2012. JÚLIUS

 

Retró véradás lesz Szentesen!

 

2012. augusztus 16-án /csütörtök/ 14-17 óráig a Dr. Bugyi István Kórház vérellátó osztályán virsivel és sörrel várjuk a kedves véradókat. A rendezvényt a HUNOR COOP Zrt. támogatja.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 30.
 

Rekordkísérlet a Szárnyas Napokon

 

A tavalyi évi Szárnyas Napok egyik programjában sor került az első Csirke szárny evő versenyre. A verseny szoros küzdelmet hozott, és meglepetésre az első két helyet a Hungerit Zrt. dolgozói hozták el.

Az akkori nagy bajnokesélyesnek tartott erőemelő Világbajnok Sinka Zsolt nem került be az első három helyezett közé. Az akkori második helyezett Bihari István (aki bizony nem a hatalmas alkatával vívta ki a nézők csodálatát) egy fél szárnnyal maradt le az első helyről.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 30.
 

 

DUNA-2012 Tervezői Konferencia

 

Szentesen, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél került végrehajtásra július 25 – 27 között a DUNA-2012 elnevezésű, szeptember 10 – 14 között levezetésre kerülő, cseh-magyar közös hídépítő kiképzési gyakorlat tervezői konferenciája.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 30.
 

Szőke és Badár a Szentesi Lecsófesztiválon

A lecsófesztivál részletes programja

 

Összeállt a XI. Szentesi Lecsófesztivál részletes programja, melyből kiderül, hogy a szombati napon a lecsófesztivál vendége lesz Szőke András és Badár Sándor a két népszerű szentesi humorista, színész, stb.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 29.
 

Olimpiai láng Szentesen

 

A Dr. Papp László Birkózó Egyesület kezdeményezésére az önkormányzat a londoni olimpia megnyitója előtt Szentesen is fellobban az olimpiai láng. 2012. július 27-én a Lőrinc Márton térre várták az érdeklődőket, és 19 óra 30 perckor futó hozta a lángot, mely fellobbantotta az olimpiai lángot a Olimpiai tölgy közvetlen közelében. Szirbik Imre polgármester megemlékezése után Lőrincz Gábor gyújtotta meg a szentesi olimpiai lángot.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 29.
 

Szentesiek Szentesért

 

A Szent Anna templomban jeles előadók közreműködésével 2012. július 27-én 19 órakor, kilencedik alkalommal került megrendezésre a Szent Anna napi jótékony koncert a a templom orgonájának felújításáért.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 29.
 

Több száz táncos Szentesen

Évek óta siker a tánctábor Szentesen

 

2012. július 23-án kezdődött a Szilver TSE nyári tánctábora, melyre 150 táncos jelentkezett. Három helyszínen (Dózsa-házban, Klauzál Gábor Általános Iskolában és a Sportcsarnokban) táncoltak a gyerekek. A vidékről érkezett táncosoknak otthont a középiskolai kollégium adott.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 27.
 

Anyatejes Világnap Szentesen

 

A szentesi védőnők szervezésében 2012. július 27-én a Megyeháza KKK dísztermében közösen ünnepelték meg az Anyatejes Világnapot babák, szülők és szakemberek. A szentesi védőnők közel 90 kismamát hívtak meg a rendezvényre.

 Az Egészségügyi Világszervezet és az UNICEF 1992-ben indította el programját a csecsemők egészséges táplálása érdekében. Azóta augusztus 1 világszerte a szoptatás világ napja, de van ahol más időpontot választanak, mely jobban megfelel a helyi igényeknek. Több mint 120 országban ünneplik az Anyatejes Világnapot.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 27.
 

Beck Józsefné 90 éves

Szépkorúak köszöntése Szentesen

 

Szirbik Imre polgármester úr személyesen köszöntötte 90. születésnapján Beck Józsefnét az Apponyi téri otthonában.

A Magyarország Kormánya az Idős-ügyi Tanács kezdeményezésére, a szépkorúak iránti társadalmi megbecsülés kifejezéseképpen rendeletet alkotott a szépkorúak jubileumi köszöntéséről.

Egy hosszú élet munkája, eredményei elismerést és tiszteletet érdemelnek, melynek meg kell nyilvánulnia a társadalom tagjai, közösségei részéről.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 27.
 

Valami bűzlik Szentesen

 

Időnként hullámokban bűz árasztja el a várost, mely már napok óta csavarja az orrunkat. Az nem lenne baj ha a légtérben felettünk tovább szállna, csakhogy az időnként le- föl mozgó légáramlatok orr magasságba süllyeszti azt.

Panaszkodtak a Kertváros lakói is, hogy mikor a nagy szél volt szinte folyamatosan lehetett érezni a trágya szagot. Az Üdülőközpontban a termálmedencékben gyanúsan néztek egymásra a vendégek, és csak annyit tudtak mondani egymásnak, hogy " Nem én voltam!".

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 27.
 

Horgásztábor a Kastély-tónál

 

Sikeresen véget ért az első nagymágocsi Kastély-tónál rendezett horgásztábor. Összesen 16 lurkó vett részt az 5 napos rendezvényen, ahol csodálatos környezet és rengeteg hal várta őket. A gyerekeket a szülők hozták ki majd sátorállítás és egy kis eligazítás után kezdetét vehette a horgászat.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 27.
 

 

Ki kell-e vágni a sportcsarnok császárfáját!

Mi lesz veled császárfa?

