Simonyi Zsigmond Kárpát Medencei Versenyének területi döntője

Csak helyesen!

 

 

 

Szentes anyanyelvi munkaközössége 3 évtized óta megrendezi az általános iskolás korosztálynak a területi szintű helyesírási versenyt.

2008. február 13-án rendezték meg a Simonyi Zsigmond Kárpát Medencei Versenyének területi döntőjét Szentesen a Damjanich János Általános Iskolában. A kistérség iskoláiból összesen 68, a helyi megmérettetéseken győztes, felső tagozatos diák oldotta meg a két nagyobb részből álló feladatsort.

 

 

 

Az ötödikesek között Ternai Mariann, a hatodikosoknál Sebesi Viktória, a hetedikeseknél Kánvási Dániel, míg a nyolcadikosoknál Kovács Emese szerezte meg az első helyet. Ők már biztosan részt vesznek az ugyanebben az iskolában tartandó megyei döntőn is. Kis-Rácz Antalné, a városi anyanyelvi munkaközösség vezetője magas színvonalúnak értékelte a tanulók munkáját, és fontosnak tartja, hogy időről-időre számon kérjék a nyelvhelyességi tudást, fejlődést.

 

 

 

A verseny tollbamondásból és feladatlap kitöltéséből állt. (A feladatok osztályokra lebontva: 5. osztály, 6. osztály, 7. osztály, 8. osztály /PDF dokumentumok).

A verseny végeredménye ITT tekinthető meg!

Szentes, 2008. 02. 19.

.