Egészségmegőrző Nap

 

 

 

Az Ifjúsági Házban egész napos ingyenes alapszűréseken vércukor-, vérnyomás-, testzsír-, légzésfunkció-méréseket, emellett ingyenesen számítógépes látásvizsgálatot, mikrokamerás hajvizsgálatot, Voll-féle állapotfelmérést, antioxidáns mérést végeztek a Szentesi Egészségmegőrző Napon.

 

 

 

2011. augusztus 28-án közel 500 ember érdeklődött az ingyenes rendezvényen. A szűréseknél besegítettek a szegedi végzős orvostanhallgatók, akik kedvességükkel, felkészültségükkel bizonyították, hogy lesz megfelelő szakmai utánpótlás az egészségügyben.

 

 

 

Négy személynél volt magas vércukor szint, és másik négy embernél extramagas vérnyomás. Ez is mutatja, hogy szükség van az ilyen rendezvényekre, hiszen aki elhanyagolta mostanában a saját egészségét, az aggódva jött a szűrésre.

 

 

 

A rendezvényen ingyenes kezeléseket végeztek Bioptron lámpával, mágnesrezonanciás készülékkel. Az érdeklődők ízelítőt kaphattak ingyenes Korokan masszázsból és gépi masszázsból is.

Előadások is színesítették a programot, továbbá a Teddy Maci Kórház bemutatkozása is, ahol a gyermekek játékos formában ismerkedhettek meg egy beteg maci meggyógyításával.

 

 

Szentes, 2011. 08. 29.

 

 

.