 

Kertészek, az Önkormányzat szakemberei és a Katasztrófavédelem munkatársai a tavasszal elvégezték a város idős faállományának műszeres vizsgálatát és injektálásos kezelését. A helyszíni szemléket célirányosan a közlekedő utak menti fasoroknál és a rendezvények helyszínein végezték el.  Szakemberek körében az egyik legvitatottabb fának bizonyult a már Szentes egyik nevezetességének, a Sportcsarnok szimbólumának számító császárfa.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 26.
 

Lézer show az éjszakai fürdőn!

További információ a július 27-ei fürdőzés programjáról

 

Az elmúlt héten lézer show szórakoztatta a közönséget a szentesi strandon megrendezett éjszakai fürdőzésen. 2012. július 27-ei éjszakán újra Seress Antal és tanítványai zenélnek.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 26.
 

Hol vannak a térfigyelő kamerák Szentesen?

 

Hivatalosan is átadták a szentesi rendőrkapitányságon a szentesi térfigyelő kamerarendszert. Szirbik Imre polgármester elmondta, hogy a kamerarendszert elsősorban bűnmegelőzési céllal szerelték fel. Szentes valamennyi  be- és kivezető útját kamerák figyelik így célszerű az átutazó bűnözőknek elkerülni városunkat, ha nem akarnak összetűzésbe kerülni a rend őreivel.

Balogh Sz. Imre rendőrkapitány is megerősítette, hogy nem a szentesiek "sarcolására" épült a rendszer. Éppen ellenkezőleg, a cél, hogy nagyobb legyen a helyi lakosság biztonságérzete. Havonta 200 órán keresztül figyeli rendőr a monitorokat és ha kell irányítja a helyszínre a kollégákat.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 26.
 

Hullákat kerestek a Kurcában

 

A szentesi rendőrkapitányság kérésére a honvédség búvárai átvizsgálták Szentes városközpontjában található Kurca hidak környékét. A magyar honvédség búvárai az érvényben lévő együttműködési megállapodásnak köszönhetően (mely a Csongrád Megyei Rendőr Főkapitányság és szervei és a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred között jött létre) segítették a bűnesetek felderítését.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 25.
 

Átvették megbízólevelüket

 

Szerdán délelőtt (2012. július 25-én) Szegeden vehették át megbízólevelüket Tápai Pétertől, a megyei intézményfenntartó központ vezetőjétől a nyert megyei intézményvezetők. Mint arról már hírt adtunk a Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola igazgatója továbbra is Pintér Etelka maradt.

A Horváth Mihály Gimnázium igazgatójának Tóth Tamás Józsefet nevezte ki a tárca minisztere.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 25.
 

Telt ház előtt indult a bakterház!

 

A Nyári Szabadtéri Színház következő programja is teltházas volt. Bár az időjárás egész nap borzolta a kedélyeket, végül is sikerült megtartani az a Turay Ida Színház előadásában az Indul a bakterház című vígjátékot.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 25.
 

 

Két nap és másznak

 

Baranyi Antal 22 nappal ezelőtt indult el, hogy megmássza Mont Blanc-t. Az útjának különlegessége, hogy nem autóval utazott a Mont Blanc lábához, hanem kerékpárral.

Az elmúlt napok történéseit a képre kattintva tekintheti meg!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 25.
 

Ingyenes kiállítási lehetőség

a szentesi HUNROCOOP EXPO rendezvényen!

 

Augusztus 17-18.-i időpontban kerül megrendezésre a szentesi HunRoCoop Expo elnevezésű rendezvény, a szentesi Művelődési és Ifjúsági Házban (Szentes, Tóth József u. 10-14.)

 

Ez a rendezvény kiváló és ritka lehetőséget kínál minden cég és vállalkozás számára, hiszen az első 20 jelentkező teljesen ingyenesen vehet részt a kiállításon!

 

A cégeknek nem csak a várhatóan magas látogatói létszám miatt érdemes részt vennie az eseményen, hanem a rendezvényre érkező 20 román cég részvétele miatt is.

Az említett román cégek ugyanis üzleti kapcsolatépítés, vállalkozásfejlesztés céljából érkeznek erre az eseményre.

 

A rendezvényre legkésőbb augusztus 10.-i időpontig lehet jelentkezni, de a szervezők csak az első 20 vállalkozás részére tudnak ingyenes megjelenést biztosítani!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 25.
 

4. nap - 841 km-re Szentestől

 

Napok óta semmi hír nem volt Cseuz Lászlóról, aki elindult a londoni olimpiára kerékpárjával. Még az első napon érkezett egy SMS amiben tudatta, hogy az első napi tervet teljesítette, de utána semmi. Mivel sokan izgulnak érte, küldtünk egy üzenetet, hogy merre jár és hogy érzi magat.

Mindenki megnyugtatására közöljük, hogy a tanár úr két nappal ezelőtt LINZ előtt volt 660 km-re Szentestől. Továbbá írta, hogy küldött e-mail-t is, csak sajnos nem kaptuk meg. Másnap egy szűkszavú SMS-ben érkezett a hír, hogy az elindulása után 4. napon 841 km-re volt városunktól. Szóval több mint mapi 200 km-eket tekerve halad London felé.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 25.
 

Logopédus kerestetik

 

Az Egységes Pedagógiai Szakszolgálat a “Közalkalmazottak jogállásáról szóló” 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet  logopédus - gyógypedagógus munkakör betöltésére.

A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű, teljes munkaidős közalkalmazotti jogviszony

A pályázat benyújtásának határideje: 2012. augusztus 10.

A pályázati kiírással kapcsolatosan további információt Gurdonné Kovács Helga igazgató nyújt, a 06-70/9421187 vagy 06-63/560109  telefonszámon.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 24.
 

A mosolyt mi adjuk!

