános Iskolában rendezték meg az alsó tagozatosok megyei mesemondó versenyét. A régió minden részéből a területi versenyen legjobb eredményt elérők jöttek el - összesen 56-an. Az öt-nyolc perces meséket két kategóriában: első-második, valamint harmadik és negyedik osztályosok körében értékelte a szakmai zsűri.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 29.


 

Miről olvashat a Szentesi Élet legújabb számában - cikk előzetes!

 

- Hétfőn lejárt a határidő, amikorra a kereskedőknek forgalomba hozható online pénztárgépről szóló érvényes szerződéssel kell rendelkezniük. A baj ott kezdődött, hogy a többség a piacon legolcsóbb, budapesti Alt Cash Kft. által forgalmazott pénztárgépeket választotta. A megkérdezett szentesi üzletvezetők szerint elkeserítő a helyzet, hogy ilyen egyáltalán előfordulhat.

 

- A Szentes Ipari Park működésére vonatkozó értékelés és további fejlesztésekről szóló előterjesztés is napirendre került a képviselő-testület november 22-i ülésén. Bocskay István ipari park referens lapunk érdeklődésére elmondta, hogy folyamatos tárgyalásban vannak azzal a holland céggel, amelyik textilipari termékek, csomagolóanyagok és hálók gyártásának telephelyét telepítené az ipari parkba, leghamarabb a jövő tavasszal.... (További ajánló a képre kattintva!)

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 28.


 

Adventi koncert a Honvéd Férfikarral

 

A MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred szervezésében immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre az Adventi Koncert a Szentesi Református Nagytemplomban. A 2013. december 4-én 14.00 órakor kezdődő koncerten közreműködik a Prima Primissima díjas Honvéd Együttes Férfikar  és a MH Hódmezővásárhelyi Helyőrség Katonazenekara.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 28.


 

Ön hol köszönti az újévet?

Szilveszteri tűzijáték a Kossuth téren

 

Sokan kérdezték, hogy lesz-e szilveszterkor tűzijáték Szentesen! Bizton állíthatjuk, hogy nem szakad meg az évek óta hagyományos szilveszteri pufogtatás a Kossuth téren, ahová az idén is több ezer embert várnak. És hogy pontosan mikor? Szerintünk ezt mindenki tudja!

 

A szervezők próbálnak mindent megtenni (sűrűn imádkoznak!), hogy nehogy köd szálljon alá ezen az estén úgy mint tavaly. Mindenesetre a ráhangolódást már otthon el kell kezdeni, majd üdvözöljük együtt az új esztendőt a Kossuth téren!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 27.


 

A SZENTESI LAPTÓL A SZENTESI ÉLETIG

 

Szentesi sajtótörténeti barangolásra várták az érdeklődőket 2013. november 27-én a Városi Könyvtárban. Labádi Lajos főlevéltáros, nyugalmazott levéltár-igazgató, a szentesi újságok változatos történetének szakavatott ismerőjének hallhattuk "A Szentesi Laptól a Szentesi Életig (1871-2013)" című előadását, melyet Tímár Ferenc mérnöktanár, informatikus-könyvtáros, az e-Könyvtár Szentes digitális helytörténeti gyűjtemény dokumentumaival színesített, illusztrált.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 27.


 

Csak 75 szurkoló mehet be a vízilabda mérkőzésre!

 

Kedves Szurkolók! A katasztrófavédelmi előírások miatt, mindössze 75 szurkolót engedhetnek be a Szentesi Üdülőközpontban a sátor alatt rendezett férfi és női bajnoki mérkőzésekre. A beengedésnél előnyt élveznek a klub utánpótlás játékosai, ezért arra kérünk mindenkit, hogy a mérkőzés előtt minél hamarabb foglalják el helyüket a lelátón. Megértéseteket köszönjük!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 27.


 

Előzés után megverték a motorost, mert megelőzte őket

 

Egy segédmotoros-kerékpáros férfi hívta a rendőrség segélyhívószámát 2013. november 26-án 10 óra 50 perckor és bejelentette, hogy egy közlekedési szituációt követően bántalmazták Hódmezővásárhelyen a Madách és a Zrínyi utca kereszteződésében.

A helyszínre érkező járőröknek a sértett elmondta, hogy a Madách utcán megelőzött egy személyautót, majd az utca végén a STOP táblánál megállt. Ekkor az autós hátulról nekihajtott. Szóváltást követően két férfi szállt ki a kocsiból, akik többször megütötték és megrúgták a motorost, majd elmenekültek.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 27.


 

A jövő megérkezett a szentesi kórházba

A legmodernebb mammográfiás berendezés került a kórházba az emlődaganatok kiszűrésére

 

A szentesi Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Európai Uniós támogatással megnyerte a Szervezett emlőszűrés infrastruktúrájának megteremtése Hódmezővásárhelyen, Szentesen és Aradon című, HUR0/1101/189/2.4.1. kódszámú pályázatot.

Ennek során a szentesi kórház Klinikai és Szűrő Mammográfiás Központjában telepítésre kerül egy Siemens Mammomat Inspiration korszerű direkt digitális mammográfiás berendezés és egy Siemens S2000 felsőkategóriás ultrahang berendezés.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 26.


 

Meghívó gyertyás megemlékezésre

 

A Szentes Városért Civil Fórum 2013. november 28-án (csütörtökön) 16 órai kezdettel a RADNÓTI EMLÉKHELYNÉL (Városi Könyvtár melletti park) fáklyás, gyertyás megemlékezést tart a MAGYAR KÖLTÉSZET egyik legnagyobb- mártírhalált halt költője emlékére.

