Böjte Csaba Szentesen

 

 

 

Hatalmas érdeklődés kísérte Böjte Csaba ferences szerzetes szombati szentesi előadását. A dévai árvák gyámolítója a gyerekek neveléséhez adott jó tanácsokat.

Pénteken Szegváron járt, ahol katolikus körben délután baba-mama találkozót rendeztek, erre érkezett a jótékonyságáról híres Böjte Csaba is.

Másnap a Máltai Szeretetszolgálat Sáfrán Mihály utcai házában a dévai árvák gyámolítóját a "szeretet embere"-ként jellemezte a humanitárius szervezet vezetője, Farkasné Márton Katalin. A vendégről közismert: létrehozta a Szent Ferenc Alapítványt azzal a céllal, hogy Erdélyben felkarolja az éhhalál szélén tengődő utcagyerekeket. Fáradozásának eredményeként mintegy 1500 árva menekült meg a nyomortól az alapítvány valamelyik intézményében.

 

 

 

A szerzetes hisz abban, hogy a szeretet mindent legyőz. Azt vallja: a Jóisten mindenkibe beleadott apait-anyait, hiszen „selejtet nem termel". Szerinte az Isten gyermekbőrbe csomagolja az ajándékait. A pedagógusoknak és a szülőknek az a dolguk, hogy segítsék kibontakoztatni ezt az értéket.

Szentes, 2008. 02. 06.

.