Augusztus 29-ig lehet jelentkezni a lecsófesztiválra

 

Az elmúlt évekhez hasonló módon kerül megrendezésre a Hunor-Coop Zrt. szervezésében a szentesi lecsófesztivál. Az első napon szalonnát sütünk, majd másnap jön a lecsófőzés. A fesztiválra való jelentkezés egyéb részleteit a plakátról bárki tájékozódhat, de egy kis szlogen megfogott minket. A MOSOLYT MI ADJUK!

Mit is jelent ez, mert aki ismeri a szentesi lecsófesztivált, az tudja, hogy a lecsó mellett a rendezvény arról szól, hogy mindenki jól érezze magát.

A plakáton látható, hogy milyen mosolyt kapunk ajándékba, amely az eddigi tesztelések alatt mindig, és mindenkit megmosolyogtatott.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 24.
 

Motoros Találkozó aug. 19-20-án Szentesen

 

A Nagyhegyi Nyári napok keretében Motoros Találkozóra várnak minden érdeklődőt augusztus 19-20-án Szentesen a Vasutas sportpályára. Sok-sok koncerttel és motorosoknak való programokkal várják az érdeklődőket.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 24.
 

 

XI. Szentesi Lecsófesztivál

 

Immár tizenegyedik éve rotyog Szentesen a kondérban a lecsó szeptember első hétvégéjén!

 

2012. augusztus 31 és szeptember 1 között megrendezendő össznépi szalonnasütésen és lecsófőzésen már megvannak a fellépők. A fellépők névsorát elsőként csak nálunk tekintheti meg!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 23.
 

Új igazgatója van a HMG-nek

Döntött a miniszter Tóth Tamást nevezte ki a tárca minisztere

 

Meghozta döntését az Emberi Erőforrások Minisztere a Csongrád Megyei Intézményfenntartó Központ által kiírt vezetői pályázatok kapcsán.

A minisztérium tájékoztatása szerint a Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola igazgatója továbbra is Pintér Etelka.

A Horváth Mihály Gimnázium igazgatójának Tóth Tamás Józsefet nevezte ki a tárca minisztere.

A Boros Sámuel Szakközépiskola és Szakiskola esetében eredménytelennek nyilvánították a pályázatot.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 23.
 

Fának ütközött a Mercedes a 451-esen

 

Baleset történt Szentes és Csongrád között a 451-es főúton. Teljes útzár mellett helyszínelt a rendőrség.

12 óra előtt nem sokkal egy Mercedes haladt a 451-es főúton Szentesről Csongrádra, amikor – eddig ismeretlen okból – letért az út menetirány szerinti jobb oldalán és fának ütközött. A balesetben egy személy, a sofőr sérült meg, egyelőre nem tudni, mennyire súlyosan. A helyszínelés idején az érintett útszakaszon teljes útzár volt.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 23.
 

 

Szentesiek Szentesért

Jótékony koncert a Szent Anna templom orgonájáért

 

2012. július 27-én 19 órakor, kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Szent Anna napi jótékony koncert a Szent Anna templomban jeles előadók közreműködésével.

Közreműködnek: Berkes János érdemes művész, Pitti Katalin Liszt-díjas érdemes művész, Bácskai János színművész, Hegyi Anikó operaénekes, Gál Wéber Ildikó operaénekes, Andor Csilla énekművész, Takács Gabriella fuvolaművész.

Továbbá a Lajtha László Művészeti Iskola Rézfúvós Szextettje (műv. v. Pakó Attila), Nagy Béla hegedűművész, Lengyel Andrea zongoraművész, Nagy János orgona és Hegedűs Valér zongoraművész.

Mindenkit szeretettel várnak pénteken este 7 órakor a templomba és köszönet a nagylelkű adakozóknak!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 22.
 

Fától az erdőt

 

A Koszta József Múzeum meghívja Önt a Csallány Gábor kiállítóhelyre 2012. július 27-én 17.00 órára a Fától az erdőt - Az erdő élete és a faanyagok hasznosítása című kiállításra. A kiállítást megnyitja és szakmai ismertetőt tart Gaskó Béla a megyei múzeumigazgató helyettes.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 22.
 

1. nap 228 km

 

A londoni olimpiára induló Cseuz László túl van az első napi megpróbáltatásokon és 2012. július 21-én 21 óra 15 perckor kaptuk az SMS-t, hogy 228 km megtétele után megérkezett Mórra, első szálláshelyére.

A tanár úr elindulásakor bevallotta, hogy lelkiekben nagyon nyomasztja valami, amit meg is osztott facebook üzenőfalán.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 22.
 

Szabó Odett lett a Strandszépe!

Strandszépe 2012

 

Idén is megrendezésre került a Strandszépe szépségverseny a Szentesi Üdülőközpontban. Idén egy kategóriában lehetett nevezni a jeles megmérettetésre, ahol 11 lány indult a győzelemért.

 Elég hűvös, szeles időjárás fogadta reggel a versenyzőket, de mindenki bízott abban, hogy a lányok fellépése forró hangulatot varázsol a termálmedencék köré.

Az első körben mindenkinek könnyű nyári ruhában kellett magát megmutatni, és a zsűrinek 6 lányt lehetett továbbjuttatni. Mivel nem sikerül dönteni és két versenyző is azonos pontszámot kapott az értékelésnél, így nem hatan, hanem heten mehettek tovább a döntőbe.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 22.
 