A rendezvényre minden tisztelt érdeklődőt szeretettel várnak.

„Gyújts egy szál gyertyát és hozz egy virágot."

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 26.


 

Fejlesztik az Éjjeli Menedéket

 

Szentes Város Önkormányzata sikeresen pályázott, hogy felújítsa és bővítse a Szentesi Hajléktalan Segítő Központot és "Éjjeli menedékhelyet". A TIOP 3.4.2-11/1-2012-0111 azonosító számú projektnek köszönhetően, 62 millió forintos építési beruházás és 5,2 millió forintért eszközbeszerzés valósulhat meg - jelentette be Szűcs Lajos alpolgármester a 2013. november 26-án megtartott projekt nyitó rendezvényen.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 26.


 

Ki tud többet a könyvtárhasználatról

Könyv- és könyvtárhasználati vetélkedő

 

2013. november 25-én 15. alkalommal került megrendezésre a Szentes Városi Könyvtárban a Könyv- és könyvtárhasználati vetélkedő.

A megmérettetésre a korábbi évekhez hasonlóan kétfős szentesi és csongrádi és hódmezővásárhelyi középiskolás csapatok jelentkezhettek (22 csapat nevezett), akik három feladattípusban mérhették össze tudásukat.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 25.


 

Pszichoszínház a könyvtárban

 

A TÁMOP 3.2.4.A-11/1-2012-0049 „Kurca-parti Olvass-show: szövegértésfejlesztő foglalkozások a szentesi könyvtárban” pályázat keretében november 19-én, délután 16 órai kezdettel a Szentes Városi Könyvtár, Bácskai Juli Pszichoszínházát látták vendégül.

Előadásuk címe: " Sértések háza, avagy megsértesz vagy megsértődsz?" Az est főszereplő színészei: Láng Annamária és Galkó Balázs voltak, közbe hegedült Bóna János.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 25.


 

Jubileumi kopjafa avatása a Szt. Erzsébet Kat. Ált. Iskolában

 

A kopjafa leleplezése előtt rövid műsor keretében hallhattunk a iskola 100 éves jubileuma alkalmából szervezett 100 rendezvényből válogatva, hogy mindezt a programsorozat miként maradt meg a növendékekben.

Jubileumi kopjafát avattak a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskolában 2013. november 22-én, hogy 240 évvel ezelőtt kezdődött el Szentesen a rendszeres katolikus iskolai képzés; 100 éve készült el a katolikus népiskola új, reprezentatív otthona, és 20 éve került vissza az egyház fenntartásába az intézmény.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 25.


 

December 15-ig kell téliesíteni
az új fedett uszodát

 

Tartják az ütemtervet az új fedett uszoda építői, így december 15-re téliesítve lesz az épület. Ezután kezdenek neki a belsőépítészeti munkáknak, így a télen sem áll meg az élet az új medence körül.

A napokban kezdték el és mára szinte kész is a csarnok teteje. A hőszigetelt lapokat vákumos technikával "szippantották fel", és a daru ennél fogva emelte a helyére a 200 kg-os egységeket.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 22.


 

Családi Márton Nap
a szentesi Farkas Antal utcai óvodában

 

2013. november 15-én Családi Márton Napra várták a szentesi Farkas Antal utcai óvodásokat szüleikkel együtt. A rendezvényről Árgyellán Mihályné óvodavezetőt kérdeztük.

- „Egynek minden nehéz, Soknak semmi sem lehetetlen.” - Széchenyi István gondolata jut eszembe, amikor az elmúlt heti MÁRTON NAPRA gondolok vissza.

- Az óvodánk kiemelt figyelmet fordít a hagyományok ápolására, a jeles napok méltó megünneplésére. Így történt ez e napon is, amikor is az óvoda Napsugár csoportjába járó gyermekek egy feledhetetlen délutánnak lehettek részesei.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 22.


 

Késni fog a postaládákból a Szentesi Élet

 

Nem a szerkesztőség hibájából, de késni fog mindenki postaládájából a Szentesi Élet 2013. november 22-ei száma. A magyarázat nagyon egyszerű; elromlott a szentesi nyomdának az ofszet nyomdagépe. Még ez nem is lett volna baj, mert kapcsolatban állnak más nyomdával is, csakhogy ott a nyomólemez elkészítéséhez alkalmazott levilágító adta be a kulcsot. Így nem marad más, minthogy várják a szerelőket, mi pedig várjuk az újságot. Addig is nézze meg a Szentesi Élet cikkajánlóját.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 22.


 

Szentesen is felkészültek a télre

 

A téli időjárás beköszöntével a város közútjainak hó- és csúszásmentesítését a Szentes Városellátó Nonprofit Kft. végzi, amelynek Vásárhelyi úti telephelyén pénteken került sor a gépek szemléjére.

A cég részlegvezetője, Tóth János mutatta be Molnár Csaba tű. századosnak, a Szentesi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnokhelyettesének azt a 12 gépet, amelynek fele szórásra is alkalmas, tolólapos kombinált berendezés, míg járművek másik része tolólappal szerelt erőgép.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 22.


 

Meghívó a szentesi sajtótörténeti barangolásra

A Szentesi Laptól a Szentesi Életig (1871-2013)

 

Az e-Könyvtár Szentes Baráti Köre szeretettel meghívja Önt és kedves Barátait 2013. november 27-én (szerdán) 18 órára a könyvtár előadótermében tartandó előadásra. a Szentesi Laptól a Szentesi Életig (1871-2013) sajtótörténeti barangolás a legkorábbi városi lapoktól a mai hetilapig.

