20. Sas Torna

 

 

 

A 2011-es nyárnak a legkönnyedebb sportrendezvénye a strandon megrendezett XX. SAS TORNA volt. A húsz év alatt annyi minden történt, hogy már a szervezők sem tudják, hogy pontosan mikor indult az Amatőr Sasok szárnyalása. Mondjuk legyen ez a 20. torna, de biztos, hogy 18-nál többször gyűltek össze a Kurca partján az amatőr vízilabdacsapatok.

Három napon keresztül kergették a vízilabdát a csapatok, és volt aki meg is találta, na ezekből a találatokból lettek a gólok.

 

 

 

A vízilabda minden szépségét felvonultató mérkőzéseken jól szórakozhatott a közönség, akiknek ha kedvük támadt, hogy valamelyik csapatba beálljanak, akkor annak is megvolt a lehetősége. Többek között ezért is egyedülálló ez a torna az országban, de már nemzetközileg is jegyzik ezt a megmérettetést. Nem csak játszani, de csak szurkolni is jöttek más-más országokból.

 

 

 

Ebben a pár napban tényleg a vízilabda szerelmesei örülhettek egymásnak, és eme szép sportnak, ami nagyon sok diadalt hozott nemzetünknek.

De térjünk vissza a tornához. A napközbeni mérkőzések négy negyede után jött az ötödik negyed a Buffaloban. A péntek este igazi bemelegítés volt a szombati estére, mely szoros negyedet hozott a csapatoknak.

 

 

 

Már évek óta hallhatjuk azokat a hangokat, melyek megkérdőjelezik a torna sportértékét, ezért készítettünk egy kis videó anyagot, melyben olyanokat láthatnak, amikor valaki lábbal veszi le a labdát, majd utána gólt lő, vagy hogy az ötméterest visszakézből csavarva értékesíti a játékos.

 

 

 

Az mondják, hogy ez a torna csak az ivásról szól, amely igaz is. Napközben a medence vizét isszák a mérkőzések alatt a játékosok, este pedig ki-ki a magának megfelelő nedűt kortyolgatja.

 

A rendezvényen és a bulin készült képek ITT tekinthetők meg!

 

 

 

A 2011. évi Sas-Torna végeredményei az alábbiak:

 

I. csop.

 I. Tatabánya

II. Nagy Árpi Sc

III.Lámák

IV. Looserek

V. Szarvas

VI. Békéscsaba Octopus

VII. Tajgetosz

VIII. Raiffeisen

 

 

II. csop.

 I. Amatőr Sasok

II. Öregek

III. Egri Éden

IV. Transilvanian Owls

 

III.  csop.

 I. Pápa

II. Édesvízi Planktonok

III. Istenek

IV. Gépállat SC

V. Bajnok Fókák

 

Szentes, 2011. 08. 17.

 

 

.