Cseuz László elindult a 6. olimpiájára

 

Egy héttel a londoni olimpia megnyitója előtt, szombaton kora reggel indult hatodik olimpiájára Cseuz László (68) éves nyugalmazott testnevelő, sportembert, de nagy valószínűséggel az utolsó olimpiai kerékpártúrájára, hiszen négy év múlva Brazília ad otthont a játékoknak.

Július 21-én, szombaton fél 7-kor reggelijét a Pano Sport Pub-ban Márok Zsuzsi vendégeként fogyasztotta el reggelijét, majd 7 óra 3 perckor innen intett búcsút (a késés oka, hogy rosszul jelent meg az újságban az indulásának a helyszíne, így Szirbik Imre polgármester a Kossuth térről érkezett pár perc késéssel).

Cseuz László tréfásan megjegyezte, hogy "- ha megírja az újság, hogy késve indultam, akkor mentsél ki!"

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 21.
 

Jótékonysági óvodafestés Szegváron

 

A Poli-Farbe Kft. festékadományát Gombos Edina, televíziós műsorvezető, a festékgyár reklámarca és a jótékonysági program nagykövete, míg a Contour Festékbolt által felajánlott szerszámokat, ecseteket, hengereket, a festékbolt vezetője, Bölcskei Norbert adta át az óvoda vezetőinek.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 21.
 

Csörög-e a csöröge?

II. Csörögesütő Fesztivál Árpádhalmon

 

Mindezt megtudhattuk, az elmúlt hétvégén (2012. július 14-15-én) Árpádhalmon, a Csörögesütő Fesztiválon. Sokféleképpen hívják a csörögefánkot. Van ahol simán le csörögézik a herőcét, vagy éppen forgácsfánkozzák.

De bárhogy is hívják, egy nagyon gyorsan elkészíthető, nagyon finom farsangi (és nemcsak) édesség.

A Gróf Károlyi Ferdinanda Falufejlesztő Közhasznú Egyesület és partnerei második alkalommal rendezték meg az árpádhalmi iskola parkjában a falunapokat és a csörögesütő fesztivált.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 21.
 

Öntözőrendszert adtak át Fábiánsebestyénben

 

Eddig több mint 610 millió forintot fordítottak az öntözés fejlesztésére, nemrégiben pedig újabb állomásához érkezett a Kinizsi 2000 Mezőgazdasági Zrt. a fejlesztések terén. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter jelenlétében helyezték üzembe a dónáti öntözőrendszert.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 21.
 

Lovas Napok Nagymágocson

 

Az előző évek, hagyományainak megfelelően ismét megrendezésre került 2012. július 14-én a Nagymágocsi lovas nap. A Rákóczi utcai "lapos"-ban megrendezett versenyen először akadályhajtáson kellett bizonyítani a lovasoknak. Ebéd után a fogatok időméréses fogatversenyen vettek részt.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 19.
 

Szent István Nap - 2012

 

A Szentesi Művelődési Központ szervezésében ünnepelhetjük meg az új kenyeret az Ifjúsági Ház melletti szabadtéri színpadon és a mellett lévő területen. A rendezvény előtt már három nappal indulnak a programok a Szárnyas Napok keretében, de gazdag kulturális szórakozást kínálnak a szervezők Szent István Napi műsorral.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 19.
 

Ég a határ

 

Az elmúlt napokban több tűzesethez is riasztották a szentesi tűzoltókat. Pl. Derekegyház és Nagymágocs között (Kapásfalu közelében) égő tarlót kellett oltani a környék lánglovagjainak.

Sok helyen a nagy melegben lángra kapott az aljnövényzet, melyet akár egy autóból kidobott csikk is meggyújthatott.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 19.
 

II. Szentesi Szárnyas Napok

 

2012. augusztus 17-20.-i időpontban ismét Szentes lesz a gasztronómiai és a sör fővárosa! Ezen a négy napos eseményen számtalan program, finomabbnál finomabb ételek, és kiváló házi sörfőzdék remekei várják majd a látogatókat és turistákat az Ifjúsági Ház melletti szabadtéri színpad és a Pusztai László Sporttelep - hallhattuk a minap megtartott sajtótájékoztatón.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 19.
 

Éjszakai fürdőzés lézer show-val

 

2012. július 20-án az éjszakai fürdőzésen fantasztikus lézer show-t láthatunk. Esőnap nincs, mert úgyis vizesek leszünk! :-). Jöjjön el és érezze jól magát!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 19.
 

Négy férfi gatyában jön Szentesre!

 

Fodor Zsóka, Nyertes Zsuzsa, Fogarassy Bernadett, Balázs Andrea, Straub Dezső, Böröndi Tamás, Beleznay Endre, Straub Péter – parádés szereposztásban a Négy férfi gatyában című zenés vígjáték a Szentesi Nyári Szabadtéri Színház keretében augusztus 14-én kedden, 21 órakor a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ udvarán (Kossuth tér 1.)! A darab remek nyári színházi kikapcsolódásnak ígérkezik.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 18.
 

Világvége a Dumaszínházban

 

A Szentesi Nyári Színház harmadik előadása (2012. július 18-án) is hatalmas sikert hozott. A szentesi Hajdú Balázs és Hadházi László műsorára több százan voltak kíváncsiak a Megyeháza szabadtéri színpadán.

Annak ellenére sokan voltak, hogy Hadházi László ismertette, hogy idén lesz a világvége! Persze senki sem rohant haza, hanem hatalmasat nevettek a humorista világvégére való felkészülésén.

 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 18.
 

Új rekordok születettek a palacsintafesztiválon

1950 perc az új egyéni rekord

 

A derekegyházi palacsinta fesztiválon újabb rekordok születtek. Ez is volt a cél, hogy a település által felállított eddigi 105 órás palacsintasütés rekordját megdöntsék. A tervek szerint 168 órán keresztül akarták sütni a palacsintát, de végül 174 óránál tették le a serpenyőket. Miért is húztak rá még 6 órát?