 

Szóvivő: Labádi Lajos főlevéltáros, nyugalmazott levéltár-igazgató, a szentesi újságok változatos történetének szakavatott ismerője.

 

Gépész: Tímár Ferenc mérnöktanár, informatikus-könyvtáros, aki mindezt az e-Könyvtár Szentes digitális helytörténeti gyűjtemény dokumentumaival, képeivel kíséri.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 22.


 

Sátor lesz a tető a strandon!

 

2013. november 21-én elkezdték a strand két medencéjének a téliesítését. Elsőként a 33-as medencére húzták fel a sátrat a MH. 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonáinak segítségével.

Ez a művelet azért tart több ideig a megszokottnál, mert az új gépház ventillátorainak a bevezetését is ki kellett alakítani.

Várhatóan szombattól már használhatják az úszók ezt a medencét, míg a 25 méteres tanmedencét, csak kedden (26-án) reggel vehetik igénybe a fürdőzők.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 22.


 

Szentes az Élhető Közösségek Nemzetközi Világversenyének döntősei között

 

Szentes delegációja is csatlakozik ahhoz a világ minden tájáról érkező több mint 60 jelölthöz, akik Kínában Xiamen városában gyűlnek össze november 28. és december 2. között az ENSZ által támogatott Élhető Közösségek Nemzetközi Világversenyének döntőjére (angolul “The International Awards for Liveable Communities”, röviden LivCom).

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 22.


 

42 egyéni bajnoki hely

A Szentesi Delfin ESC csapata a II. Országos Szenior Fedett Úszóbajnokságon!

 

A hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodában rendezték meg a szeniorúszók három napos országos fedettpályás bajnokságát.  Nyílt verseny lévén, nemcsak magyar versenyzők álltak rajthoz, érkeztek úszók Ausztriából, Szerbiából, Szlovákiából és Romániából is. Mivel a második legrangosabb országos bajnokság a hazai versenynaptárban, így valamennyi úszószámban lehetőség nyílt arra, hogy országos bajnokot avassanak.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 22.


 

Édes délután Derekegyházon

 

A nyári Palacsinta fesztivál után a derekegyházi Művelődési Ház és Könyvtár újabb gasztronómiai témájú rendezvényvénnyel örvendeztette meg az édességet kedvelő érdeklődőket. A november 16-án megrendezett I. Sütemény Fesztivált hagyományteremtő rendezvénynek szánták, amely látva a vendégsereget minden bizonnyal el is érte célját.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 22.


 

Gyermekkori elhízás megelőzése, elhízott gyermekek életmódváltásának ösztönzése

 

A Szentesen megvalósuló pályázat célja az egészséget szolgáló egyéni magatartásminták kialakítása a kisgyermekek és családjaik körében, hogy gyermekeink egészségesebb felnőtté váljanak. Ez a cél csak abban az esetben valósulhat meg, ha a családok is magukévá teszik az egészséges életmód alapelveit. A projekt célja az is, hogy a résztvevők értékrendjében, mint fontos érték jelenjen meg az egészség, váljon fontos feladattá az egészséges életmód ismereteinek beillesztése és alkalmazása a családok életébe.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 21.


 

Várják a csapatok jelentkezését
a HUNGERIT KUPÁRA!

Teremlabdarúgó Bajnokság a szentesi Sportcsarnokban

 

Ahogyan már 1997 óta megszokhatták a szentesi és környéki amatőr labdarúgók, idén decemberben is elindul a dr. Papp László Városi Sportcsarnokban a Hungerit Kupáért folyó Teremlabdarúgó Bajnokság. A február végéig tartó tornán egyaránt részt vehetnek amatőr és igazolt játékosok. A szervezők továbbra is négy különböző erősségű csoportba várják a jelentkezőket. A bajnoki fordulók hétvégente, vasárnap zajlanak. Érdeklődni: 30/567-96-36, sportcsarnok@szentes.hu

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 21.


 

Miről olvashat a Szentesi Élet legújabb számában - cikk előzetes!

 

- A Petőfi Szálló felújítását is tartalmazó Vitala-projekthez kapcsolódó bérleti szerződésekről tárgyalt rendkívüli zárt ülésen a képviselő-testület, tájékoztatta lapunkat Szirbik Imre polgármester. A fejlesztés több helyszínen valósulna meg, az érintett területekre és épületekre 15 plusz 5 évre bérleti jogot biztosít az önkormányzat a Szentes SPA & Medical Kft. részére, amely cégben az önkormányzat 39 százalékos tulajdonjoggal rendelkezik. A város eddig 170 millió forintot költött a szálloda felújításához kötődő kiadásokra....

...

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 21.


 

Bulizni indultak...

Három autót próbált elkötni egy fiatalokból álló társaság Szentesen

 

A Szentesi Rendőrkapitányság 2013. október 19-én hajnalban kezdett nyomozásba, miután három sértett bejelentette, hogy ismeretlenek feltörték az autójukat. A rendőrök a városban elhelyezett térfigyelő kamerák segítségével három fiatalt kerestek, akik a bűncselekmények elkövetésekor jellegzetes, rendszerváltás előtti vasutas egyenruhát és tányérsapkát viseltek.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 20.