Nagyon egyszerű a magyarázat, mert a rekord hitelesítője Sebestyén István megérkezése elé akadályok gördültek. A szervezők viszont a hiteles rekord érdekében kitartottak, addig míg a magyarországi rekordok hitelesítője meg nem érkezik.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 17.
 

Nagymágocsi falunap Tóth Verával

 

Péntek délután 17 órakor kiállítás megnyitóval kezdődik Nagymágocson a 20. falunap. Szombat délelőtt 9-től a Gróf Károlyi Imre téren kerékpáros, motoros ügyességi és főzőversenyen, illetve hétpróbán vehetnek részt a jelentkezők. Délután magyar nótát és tréfás előadást hallgathatnak a térre látogatók, a sportpályán pedig egy barátságos mérkőzésen szurkolhatnak a focirajongók. A gyerekeket egész nap ugrálóvár, lovas kocsikázás és kézműveskedés várja, de a Felicián Atya Helytörténeti Gyűjtemény is nyitva áll az érdeklődők előtt.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 17.
 

Kolompár Dávidot keresi a rendőrség

 

Eltűnés miatt keresi a Szentesi Rendőrkapitányság Kolompár Dávid 16 éves szentesi lakost, aki 2012. 07. 15. napján ismeretlen helyre távozott, és azóta életjelet nem adott magáról. A fiú 170 cm magas; átlagos testalkatú, rövid, szőke haja van. Eltűnésekor fehér mintás pólót, sötét színű rövidnadrágot és farmer tornacipőt viselt.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 17.
 

25 zsáknyi ruha adomány a Legrand-tól

 

A Legrand Zrt. első alkalommal rendezett ruhagyűjtést. A dolgozók az általuk már nem használt, de kifogástalan állapotban lévő ruhákkal járultak hozzá a jótékonysági akcióhoz.

A beérkezett ruhákból börzét rendeztek „Együtt egymásért” elnevezéssel. Ebben a nehéz gazdasági helyzetben a vállalatnak különösen fontos, hogy olyan lehetőséget biztosítson, ahol a dolgozók segíthetnek egymásnak illetve másoknak.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 16.
 

Tegyen javaslatot!

KI KAPJON “A VÁROSÉRT EMLÉKÉRMET”?

 

Szentes Az előző évek gyakorlatához hasonlóan, a Polgármesteri Hivatal kéri a város lakosságát, gazdasági és társadalmi szervezeteit, tegyenek javaslatot azon személyekre, kollektívákra, akiket, amelyeket méltónak tartanak arra, hogy részükre a „A Városért Emlékérem” 2012. évben odaítélésre kerüljön.

 

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2012 évben a 202/2011.(IX.27.) határozata értelmében díszpolgári címet nem adományoz.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 16.
 

Ki kellett vágni a bálványfát

 

Sokan felháborodtak, amikor hangos láncfűrész hangjára lettek figyelmesek a Horváth Mihály utcában. Munkások éppen egy bálványfát vágtak ízekre. Kaptak hideget és meleget tettükért, amit nyilván nem jó dolgukban tettek. Ennek jártunk utána.

A szóban forgó bálványfának senki ne tulajdonítson többet, mint egy fa. A neve a bálványfa és semminek sem a jelképe.

Neve az indonéziai ambonéz nyelvű ailanto szóból származik, melynek jelentése „mennyország-fa” vagy „égigérő fa”.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 13.
 

Bohém betyárok és az ebihal

 

A Szentesi Nyári Szabadtéri Színház második előadása könnyed zenei szórakozást nyújtott. A szervezők hiba rendelték meg a jó időt, a közönség nem tolongott a nyáresti zenélésre.

A július 12-ei Bohemian Betyars koncert előzenekara volt az EbiFisH, akik lelkesen próbálták bemelegíteni a közönséget.

Ezen az előadáson elmaradt a teltházas tábla kitétele, de a következő nyíri színházi előadásra (Dumaszínház) már csak pár jegy kapható!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 13.
 

1-9 nap - a Mont Blanc meghódítása

 

Baranyi Toncsi, aki tavaly Afrikából kerekezett haza több ezer kilométeren keresztül sikeresen teljesítette a maga elé állított feladatot, amely során a tervek szerint nemcsak a nyeregben próbálja ki ismét magát, hanem a Mont Blanc-t is meghódítja. A július 4-i reggeli 8 órás indulás után előbb eltekert barátjához, Kovács Tamáshoz Szlovákiába, az Esztergomtól 25 kilométerre, észak-nyugatra levő Kürt községbe, ahonnan már ketten indultak tovább július 7-én reggel Franciaország délkeleti részére, Chamonixba.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 13.
 

 

Nejcserés támadás teltházzal

 

2012. július 3-án induló "évadban" több nagyszínházi darabbal várja kedves vendégeit a Szentesi Nyári Szabadtéri Színház. A nyitó előadás hatalmas sikert hozott, mert elővételben minden jegy elkelt, ezáltal a Gegely Theáter előadása méltó kezdése volt a színházi sorozatnak.

Bencsik Imre-Straub Dezső: Nejcserés támadás című pikáns vígjátékban Gergely Róbert, Harsányi Gábor, Gregor Bernadett, Cseke Katinka, Sáfár Anikó, Némedi-Varga Tímea szereplésével oldották a hangulatot.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 13.
 

Műszakiak csapatünnepe a strandon

 

Csapatünnepét ünnepelte a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred 2012. július 12-én. Az év fáradságát kipihenve, már hagyományosan családi napként, kikapcsolódással, szórakozással töltötték a műszaki katonák ezt a napot családtagjaik társaságában a város Széchenyi-ligeti Strandfürdőjében.

A több hetes kánikula után az időjárás kicsit mostohán, esővel, széllel indította ezt a várva várt napot. A katonák elszántsága azonban töretlen maradt, és szép számmal gyülekezett a tömeg, amelyet látva a nap is előbújt a felhők mögül. A programot Kürti Dezső őrnagy, az ezred felderítő főnöke nyitotta meg. A versenyzőknek lelkesedést, a pihenni vágyóknak jó szórakozást kívánt.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 13.
 

Elmarad a körséta

 

A Szentesi Vendégszeretet Egyesület tájékoztatja az érdeklődőket, hogy a 2012. július 21-én 15 órára a Damjadich laktanyába meghirdetett Szentesi Körsétája elmarad. Megértésüket köszönjük.

Molnár Lívia elnök

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 12.
 

Strandszépe 2012

Július 1-től 20-ig lehet jelentkezni!

 

Ha már betöltötted a 16. életévedet, de még nem múltál el 32 éves és csinosnak tartanak, vagy tartod magad, akkor jelentkezz a Szentesi Üdülőközpontban megrendezendő „Strandszépe” Szépségversenyre.

Kihagyhatatlan! Lányok jelentkezzetek még most mert a nyeremények páratlanok, melyről bővebben a képre kattintva olvashatsz!

További információ kérhető: Tofán Brigitta 30/630-0666-os telefonszámon.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 11.
 

Éjszakai fürdőzés a Kelet Lányaival

 

2012. július 13-án az éjszakai fürdőzésen fantasztikus hastánc bemutató lesz a Kelet Lányaival. Esőnap nincs, mert úgyis vizesek leszünk! :-)

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 11.
 

Malacuk lett

 

Szentes Város Önkormányzata a természetbeni szociális ellátások keretében ebben az évben is indította a szociális haszonállat programot. 20 – elsősorban több gyermeket nevelő – család részére biztosít az önkormányzat 1 db választási malacot, és az év végéig minden hónapban 70 kg takarmányt, vissza nem térítendő támogatásként.

A kismalacokat a családok 2012. július 11-én reggel 7.00 órakor vehették át a Röfi Takarmánybolt (Szentes, dr. Udvardi u. 42.) előtt, az első adag takarmánnyal együtt.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 11.
 

Csörögesütő Fesztivál Árpádhalmon

 

2012. július 14-15 között rendezik Árpádhalmon a Csörögesütő Fesztivált. Két napon keresztül színes programokkal várják az érdeklődőket.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 08.
 

Megdőlt a napi melegrekord

Szentes volt tegnap az ország katlana

 

55 éves napi melegrekord dőlt meg a Kurca partján. 39,2 Celsius fokig emelkedett a higanyszál a hőmérőkben Szentesen, ezzel egy tizedfokkal megdőlt az erre a napra érvényes 55 éves melegrekord: Baján 1957-ben 39,1 fokot mértek, ez a csúcs lett átadva ma a múltnak.

Természetesen ki így ki úgy igyekezett magát hűteni. Sokan választották a tiszai strandot, de többen a ligeti fürdő mellett tették le voksukat.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 08.
 

Megkezdődött a Palacsinta Fesztivál

Szentes volt az első vendég

 

2012. július 7-én 16.00 órakor kezdetét vette a derekegyházi Palacsinta Fesztivál. Idén nagy fába vágták a serpenyőjüket a derekegyháziak, mert egy hétig nonstop palacsintát akarnak sütni. Úgy számolnak, hogy 22-25 ezer elkészült és betöltött palacsinta lesz a 168-dik óra végén - tudtuk meg Szabó István polgármestertől.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 08.
 

Tapintható Szentes

Elkészült és átadták Szentes tapintható térképét

 

Az országban eddig 11 tapintható térkép készült a magyarországi Rotary Cluboknak köszönhetően. 2012. július 6-án felavatták a 12 tapintható térplasztikát Szentesen.

A SZENTES - CSONGRÁD ROTARY CLUB-nak köszönhetően új idegenforgalmi és turisztikai látványossággal bővült városunk. A Kossuth tér bejáratánál került felavatásra Lantos Györgyi és Máté István Szentes belvárosát ábrázoló térplasztikája.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 06.
 

Helyére került a tapintható térkép

TAPI MAP a Kossuth téren (a fiatalok már így nevezik)

 

2012. július 5-én délután fél 7-kor gördült be Máté István szobrászművész a Rotary Club kezdeményezéséből megvalósuló tapintható térképpel a Kossuth térre.

Ezzel a háromdimenziós térképpel a SZENTES - CSONGRÁD ROTARY CLUB-nak szándéka nem volt más, minthogy a Vakok és gyengénlátók is megismerhessék ezt a gyönyörű belvárost és kicsit a látóknak is tájékozódást adjon.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 05.
 

Programajánló 2012. július - augusztus

 

A hétvégén jelenik meg a Szentesi Programajánló 2012. júliusi száma, mely a következő egy hónap időtartam programjait, rendezvényeit hivatott népszerűsíteni. Az összeállításban részletesen megtalálhatjuk a helyi zenei, színházi, sport és egyéb szórakoztató rendezvényeit és azok helyszínét és időpontját.

Év elejétől annyiban változott a Programajánló megjelenése, hogy nem a Szentesi Élet Horizont magazinjában olvashatják a programajánlót, hanem a FÓR magazinban jelenik meg.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 05.
 