 

Mikulás Bál a Rákász Disco-ban

 

MIKULÁS BÁL-at szervez a Művelődési és Ifjúsági Ház 2013. december 7-én, hogy vendégül lássa a hó szakállút egy fergeteges buliban! A hangulat garantált, mert a Krampusz szerepében Dj. HEMY pörgeti a jobbnál-jobb zenéket, és az igazi ajándékot Rákász Béla, mint Mikulás hozza el bulizni vágyóknak!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 20.


 

A telepi Rocky (a TV2 Napló műsorában)

Lütyő: közönség-kedvencnek maradni

 

Aki járt már Szentesen profi bokszgálán, az biztosan tudja, hogy ki az a Nagy „Lütyő" Imre (8-3-0, 4 TKO/KO). A Ferobox Event ökölvívója ugyanis a város egyik legnagyobb kedvence és elképesztő hangorkánnal biztatja őt minden egyes meccsén a hazai közönség. Így volt ez november 16-án is, amikor „Lütyő" nagypehelysúlyú magyar bajnoki selejtezőn az első menetben kiütötte ellenfelét, Stir Csabát.

A szimpatikus sportoló történetére egyébként a TV2 is felfigyelt, a Napló stábja forgatott „Lütyőnél" Szentesen, melynek felvétele ITT érhető el.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 18.


 

Az utolsó óra - híradás a Föld állapotáról

Adománygyűjtés az előadáson a három kisgyermekkel özvegyen maradt pedagógus javára!

 

2013. november 29-én Hetesi Zsolt előadását hallhatjuk a Művelődési és Ifjúsági Házban a Föld állapotáról.

A belépés díjtalan, de adománygyűjtés tart a Szentesi Keresztény Pedagógus Társaság az előadáson a három kisgyermekkel özvegyen maradt pedagógus társuk javára!

Minden érdeklődőt és adakozót szeretettel várnak!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 17.


 

Egész estés JUST buli az IH-ban

 

2013. november 30-án 21.00 órai kezdettel egész estés JUST SHOWBAND bulira várnak minden érdeklődőt az Ifjúsági Házba. További részletek a plakáton!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 17.


 

Parázs hangulat a focipályán!

Elégett a Kinizsi transzparense!

 

A Megyei I. osztály, 14. fordulóján a Szentesi Kinizsi a "szomszédvár" csapatával a Csongrád-Turbó-val játszott "örökrangadót"!

Az első percekben "parázs" hangulat alakult ki a pályán a Kinizsi szurkolóinak jóvoltából, mert a centenáriumi mérkőzésre készített sok-sok transzparens egy óvatlan mozdulat következtében (az egyik fáklya meggyújtotta a sarkát) a lángok martaléka lett.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 17.


 

Neményi Béla edző Príma dijat kapott!

 

A szentesi Maximus Sportegyesületnél dobóedzőként dolgozó testnevelő tanár Neményi Béla szombaton vehette át Szegeden a Tisza szállóban a Csongrád Megyei Príma díjat. A Hódmezővásárhelyen élő nyugdíjas tanár a díjat a több évtizeden át végzett kiemelkedő,példamutató oktató nevelő munkájáért kapta.

A képen a jelenlegi tanítványok Albert Violetta,Kocsis Alexandra,Nánai lilla , és Neményi Béla

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 16.


 

AZ ÉV MECCSE A SZENTESI BOKSZGÁLÁN

Teltház, tomboló közönség, szenzációs hangulat

 

Másodszor rendezett a magyar ökölvívás fellegvárában, Szentesen profi bokszgálát az idei esztendőben a Ferobox Event csapata, melyet a Sport Televízió ezúttal is élőben közvetített. Az est főmérkőzésén Kelemen Balázs tanári boksszal szerezte meg Baran Attila ellen a magyar bajnoki címet, míg Bozai Gyula és Faur Csaba feltehetőleg az év meccsét vívta egymással.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 16.


 

Mérlegeltek a bokszgála szereplői

 

A márciusi telt házas rendezvény után szombaton 18 órától újra ökölvívógálát rendez Szentesen a Ferobox Event promóciós iroda a Dr. Papp László Sportcsarnokban.

Telt ház, és ahogy megszokhattuk, parádés hangulat várható most szombaton, ahol nagyon parázs mérkőzésekre van kilátás.

Az eseményt a Sport Televízió élőben közvetíti, de aki teheti, vegye inkább Szentes felé az irányt, ugyanis hasonló bokszélményben ritkán lehet része Magyarországon. A helyi közönség nagyon híres a sportág iránti vonzódásáról és elképesztő hangulatot teremt rendre a telt házas csarnokban.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 16.


 

Futással emlékeztek Szentesen a 140. évfordulóra (sok-sok képpel)

 

Az idén 140 éve annak, hogy Szentesen tűzoltóság működik. Ennek tiszteletére a Szentesi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság emlékfutást szervezett, amelyen a város területén kijelölt 14 kilométeres pályát tíz csoportban indulva teljesítették a feladatra vállalkozók.

1873-ban jött létre Szentesen a Tűzoltó Egylet, amelynek elnöke Balogh János, a város akkori rendőrkapitánya lett. Alapításakor az egylet öt vízipuskával, negyvennyolc bőrvederrel, hét lajtos kocsival, tíz darab csáklyával rendelkezett, ugyanakkor intézkedtek két darab újszerkezetű vízipuska, és húsz darab újabb szerkezetű szer megvásárlására is – olvasható a korabeli dokumentumokban.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 16.