A Palacsintafesztivál 2012-es újdonságai

 

A derekegyházi Palacsintafesztiválon minden évben új palacsintasütő rekordok születnek. Volt, amikor legtöbben sütötték egy helyen a palacsintát, s állítottak már fel rekordot a leghosszabb, legkülönlegesebb, legnagyobb palacsintával is.

2012-ben újabb rekordkísérletre készülnek a szervezők: 2011-ben 105 órán keresztül zajlott a folyamatos sütés, amit 2012-ben szeretnének felülmúlni.

A palacsintafesztivál idei újdonságait a képre kattintva tekintheti meg.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 05.
 

Júliusi moziműsor

 

A szentesi Őze Lajos Filmszínházban éjszakai filmvetítéssel várják a mozirajongókat a nyáron.

A vetítések napján két időpontban 20.00 és 22.00 órakor tekinthetik meg a filmeket a látogatók.

Az éjszakai filmvetítés 2012. július 5 - augusztus 30-ig tart utána vissza állnak a megszokott időpontokra a filmkezdésekkel.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 05.
 

SZENTESI PSZI-NAP

 

Szentes Város Gondozási Központja Közösségi és Nappali Pszichiátriai Ellátása és a Mentálisan Sérült Emberek Egyesülete közös szervezésében 2012. július 5-én pszichiátriai betegek ellátásával kapcsolatos szakmai napot rendeztek a Dózsa-ház Közösségi téren.

A szakmai nap fő témája köré (A szociális szakma feladata a pszichiátriai és szenvedélybetegek ellátásában) csoportosult előadásokat hallhattunk.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 05.
 

Derekegyházi Falunapok

 

A jövő hétvégén a Palacsinta Fesztivál végén rendezik meg Derekegyházi Falunapokat. Minden érdeklődőt várnak a színes programokra.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 05.
 

Már több mint 93.000-en

 

Már több mint 93.000-en nézték meg újságunk videó rovatát. Érdemes ránézni, vagy a csatornára feliratkozni (akinek van Google fiókja), mert vannak olyan videók, melyekről még nem készült cikk, de már a videó csatornán megtekinthető. Jó nézelődést!

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 05.
 

Megvan a megoldás

Egylámpás fényjelző készüléket a Csongrádi útra

 

Ugye mindenki emlékszik, hogy több mint egy esztendeje kelti a zavart a gyalogosok védelmében létrehozott útburkolati sziget a Csongrádi úton az ABC előtt.

Nem is olyan régen közös gondolkodásra hívtuk olvasóinkat, hogy miként lehetne ez a kérdést megoldani, mert rendszerint letarolják a kis szigetek tábláit.

Egy kedves olvasónk remek ötlettel (nem nagy ráfordítással) rukkolt elő, amit szívesen közre adunk. Nem más, mint egy egylámpás fényjelző készülék felszerelése azon terület fölé, ahol a gyalogos és a gépjárműforgalom találkozik. Pontosabban a zebra (gyalogátkelőhely) fölé.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 04.
 

Toncsi elindult meghódítani a Mont Blanc-t

Már az első napon 160 km-t tekert

 

Tavaly Afrikából tekert haza, most ismét nagy vállalkozásba kezd a szentesi Baranyi Antal, aki a több ezer kilométeres kerékpározást egy komolyabb hegymászással koronázza meg.

2012. július 4-én reggel 8 órakor indult a Kossuth térről a több mint egy hónapos túrára.

Előbb elteker barátjához, Kovács Tamáshoz Szlovákiába, Kürt községbe, amely Esztergomtól 25 kilométerre van északra-nyugatra. Innen már ketten indulnak július 7-én reggel 10 órakor Franciaország délkeleti részére, Chamonixba, ahol terveik szerint megmásszák Európa legmagasabb csúcsát, a 4810 méter magas Mont Blanc-t.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 04.
 

Egészség a célkeresztben

Programzáró a Semmelweis napon

 

Egészség a célkeresztben címmel a szentesi lakosság egészségi állapotának javítását célzó program indult 2011. szeptember 23-án. Az elmúlt nyolc hónapban a program keretében csaknem 4000 vizsgálatot végeztek el az orvosok. Minden egyes szűrési napot megelőzően tájékoztató előadásokat hallhattunk a Megyeháza vörös termében vagy a Dózsa-házban.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 03.
 

Újra indul a Malacprogram!

 

Szentes Város Önkormányzata a természetbeni szociális ellátások keretében ebben az évben is indítja a szociális haszonállat programot. 20 – elsősorban több gyermeket nevelő - család részére biztosít az önkormányzat 1 db választási malacot, és az év végéig minden hónapban 70 kg takarmányt, vissza nem térítendő támogatásként.

A kismalacokat a családok 2012. július 11-én vehetik át a Röfi Takarmánybolt (Szentes, dr. Udvardi u. 42.) előtt, az első adag takarmánnyal együtt.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 03.
 

Semmelweis nap 2012 - Szentes

 

 A Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórházban 2012. július 2-án rendezték meg a Semmelweis napi ünnepséget, melyen elismerésekre, előléptetésekre is sor került. Előbb Dr. Várkonyi Katalin főigazgató és Dr. Gyenes Ágota orvosigazgató köszöntötte Dr. B. Nagy Zoltán szülész-nőgyógyász főorvost, aki 2012. június 27-én vehette át Budapesten az Emberi Erőforrások Miniszterének Díszoklevelét. Majd Dr. Várkonyi Katalin és Dr. Gyenes Ágota elismeréseket adott át a kórházi ünnepségen.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 02.
 