 

Kerékpárokat és fűkaszát vitt el az önbíráskodó

Vádemelési javaslattal zárult a szentesi férfi ügye.

 

A megalapozott gyanú szerint három darab kerékpárt és egy fűkaszát vitt el S. Ferenc az egyik szentesi ingatlanról 2013. szeptember 6-án. A 41 éves terhelt abból a célból jelent meg a szomszédos háznál, hogy egy jogosnak vélt tartozásnak érvényt szerezzen. S. Ferenc egy korábban, a rokona sérelmére elkövetett lopással vádolta meg a sértettet, majd ellenszolgáltatásként az udvaron lévő bicikliket és egy fűkaszát vett magához és távozott a helyszínről.

A szentesi rendőrök a bejelentést követően néhány órán belül lakásából előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 15.


 

Elindult a 140 km-es Emlékfutás Szentesen

Ezzel az eseménnyel tisztelegnek az immár 140 éves szentesi tűzvédelem előtt!

 

Idén 140 éve alakult meg Szentes tűzvédelme! Ebből az alaklomból emlékfutást rendez a Szentesi Tűzoltók Hagyományőrző Közhasznú Egyesülete.

A Szentesi Hivatásos Tűzoltó - parancsnokság és a Szentesi Tűzoltók Hagyományőrző Közhasznú Egyesülete szervezésében 2013. november 15-én reggel elindult a 140 km-es emlékfutás. Az első csapatokat Kálmán Rajmund tű. alezredes a Szentesi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka köszöntötte.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 15.


 

A TV2 NAPLÓ stábja forgatott Szentesen

Egy nem mindennapi történetről

 

Való Gábor, a TV2 Napló riportere egy nem mindennapi történetről forgatott és a hétvégén is forgat Szentesen. Egy szentesi roma származású fiatalemberről, aki a hajnali futás és a napi 8 óra munka után elszántan edz, hogy meghódítsa a box világot. Eredményei, elszántsága alapján sok fiatal romának a példaképe lett Nagy Imre, akit csak Lütyőnek hívnak barátai. Vele és róla készít riportot Való Gábor, mely a TV2 Napló műsorában látható majd.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 15.


 

Avatásra kész a Puskás szobor

Helyére emelték Puskás Ferenc bronz szobrát

 

2013. november 14-én véglegesen a helyére került Csíky László orvos-szobrász Puskás Ferencet ábrázoló egész alakos köztéri szobra.

A szobor még augusztusban elkészült, és az utolsó simításokat a hódmezővásárhelyi öntöde után itt Szentesen egy helyi üzemben nyerte el, hogy a Szentesi Kinizsi Torna Egylet 100 éves évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen lelepleződjön a sportpálya mellett.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 15.


 

Hojcsi emlékpad a Borosban

 

Hojcsi Pál, a Boros Sámuel Szakközépiskola, Szakiskola volt igazgatójának, emlékpadjának avatására került sor 2013. november 12-én a Boros Sámuel Szakközépiskola aulájában. Elsőként köszöntőt mondott Somosné Puskás Krisztina megbízott igazgató, majd Hojcsi Pálra emlékeztek volt kolléganői.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 15.


 

50 éves a Pollák

1963. augusztus 15-én kezdődött a Pollák történelme

 

Egy-egy iskola életében az évfordulók olyan mérföldkövek, amelyeknél lehetőségünk adódik egy pillanatra megállni, visszapillantani egy-két, vagy akár öt évtizednyi történelmünkre. A 2013. november 13-ai ünnepség is egy ilyen különleges alkalom volt, amikor a Pollák immár 50 éves történetét ünnepelték a Megyeháza dísztermében.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 15.


 

Nyílt nap a Zsoldosban

 

A Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola 2013. november 13-án tatotta "Nyitott kapuk" rendezvényét, melyre várták a 8.-os diákokat és szüleiket, hogy tanítási időben meg tudják tekinteni az ott folyó munkát.

Pintér Etelka igazgatónő elmondta, hogy nagy örömükre szolgál, hogy csaknem 100 diák vett részt ezen a délelőttön a bemutató órákon, foglalkozásokon.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 14.


 

A "Köszönet" napja

A Szociális Munka Napja Szentesen

 

A Szociális Munka Napját (november 12.) minden évben megünnepli az önkormányzat, amikor is a szociális szférában dolgozókat köszöntik.

A Szociális Munka Napja azoknak az ünnepe akik egész évben áldozatos munkával szolgálják az elesetteket a rászorultakat. A napi gondok, problémák a szférában dolgozókat jól összekovácsolja, de ezen az egy napon lehetőségük van kikapcsolódni közösen.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 12.


 

Szentesi Fotókör kiállítása Aradon

 

November 7-én nyílt meg a Szentesi Fotókör Szem című tárlata Aradon a kultúrpalotában. A szentesi alkotócsoport már többször kapott meghívást az Aradi Fotóklubtól, most is egy - részben szakmai, részben baráti - felkérésnek tettek eleget. A romániai közönség most 38 fotóművészeti alkotást láthat tőlük. Ez év szeptemberében szintén nagy sikerrel mutatták be Lengyelországban, Łódzban a Szem kiállítási anyagot, amit most még néhány szerző alkotásával kiegészítettek. 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 11.


 

Kismamáknak és gyermekeiknek a bölcsődei program részleteiről

 

Október 24-én nagy érdeklődést kísérve beindult a Szentesi Pedagógiai Szakszolgálat szervezésében a kismamáknak és gyermekeiknek (0-3 éves korig) szóló programsorozat a Bölcsödében.

A programok zavartalan lebonyolítása, valamint a mindenki számára értéket és élményt nyújtó szolgáltatás érdekében kérjük a kismamákat, hogy a megadott email címen ( koraibama@gmail.com ) előzetesen jelezzék részvételi szándékukat!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 11.


 

Romának/Cigánynak lenni régen és ma

 

Az Együtt Szentesért Egyesület Romának/Cigánynak lenni régen és ma címmel előadást tart 2013. november 13-án, szerdán 18 órakor Szentesen, a Dózsa Házban.

Előadó: Barát Endre, szociológus

Beszéljünk közös dolgainkról!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 11.


 

Befektetés a jövőbe!

Kiosztották a felsőoktatási ösztöndíjakat

 

Szentes Város Önkormányzata 2004-ben kidolgozott egy új felsőoktatási szociális ösztöndíj pályázatot az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok számára, hogy elérhetővé tegyék felsőoktatásban való részvételt.

A pályázatok 2013. évi fordulójának elbírálása megtörtént, melynek ünnepélyes értékelésére 2013. november 9-én (szombaton) 10.00 órakor került sor a Megyeháza Dísztermében.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 08.


 

Virágos hírek Szentesről

500 eredeti holland tulipán díszíti majd a Kossuth teret

 

Szentes a Virágos Magyarország 2013. országos környezetszépítő versenyben elért kiemelkedő teljesítményéért az Etter Kft felajánlásaként 50.000,- Ft értékű virághagymát kapott a város parkosításáért.

A Holland-Magyar Kereskedelmi Kamara 500 db tulipánhagymát ajánlott fel városunknak, melyeket 2013. november 8-án, pénteken 11.00 órakor adtak át és ültetnek el a Kossuth tér legnagyobb virágágyásában. Így értékelve Szentes nyitottságát a holland befektetők irányába és látva a város környezettudatos törekvéseit.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 08.


 

Utcai képek a galériában

 

A Szentesi Művelődési központ kétévente hirdeti meg a Katona Kiss Ferenc és neje Túri Júlia Képzőművészeti Alapítvány pályázatát. 2012-ben az alapítvány ösztöndíját két vajdasági származású, de már hazánkban alkotó festőművész nyerte el: Tóth Kovács József és Utcai Dávid, akiknek a kiírás szerint egy éven belül önálló kiállítással is kell jelentkezniük.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 07.


 

Fotókiállítás nyílt az idősek otthonában

 

2013. november 7-én kiállítás nyílt a Református Idősek Otthonában, ahol a lakók örvendeztetik meg egymást egy-egy kis kamaratárlattal.

Lucz Ferenc fényképei kerültek fel az otthon falára,  aki kamaszkorában kezdett fényképezni „kölcsöngéppel", és a szegvári rendezvények és élet rendszeres megörökítőjeként szorgalmasan fotózott.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 07.


 

Szeretnél Rákász Disco-ban szilveszterezni?

A hétvégi buliban beszéljünk róla!

 

Halloween rémségei után ezúttal egy kis hazai szórakozás vár minden bulizni vágyót az "örök" Ifjúsági Házban 2013. november 9-én, ahol a Rákász Disco-ban a MAGYAR "örökzöld és új" DAL NAPJÁT ünnepeljük, valamint egy érdekes felvetést is boncolgathatunk a büfében, hogy Bélát meggyőzzük egy szilveszteri bulira, ahol együtt búcsúztathatjuk az óévet!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 06.


 

Készül a HMG Tablók Könyve!

 

Ha Ön nem a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumba járt, akkor kérjük ne olvassa tovább a cikket, DE HA ÖN A SZENTESI HORVÁTH MIHÁLY GIMNÁZIUMBAN TÖLTÖTTE KÖZÉPISKOLAI ÉVEIT, FELTÉTLENÜL OLVASSA EL!

Egy, a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumot, az ott végzett osztályokat különleges módon bemutató kiadvány várható fogadtatásának felméréséhez kérik a segítséget. Az iskola megbízásából, a hasonló köteteket gondozó kiadó 2013. december közepén kívánja megjelentetni a HMG Tablók Könyvét. Ebben egészen biztosan Ön is benne lesz!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 06.


 

I. Sütemény Fesztivál - avagy egy édes nap Derekegyházon!

 

Szeretettel várunk minden kedves édesszájú és sütni tudó-szerető érdeklődőt közelgő rendezvényünkre 2013. november 16.-án (szombaton) a derekegyházi művelődési házba.

A programon két kategóriában kerülnek megmérettetésre a finomságok:

- almás sütemény és

- egyéb kategóriákban.

A legfinomabb süteményt szakértő zsűri válassza ki. A versenyre várjuk a nevezéseket a művelődési ház könyvtárában.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 06.


 

Közkívánatra újra Szentesen!

Prunyi Ilona zongoraművész és Banda Ádám hegedűművész hangversenye

 

2013. november 28-án, csütörtökön 19.00 órai kezdettel hallhatjuk a Szentesi Hangversenyközpontban Prunyi Ilona Liszt-díjas zongoraművész és Banda Ádám hegedűművész hangversenyét a Zene-Világ-Zene programsorozat keretein belül. További részletek a plakáton!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 06.


 

Bornai Tibor és Vámos Miklós koncertje

 

2013. november 15-én, pénteken 19.00 órai kezdettel hallhatjuk a Szentesi Hangversenyközpontban Bornai Tibor (KFT) és Vámos Miklós koncertjét a Zene-Világ-Zene programsorozat keretein belül. További részletek a plakáton!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 06.