Ismét elnyerte a „csomagolás Oscar-díját” a HUNGERIT Zrt.

 

 A HUNGERIT Zrt. ismét elnyerte a legnagyobb nemzetközi csomagolási elismerést, a Worldstar for Packaging díjat, melyet ezúttal a Valdor Mini termékek fogyasztói csomagolása érdemelt ki. A díjat a 2011. évi Worldstar Csomagolási Világverseny ünnepélyes díjkiosztóján a horvátországi Split-ben Tóthné Kecskés Mária, a HUNGERIT Zrt. belkereskedelmi és marketing igazgatója vette át 2012. június 7-én.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 02.
 

HŐSÉGRIADÓ!

 

 Az Országos Tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) tájékoztatása alapján 2012. június 30-án 00:00 órától 2012. július 4-én 24:00 óráig Magyarország teljes területén a hőségriasztás III. fokozatát rendeli el.

 

A nyári kánikula mindenkitől bizonyos fokú életmódváltást követel, hiszen igazodnunk kell a magas hőmérséklethez, hogy a rosszullétet és az egészségre káros hatásokat elkerüljük. Nagyon fontos a megfelelő folyadékpótlás, bőrünk védelme a túlzott, káros UV sugárzástól. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, tájékoztatót nyújt bőrünk védelmével kapcsolatban, valamint tanácsokkal szolgálnak kismamáknak és kisgyermekes szülőknek a letölthető tájékoztatókban. Gyermekeink és a magunk védelme mellett ne felejtsünk el gondoskodni állatainkról sem, biztosítsunk nekik árnyékos, hűvös helyet és friss ivóvizet.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 02.
 

 

Megmássza a Mont Blanc-t (4810 m)

Baranyi Toncsi három és fél ezer kilométere

 

Nagy útra indul Ismét nagy feladatra vállalkozik Baranyi Antal, a tavalyi Marokkó-Szentes táv kerékpáros teljesítése után ismét nyeregbe pattan, és biciklivel Franciaországba megy.

Már tavaly is szerepelt a programban hegycsúcsok meghódítása, az idei év sem tér el ettől. Július 4-én indul a szentesi Kossuth térről, s az első néhány száz kilométert egyedül teljesíti. Előbb elteker barátjához, Kovács Tamáshoz Szlovákiába, Kürt községbe, amely Esztergomtól 25 kilométerre van északra-nyugatra. Innen már ketten indulnak július 7-én reggel 10 órakor Franciaország délkeleti részére, Chamonixba, ahol terveik szerint megmásszák Európa legmagasabb csúcsát, a 4810 méter magas Mont Blanc-t. Útjuk során hosszában átszelik az Alpokat, Kürt után Sopronnál, Salzburgnál, Vaduznál, Bernnél, Aiglenél, Chamonixnál állnak meg tekergésük közben pihenni, hogy csak az ismertebb településeket említsük. Baranyi Antal lapunk érdeklődésére elmondta, hogy a hegymászás 1 hetet vesz igénybe, időjárástól függően.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 02.
 

Július 7-én indul a Palacsintafesztivál

 

 A derekegyházi Palacsintafesztiválon minden évben új palacsintasütő rekordok születnek. Volt, amikor legtöbben sütötték egy helyen a palacsintát, s állítottak már fel rekordot a leghosszabb, legkülönlegesebb, legnagyobb palacsintával is.

2012-ben újabb rekordkísérletre készülnek a szervezők: 2011-ben 105 órán keresztül zajlott a folyamatos sütés, amit 2012-ben szeretnének felülmúlni.

Az ingyenes rendezvényen a hagyományos palacsinták mellett különleges töltelékek, forma- és hagyománybontó palacsinták is várják az édes élet élvezőit.

Vendégünk vagy egy palacsintára, de ha van kedved, állj be közénk, és süss együtt a szentesiekkel július 7-én, szombaton 18 órától!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 02.
 

Éjszakai fürdő a Seres fivérekkel

 

Július 6-án újra várja az éjszakai fürdőzőket a Szentesi Üdülőközpont. Ezen az estén a két Seres testvér, Krisztián és Róbert szórakoztatja a fürdőzőket. A 20.00 órakor kezdődő műsorukban közreműködnek a tanítványaik.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 02.
 

Teltházzal indul a Nyári Színház!!!

Az előadások plakátjai kinagyíthatók!

 

Július 3-án kezdetét veszi a nyár legjelentősebb színházi programja a Szentesi Nyári Szabadtéri Színház.

Az eredetileg nyolc előadás helyett 10 színházi programba várják az érdeklődőket a Megyeháza udvari színpadára.

Teltházzal kezdődik 2012. július 3-án A nejcserés támadás című pikáns vígjáték, melyre már nem lehet jegyet vásárolni, melyben Gergely Róbert, Gregor Bernadett, Cseke Katinka és még sokan mások szórakoztatják a közönséget. A többi előadásra még megvásárolhatóak a jegyek.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 02.
 

Miniszteri elismerést vehetett át
Dr. B. Nagy Zoltán

 

A nemzeti erőforrás miniszter díszoklevelét vehette át pénteken Dr. B. Nagy Zoltán szülész nőgyógyász főorvos, aki 1945. augusztus 8-án született Szentesen.

1963-tól a Szegedi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán tanult, ahol 1969-ben végzett summa cum laude minősítéssel. 1969 októberétől dolgozik a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István kórház szülészet-nőgyógyászati osztályán, első és egyetlen munkahelyén. 1973-ban szakvizsgázott szülészet-nőgyógyászatból.

 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 07. 02.
 

 

.