 

Baleset kell hozzá, hogy változzon valami? Akkor íme, megvan!

Tele van a hócipő a zeneiskola tujáival!

 

2013. november 6-án koccanásos baleset történt a zeneiskolánál, mely abból adódott, hogy nem belátható a kereszteződés az intézmény előtt álló tuják miatt.

Az esemény szereplői most nem fontosak, mert valljuk be, hogy bárkivel megtörténhet a képen látható eset, mivel az évtizedes tuják akkorákra nőttek a zeneiskola előtt, hogy akadályozzák a kilátást a Kiss Bálint utcából a Munkácsy Mihály utcára.

A városközpont átalakítása miatt megnőtt itt is a forgalom és szinte minden órában akad egy-egy hangos csikorgással járó közlekedési helyzet.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 06.


 

Bántotta a lelkiismerete

 

Önként jelentkezett a Szentesi Rendőrkapitányságon az a 24 éves helyi férfi, aki a 2013 januárja és novembere között többször betört egy mezőgazdasági vállalkozás telephelyére.

A megalapozott gyanú szerint N. József először ez év januárjában "látogatta" meg a raktárt. Az épületből – ahova a tolózárat lefeszítve jutott be – fűnyírót, létrát, sarokcsiszolót, fűrészt és hosszabbítót tulajdonított el. A közelben elrejtett zsákmányát azonban nem sokkal később ellopták tőle.

A gyanúsított néhány napja az irodaépület ablakán mászott be azzal a céllal, hogy a páncélszekrény tartalmát magához vegye. Már félig átvágta a trezorajtó felfüggesztési pontjait, amikor - vallomása szerint - megszólalt a lelkiismerete és hazament. Másnap önként jelentkezett a Szentesi Rendőrkapitányságon, ahol beismerő vallomásában elmondta, hogy azért adta fel magát, mert a "rendőrök egyébként is elfogták volna."

N. József ellen lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 06.


 

Meghívó Puskás Ferenc
szoboravató ünnepségre

 

Szentes Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és kedves családját 2013. november 16-án /szombaton/ 11.30 órakor a Dózsa ház előtt tartandó Puskás Ferenc szoboravató ünnepségre.

A vendégeket köszönti Szirbik Imre, Szentes város polgármestere.

Dr. Csíky László szobrász, Szentes város díszpolgára alkotását Riskó Géza MTVA sportfőszerkesztője méltatja.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 05.


 

Magyar Roncskutatások külföldön

 

2013. november 5-én a Koszta József Múzeum és a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Alakulat közös szervezésében hallhattuk Magó Károly zászlós (MH 86 Szolnok Helikopter Bázis) előadását a Koszta József Múzeum Koszta termében a Magyar Roncskutatások külföldön címmel. A vetítéssel színesített előadás érdekes információkat szolgáltatott a téma iránt érdeklődőknek.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 05.


 

Figyelemfelhívó kerékpározás Szentesen

Az emlőrák elleni küzdelem fontosságára akarták a figyelmet felhívni a közös kerékpározással!

 

2013. november 5-én sokan gyűltek össze a Dr. Bugyi István Kórház által szervezett kerékpáros rendezvényen, melynek célja a lakosság körében történő figyelemfelhívás, a szűrővizsgálatok népszerűsítése, az emlőrák elleni küzdelem fontossága.

A regisztráció után Dr. Kalmár Mihály a kórház főigazgatója köszöntötte az egybegyűlteket és elmondta, hogy a HURO pályázatnak köszönhetően jelentős mértékben megújult a Klinikai és Szűrő Mammográfiás Központ a szentesi Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórházban.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 05.


 

A NAGY GÓLYAAVATÓ ÖSSZEFOGLALÓ

Szentesi középiskolák gólyaavatói

 

Már azt hitték a szentesi kisgólyák, hogy megússzák a képes beszámolót a Szentesi Mozaikon, akkor íme a rossz hír, hogy NEM! Megröptetjük őket az internet világában!

A Közgé, a Pollák, a Zsoldos, a Mezgé és a HMG 9.-es növendékeinek kellett bizonyítaniuk mókás vetélkedőn, hogy méltók az iskolájuk nevére. Bár öltözékükben nem annyira trendi ruhadarabokat viseltek, de ez nem is erről szól! 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 04.


 

Találkozások a műteremben

 

2013. november 4-én hétfőn 18.00 órakor a Szentesen a Galéria Kávéházban nyílt meg Csergő András debreceni fotós önálló kiállítása, melyet Seres Géza fotóművész nyitott meg.

Csergő András a Debreceni Új Fotóműhely tagja, a képeit digitális technikával készíti. A '70-es évek elején kötött szorosabb barátságot a fényképezéssel, autodidakta módon, illetve tanfolyamokon ismerkedett a képkészítés titkaival.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 04.


 

Légpuskás lövészverseny versenykiírása

Szeretetakció a szegények Karácsonyáért programsorozat keretében

 

A verseny célja: a Szeretetakció támogatása, a lövészsport népszerűsítése, a lövészklubok közti baráti kapcsolat ápolása.

 

A verseny helyszíne: Legrand Rt. Légfegyveres Lőtér, Szentes, Ipartelepi út 14.

 

A verseny kezdési időpontja: 2013. november 23. de. 8 óra.

 

Rendező: Kontavill Klub, ÁRPÁD Szabadidős Sportklub Szentes

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 04.


 

Megújult két gyermekorvosi körzet rendelője

 

Szentes Város Önkormányzata kiemelt feladatként törekszik arra, hogy a lakosságot közvetlenül ellátó háziorvosi rendelők korszerűek legyenek és megfeleljenek a mai kor követelményeinek. Ennek érdekében került sor a Klauzál utca 6. szám alatti gyermekrendelő felújítására, ahol kettő gyermekorvosi körzetet ellátó házi gyermekorvos rendelő kap helyet.

Korszerű, minden igényt kielégítő létesítményt vehetnek birtokba a város kis betegei. A felújított rendelők akadálymentesek, mind megjelenésében, mind műszaki tartalmában maradéktalanul megfelelnek a mai kor követelményének.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 04.


 

Még Ön is csatlakozhat az inkubátorra gyűjtő akcióhoz

 

14 ország érintésével 13682 km-t tett meg kerékpáron Baranyi Antal Gábor szentesi kerékpáros, hogy adományokat gyűjtsön a Csongrád megyei Dr. Bugyi István Kórház Csecsemő- és Gyermekosztálya számára, amelyből egy inkubátort szeretnének vásárolni.

2013. november 8-án zárul az adománygyűjtő akció, melyhez még bárki kapcsolódhat 1-2 euróval, vagy 1-2 ezer forinttal, ezzel jelképesen megvásárolva Toncsi kilométereit.

 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 04.


 

Ferobox Event Ökölvívó Gála (videó promo)

 

Újabb színvonalas profi boksz gálát rendez a Ferobox Event csapata. A helyszín Szentes, az a város, ahol márciusban teltházas gálát tartott a promóter cég, nem is akármilyen mérkőzésekkel és hangulatban.

Ahogy azt már megszokhattuk, a november 16-i eseményt ismét élőben közvetíti a Sport Televízió. Aki ott volt márciusban Szentesen, vagy a tv képernyője előtt, biztosan emlékszik még rá, hogy a szenzációs hangulatú gálán tért vissza Bedák Zsolt (19-1-0, 7 KO/TKO) vagy szerezte meg magyar bajnoki övét Nagy Sándor (10-0-0, 10 KO/TKO). Előbbi ezúttal is a kötelek közé lép, így visszatérése óta ötödször is bizonyíthatja, hogy ő országunkban a kispehelysúly abszolút egyeduralkodója.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 04.


 

Nyomozás az ártérben

 

Erdei detektív - címmel múzeumi természetvédelmi matinét szervez kerékpáros felfedezéssel a Koszta József Múzeum. 2013. november 9-én 14.00 órakor várnak minden érdeklődőt fényképezőgéppel, távcsővel a Csallány Gábor Kiállítóhely elé.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 04.


 

Meghívó két érdekes Rotary-s előadásra

 

A SZENTES – CSONGRÁD ROTARY CLUB NYÍLT KLUBÜLÉS és azon belül két érdekes előadásra várja ez érdeklődőket a KISS BÁLINT REFORMÁTUS ÁLTALÁNOS ISKOLA DÍSZTERTMÉBE!

 

 

 2013. november 5-én, kedden 18 órakor dr. Gyuris János Magyarország volt kuwaiti és emírségi nagykövete az Öbölháború idején tart előadást.

 

 2013. november 13-án, szerdán 18 órakor dr. Balogh Elemér szegedi jogász professzor, alkotmánybíró az Alkotmánybíróság szerepéről és munkájáról számol be.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 04.


 

Premier animációs filmek hónapja a moziban!

 

Az Őze Lajos Filmszínházban Premier animációs filmek hónapját szerveznek novemberben! További részletek a plakáton!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 04.


 

Véradás lesz a kollégiumban

 

A Magyar Vöröskereszt Szentesi Területi Szervezete a Terney Béla Kollégium és a Dr. Bugyi István Kórház Vérellátó Osztálya 2013. november 7-én /csütörtökön/ 9.00-11.00 óráig a Terney Béla Kollégiumban véradást szervez.

Tisztelettel várjuk a példamutató Pedagógusokat és a 18 évet betöltött tanulókat . Kérjük a véradókat, hogy személyigazolványukat, lakcímkártyájukat és TAJ kártyájukat hozzák magukkal a jelentkezésre. Aki szeretne vért adni , kérjük bőségesen reggelizzen !

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 04.


 

Tök Jó Buli

Tücsökzene mindenkinek

 

A SZÍV-HANG Kulturális és Egészségnevelő Egyesület szeretettel meghívja Önt a Tücsökzene mindenkinek elnevezésű rendezvényre.

 

A rendezvény időpontja: 2013. november 3.

Helyszíne: Közösségi Tér (Csongrádi út 2.)

 

Programok:

9.00-10.00 - Tökfaragás, töklámpás készítése. Repülő boszi készítése tépéssel, ragasztással.

10.00-11.00 - Tücsök zenekar koncert

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 02.


 

700 körbála égett Fábiánsebestyénen

 

Este 8 órakor érkezett a jelzés, hogy Fábiánsebestyén külterületén 700 nagy körbálás szalma kapott lángra. A kettes, kiemelt riasztás során a szentesi, csongrádi és orosházi hivatásos tűzoltók a Fábiánsebestyéni Önkéntes Tűzoltó Egyesület egységeivel közösen kezdték meg a lángok oltását és a közelben lévő épület, valamint a tűz által érintett terület mellett lévő további szalmabálák védelmét.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 01.


 

 

 

 

.